Odmówione dofinansowanie na panele słoneczne.

W ubiegłym roku podpisaliśmy kontrakt z firmą o panele słoneczne. Złożyliśmy wniosek o dofinansowanie. Gmina odpowiedziała że za mało było wniosków o dotację i dofinansowania nie będzie. Panele zostały założone z naszych pieniędzy. Co można zrobić w takiej sytuacji.
anonim cytuj
08-01-2023
Teraz to już nic.

anonim cytuj
08-01-2023
Do sądu ich podać, jeśli w umowie z nimi po spełnieniu przez Panią warunków nie wywiązali się.

anonim cytuj
08-01-2023
Kogo podać do sądu?

anonim cytuj
08-01-2023
Gminę, chyba umowa jakaś wcześniej była podpisana z nimi. Jakieś obietnice. Pani została wprowadzona w błąd i koszty poniosła.

anonim cytuj
08-01-2023
Wszystko zależy od umowy i jej warunków. Trzeba wziąć dobrego adwokata, przeanalizuje sytuacje i ewentualnie droga prawna.

anonim cytuj
08-01-2023
Nic. Po jakimś czasie może przyjść zapytanie: "czy dalej jest Pani chętna? ". Tak po 4 latach dostałem, już dawno mając fotowoltaikę na dachu.

anonim cytuj
08-01-2023

Sugerowane Tematy

Problem z najemcą
Najemca podpisał że mną umowę końcem października. Nie płaci całej kwoty najmu oraz przekracza terminy. Wciąż kłamie, pisząc że przelał. Zobowiązał się przepisać liczniki i tego nie zrobił. Nie są to zaległości całego czynszu, ale kwoty kilkuset zł/MC. Umowa na czas określony. Jak to ugryźć? Czy, skoro podpisał umowę wiedząc, że nie ma dochodów, to podlega pod oszustwo? Jest jakiś sposób, by się wyplątać z tego najmu? Podwyższenie czynszu np?...
darownina częci auta
Witam. Czy darowizna części samochodu (udział 10%) w I grupie podatkowej poniżej progu 9637 zł wymaga zgłoszenia do US? Chodzi o możliwość dopisania Obdarowanego do dowodu rejestracyjnego celem obniżenia składki OC/AC. ...
urlop macierzyński i wychowawczy
Jestem w 38tc, termin na 20 paź. Umowę mam na czas określony do końca roku. Po porodzie przechodzę na macierzyńskie, pracodawca nie musi mi przedłużać umowy tak słyszałam . Czyli do grudnia będę miała wynagrodzenie z pracy a później ZUS? Ile procent wypłaty jak to wygląda? Jeśli mi nie przedłuży umowy to urlop wychowawczy już mi nie przysługuje ?...
Czy mogę zmienić nazwisko na nazwisko partnera nie biorąc ślubu
Dzień dobry, niedługo urodzę dziecko mojego partnera. Z różnych przyczyn nie mamy ślubu, ale jesteśmy razem i mieszkamy. Dziecko zostanie uznane przed narodzinami, więc będzie miało nazwisko po tacie. Nie chcę nazywać się inaczej niż moja córka, czy mogę zmienić nazwisko na jej i partnera w urzędzie, nie biorąc z nim ślubu? Dwuczłonowe nazwisko nie wchodzi w grę, bo moje mi się nie podoba. Proszę o nieocenianie, tylko o porady prawne....

Wyszukiwarka