Na jednej ze stron znalazłem informację o długu osoby, która znam. Chciałbym jej pomóc. Lecz tu mam zagwózdkę.
Czy jest jakiś oficjalny sposób czy ta osoba ma nadal aktualny dług (czy przedawniony)?
Czy firma, która wystawiła informację na stronie Y może mi udzielić takiej ogólnej informacji?
Przedawnienie nie oznacza, że takiego długu nie należy spłacać. Ten dług będzie istniał tak długo, aż nie zostanie spłacony.
Czy jeśli wiem, że osoba X ma dług to można w jej imieniu (bez jej wiedzy) skontaktować się z firmą Y i spłacić dług oraz go umorzyli? Czy to prawnie nie jest możliwe?
Mam problem z właścicielem mieszkania, które wynajmuje. Dostaje tylko kwotę do zapłaty za cały miesiąc-ciąg cyfr, dopiero jeśli się upomnę to dostaję te jego rozliczenia z zeszytu, na których w zasadzie może pisać co chce.
Czuję że jestem oszukiwana, moje rachunki są naprawdę spore.
Na prośbę pokazania Faktur zasłania się tym, że tam są jego dane itp., nie może mi tego pokazać.
Jest to najem zwykły, umowa nie została przedłużona automatycznie ...
Chciałam się poradzić w dość trudnej dla mnie sprawie.
Ale zaczynając od początku
Kilka lat temu zameldowałam w swoim domu brata i jego nieletniego syna żeby mu pomóc bo nagle został wdowcem.
Miało to być na jakiś czas ale niestety ciągnie się to do dziś.
Brat wczoraj oznajmił mi że wyjeżdża za granicę do pracy a syna oddaje teściowej. Ale wymeldować się nie chce .
Czy po jego wyjeździe mogę ich jakoś wymeldować bez ich zgody ?...
Witam. Mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych. Mam 4 małe psy, które wyprowadzam na smyczy. Obok w sąsiednim domu mieszka rodzina, która adoptowała ze schroniska 6 psów. Teren ma nieogrodzony. Psy są trzymane w kojcu. Wiem, że psy muszą się wybiegać, ale sytuacja z dzisiejszego poranka mnie przeraziła. Wracając ze spaceru ze swoimi psami widzę, że psy sąsiadów z kojca zostały wypuszczone. Stałam jak wryta z moimi 200 metrów dalej modląc się, ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: