Na jednej ze stron znalazłem informację o długu osoby, która znam. Chciałbym jej pomóc. Lecz tu mam zagwózdkę.
Czy jest jakiś oficjalny sposób czy ta osoba ma nadal aktualny dług (czy przedawniony)?
Czy firma, która wystawiła informację na stronie Y może mi udzielić takiej ogólnej informacji?
Przedawnienie nie oznacza, że takiego długu nie należy spłacać. Ten dług będzie istniał tak długo, aż nie zostanie spłacony.
Czy jeśli wiem, że osoba X ma dług to można w jej imieniu (bez jej wiedzy) skontaktować się z firmą Y i spłacić dług oraz go umorzyli? Czy to prawnie nie jest możliwe?
Witam , czy są jakieś przepisy prawne regulujące wysokość żywopłotu na działce u sąsiada . Żywopłot ten zasłania słońce przez co cały dzień w pokoju jest ciemno . Żywopłot ma ponad 5 m wysokości(łata ma 3 m) , znajduje się +/- 90 cm od granicy działki , i 3.90 m od ściany domu
Prośba o skrócenie żywopłotu spełza na niczym więc proszę o poradę...
Witam. Posiadam II grupę inwalidzką. Od listopada jestem właścicielką mieszkania. Wcześniej właścicielem był mój tata. Płacił on abonament RTV. Moje pytanie brzmi. Czy jako osoba z drugą II grupą jestem zwolniona z opłat czy nie?
...
Witam
Czy rodzina mieszkająca w bloku i mająca tzw ogrzewanie centralne z miasta ( podłączono do niego całe osiedle ) - może ubiegać się o dodatek osłonowy?...
Witam a ja się tak zapytam jestem przed rozwodem nie podpisywaliśmy intercyzy na żadnych pożyczkach kupnie auta i innych rzeczy wziętych na raty nie ma mojego podpisu. Czy w takim przypadku jest szansa że przy rozwodzie nie będę brała długów bo auta i tych innych rzeczy wziętych na raty nie chce zabierać??? Jak to wygląda???...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: