Uporczywi sąsiedzi.

Witam.
Posiadam domek letniskowy ze stawem. Wszystko jest ogrodzone, ale uporczywi sąsiedzi nie rozumieją tego, że jest to teren prywatny i nie wolno im wchodzić na swoje widzi mi się. Wchodzą do stawu, kąpią się, pani z psem też nie odpuściła sobie okazji, rozwalili całą dekoracje na stawie: włókninę, rośliny, kamienie. To nie były tanie rzeczy. Również pod domkiem urządzają sobie imprezy podczas mojej nieobecności i zostawiają po sobie po prostu syf... Co mogę zrobić w tej sytuacji, bo rozmowy nic nie dają, a tak być nie może.
anonim cytuj
30-08-2023
Należy zgłosić na Policję lub do Prokuratury przestępstwo naruszenia miru domowego z art. 193 k.k. Kto wdziera się do cudzego domu, mieszkania, lokalu, pomieszczenia albo ogrodzonego terenu albo wbrew żądaniu osoby uprawnionej miejsca takiego nie opuszcza, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. I tak, to jest właśnie naruszenie miru domowego, a nie hałasowanie.

anonim cytuj
30-08-2023
Na początek monitoring do udokumentowania, a później policja.

anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

Egzekucja komornicza.
Przychodzę z pytaniem odnośnie egzekucji komorniczej. Mąż miał dług alimentacyjny, który wynosił niecałe 5000 zł i został spłacony, od czerwca z wynagrodzenia komornik zabierał już tylko kwotę bieżących alimentów tj., 551 zł. zostawiając mężowi kwotę odpowiadającą najniższej krajowej. 8 stycznia mąż złożył wypowiedzenie w pracy z zaznaczeniem że pracuje do końca lutego tego roku. Wczoraj mąż dostał odcinek płacowy i tu pojawiła się "niespo...
Dom za opiekę nad bliską osobą.
Witam wszystkich którzy czytają ten post. Mianowicie sytuacja wygląda następująco. Mamy z żoną przepisany dom od jej Mamy. Warunkiem przepisania była dożywotnia opieka nad nią i miejsce w domu dla jej syna (40l).I to on jest całym problemem gdyż przy domu absolutnie nie pomaga nic, ma wiecznie pretensje, obmawia nas do wszystkich ludzi z którymi trzyma kontakt powodując zniesławienie. Oczywiście lubi alkohol i używki pod wpływem których jest na...
Zaległe alimenty.
Witam pisze ,aby dowiedzieć się co mogę zrobić żeby odzyskać zaległość alimentacyjna. Były mąż ma zaległość na prawie 6 tysięcy złotych której nie spłaca. Chciałabym dowiedzieć się co mogę więcej zrobić jednocześnie zaznaczę że co chwilę trafia do zakładów karnych i na synów płaci mama fundusz....
Zmiana miejsca zamieszkania dziecka po rozwodzie.
Jestem po rozwodzie, ojciec ma nieograniczona władze rodzicielska, mamy dwójkę dzieci. Ojciec ma widzenia dwa razu w tyg. i co drugi weekend wedle porozumienia rodzicielskiego zawartego w pozwie. Mam partnera i planujemy założyć rodzinę, ze względu na jego dobrze zarobkowa prace wolelibyśmy przeprowadzić się 50 km od obecnego miasta. Były mąż wciąż się mną interesuje, często wypytuje o mnie dzieci i opowiada różne rzeczy na mojego partnera, nie m...

Wyszukiwarka