Problem z wymeldowaniem.

Konkubina po ponad 2,5 roku wraca z Niemiec. Dzieci jak i ja nie chcemy z nią mieszkać. Urząd miasta robi pod górkę z wymeldowaniem, a i ona sama twierdzi, że tego nie zrobi. Mieszkanie jest na mnie, co w tej sytuacji zrobić aby to szybko ogarnąć?
anonim cytuj
30-08-2023
Próbowałeś wymeldować w trybie administracyjnym?
Jak to się odbywa? Dopiero się za to zabieram dlatego szukam odpowiedzi jak to można ogarnąć ma założoną niebieska kartę przez córkę alimenty no i wiele innych rzeczy.

Jeżeli nie przebywa pod danym adresem dłużej niż pół roku to składasz wniosek o wymeldowanie w trybie administracyjnym, wtedy urząd robi wywiad i jeżeli sąsiedzi to potwierdza to zostanie wymeldowana.

anonim cytuj
30-08-2023
Szybko złożyć w UM o wymeldowanie w trybie administracyjnym.
W Urzędzie wszystko objaśnią.
Jak sprawdza,że 6 miesięcy nie przebywa,wymeldowanie i po sprawie.
Proszę działać szybko dla spokoju dzieci i o Niczym Jej ani nikomu nie mówić, bo ktoś powtórzy, szybko przyjedzie przed złożeniem wniosku i po robocie.
Nikomu ani słowa i działać, bo potem będzie płacz.

anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

Podział majątku przy rozwodzie.
Witam, bardzo proszę o poradę. Jestem z moim mężem od 18 lat, ale małżeństwem jesteśmy od 4 lat. Nim wzięliśmy ślub, mąż znalazł firmę która miała na sprzedaż różnego rodzaju działki budowlane w różnych częściach Polski. Zdecydował się i płaci miesięcznie raty i mieliśmy plan aby się tam wybudować. Rok później wzięliśmy ślub. Nie mamy żadnej intercyzy. Niestety drogi nasze się rozeszły i nie ma możliwości abyśmy wrócili do siebie i czekamy na s...
Podział majątku.
Bierzemy rozwód za porozumieniem stron mieszkanie jest wspólne. Mamy trójkę dzieci. Żona na okres 3 lat zostaje w mieszkaniu z dziećmi, ja się wyprowadzam. Czy po czasie mieszkanie też zostaję pół na pół w razie sprzedania mieszkania. Czy żonie przypadnie większy procent za to że tam mieszka....
Właściciel wyrzucił mnie z mieszkania podstępem.
Mieszkanie wynajęte na podstawie umowy najmu na rok czasu, w lutym tego roku. Właściciel przyszedł z niezapowiedziana wizyta, twierdząc, że chce zmienić w umowie, to o co prosiłam dwa tygodnie wcześniej tj. usunięcie z niej innego lokatora, który w tymże mieszkaniu już nie zamieszkuje. Nadmienię tylko, że wizyta odbyła się w sobotni poranek, we wczesnych godzinach, nazywając rzeczy po imieniu, wyciągnął mnie z łóżka. Dał mi do podpisania "...
Zwrot darowizny.
Opisze sprawę w kilku słowach. Na początku roku była już partnerka mojego taty kupiła samochód używany bezpośrednio na niego i dała mu go jako prezent. Umowa kupna sprzedaży była więc podpisana przez mojego ojca bezpośrednio z byłym właścicielem więc jakby bez udziału tej kobiety ale tato nie mógł z innych przyczyn mieć tego auta na siebie wiec przepisał je na swojego ojca (sporządził z nim umowę kupna sprzedaży). Dziś ona chce by on ten samochód...

Wyszukiwarka