Problem z wymeldowaniem.

Konkubina po ponad 2,5 roku wraca z Niemiec. Dzieci jak i ja nie chcemy z nią mieszkać. Urząd miasta robi pod górkę z wymeldowaniem, a i ona sama twierdzi, że tego nie zrobi. Mieszkanie jest na mnie, co w tej sytuacji zrobić aby to szybko ogarnąć?
anonim cytuj
30-08-2023
Próbowałeś wymeldować w trybie administracyjnym?
Jak to się odbywa? Dopiero się za to zabieram dlatego szukam odpowiedzi jak to można ogarnąć ma założoną niebieska kartę przez córkę alimenty no i wiele innych rzeczy.

Jeżeli nie przebywa pod danym adresem dłużej niż pół roku to składasz wniosek o wymeldowanie w trybie administracyjnym, wtedy urząd robi wywiad i jeżeli sąsiedzi to potwierdza to zostanie wymeldowana.

anonim cytuj
30-08-2023
Szybko złożyć w UM o wymeldowanie w trybie administracyjnym.
W Urzędzie wszystko objaśnią.
Jak sprawdza,że 6 miesięcy nie przebywa,wymeldowanie i po sprawie.
Proszę działać szybko dla spokoju dzieci i o Niczym Jej ani nikomu nie mówić, bo ktoś powtórzy, szybko przyjedzie przed złożeniem wniosku i po robocie.
Nikomu ani słowa i działać, bo potem będzie płacz.

anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

Zwalczanie nieuczciwej konkurencji.
Witam serdecznie, prowadzę Firmę w branży rozrywkowej (wynajem atrakcji dla dzieci i dorosłych). Mamy kilku pracowników, pozycje na rynku. Kilka dni temu wyszło na jaw, że brat jednego z naszych pracowników, założył nam dosłownie pod nosem i w tajemnicy konkurencyjną firmę. Dodam, że ten brat niejednokrotnie nam pomagał. Po cichu kupił ten sam sprzęt od dostawcy, od którego mu bierzemy sprzęt. Stworzył nazwę firmy łudząco podobną do naszej, stwo...
Odmowa rejestracji samochodu.
Mam problem z rejestracją samochodu zakupionego w Niemczech, jest to import prywatny. Wydział Komunikacji odmawia rejestracji twierdząc że posiadam kserokopię umowy, a nie jej oryginał. Co jest zabawne bo przecież byłem obecny podczas jej spisywania i obie kartki były odręcznie wypełniane. Z tym, że długopisem z czarnym tuszem. Czy urzędnik może właściwie "na oko" stwierdzić czy dokument jest oryginałem czy kopią? No bo jeśli tak to na...
Kradzież w sklepie.
Wraz z chłopakiem dokonaliśmy kradzieży w sklepie… wiem to głupie pierwszy raz wpadliśmy na tak głupi pomysł, nigdy nie byliśmy karani. Sprawa wygląda tak że na monitoringu widać jak chodzimy po sklepie pakujemy różne rzeczy wspólnie do koszyka i pod koniec chłopak chowa jedna rzecz pod koszulkę, ja nigdy nic nie ukradłam i wtedy teoretycznie też nic ze sklepu nie wyniosłam nic nie płacąc, policja twierdzi ze stawia mi takie same zarzuty jak chło...
Wypłata niższa niż najniższa krajowa.
Jestem zatrudniony przez agencje i firma mi zaproponowała na styczeń umowę że stawka 21.70 na godzinę na umowę o prace, nie miałem wcześniej umowy o prace ze stawką godzinowa, i na styczeń gdzie najniższa krajowa ma być 4242 brutto, to pracując na takiej stawce za 160 czy 168 h nie wyjdzie mi ta najniższa krajowa nawet nie będzie blisko, jak to jest regulowane prawnie, czy to jest w ogóle legalne?...

Wyszukiwarka