Na jednej ze stron znalazłem informację o długu osoby, która znam. Chciałbym jej pomóc. Lecz tu mam zagwózdkę.
Czy jest jakiś oficjalny sposób czy ta osoba ma nadal aktualny dług (czy przedawniony)?
Czy firma, która wystawiła informację na stronie Y może mi udzielić takiej ogólnej informacji?
Przedawnienie nie oznacza, że takiego długu nie należy spłacać. Ten dług będzie istniał tak długo, aż nie zostanie spłacony.
Czy jeśli wiem, że osoba X ma dług to można w jej imieniu (bez jej wiedzy) skontaktować się z firmą Y i spłacić dług oraz go umorzyli? Czy to prawnie nie jest możliwe?
Czy to prawda, że jeśli ojciec dzieci podczas separacji, nie interesowal sie dziećmi, potem podczas rozwodu z tego tytułu zostal pozbawiony praw rodzicielskich. To w przyszłości nie może podać dzieci o alimenty?....
Dzień dobry.
Syn ma 20 lat. Po dwóch latach nauki jako mechanik samochodowy przerwał naukę nie zaliczając drugiej klasy. Rozpoczął naukę w szkole dla dorosłych w LO w weekendy. Podjął pracę na budowie opartą na umowę zlecenie zarobki w granicach 2500 do 4 tyś. Od lutego 2021 zrezygnował z nauki. Sam się wypisał ze szkoły. Do teraz nie kontynuuje nauki. Zmienił prace i pracuje jako telemarketer znów opartą na umowę zlecenie zarobki około 2 tyś. Z...
Dzień dobry, zdaje lokal i wyszedł konflikt... chodzi o to, że na ścianach były jakieś półki, kilka dziurek do zaklejenia i pomalowania, baner na zewnątrz wisiał jedna płytka jest zbita na podłodze lekko i właściciel mówi że trzeba położyć całą nowa podłogę bo takich płytek nie ma, ścianę zagipsować i pomalować całą, na zewnątrz elewacje ściągnąć i położyć nową mimo 4 kołków. Dostaje rachunek na naście tysięcy (wymieniłem tylko kilka z tych rzecz...
Zmarła ciotka. Miała męża, bezdzietni.
Czy ja (siostrzeniec) coś dziedziczę po niej?
Czy w tym przypadku 50% jest dla męża, pozostałe 50% do podziału na dzieci nieżyjącej siostry?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: