Zażalenie na decyzję sądu.

Witam, otrzymałem zaoczny wyrok sądu czyli w posiedzeniu niejawnym o alimenty i zostało przyznane na córki po 800zł czyli 1600zł na dwie. Jest to dla mnie kwota bardzo wysoka gdyż jestem w jednym z gorszych momentów swojego życia, posiadam jeszcze kredyty I raty do spłacenia a sam też muszę z czegoś żyć...z tego co przeczytałem mam 7 dni na zażalenie, czy jest ktoś kto wie jak dobrze napisać to zażalenie? I czy w zażaleniu mogę napisać informacje o kwotach jaką ja bym proponował i uzasadnienie?
anonim cytuj
22-01-2024
Pisać odwołanie można. Ale czy sąd się przychyli to zależy od niego, bo sądu interesują twoje możliwości finansowe, a nie ile zarabiasz. Mimo to 800zł to tak sądy przyznają teraz alimentów na dziecko.

anonim cytuj
22-01-2024
Od wyroku zaocznego przysługuje tylko i wyłącznie sprzeciw są druki jak mniej więcej napisać w Internecie lub jeżeli Pan ma obawy to do adwokata, który panu napisze. Sędzia będzie wyznaczał termin rozprawy. Ruszy sprawa i wtedy pan może się bronić i pisać o co Pan wnosi w wyroku jaka kwota alimentów itd.

anonim cytuj
22-01-2024
Oczywiście możesz ale tu zależy czy coś ugrasz od twoich możliwości zarobkowych i majątkowych jak i od tego jaki masz wkład w wychowanie dzieci.

anonim cytuj
22-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy to zgodne z prawem, żeby obaj ojcowie płacili alimenty na dziecko?
Dzień dobry, Mam pytanie ws. alimentów na dziecko. Ojciec biologiczny płaci alimenty na dziecko, zostały mu odebrane prawa rodzicielskie kilka lat temu. Matka dziecka wyszła za mąż za innego mężczyznę, ten adoptował dziecko i jest jego prawnym opiekunem (tata 2, jeśli tak można nazwać) Para się rozstała, więc tata 2 również płaci alimenty na dziecko. Matka nie zgłosiła tego faktu, więc pobiera alimenty x 2 Pytanie 1. Czy to zgodne z prawem...
mam zapis prawa pierwokupu działki sąsiadującej z ta która kupiłam
Witam Mam takie pytanie.... W 2012 roku kupiłam działkę , w tym tez akcie notarialnym mam zapis prawa pierwokupu działki sąsiadującej z ta która kupiłam Do tej pory się tym nie interesowałam -właścicielka zapewniała ze nie będzie sprzedawac ,a jeśli już to da znac Ostatnio będąc na swojej działce ,zobaczyłam ,ze zaczęto budowę domu na działce co miałam prawi pierwokupu Sprawdziłam to dzisiaj i okazało się ze została sprzedana w 2016 roku T...
Rozwiązanie umowy o pracę
Mam pytanie. Czy składając wypowiedzenie z pracy (umowa stała), pracodawca może zwolnić mnie z pracy wcześniej, czyli w okresie wypowiedzenia? Jestem w okresie ochronnym (mam powyżej 61 lat)....
Jak odnaleźć testament sporządzony około 2009 roku u notariusza?
Jak odnaleźć testament sporządzony około 2009 roku u notariusza? Wiadomo jedynie w jakim mieście był notariusz, ale nie wiadomo na pewno kto to był, wiadomo kto był testatorem i spadkobiercą i na tym wiedza się kończy. Elektroniczny rejestr testamentów powstał dwa lata później. Notariusz u którego prawdopodobnie został sporządzony testament odpowiedział, że po 10 latach przekazuje wszystkie akta do sądu i już śladu po testamencie u siebie n...

Wyszukiwarka