Bank opóźnia wystawienie listu mazalnego.

Witam, kiedyś wynikła taka sytuacja, że moja mama wzięła kredyt na otworzenie firmy, pod hipotekę, niedawno z ojcem spłaciliśmy całkowicie ten kredyt, bo mama zmarła w 2017 roku. Bank w którym brała kredyt przestał istnieć i został przejęty przez większy bank. Pani w ów banku poinformowała nas o liście mazalnym, tylko, że coś się to bardzo przedłuża, co można zrobić z tym faktem?, pani która nas obsługuje nie ma jak by w tym winy, tłumaczy się głównie tym, że przekazała sprawę dalej i jakieś osoby postronne z którymi my nie mamy kontaktu się niby tym zajmują. Co można zrobić w tej sprawie?
anonim cytuj
31-08-2023
A wniosek złożyliście o wydanie takiego listu?
Niby pani konsultantka się wszystkim zajęła, i informuje nas gdy tylko do niej zadzwonimy, że ona już nic nie może zrobić bo zajmują się tym osoby trzecie.

To proponowałbym wystosować pismo do banku w tej sprawie, w którym wspomnicie z kim i co ustaliliście oraz - jeśli okaże się, że należy jednak złożyć takie pismo to zaznaczyć, żeby bank niniejsze pismo potraktował jako taki wniosek. Może jakiś ich dyrektor pochyli się nad tymi "osobami trzecimi" i to szybciej załatwi.
A dzięki może spróbuje, dziwne tylko, że jak chodziło o spłatę zadłużenia to pismo od razu było a jak człowiek chce zakończyć coś to już mają człowieka w tyłku.

Różne banki różnie to mają. Jedne od razu wystawią, inne potrzebują pisma. To jest pokłosie tego, że list mazalny służy do wykreślenia hipoteki, co jest wyłącznym interesem właściciela, a nie banku.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Poinformowałam pracodawcę że podjęłam leczenie. Czy kadrowa ma prawo dzwonić do kliniki w celu pozyskania informacji?
Dzień dobry, drugi tydzień przebywam na oddziale dziennym w klinice psychiatrycznej. Poinformowałam pracodawcę o tym zanim podjęłam leczenie. W takiej sytuacji psychiatra wystawia zwolnienie wsteczne Po dwóch tygodniach uczęszczania na terapie. Moje pytanie brzmi czy kadrowa ma prawo dzwonić do kliniki w celu pozyskania informacji na mój temat i mojego zwolnienia? Nie informowałam jej o moim leczeniu bezpośrednio. Powiedziałam tylko dyrekcji i ko...
Wyłudzenie na blika.
Dzień dobry, zostałem oszukany na blika, dostałem email od olx z fałszywym likiem i potwierdzeniem danych, zalogowałem się do banku zostałem poproszony o numer blik, podałem go i w tej samej chwili pobrało mi 3tys ,zgłosiłem sprawę na policję i olx, bank nie uznał mi reklamacji, napisali, że ja wszystko potwierdziłem a oni w niczym nie zawinili . Czy mogę się jakoś odwołać i jest szansa na to ze bank odda mi stracone pieniądze ? Blik został wysł...
Podatek od sprzedanej nieruchomości
Dzień dobry! Czy ktoś jest wstanie udzielić mi informacji na temat braku wypełnienia PIT 39 po sprzedaży nieruchomości? Czy jeśli spożytkuje kwotę w przeciągu trzech lat na kolejną nieruchomość to będę płacić jakąś karę? Oraz drugie pytanie :) sprzedając nieruchomość w listopadzie 2021, trzy lata mijają w kwietniu 2025? Tak jak rok podatkowy? ...
Szkodliwe warunki pracy.
Od kilku lat pracuje w firmie produkującej drut....tzn. na ciągarni...jako tzw. "ciągacz drutu", jednakże w mojej umowie jak i pozostałych pracowników nie widnieje stanowisko pracy jako CIAGACZ DRUTU tylko jako Operator maszyn;(praca jako CIAGACZ DRUTU wiąże się wg ustawy jako szkodliwa dla zdrowia....a jako operator maszyn sami wiemy że nic z tego nie ma. Gdzie i jak zgłosić naruszenie prawa? Wszyscy pracujemy przy ciągarkach...wdycham...

Wyszukiwarka