W grudniu zdecydowaliśmy się, ze chcemy założyć siłę, przyjechali panowie z Tauron i powiedzieli nam, ze są dodatkowo jakieś kable które ich zdaniem” są pociągnięte na lewo do sąsiadów”. Innym słowem sąsiedzi pobierają nasz prąd. Mamy własna skrzynkę i co miesiąc, Pan przyjeżdża i nam spisuje licznik. Sąsiedzi nie maja takiej skrzynki. mamy tez z nimi na pieńku. Nie możemy się dogadać.
Czy możemy ze tak napisze ; niepotrzebne nam kable usunąć z naszego domu? Wiąże się to z tym, ze pozbędziemy ich prawdopodobnie prądu. płacimy coraz większe rachunki. Chcemy, żeby sąsiedzi z tym zrobili porządek i przyłącza mieli na własnym podwórku. Ale nie chcemy mieć nieprzyjemności prawnych z tego tytułu.
Proszę o pomoc
Nie odcinać kabli tylko zgłosić kradzież prądu bo to jest karalne.
anonim cytuj
01-02-2023
I zrobione formalnie, dostarczy wam dowodów na pozew o odzyskanie kasy.
anonim cytuj
01-02-2023
We własnym domu możecie odciąć wszystko, co wam nie pasuje, z sąsiadami nie łączy was żadna umowa na odsprzedaż prądu, więc nic wam nie grozi z tego tytułu, jeżeli sąsiedzi będą mieli jakieś ale, tylko potwierdza że kradli prąd od Was, wtedy podjąć odpowiednie kroki.
anonim cytuj
01-02-2023
Poinformować Tauron o swoich podejrzeniach, dodatkowo zgłosić, że pracownicy dokonujący oględzin przed założeniem siły nie podjęli odpowiednich kroków.
anonim cytuj
01-02-2023
Prawda jest taka, że żadnej firmy sprzedającej prąd to nie interesuje, bo u nich rachunek się zgadza, nie podejmą żadnej interwencji.
Chciałam wziąć pożyczkę od osoby prywatnej na internecie. Wszystko szło dobrze dopóki nie kazano mi zapłacić kwoty 309zl mówiąc że jak to zapłacę otrzymam pożyczkę więc zapłaciłam po czym dostałam maila z informacją że muszę zapłacić 398zl i jak to zapłacę to na 100% otrzymam pożyczkę więc zapłaciłam. Dostałam znowu maila że jest to ostatnia wpłata w wysokości 297zl i że po przelaniu tych pieniędzy nie będzie już żadnych opłat i pożyczka będzie j...
Witam. Moja dziewczyna wykonuje okazyjnie obrazy na zamówienie. Umówiła się z klientem przez messengera na 2 obrazy. Podała wycenę za jeden obraz w granicach 300-400zł, co było wyraźnie napisane w wiadomości. Obrazy zostały wykonane terminowo, klient ich nie odbiera od miesiąca. Dziewczyna napisała w wiadomości, czy można się umówić w końcu na odbiór albo czy przynajmniej może dostać zapłatę przelewem za dwa obrazy - 660zł. Tutaj klient odpisał, ...
Witam. Kobieta z którą żyje w konkubinacie została osadzona w ZK. Zanim poznałem swoją konkubinę byłem w związku małżeńskim gdzie mam córkę która ma 3 lata. Do dnia dzisiejszego nie mam rozwodu ani ja ani matka mojej córki nie złożyliśmy pozwu o rozwód. Moja córka bardzo jest przywiązana do mojej obecnej partnerki która niestety przebywa obecnie w zakładzie karnym. W związku z tym iż bohaterka postu ma do odsiedzenia 3 lata i została zakwalifikow...
Dzień dobry, nabyłem prawo do mieszkania w ramach dziedziczenia. Do KW w dziale III zostało wpisane ostrzeżenie na podstawie zgłoszenia przez notariusza o zmianie właściciela, następnie zostałem wpisany na podstawie mojego wniosku (wniosek składałem od razu po załatwieniu i notariusza APD) nowy właściciel, czyli ja, ale w dziale III ostrzeżenie pozostało, czy powinienem składać osobny wniosek o jego wykreślenie czy powinno zostać wykreślone przy ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: