Na jednej ze stron znalazłem informację o długu osoby, która znam. Chciałbym jej pomóc. Lecz tu mam zagwózdkę.
Czy jest jakiś oficjalny sposób czy ta osoba ma nadal aktualny dług (czy przedawniony)?
Czy firma, która wystawiła informację na stronie Y może mi udzielić takiej ogólnej informacji?
Przedawnienie nie oznacza, że takiego długu nie należy spłacać. Ten dług będzie istniał tak długo, aż nie zostanie spłacony.
Czy jeśli wiem, że osoba X ma dług to można w jej imieniu (bez jej wiedzy) skontaktować się z firmą Y i spłacić dług oraz go umorzyli? Czy to prawnie nie jest możliwe?
Kupiliśmy z mężem mieszkanie od dewelopera. Do mieszkania przynależy komórka lokatorska, która znajduje się w garażu podziemnym.
Dla mnie wygląda bardziej jak boks na rowery, ale w akcie notarialnym mam zapis o komórce lokatorskiej. Brak w niej światła, najbliższa lampa jaka tam jest, świeci w części sąsiada.
I teraz pytanie: czy taką komórkę można zgodnie z prawem zabudować? Zabudować, czyli na przykład zainstalować jakieś płyty zasłaniające w...
Witam
Mam takie pytanko i proszę o poważne potraktowanie, pytam jak to wygląda od strony pracownika.
1. W 4 kwartale roku pracownik uzyskuje prawo do emerytury, jak wygląda ten proces bo pracodawca nalega by rozwiązać umowę o prace z 3 miesięcznym wypowiedzeniem i za porozumieniem stron, księgowy trochę nie jasno odpowiada.
2. Pracownik jak napisze "wypowiedzenie" za porozumieniem stron z powodu odejścia na emeryturę, nie zostanie po...
Komornik umorzył postępowanie egzekucyjne względem mojej osoby i moje pytanie jest następujące, od kiedy liczyć czas przedawnienia długu. Od dnia zasądzenia długów, czy od dnia umorzenia postępowania egzekucyjnego?...
Parę dni kupiłem samochód, gdzie przed kupnem byłem z nim na stacji diagnostycznej.
Wady, które udało się diagnoście wykryć były dla mnie w porządku, obaj wiedzieliśmy, że owe istnieją (no tam z wyjątkiem paru pomniejszych rzeczy), podpisaliśmy umowę wszystko spoko.
Nagle po 1 dniu jazdy zaświecił się check engine, a z rury wydechowej (czego też diagnosta na stacji diagnostycznej nie zauważył) przy ciepłym silniku wydobywa się biały dym.
Po sk...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: