Dofinansowanie na działalność z PUP a negatywna historia kredytowa.

Dzień dobry,
Czy podczas starania się o dofinansowanie pierwszej działalności gospodarczej może mieć wpływ negatywna historia kredytowa? (Mam na myśli brak długów, ale długi które istniały w przeszłości) czy to powód do eliminacji takiego wniosku?
anonim cytuj
24-08-2023
To nie powinno mieć wpływu. Co innego, jeżeli wcześniej uzyskałeś już jakąś inną dotację, np. z jakiegoś programu unijnego.

anonim cytuj
24-08-2023
To nie powinno mieć wpływu. Co innego, jeżeli wcześniej uzyskałeś już jakąś inną dotację, np. z jakiegoś programu unijnego.

Okej, bo szukając w internecie znajduje odpowiedzi, ze ma to wpływ ponieważ NIE MOŻNA POSIADAĆ ZADŁUŻENIA z umowy cywilnoprawnej. Ale nie ma nic na temat tego, co w momencie gdy owe zadłużenie zostanie spłacone.
Ściągnij regulamin ws. uzyskania dotacji ze strony internetowej wybranego PUP.
Tam będziesz miał wszystko wyjaśnione. W razie jakichkolwiek wątpliwości zadzwoń do PUP i dopytaj. Pamiętaj, że każdy urząd pracy może mieć własne zasady przyznawania dotacji, także nie ma co się sugerować zbytnio wpisami w internecie.

anonim cytuj
24-08-2023

Sugerowane Tematy

Nieuzasadnione rozwiązanie umowy na czas nieokreślony.
Umowa na czas nieokreślony, wypowiedzenie ze strony pracodawcy, odwołanie do Sądu pracy. Sprawa zakończyła się, podpisaniem ugody Sądowej na 1szej rozprawie. Pracodawca zobowiązał się do zapłaty na moją rzecz" odszkodowania kwoty 18.000 złotych brutto (słownie: osiemnaście tysięcy złotych brutto). 2. Kwotę wskazaną w ust. 1 powyżej Pozwana przeleje na rachunek bankowy Powódki nr [______], po potrąceniu należności publicznoprawnych przewidzi...
Mandat za wyprzedzaniu na przejściu dla pieszych.
Potrzebuje porady dotyczącej mandatu za wyprzedzanie na przejściu dla pieszych z sygnalizacja świetlną. Stałem na lewym pasie, przede mną stal pojazd. Gdy zapaliło się zielone światło ruszyłem i zaraz zmieniłem pas na prawy, ale zrobiłem to na ciągłej i pasach. Policjant pouczył za linie ciągła ale za wyprzedzaniu na przejściu już nie. Czy taki mandat jest zasadny? Nie było to przejście bez sygnalizacji świetlnej, zrobiłem to na zielonym świetle ...
Zażalenie na decyzję sądu.
Witam, otrzymałem zaoczny wyrok sądu czyli w posiedzeniu niejawnym o alimenty i zostało przyznane na córki po 800zł czyli 1600zł na dwie. Jest to dla mnie kwota bardzo wysoka gdyż jestem w jednym z gorszych momentów swojego życia, posiadam jeszcze kredyty I raty do spłacenia a sam też muszę z czegoś żyć...z tego co przeczytałem mam 7 dni na zażalenie, czy jest ktoś kto wie jak dobrze napisać to zażalenie? I czy w zażaleniu mogę napisać informacje...
Wymeldowanie syna na drodze postępowania administracyjnego.
Czy kierownik stanu cywilnego może wymeldować na drodze postępowania administracyjnego mojego syna, który czasowo przebywa poza granicami kraju celem nauki? Dodam, iż syn posiada meldunek stały na terenie nieruchomości należącej do mnie, zaś od stycznia 2021 roku przebywa na terenie Niemiec, gdzie odbywa studia. Do domu przyjeżdża w przerwach semestralnych, tj. w 2-4 miesięcznych odstępach czasowych. Kierownik stanu cywilnego w urzędzie, na któ...

Wyszukiwarka