Dofinansowanie na działalność z PUP a negatywna historia kredytowa.

Dzień dobry,
Czy podczas starania się o dofinansowanie pierwszej działalności gospodarczej może mieć wpływ negatywna historia kredytowa? (Mam na myśli brak długów, ale długi które istniały w przeszłości) czy to powód do eliminacji takiego wniosku?
anonim cytuj
24-08-2023
To nie powinno mieć wpływu. Co innego, jeżeli wcześniej uzyskałeś już jakąś inną dotację, np. z jakiegoś programu unijnego.

anonim cytuj
24-08-2023
To nie powinno mieć wpływu. Co innego, jeżeli wcześniej uzyskałeś już jakąś inną dotację, np. z jakiegoś programu unijnego.

Okej, bo szukając w internecie znajduje odpowiedzi, ze ma to wpływ ponieważ NIE MOŻNA POSIADAĆ ZADŁUŻENIA z umowy cywilnoprawnej. Ale nie ma nic na temat tego, co w momencie gdy owe zadłużenie zostanie spłacone.
Ściągnij regulamin ws. uzyskania dotacji ze strony internetowej wybranego PUP.
Tam będziesz miał wszystko wyjaśnione. W razie jakichkolwiek wątpliwości zadzwoń do PUP i dopytaj. Pamiętaj, że każdy urząd pracy może mieć własne zasady przyznawania dotacji, także nie ma co się sugerować zbytnio wpisami w internecie.

anonim cytuj
24-08-2023

Sugerowane Tematy

Dożywocie na części nieruchomości
Witam. Mam pytanie co robić w danej sytuacji. Moi rodzice są po rozwodzie i posiadają dom jako współwłasność małżeńska. Ojciec przepisał swoją część na moja siostrę w zamian za dożywotnie utrzymanie. W tym domu mieszka tylko moja mama. Czy siostra może tam ulokować ojca bez zgody mamy która nie chce z nim mieszkać? Czy jest szansa na zniesienie współwłasności przez sąd? Czy jeżeli mama udowodni że to ona płaciła za całą budowę domu to miała by mn...
Ustawa o praniu brudnych pieniędzy i przeciwdziałaniu terroryzmowi.
Znajomy pomagał sąsiadowi w ogródku, kosił trawę, przycinał drzewka, rąbał drewno do kominka, grabił. Sąsiad wg wypracowanych godzin przelewał mu na konto raz w miesiącu kasę. Trwało to kilka miesięcy. Były to małe kwoty między 200, a 600 zł. W tytule wypłaty było tylko "wpłata". Teraz bank wzywa znajomego do osobistego wstawienia się w banku w celu wytłumaczeniu z jakiego źródła ma te wpłaty. Napisali coś o ustawie prania brudnych pien...
Czy można żądać zwrotu zadatku?
Witam. Potrzebuję szybkiej porady. Zamówiłam wczasy nad naszym morzem. W internecie piękne zdjęcia. Na miejscu okazało się wszystko inne niż na zdjęciu. Po prostu koszmar. Oczywiście zrezygnowaliśmy. Ale był wpłacony zadatek 500 zł. Zrezygnowaliśmy nie ze swojej winy, tylko zostaliśmy oszukani. Czy mogę się upominać o zwrot tego zadatku?...
zakup samochodu
witam, kupiłem samochód na poczatku maja i nie zgłaszałem kupna pojazdu, sprzedałem go we wrześniu koledze który także nie zgłosił zakupu, teraz odkupiłem ten samochód od kolegi i pojawia się problem, chciałbym zgłosić zakup i w sumie mógłbym pominąć ta umowę z kolegą ale wtedy mija ponad 180dni od zakupu, a jak jednak nie pominę to będzie problem w urzędzie jak dostarczę im 3 umowy?...

Wyszukiwarka