Sprzedaż działki rekreacyjnej.

Dzień dobry , postaram się w skrócie . Małżeństwo ma rozdzielność. Po rozdzielności żona kupiła za swoje pieniądze działkę rekreacyjną i z biegiem lat była wspólnie użytkowana z mężem. Mąż ją wyremontował za swoje pieniądze . Małżeństwo teraz się rozchodzi . Umówione było że działka będzie sprzedana i pieniądze na pół. Jednak jest problem . Żona chce natychmiast ją sprzedać bo potrzebuje pieniądze na wynajem ale mąż złośliwie nie podejmuje tematu bo on nie ma potrzeby finansowej i jest to czysta złośliwość. Jak prawnie to zrobić by tę działkę sprzedać ? Żona nie może samodzielnie się tego podjąć bo wystawi ogłoszenie , ktoś się zdecyduje kupić a on przyjdzie i powie ze się nie zgadza , albo zacznie sobie ją użytkować po złości .15 lat temu nie było żadnej umowy notarialnej jak ją kupowali. Po prostu kupili od byłego właściciela i weszli razem w poczet członków działek ogrodowych i to wszystko . Żadnych dokumentów tylko papier z zarządu działek że działka należy do nich. Działka zarasta , domek się niszczy , bo nikt się nie zajmuje i traci na wartości . Żona nie chce się szarpać kto i kiedy ja kupił . Żona ją kupiła mąż wyremontował i niech będzie na pół ale jak to zrobić ?
anonim cytuj
21-09-2023
Żona nie musi pytać męża o zgodę. Jest jedyna właścicielka działki.
Zgadza się , jednak mąż ją wyremontował przez te lata . Nie ma rachunków na to , ale żonie głównie chodzi o to żeby pokojowo załatwić sprawę. Włożył to niech bierze połowę ze sprzedaży . Szkoda ryzykować, że po złości wpadnie zdemoluje działkę , zniszczy co się da i Bóg wie co jeszcze . W takich sytuacjach złośliwość ludzka nie zna granic . Żona nie chce wojny i szarpania , tym bardziej że nie są w stanie ze sobą normalnie rozmawiać , teraz jest tylko celowe rzucanie kłód pod nogi by tylko utrudnić jej życie .Można to jakoś sądownie załatwić przy składaniu papierów rozwodowych , czy jak ?

anonim cytuj
21-09-2023

Sugerowane Tematy

Jestem osobą nieletnią która pod wpływem alkoholu nieświadomie jeździła kradzionym autem na miejscu pasażera auto zostało uszkodzone, co może mi za to grozić?
Jestem osobą nieletnią która pod wpływem alkoholu nieświadomie jeździła kradzionym autem na miejscu pasażera auto zostało uszkodzone ogólnie nie zdatne do jazdy w aucie znaleziono dragi całe szczęście nie moje koszta naprawy są spore dziś przyjechała policja ale nikogo nie było w domu wiadomo co może mi za to grozić?...
Prawo spadkowe
Dzień dobry, proszę o informację czy powinnam w imieniu mojego syna odrzucić spadek (składający się głównie z długów), jeżeli syna nie było jeszcze na świecie w chwili śmierci spadkodawcy (brat babci) ? W chwili gdy ja odrzucałam spadek w ciąży już byłam....
L4 na urlopie wychowawczym przy pracy na pół etatu
Witam, jestem na urlopie wychowawczym od dwóch miesięcy (płynne przejście po urlopie rodzicielskim, obecnie nie pobieram żadnego zasiłku; 1/2 etatu na czas nieokreślony i 1/2 etatu na czas określony - przed L4 w pierwszej ciąży) i jednocześnie pracuję na 1/2 etatu na czas nieokreślony (inny pracodawca niż przed ciążą, praca rozpoczęta podczas urlopu rodzicielskiego). Teraz zaszłam w drugą ciążę - jak będzie naliczane L4? Czy umowa na czas okr...
zniszczone rzeczy w wynajmowanym mieszkaniu
Witam, wynajmowałam mieszkanie i jak to jest, jak zniszczyły się rzeczy od normalnego użytkowania. Wynajmowałam ponad 5 lat i te rzeczy były stare zlat 80 i zużyły się. Czy muszę je odkupić? A poza tym kanapa była ze skai i popękała po roku użytkowania. Dwa, krzesła z lat 80 tych się połamały i wyrzuciłam oraz telewizor, kturego już dawno kupić nie można nawet używany też się zepsuł. Przez ponad 5 lat płaciłam za wynajem, odstępne dla właścicielk...

Wyszukiwarka