Na jednej ze stron znalazłem informację o długu osoby, która znam. Chciałbym jej pomóc. Lecz tu mam zagwózdkę.
Czy jest jakiś oficjalny sposób czy ta osoba ma nadal aktualny dług (czy przedawniony)?
Czy firma, która wystawiła informację na stronie Y może mi udzielić takiej ogólnej informacji?
Przedawnienie nie oznacza, że takiego długu nie należy spłacać. Ten dług będzie istniał tak długo, aż nie zostanie spłacony.
Czy jeśli wiem, że osoba X ma dług to można w jej imieniu (bez jej wiedzy) skontaktować się z firmą Y i spłacić dług oraz go umorzyli? Czy to prawnie nie jest możliwe?
Witam ja z takim pytanie czy właścicielka na koniec umowy może chcieć więcej pieniędzy za wodę i gaz jak niedopilnowania tego . Było zapłacone za czynsz najmu i czynsz spółdzielczy a teraz nagle okazuje się że jeszcze jak była za granicą niedopilnowania liczników i jest dużo do dopłaty. Co w takiej sytuacji?...
Bardzo proszę o poradę w kwestii wynajmu mieszkania.
1) Wynajmuję bratu mieszkanie. Po jego stronie są wszystkie opłaty (czynsz, woda, prąd).Nie mam z tego żadnych korzyści materialnych. Czy muszę taką sytuację zgłosić do US?
2) Czy mój brat będąc zameldowany w mieszkaniu ,które mu wynajmuję na podstawie ustnej umowy ,nie posiada do niego żadnego tytułu prawnego może występować o dodatek mieszkaniowy?...
Hej! Chcemy z chłopakiem wynająć mieszkanie. Znaleźliśmy ogłoszenie, które nam bardzo odpowiada jej chodzi o metraż, warunki i lokalizację. W ogłoszeniu jest informacja, że nie płacimy stawki co miesiąc, a jednorazowo opłatę 10 000 zł na okres 6 miesięcy (ze wszystkim), potem możliwe przedłużenie umowy ( te 6 miesięcy nam odpowiada, bo akurat tyle tam będziemy).Czy spotkaliście się kiedyś z taką ofertą? Jak się zabezpieczyć, by właściciel nie wzi...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: