Czy dostane PIT z ZUS-u do rozliczenia?

Jeśli przebywałem w 2022r 1 miesiąc na zwolnieniu lekarskim które wypłacał ZUS to czy tez dostane od nich PIT do rozliczenia?
anonim cytuj
30-01-2023
Tak.

anonim cytuj
30-01-2023

Sugerowane Tematy

Odszkodowanie za pogryzienie.
Cześć, Znajoma dostała list polecony od sąsiadki pod tytułem "Ostateczne wezwanie do odszkodowania" - list prywatny, w którym wzywa ją do zapłaty odszkodowania 3000 zł za szkody wywołane przez jej psa na jej nastoletnim synu (koszt za zastrzyki oraz trauma i strach przed psami). Kilka miesięcy temu do jej drzwi zapukali policjanci, którzy wystawili jej mandat za to, że jej pies ugryzł właśnie tego chłopca. 500 zł, mandat opłaciła bo c...
Nadpłata w spółdzielni, a wynajem mieszkania.
Wynajmuje mieszkanie w bloku, osobno płaciłam do spółdzielni faktury ze swojego konta bankowego i osobno do właściciela mieszkania. Przez okres 3 lat za który okazało się że powinny być mniej naliczane stawki w spółdzielni, okazało się że muszą to podliczyć i zwrócić pieniądze. Nasza spółdzielnia musi zwrócić pieniądze (3090zl.) Właściciel mieszkania otrzymał list że mają wyliczone ile zwrotu pieniędzy i podać numer konta. No i podał swój numer k...
Zgubiony paragon, a zwrot pieniędzy.
Witam, dziecko chodzi na basen 9 lat. W czerwcu przedłużyłem karnet. Dostałem paragon i niestety go wywaliłem przez pomyłkę jak pozbywałem się tych niepotrzebnych. Szkółka wypisuje także takie jakieś karnety. Zawsze wchodziło się na karnet więc nie kolekcjonowałem tych paragonów. Dziś przychodzimy i... 1. Szkółka podobno dostała wypowiedzenie od szkoły na korzystanie z basenu. 2. Z rozmowy wyszło, że NIGDZIE już nie będą prowadzić zajęć. Chyb...
Dofinansowanie z Unii Europejskiej.
Witam. Mój brat dostał dofinansowanie unijne 60 tys. na otwarcie firmy i pierwsza transzę dostał 42 tys. kupił wszystko co miał w biznesplanie ale warunkiem przyznania tej dotacji jest to że musi mieć wkład własny 18 tys. za który kupi resztę sprzętów które miał w planie i oni mu to zwrócą. Problem w tym że praca mu nie wypaliła za którą miał sporo zarobić i przeznaczyć na ten wkład ale nie ma teraz skąd wziąć tych pieniędzy i co mu grozi? Wiem ż...

Wyszukiwarka