Na jednej ze stron znalazłem informację o długu osoby, która znam. Chciałbym jej pomóc. Lecz tu mam zagwózdkę.
Czy jest jakiś oficjalny sposób czy ta osoba ma nadal aktualny dług (czy przedawniony)?
Czy firma, która wystawiła informację na stronie Y może mi udzielić takiej ogólnej informacji?
Przedawnienie nie oznacza, że takiego długu nie należy spłacać. Ten dług będzie istniał tak długo, aż nie zostanie spłacony.
Czy jeśli wiem, że osoba X ma dług to można w jej imieniu (bez jej wiedzy) skontaktować się z firmą Y i spłacić dług oraz go umorzyli? Czy to prawnie nie jest możliwe?
2 lata temu dostałem od ojca w darowiźnie działkę 80a. Znalazłem teraz kupca i mam szanse sprzedać ja za 600tys.
1.Czy ominął bym płacenie podatku od wzbogacenia jeżeli za te 600 tysięcy "kupiłbym" od ojca kolejna działkę?
2. Jeżeli nie od ojca to od np. teścia?
3. Jakiś inny pomysł żeby nie oddawać dla państwa pieniędzy za darmo?...
Witam,
Mam pytanie dotyczące reklamacji na Allegro. Właśnie otrzymałem odpowiedź w rozmowie ze sprzedającym (firmą) na temat złożonej przeze mnie reklamacji następującej treści: "Do zakończenia procesu reklamacyjnego jest nam potrzebny uszkodzony towar, tego typu reklamacji nie rozpatrujemy zdalnie. Prosimy o informację kiedy i pod jakim adresem kurier może zgłosić się po przesyłkę z uszkodzonym transporterem". Czy to zgodne z prawem?...
Mój ojciec chce mi (swojej córce) przekazać samochód o wartości 35 tys jako darowizna.
1. Czy jest możliwość aby był on zarejestrowany na mojego narzeczonego?
2. Czy jest możliwość aby był zarejestrowany na mnie, a polisa OC na narzeczonego?
Dodam, że nie mam prawa jazdy i nigdy nie miałam zarejestrowanego na siebie samochodu....
Młody człowiek lat 19 został złapany przez policję z kijem bejsbolowym (uciekał po "ustawce"). Osadzono go na dołku. Wcześniej karany. Jakie może mieć zarzuty?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: