Na jednej ze stron znalazłem informację o długu osoby, która znam. Chciałbym jej pomóc. Lecz tu mam zagwózdkę.
Czy jest jakiś oficjalny sposób czy ta osoba ma nadal aktualny dług (czy przedawniony)?
Czy firma, która wystawiła informację na stronie Y może mi udzielić takiej ogólnej informacji?
Przedawnienie nie oznacza, że takiego długu nie należy spłacać. Ten dług będzie istniał tak długo, aż nie zostanie spłacony.
Czy jeśli wiem, że osoba X ma dług to można w jej imieniu (bez jej wiedzy) skontaktować się z firmą Y i spłacić dług oraz go umorzyli? Czy to prawnie nie jest możliwe?
Witam.
Mam 2 dzieci, żona mnie zdradziła i jest w ciąży z obecnym partnerem. Mieszka z nim i z dziecmi. Ja mieszkam w domu rodzinnym z ojcem który utrzymuje z się tylko z emerytury i dwiema siostrami które pracują.
Wniosek o rozwód za porozumieniem stron już jest złożony, zarówno został podany wniosek o alimenty w kwocie 600 zl na dziecko. Rozprawy zadnej jeszcze nie było.
Zarabiam 4 tys/msc brutto.
Do pracy dojeżdżam 5 dni w tygodniu 20 ...
Cześć, czy jeżeli wada (kupujący to osoba prywatna) ujawniona/zauważona została przed upływem 24 miesięcy, a reklamacja zostaje złożona już po upływie tych 24 miesięcy to mieścimy się w terminie?
Liczy się data stwierdzenia/zauważenia/wystąpienia czy data złożenia reklamacji?
2. Czy przyjmując reklamację sprzedawca może ją odrzucić tylko i wyłącznie na podstawie tego, że została złożona po upływie 24ch miesięcy (pisze o tym wprost) - bez analiz...
Mój ojciec chciał wpłacić dzisiaj 4 tysiące na konto przez bankomat. Pieniądze „zjedzone”, babka z infolinii kazała czekać do 2 tygodni, aby się pojawiły i tyle. Bardzo nie miło odniosła się względem taty, odpowiadała ogólnikowo. Jest w ogóle jakaś szansa aby to przyspieszyć?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: