Co zrobić gdy sąsiad ciągnie prąd na lewo?

W grudniu zdecydowaliśmy się, ze chcemy założyć siłę, przyjechali panowie z Tauron i powiedzieli nam, ze są dodatkowo jakieś kable które ich zdaniem” są pociągnięte na lewo do sąsiadów”. Innym słowem sąsiedzi pobierają nasz prąd. Mamy własna skrzynkę i co miesiąc, Pan przyjeżdża i nam spisuje licznik. Sąsiedzi nie maja takiej skrzynki. mamy tez z nimi na pieńku. Nie możemy się dogadać.
Czy możemy ze tak napisze ; niepotrzebne nam kable usunąć z naszego domu? Wiąże się to z tym, ze pozbędziemy ich prawdopodobnie prądu. płacimy coraz większe rachunki. Chcemy, żeby sąsiedzi z tym zrobili porządek i przyłącza mieli na własnym podwórku. Ale nie chcemy mieć nieprzyjemności prawnych z tego tytułu.
Proszę o pomoc
anonim cytuj
01-02-2023
Nie odcinać kabli tylko zgłosić kradzież prądu bo to jest karalne.

anonim cytuj
01-02-2023
I zrobione formalnie, dostarczy wam dowodów na pozew o odzyskanie kasy.

anonim cytuj
01-02-2023
We własnym domu możecie odciąć wszystko, co wam nie pasuje, z sąsiadami nie łączy was żadna umowa na odsprzedaż prądu, więc nic wam nie grozi z tego tytułu, jeżeli sąsiedzi będą mieli jakieś ale, tylko potwierdza że kradli prąd od Was, wtedy podjąć odpowiednie kroki.

anonim cytuj
01-02-2023
Poinformować Tauron o swoich podejrzeniach, dodatkowo zgłosić, że pracownicy dokonujący oględzin przed założeniem siły nie podjęli odpowiednich kroków.

anonim cytuj
01-02-2023
Prawda jest taka, że żadnej firmy sprzedającej prąd to nie interesuje, bo u nich rachunek się zgadza, nie podejmą żadnej interwencji.

anonim cytuj
01-02-2023

Sugerowane Tematy

Kradzież
Witam Zostałam przyłapana z towarem o wartości 100.97, dostałam mandat Jednakże według monitoringu na przestrzeni 3 miesięcy okradlam sklep na 666 złotych Dostałam wezwanie na przesłuchanie w sprawie tych kradzieży na 666 złotych Czy sąd będzie sumował te kradzieże? Jakiej kary się spodziewać? Jestem osobą z czystą kartą ...
Ograniczona władza rodzicielska.
Oboje z rodziców mają ograniczoną władzę rodzicielską nad małoletnim dzieckiem w postaci nadzoru kuratora. Czy w tej sytuacji jeden rodzic może samodzielnie zdecydować o zmianie trybu edukacji dziecka na edukację domową do czasu wydania przez sąd decyzji o ustalenie przy kim dziecko zostanie?...
Umowa na pół etatu.
Pracuję od miesiąca na umowie na pół etatu ,chcę się zwolnić ,napisałam podanie o rozwiązanie umowy z podaniem daty , a pracodawca twierdzi że muszę pracować do końca października okres wypowiedzenia ,pracuje tylko miesiąc i tylko na pół etatu, nawet nie płaci najniższej krajowej nie było podwyżki w lipcu jak ustawa nakazuje Powiedziałam jej, że praca poniżej najniższej jest łamaniem praw pracownika to powiedziała że jak mi nie pasuje to żebym ...
Podział majątku przy rozwodzie.
Witam, bardzo proszę o poradę. Jestem z moim mężem od 18 lat, ale małżeństwem jesteśmy od 4 lat. Nim wzięliśmy ślub, mąż znalazł firmę która miała na sprzedaż różnego rodzaju działki budowlane w różnych częściach Polski. Zdecydował się i płaci miesięcznie raty i mieliśmy plan aby się tam wybudować. Rok później wzięliśmy ślub. Nie mamy żadnej intercyzy. Niestety drogi nasze się rozeszły i nie ma możliwości abyśmy wrócili do siebie i czekamy na s...

Wyszukiwarka