Na jednej ze stron znalazłem informację o długu osoby, która znam. Chciałbym jej pomóc. Lecz tu mam zagwózdkę.
Czy jest jakiś oficjalny sposób czy ta osoba ma nadal aktualny dług (czy przedawniony)?
Czy firma, która wystawiła informację na stronie Y może mi udzielić takiej ogólnej informacji?
Przedawnienie nie oznacza, że takiego długu nie należy spłacać. Ten dług będzie istniał tak długo, aż nie zostanie spłacony.
Czy jeśli wiem, że osoba X ma dług to można w jej imieniu (bez jej wiedzy) skontaktować się z firmą Y i spłacić dług oraz go umorzyli? Czy to prawnie nie jest możliwe?
Dzień dobry. Moja umowa o pracę na czas określony zakończyła się 11 lipca, a od 12 lipca mam l4 na dwa miesiące. Czy ja muszę to gdzieś do zusu zgłosić? Którego dnia ZUS wypłaci te 80%, czy w ten sam dzień miesiąca tak jak miałam w zakończonej pracy? Jaki jest maksymalny czas l4 po zakończeniu umowy?...
Witam proszę o pomoc. potrzebuję kopie/wgląd w testament mojego dziadka. obecnie testament jest w rękach brata mojego ś.p. taty i nie chce mi go pokazać. Czy sąd pomoże mi w tej kwestii?jakie dokumenty złożyć,wniosek?proszę o radę.
...
Dzień dobry, ojciec dziecka odmówił podpisu na wniosku do poradni psychologiczno - pedagogicznej. Czy jest jakaś możliwość uzyskania zgody przez Sąd? Córka ma już jedno orzeczenie o KS że względu na swoje zaburzenie rozwojowe i potrzebujemy kontynuacji. Ojciec ma ograniczone prawa do współdecydowania o wynikach w nauce i leczeniu.
Ewentualnie na czy jest jakiś wzór wniosku, na jakie artykuły się powołać.
Bardzo proszę o pomoc....
Moja siostra zameldowała w naszym domu swojego faceta z którym ma małe dziecko. Mieszkają tu od ponad roku. Za prąd płacę ja ,on się nie dokłada do rachunków .Jestem z siostrą współwłaścicielem nieruchomości i całej działki. Czy mogę w tym przypadku wypowiedzieć umowę użyczenia mieszkania temu mężczyźnie pomimo iż został tu zameldowany przez moją siostrę i ja się początkowo na to zgodziłem?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: