Na jednej ze stron znalazłem informację o długu osoby, która znam. Chciałbym jej pomóc. Lecz tu mam zagwózdkę.
Czy jest jakiś oficjalny sposób czy ta osoba ma nadal aktualny dług (czy przedawniony)?
Czy firma, która wystawiła informację na stronie Y może mi udzielić takiej ogólnej informacji?
Przedawnienie nie oznacza, że takiego długu nie należy spłacać. Ten dług będzie istniał tak długo, aż nie zostanie spłacony.
Czy jeśli wiem, że osoba X ma dług to można w jej imieniu (bez jej wiedzy) skontaktować się z firmą Y i spłacić dług oraz go umorzyli? Czy to prawnie nie jest możliwe?
Czesc, chciałbym wyjasnic pewna niepewna dla mnie kwestie. Obecne przebywam na L4 z powodow zaburzen psychicznych, nie zdradzajac szczegolow, okres zwolnienia lekarskiego bedzie trwal 24 dni wliczajac weekendy natomiast moja praca jest 5dni w tyg, potem mam juz zaplanowane 2 dni wolne. Szaanse sa dosc wysokie ze po tych 2 dniach urlopu ponownie otrzymam zwolnienie, tym razem na 27 dni. Czy w takim wypadku wyplacenie wynagrodziena pozostaje po str...
Witam. Mam pytanie, ponieważ nie wiem co mam zrobić i czy mam się gdzieś z tym udać. Z ojcem nie mam żadnego kontaktu, dostaje alimenty co miesiąc, ale od jakiegoś czasu zaczęłam pracę. I moje pytanie brzmi, czy mam kogoś poinformować, że pracuje i ojciec nie musi mi wysyłać alimentów, czy on może mieć ustalony jakiś okres płatności tych alimentów, czy to w jego interesie jest dowiedzieć się, czy pracuje? Po prostu nie chce, żeby za jakiś czas rz...
Witajcie, mam pytanie odnośnie ubezpieczenia zdrowotnego, od ponad roku jestem nieubezpieczona, teraz mój mąż chce ubezpieczyć mnie w swojej pracy, ale ponoć od braku ciągłości w ubezpieczeniu płaci się jakieś kary lub jakieś uzupełnienie za brak tej ciągłości, a są to spore sumy. Pytanie brzmi czy zapłacę i ile jeżeli takie są??...
Dzień dobry, moja mama planuje przekazać mi pewną kwotę pieniędzy jako darowizna. Od jakiej kwoty odprowadza się podatek? Czy te pieniądze wchodzą we wspólnotę majątkową i czy mój mąż ma prawo decydować na co te pieniądze przeznaczyć?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: