Dofinansowanie na działalność z PUP a negatywna historia kredytowa.

Dzień dobry,
Czy podczas starania się o dofinansowanie pierwszej działalności gospodarczej może mieć wpływ negatywna historia kredytowa? (Mam na myśli brak długów, ale długi które istniały w przeszłości) czy to powód do eliminacji takiego wniosku?
anonim cytuj
24-08-2023
To nie powinno mieć wpływu. Co innego, jeżeli wcześniej uzyskałeś już jakąś inną dotację, np. z jakiegoś programu unijnego.

anonim cytuj
24-08-2023
To nie powinno mieć wpływu. Co innego, jeżeli wcześniej uzyskałeś już jakąś inną dotację, np. z jakiegoś programu unijnego.

Okej, bo szukając w internecie znajduje odpowiedzi, ze ma to wpływ ponieważ NIE MOŻNA POSIADAĆ ZADŁUŻENIA z umowy cywilnoprawnej. Ale nie ma nic na temat tego, co w momencie gdy owe zadłużenie zostanie spłacone.
Ściągnij regulamin ws. uzyskania dotacji ze strony internetowej wybranego PUP.
Tam będziesz miał wszystko wyjaśnione. W razie jakichkolwiek wątpliwości zadzwoń do PUP i dopytaj. Pamiętaj, że każdy urząd pracy może mieć własne zasady przyznawania dotacji, także nie ma co się sugerować zbytnio wpisami w internecie.

anonim cytuj
24-08-2023

Sugerowane Tematy

nie odebrana paczka pobraniowa
Witam. Mam problem z kupującym. Sprzedałem mu rzecz za pobraniem. Sam zaproponował przesyłkę pobraniową. Ustaliliśmy również fakt że opłatę uiszcza kupujący. Został poinformowany przeze mnie że jest już na poczcie. Wszystko ładnie pięknie ale na dzień dzisiejszy paczka nadal leży do odbioru na poczcie. Pisałem kiedy ma zamiar odebrać paczkę ale zero odezwu. W jaki sposób mogę odzyskać pieniądze od kupującego? Bo z tego co wiem to jak paczka wrac...
Wypłata środków z OFE po śmierci.
Witajcie. Po śmierci taty złożyłem wniosek w zusie o wypłatę środków z ofe. Tata był rok ma emeryturze i zmarł. Według zusu wypłata środków to Ok 3 miesiące. Zaraz mija 7 miesięcy i ani widu ani słychu. Dzwoniąc do ZUSu dostałem informacje ze wniosek jest złożony ale i tak czeka na weryfikacje a zajmuje się tym firma jedna w Polsce i oczekiwanie jest długie. Czy wypłacał ktoś środki z tego ofe i czy jest sens na to czekać ?...
Odpowiedzialność pracownika za uszkodzenie mienia.
Praca jako kierowca. Samochód nie jest na stałe przypisany do kierowcy. Zdarzają się sytuacje że poruszają się pracownicy różnymi samochodami należącymi do pracodawcy. W przypadku spowodowania wypadku zniszczenia samochodu przez pracownika pracodawca może żądać zwrócenia kosztów takiej naprawy od pracownika? Czy jest to wszystko zależne od tego czy samochód miał AC ale jak ma pracownik sprawdzić czy takie AC ma samochód którego ma pracownik prz...
Czy jako osoba fizyczna mam obowiązek podlegania ubezpieczeniu (zdrowotne, emerytalno-rentowe, społeczne)?
Czy jako osoba fizyczna mam obowiązek podlegania ubezpieczeniu (zdrowotne, emerytalno-rentowe, społeczne)? Nie mam działalności, nie pracuję....

Wyszukiwarka