Problem z wymeldowaniem.

Konkubina po ponad 2,5 roku wraca z Niemiec. Dzieci jak i ja nie chcemy z nią mieszkać. Urząd miasta robi pod górkę z wymeldowaniem, a i ona sama twierdzi, że tego nie zrobi. Mieszkanie jest na mnie, co w tej sytuacji zrobić aby to szybko ogarnąć?
anonim cytuj
30-08-2023
Próbowałeś wymeldować w trybie administracyjnym?
Jak to się odbywa? Dopiero się za to zabieram dlatego szukam odpowiedzi jak to można ogarnąć ma założoną niebieska kartę przez córkę alimenty no i wiele innych rzeczy.

Jeżeli nie przebywa pod danym adresem dłużej niż pół roku to składasz wniosek o wymeldowanie w trybie administracyjnym, wtedy urząd robi wywiad i jeżeli sąsiedzi to potwierdza to zostanie wymeldowana.

anonim cytuj
30-08-2023
Szybko złożyć w UM o wymeldowanie w trybie administracyjnym.
W Urzędzie wszystko objaśnią.
Jak sprawdza,że 6 miesięcy nie przebywa,wymeldowanie i po sprawie.
Proszę działać szybko dla spokoju dzieci i o Niczym Jej ani nikomu nie mówić, bo ktoś powtórzy, szybko przyjedzie przed złożeniem wniosku i po robocie.
Nikomu ani słowa i działać, bo potem będzie płacz.

anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

Kontakty z dzieckiem.
Witam grupę, mam taka sprawę, rozszedłem się z partnerką nie byliśmy po ślubie, jakiś czas po naszym rozstaniu dowiedziałem się, że ona jest w ciąży i ja jestem ojcem dziecka (wszystkie znaki na niebie i Ziemi mówią że to moje dziecko). Chce się dowiedzieć jak wyglądają kontakty ojca z tak małym dzieckiem, Jak w takich sprawach decydują sądy w kwestii kontaktu i opieki nad dzieckiem w stosunku do ojca...
Przedawnienie długu wobec banku.
Kredyt bankowy, bank sprzedaje dług. Nowy wierzyciel otrzymuje nakaz zapłaty z tytułem wykonalności w dniu 18.12.2013. Jak dobrze czytam z zawiadomienia sprawa do komornika złożona 7.06.2022. komornik wysyła pismo o zajęciach 20.07.2023. Po jakim czasie następuje przedawnienie złożenia nakazu zapłaty do komornika ?...
Czy może grozić mi spłata długów po byłym mężu?
Dobry wieczór Mam pytanie dotyczące długów po byłym mężu. Były mąż nie spłaca tych zobowiązań. Ok 13 lat temu będąc w małżeństwie podpisywałam "coś" podczas zaciągania przez niego kredytu. Nie miałam wówczas dochodu więc była to chyba tylko informacja, o branym przez niego kredycie. Ale nie mam pewności co podpisywałam w banku. Czy jednak mimo to może grozić mi spłata jego zobowiązań z tytułu tego podpisanego kredytu? Lub innych...
jak zabezpieczyć siebie i dzieci podczas trwania rozwodu?
Co mogę zrobić, jak się obronić, jeśli mój mąż dowiedziawszy się o wniosku rozwodowym robi wszystko, żebym żyla bez pieniędzy albo i jeszcze niżej. Odciął nasze dzieci od zasilku, nie chce płacić alimentów oraz zadłuża się na coraz większe sumy.. jak wiadomo trwając w małżeństwie długi są wspólne a tym bardziej moje jeśli on przestanie płacić… Rozprawa rozwodowa za rok lub półtora. Do tego czasu to będzie już duża kwota, a ja chciałam zacząć sta...

Wyszukiwarka