Mam problem z byłym narzeczonym. Pożyczyłam mu na budowę domu 15 tys., oddał mi 6 tys. Reszty nie chce oddać. Mam smsy o tych pożyczonych pieniądzach ile pożyczył i ile do spłaty. Gdzie zgłosić tą sprawę?
Witam, czy mogę się zwolnić od pracodawcy który skorzystał z tarczy antykryzysowej? Pracodawca twierdzi, że nie mogę się zwolnić ponieważ zapłacę karę. Znalazłam lepszą propozycję pracy, a za 1500zl postojowego ciężko utrzymać siebie i mieszkanie...
Chciałabym się zwolnić za porozumiem stron, jakie konsekwencje poniosłabym ja i pracodawca?...
Dzień dobry, temat zwolnienie L4. Lekarz zrobił przerwę przez przypadek w systemie. Poprzednie zwolnienie od 22.08 do 21.09 a kolejne od 23.09. Wizyta była 22.09. Jest dzień przerwy, co może zrobić lekarz w tym przypadku? A co może zrobić pacjent?...
W 2013 r. Dostałam mandat za brak legitymacji studenckiej w MPK. W 2014 r. Ponoć został założony nr sprawy. W 2023 r. otrzymałam pismo od komornika, że mam zapłacić mandat. Czy to nie uległo przedawnieniu?
...
Na umowie mam zapis, że do 5tego każdego miesiąca jest wypłata, a od kilku miesięcy jest ona 6 lub 7 dnia miesiąca. Gdy 5 wypada w dzień wolny wypłatę mamy spozniona. Pracodawca w odpowiedzi na zapytania o czasie wypłaty odp, że on robi przelew 5tego i jest kryty bo z jego konta wypłata wychodzi, tylko, że robi to 5 ale o godz 20. Czy wypłata powinna być 5tego na koncie pracownika?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: