Na jednej ze stron znalazłem informację o długu osoby, która znam. Chciałbym jej pomóc. Lecz tu mam zagwózdkę.
Czy jest jakiś oficjalny sposób czy ta osoba ma nadal aktualny dług (czy przedawniony)?
Czy firma, która wystawiła informację na stronie Y może mi udzielić takiej ogólnej informacji?
Przedawnienie nie oznacza, że takiego długu nie należy spłacać. Ten dług będzie istniał tak długo, aż nie zostanie spłacony.
Czy jeśli wiem, że osoba X ma dług to można w jej imieniu (bez jej wiedzy) skontaktować się z firmą Y i spłacić dług oraz go umorzyli? Czy to prawnie nie jest możliwe?
Witam, urodziłam córkę jak miałam 16 lat, prawnym opiekunem jest mój były partner, od urodzenia córki dał na jej utrzymanie może z 400 zł(dodam że córka już ma półtora roku), pozatym widzenia z dzieckiem tez były sporadyczne, dopiero od niedawna do niej przyjeżdża ale nie chce dawać mi żadnych pieniędzy mówi że jej coś kupi, czyli koszt jaki ma na myśli to ok 100 zł.... w tym momencie mam 17 lat i za 3 miesiące kończę 18 lat, pytanie brzmi czy g...
Po zmarłym (7 miesięcy temu) w grono spadkobierców weszły 4 osoby - żona oraz trójka dzieci. Czy we wniosku o stwierdzenie nabycia spadku można już na tym etapie umieścić zapis, że matka i syn zrzekają się spadku na rzecz pozostałej dwójki dzieci? Czy poczekać do działu spadku?...
Biuro pośrednictwa nieruchomościami ogłosiło sprzedaż kawalerki 18m2. W czasie rozmowy poinformowano mnie, że lokal ten nie ma księgi wieczystej. Powodem tego jest mały metraż. Czy rzeczywiście na tak małe lokale nie można założyć KW....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: