rozmnażanie i sprzedaż gryzoni w celach zarobkowych.

Nie wiem jak zabrać się za temat dotyczący zwierząt.
Ktoś poprosił mnie o przedstawienie sytuacji i co w takiej sytuacji zrobić.
Pewna osoba sprzedaje gryzonie w celach zarobkowych.
Dziewczyna rozmnaża na potęgę szczury hodowlane i je sprzedaje. Nie ma pojęcia jak się za to wziasc a dalej to robi. Szczury, każdy jeden który został od niej kupiony wymagał po tygodniu hospitalizacji. Koszt leczenia takiego szczurka to koszt w granicach 1000zl. I często dochodzi do uśpienia zwierzęcia bo dalsze leczenie nie ma sensu!!!!
Osoba która je sprzedaje nie widzi nic złego w tym co robi!!!
Jest kilkanascie osób które kupiły od tej Pani gryzonie i niestety wydały pieniądze na leczenie a ostatecznie uspaly!
Czy jest jakiś przepis prawny który się może do tego odnieść?
Proszę nie rozkminiac jak można tyle pieniędzy wydać na szczura, ale ktoś kto kocha te gryzonie traktuje je jak niektóre osoby psa/kota.
Z góry dziękuję za komentarze które nic nie wnoszą!!!!!
anonim cytuj
11-10-2021
Miejscowy TOZ, Inspektorat Weterynarii, urzad skarbowy, rzecznik praw konsumenta oraz zawiadomienie na policje- zwierzak w naszym prawie jest traktowany jak rzecz wiec tutaj mozna odniesc sie do hasla "towar niezgodny z opisem/ uszkodzony". Mozesz poszukac rowniez fundacji, ktore zajmuja sie sprawami gryzoni- tez powinni cos poradzic

anonim cytuj
11-10-2021
Zgłosić sprawę do powiatowego weterynarza, skoro sprzedaje to powinna też się z tego rozliczać także urząd skarbowy.
Co do samej sytuacji ma jakiś regulamin/umowę?

anonim cytuj
11-10-2021
Zgłosić sprawę do powiatowego weterynarza, skoro sprzedaje to powinna też się z tego rozliczać także urząd skarbowy.

nie niestety nie.
Dziewczyna wstawia ogłoszenie co chwile bo z tego co się dowiedziałam. To te gryzonie średnio co miesiąc mogą być w ciąży. Ale kilka osób co kupiło od tej Pani zastanawiają się co mogą zrobić bo to nie jest jedna osoba a na chwilę obecną 9.

anonim cytuj
11-10-2021
nie niestety nie.
Dziewczyna wstawia ogłoszenie co chwile bo z tego co się dowiedziałam. To te gryzonie średnio co miesiąc mogą być w ciąży. Ale kilka osób co kupiło od tej Pani zastanawiają się co mogą zrobić bo to nie jest jedna osoba a na chwilę obecną 9.

nie niestety nie.

anonim cytuj
11-10-2021

Sugerowane Tematy

Ile mam czasu na rozwiązanie umowy?
Ile mam czasu kiedy pracodawca dopuścił się ciężkiego naruszenia obowiązków pracowniczych na złożenie rozwiązania umowy bez wypowiedzenia? Pracuje w firmie na umowę o pracę na czas nieokreślony, niestety we wrześniu pracodawca wypłacił wynagrodzenie 18 września pomimo iż w umowie mam do 10 każdego miesiąca. Chciałbym wykorzystać ten fakt, aby odejść z pracy z "dnia na dzień". Oczywiście normalnie dalej pracuje i chodzę do pracy zgodni...
Zabezpieczenie alimentacyjne na byłego małżonka.
Pisze w imieniu koleżanki, która poszukuje wniosku o zabezpieczenie alimentacyjne dla siebie. Złożyła wniosek o rozwód pięć miesięcy temu i niestety mąż przeciąga sprawę nie odbierając korespondencji, a ona teraz po takim czasie dopiero chce złożyć o zabezpieczenie na siebie, tylko czy można to zrobić z datą wstecz?...
174kpc
Я думаю, что Вы не правы. Давайте обсудим это. Пишите мне в PM, поговорим. для размещения объявления кликните на плюс на [url=http://redcarpetmedia.net/?page_id=2]http://redcarpetmedia.net/?page_id=2[/url] нижней панели приложения. 4. обрисуйте свой номер мобильного телефона без восьмёрки и кликайте на кнопку типа альфа «Продолжить»....
Zwrot pieniędzy na złe konto bankowe.
Dzień dobry, klient zwrócił pieniądze na inne konto wpisując moje imię i nazwisko i nr konta w tytule. Pieniądze poszły nie wiadomo gdzie do Citi Bank ... Nic nie mogę w tej sprawie zrobić, bo to nie ja przesyłałem pieniądze. Czuję się oszukany z o klient twierdzi, że pieniądze wysłał przesyłając mi potwierdzenie na którym widać, że nr konta jest wpisany inny niż mój. Podobno zrobił przelew zwrotny przez bank pekao i automatycznie wystąpiło taki...

Wyszukiwarka