Odmówione dofinansowanie na panele słoneczne.

W ubiegłym roku podpisaliśmy kontrakt z firmą o panele słoneczne. Złożyliśmy wniosek o dofinansowanie. Gmina odpowiedziała że za mało było wniosków o dotację i dofinansowania nie będzie. Panele zostały założone z naszych pieniędzy. Co można zrobić w takiej sytuacji.
anonim cytuj
08-01-2023
Teraz to już nic.

anonim cytuj
08-01-2023
Do sądu ich podać, jeśli w umowie z nimi po spełnieniu przez Panią warunków nie wywiązali się.

anonim cytuj
08-01-2023
Kogo podać do sądu?

anonim cytuj
08-01-2023
Gminę, chyba umowa jakaś wcześniej była podpisana z nimi. Jakieś obietnice. Pani została wprowadzona w błąd i koszty poniosła.

anonim cytuj
08-01-2023
Wszystko zależy od umowy i jej warunków. Trzeba wziąć dobrego adwokata, przeanalizuje sytuacje i ewentualnie droga prawna.

anonim cytuj
08-01-2023
Nic. Po jakimś czasie może przyjść zapytanie: "czy dalej jest Pani chętna? ". Tak po 4 latach dostałem, już dawno mając fotowoltaikę na dachu.

anonim cytuj
08-01-2023

Sugerowane Tematy

pieniądze na życie
Szukam ratunku. Od 9lat po ślubie dziecko mamy 1 w wieku 4lat leczone onkologicznie. Maz pijący alkoholik z orzeczeniem na piśmie od biegłego psychiatry i psychologa. Pracuje na tzw. "czarno" zarabia, ale nie daje nam na życie, nie płacić na dziekco nie dokłada się do rachunków do raty kredytu za dom,samej na prawdę jest mi ciężko utrzymac dom rachunki i leczenie dziecka. Jak mogę zmusić męża do dokladania się do budżetu i płacenia na d...
Przesłuchanie 16-latka
Witam. Czy policja może przesłuchać 16 latka w charakterze świadka bez obecności rodziców? Czy ja jako matka mogę być przy tym przesłuchaniu?...
Umowa o pracę na pół etatu, a nadgodziny.
Witam, będę wdzięczna za pomoc, z góry dziękuję, problem jest następujący: pracuję w systemie 12-godzinnym (ochrona). Pierwotnie byłam zatrudniona na cały etat w jednej firmie X, ale w tym roku do obsługi klienta została włączona druga firma Y. Cała załoga otrzymała do podpisania aneksy od firmy X zmieniające wymiar czasu pracy na pół etatu z dodatkowym zapisem: " Strony zgodnie ustalają, że dopuszczalna liczba godzin pracy ponad określony ...
Odebranie władzy rodzicielskiej matce
Dzień dobry, jestem ojcem dwóch corek, które bardzo kocham. Kilka lat po rozwodzie i opiece naprzemiennej jedna z moich córek zaczęła mieć problemy z matką i jej byłym partnerem. Córka podcięła sobie żyły będąc pod opieka matki. W czasie mojej opieki, zauwazylem to od razu, rozpocząłem z córką terapie u lekarza psychiatry. Najpierw farmakologiczna, która miała przygotowac córkę do terapii z psychologiem. Córka zaczęła być nastawiana przeciwko mni...

Wyszukiwarka