Błąd w pozwie.

Dostałem (jako powód) takie pismo:
"Wezwać do uzupełnienia braków formalnych pozwu poprzez złożenie wszystkich załączników wymienionych w pozwie wraz z odpisem, tj. informacje z serwisu z dnia 2019-07-17 (3 dokumenty) – pkt 10 (do pozwu dołączono jedynie 2 dokumenty)"
W pozwie nastąpiła pomyłka i powinno być napisane (2 dokumenty)
Czy wystarczy to skorygować pismem procesowym?
nie rozumiem też wyrażenia "w pozwie wraz z odpisem" o co tu chodzi?
anonim cytuj
30-10-2023
Pozew w ilu egzemplarzach złożyłeś a ilu jest pozwanych?
Jeden pozwany, pozew w dwóch egzemplarzach.

anonim cytuj
30-10-2023
Jeden pozwany, pozew w dwóch egzemplarzach.

Tak, jeden egzemplarz pozwu wraz z załącznikami jest dla sądu, a kopię pozwu i kopię załączników sąd wysyła do pozwanego.
Czy wystarczy to skorygować pismem procesowym?

Tak, wystarczy wysłać do sądu w dwóch jednakowych egzemplarzach (nie kserokopie) pismo "Uzupełnienie braków formalnych pozwu z dnia ..... ."
Powinno ono zawierać:
1) miejsce i datę jego sporządzenia,
2) oznaczenie stron (powód, pozwany),
3) nazwę i adres sądu,
4) sygnaturę akt,
5) tytuł pisma: Uzupełnienie braków formalnych pozwu z dnia .....
6) treść pisma: Odpowiadając na wezwanie sądu z dnia do uzupełnienia braków formalnych pozwu z dnia ..... , sygn. akt .... poprzez uzupełnienie "braków formalnych pozwu poprzez złożenie wszystkich załączników wymienionych w pozwie wraz z odpisem, tj. informacje z serwisu z dnia 2019-07-17 (3 dokumenty) – pkt 10 (do pozwu dołączono jedynie 2 dokumenty)" niniejszym uzupełniam wymagane załączniki : ...................... "
7) własnoręczny czytelny podpis.

anonim cytuj
30-10-2023

Sugerowane Tematy

Rozdzielność majątkowa a komornik.
W chwili obecnej moi rodzice nie mają rozdzielności majątkowej. Natomiast okazuje się, że moja matka ma spore długi. Nie jest w stanie ich spłacić. Jednak jest jako żona współwłaścicielem wszystkiego, co rodzice dostali pod dziadkach ze strony ojca. Konkretnie domu i ziemi. Czy sporządzenie intercyzy w tej chwili uchroni przed zajęciem komorniczym ? Jest inny sposób na zabezpieczenie majątku ?...
Sprawa spadkowa
Witam Sprawa spadkowa. Moja babcia zostawiła testament notarialny w którym wszystko zapisuje mi . Ustawowymi spadkobiercami są córki czyli moja mama i ciotka . Założyłam sprawę w sądzie o nabycie spadku gdzie podałam adres zameldowania ciotki w Polsce pod którym nie przebywa na stale bo pracuje w Anglii ,przyjeżdża na urlopy . Pod tym adresem mieszka jej córka . Dziś na sprawie dowiedziałam się od Sędziny że żaden papier z sądu nie został o...
Braki towarowe a rozliczenie premii
Cześć, jestem przedstawicielem medycznym i w mojej firmie permanentnie wystepują braki towarowe - leki, które promuję są niedostępne. Czy pracodawca ma prawo mnie z tego rozliczać ? Czy jeśli mam nałożony plan na dany lek i jest on ciągle niedostępny to pracowawdca ma prawo brać jego realizację do całościowego wyniku ?...
Problem z kontaktem z dziećmi i alimentami po rozwodzie
Przechodzę obecnie przez bardzo trudny okres po rozwodzie z moją byłą żoną, z którą mam dwójkę dzieci. Moja była żona stara się w każdy możliwy sposób utrudniać mi życie, odmawiając mi regularnych kontaktów z dziećmi, na które mam prawo. Ciągle stawia różne bariery, mówiąc, że dzieci są chore, mają inne plany lub po prostu nie chcą mnie widzieć. Nie jestem pewien, czy to prawda, czy tylko próbuje mnie zranić. Dodatkowo, sprawa dotyczy alime...

Wyszukiwarka