Reklama

Witam.
Mam produkt z rysunkami zwariowanych melodii.
Czy w reklamie mogę użyć nazwy diabła tasmańskiego albo zwariowane melodie?
anonim cytuj
17-11-2020
Nie. Wizerunek tych postaci chroniony jest prawami autorskimi.

anonim cytuj
17-11-2020

Sugerowane Tematy

Zwolnienie na urlopie
Aktualnie przebywam na urlopie wypoczynkowym, po którym planowałam przejść na urlop wychowawczy (wnioski o oba urlopy złożone jednocześnie u pracodawcy). Właśnie dostałam wypowiedzenie - powód: likwidacja stanowiska. Czy po ustaniu zatrudnienia jedynym wyjściem jest rejestracja w urzędzie pracy? Czy w przypadku gdy nie znajdę opieki do dziecka (na ten moment brak) będę bezrobotna, bez ubezpieczenia (bo nie będę mogła podjąć zatrudnienia)?...
Służebność drogi.
Dzień dobry. Mam pytanie otóż mój tata kiedyś sprzedał działki i w zapisach oddał również służebność drogi która ma ok 5m szerokości. Teraz po trzech latach jeden sasiad który kupił działkę chce oddać sprawę do sądu z powodu że droga jest za wąska bo chce auta stawiać na drodze a nie na swojej działce, wszyscy sąsiedzi musieli by cofnąć swoje ogrodzenia lecz nikomu szerokość drogi nie przeszkadza tylko temu jednemu sąsiadowi. Czy sąd może pójść m...
Pożyczka od brata.
Mój problem jest taki ze jakiś czas temu pożyczyłam od brata pieniądze . Umowa była taka ze oddam jak będę miała , jestem po rozwodzie od Listopada 2022 nie mamy jeszcze podziału majątku . Brat zna moją sytuacje i wie ze oddam jak będę miała . Ale pojawił się problem , otóż mój brat przygarnął była żonę jest e ciąży i nagle Uwaga ! Kupił mieszkanie wpłacił zaliczkę i zadzwonił do mnie i powiedział ze do końca miesiąca Mam oddać pieniądze bo on mu...
Mój syn przypadkowo uszkodził komuś telefon. Czy aby napewno to moja wina?
Witam chciałbym zasięgnąć porady prawnej jak mam zachować się w danej sytuacji. Otóż sprawa wygląda następująco. Byliśmy na imprezie jako goście i mój syn chcąc przejść do nas rodziców przeszedł pod tacka od krzesełka do karmienia i niechcący podnosząc głowę uderzył w ta tackę i zrzucił telefon innego gościa, który stał na tej tacce, ponieważ córka tego gościa oglądała bajki. Okazało się że jest rysa na wyświetlaczu. Gość wyskoczył na imprezie d...

Wyszukiwarka