Bank opóźnia wystawienie listu mazalnego.

Witam, kiedyś wynikła taka sytuacja, że moja mama wzięła kredyt na otworzenie firmy, pod hipotekę, niedawno z ojcem spłaciliśmy całkowicie ten kredyt, bo mama zmarła w 2017 roku. Bank w którym brała kredyt przestał istnieć i został przejęty przez większy bank. Pani w ów banku poinformowała nas o liście mazalnym, tylko, że coś się to bardzo przedłuża, co można zrobić z tym faktem?, pani która nas obsługuje nie ma jak by w tym winy, tłumaczy się głównie tym, że przekazała sprawę dalej i jakieś osoby postronne z którymi my nie mamy kontaktu się niby tym zajmują. Co można zrobić w tej sprawie?
anonim cytuj
31-08-2023
A wniosek złożyliście o wydanie takiego listu?
Niby pani konsultantka się wszystkim zajęła, i informuje nas gdy tylko do niej zadzwonimy, że ona już nic nie może zrobić bo zajmują się tym osoby trzecie.

To proponowałbym wystosować pismo do banku w tej sprawie, w którym wspomnicie z kim i co ustaliliście oraz - jeśli okaże się, że należy jednak złożyć takie pismo to zaznaczyć, żeby bank niniejsze pismo potraktował jako taki wniosek. Może jakiś ich dyrektor pochyli się nad tymi "osobami trzecimi" i to szybciej załatwi.
A dzięki może spróbuje, dziwne tylko, że jak chodziło o spłatę zadłużenia to pismo od razu było a jak człowiek chce zakończyć coś to już mają człowieka w tyłku.

Różne banki różnie to mają. Jedne od razu wystawią, inne potrzebują pisma. To jest pokłosie tego, że list mazalny służy do wykreślenia hipoteki, co jest wyłącznym interesem właściciela, a nie banku.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Dom za opiekę nad bliską osobą.
Witam wszystkich którzy czytają ten post. Mianowicie sytuacja wygląda następująco. Mamy z żoną przepisany dom od jej Mamy. Warunkiem przepisania była dożywotnia opieka nad nią i miejsce w domu dla jej syna (40l).I to on jest całym problemem gdyż przy domu absolutnie nie pomaga nic, ma wiecznie pretensje, obmawia nas do wszystkich ludzi z którymi trzyma kontakt powodując zniesławienie. Oczywiście lubi alkohol i używki pod wpływem których jest na...
Brak wypłaty za zaległy urlop
Potrzebuje pomocy, 4 lata pracowałam w żabce, z czego pierwszy rok w sumie na czarno, bo szefowa stwierdziła, że nie potrzebuje spisywać ze mną umowy. Jeżeli chodzi o wynagrodzenie zawsze je dostawałam, więc nie bałam się o problem z wypłaceniem go przez nią. Jak zaczęłam tam pracować miałam 18 lat i byłam w ciężkiej sytuacji finansowej, w sumie to ta praca na tamten moment bardzo mnie uratowała. Grafik mieliśmy wypisywany w zeszycie, w drugim si...
Pożyczki zaciągnięte przez internet.
Czy jeśli wzięłam pożyczki przez internet to mogę mieć komornika jeśli ich nie spłacę bo straciłam pracę i nie mam z czego i czy mężowi mogą wejść na pensje?...
Agresywny pies sąsiadki, jak sobie z tym poradzić?
Dzień dobry Moi sąsiedzi mają bardzo agresywnego psa(owczarka niemieckiego, notorycznie warczy szczeka i wyrywa się w stronę ludzi), który w piątek rzucił się na moją 2 letnią córeczkę przewracając ją na ziemię, czekała na klatce schodowej, aż mama dokończy ubierać buty do wyjścia. Chwała Bogu, że pies miał założony kaganiec. Ale wyrwał się ponieważ jego właściciele przez bardzo zły sposób prowadzenia się NIE MAJĄ SIŁY GO UTRZYMAĆ! Sprawę je...

Wyszukiwarka