Dofinansowanie na działalność z PUP a negatywna historia kredytowa.

Dzień dobry,
Czy podczas starania się o dofinansowanie pierwszej działalności gospodarczej może mieć wpływ negatywna historia kredytowa? (Mam na myśli brak długów, ale długi które istniały w przeszłości) czy to powód do eliminacji takiego wniosku?
anonim cytuj
24-08-2023
To nie powinno mieć wpływu. Co innego, jeżeli wcześniej uzyskałeś już jakąś inną dotację, np. z jakiegoś programu unijnego.

anonim cytuj
24-08-2023
To nie powinno mieć wpływu. Co innego, jeżeli wcześniej uzyskałeś już jakąś inną dotację, np. z jakiegoś programu unijnego.

Okej, bo szukając w internecie znajduje odpowiedzi, ze ma to wpływ ponieważ NIE MOŻNA POSIADAĆ ZADŁUŻENIA z umowy cywilnoprawnej. Ale nie ma nic na temat tego, co w momencie gdy owe zadłużenie zostanie spłacone.
Ściągnij regulamin ws. uzyskania dotacji ze strony internetowej wybranego PUP.
Tam będziesz miał wszystko wyjaśnione. W razie jakichkolwiek wątpliwości zadzwoń do PUP i dopytaj. Pamiętaj, że każdy urząd pracy może mieć własne zasady przyznawania dotacji, także nie ma co się sugerować zbytnio wpisami w internecie.

anonim cytuj
24-08-2023

Sugerowane Tematy

Niewypłacone wynagrodzenie.
W skrócie, 3 miesięczne niezapłacone wynagrodzenie. Z uwagi na zaległości poszłam na urlop - ustaliliśmy z szefem że rozliczy się do końca mojego urlopu i wtedy rozwiążemy umowę za porozumieniem stron. Obie strony nie chciały już razem pracować. Rozliczenie jednak nie nastąpiło, na początku szef odbierał Tel i mówił że rozliczy się wkrótce, a teraz nie odbiera Tel, zmienił tez adres biura firmy, ale firma nadal pracuje. Z uwagi na to że nie odbi...
Ubezpieczenie mieszkania.
Po odsunięciu szafki w pokoju zauważyliśmy, że na obszarze ok 2 metrów kwadratowych zeszła farba wraz z tynkiem ze ściany. Sąsiad ma po 2 stronie łazienkę i podejrzewamy, że jest to ich wina. Niestety sąsiedzi to ludzie z którymi nie da się nic załatwić. Na próbę rozmowy na ten temat trzasnęli mi drzewami przed nosem. Nie wiem nawet czy mają ubezpieczenie. Czy można to załatwić jakoś inaczej? Np. zgłosić to do mojego ubezpieczyciela żeby to oni ...
Wyprowadzka bez zachowania okresu wypowiedzenia
Moi drodzy. Potrzebuje porady. Razem z narzeczonym wynajmujemy mieszkanie. W mieszkaniu mamy stara instalację wodną, która przecieka. Trzech fachowców stwierdziło, że musi być ona cała wymieniona. Właściciele latają dziury zamiast ją wymienić. Codziennie zakręcamy wodę, aby nic się nie wydarzyło. Czy w związku z tą sytuacją możemy wyprowadzić się bez zachowania okresu wypowiedzenia? Mamy dość zastanawiania się, czy noc będzie spokojna, czy przyjd...
zwrot kosztów leczenia psa
Witam, na spacerze mój pies został zaatakowany przez innego psa. Pies ten wybiegł zza domu, brama była otwarta, a właścicielka zamiast coś zrobić śmiała się tylko. Sprawę zgłosiłam na policję, kobieta została ukarana mandatem. Teraz chciałabym wystąpić do Sądu o zwrot kosztów leczenia psa. Mam karty leczenia oraz faktury. Nie wiem jak prawidłowo do tego się zabrać. Czy mogę prosić o podpowiedź?...

Wyszukiwarka