Mam problem z byłym narzeczonym. Pożyczyłam mu na budowę domu 15 tys., oddał mi 6 tys. Reszty nie chce oddać. Mam smsy o tych pożyczonych pieniądzach ile pożyczył i ile do spłaty. Gdzie zgłosić tą sprawę?
Witam mam takie pytanie opiekuję się osobą, która nie ma rodziny osoba ta chce mi przepisać swój dom w zamian za tą opiekę.
Jak to najlepiej załatwić?...
Witam,
Jakie powinnam podjąć kroki jesli nie dostałam zamówionego artykułu ze sklepu internetowego? Zamówienie nie jest duże bo na 36 zł tylko ale nie chce pozwolić na oszustwo i chce pociągnąć to dalej. Czy taka mała kwota kwalifikuje się do poniesienia konsekwencji? Sprzedawca twierdzi, że minęło ponad 100 dni od momentu w którym zgłosiłam brak dostarczonego towaru i nie należy mi się ani zwrot ani ponowna wysyłka. Oczywiscie jest to kłamstwo ...
Posiadam prawomocny wyrok sądowy z klauzulą wykonalności.
w wyroku zasądzone są:
1) odszkodowanie za niesłuszne zwolnienie z pracy
2) odprawa
3) koszty postępowania
4) odsetki ustawowe
Sąd ogłosił upadłość obejmującą likwidację majątku spółki.
Teraz powinienem zgłosić moją wierzytelność do Sędziego Komisarza
mam jednak mały (wielki) problem
Nie wiem, w której kategorii mieszczą się moje wierzytelności....
Emerytka mieszka sama w swoim mieszkaniu 30 lat. Niedawno piętro niżej wprowadziła się starsza kobieta, która co jakiś czas zgłasza na policję, że emerytka hałasuje, zakłóca jej spokój, a teraz że emerytka jej grozi. Pod adresem emerytki nigdy nie było interwencji policji.
Starsza kobieta jest bez rodziny i ma przydzieloną opiekunkę, jest osobą niedosłyszącą i prawdopodobnie ma zaburzenia psychicznie - wszyscy sąsiedzi o tym wiedzą.
Pytanie co ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: