Podwójne zadłużenie.

Dzień dobry, mam problem z zadłużeniem. Spłaciłam zadłużenie u komornika i mam postanowienie że zadłużenie zostało w całości spłacone. Była to sprawa zakończona w listopadzie 2022 roku. Dziś dostaje e-mail od innego komornika że mam do spłaty zadłużenia na kwotę 400zl na ten sam numer sprawy i klauzurę wykonalności. Może mi ktoś wyjaśnić jak to możliwe.
Klauzurą wykonalności z dnia 09.02.2016.
Jakim prawem po ponad pół roku tą samą sprawę prowadzi inny komornik?
Czy muszę płacić te 400zl pomimo tego że dług w całości został spłacony?
Jakie kroki powinnam podjąć?
anonim cytuj
23-08-2023
Dzwoniła Pani do tego komornika ?

anonim cytuj
23-08-2023
Dzwoniła Pani do tego komornika ?

tak. Według tego drugiego komornika co teraz prowadzi sprawę są to jakieś odsetki dlatego powstało te 400zl. Pytam się jak to możliwe że powstało zadłużenie (odsetki) od spłaconego długu. Nie umiał mi wyjaśnić
Najprawdopodobniej wierzyciel złożył wniosek o wszczęcie egzekucji komorniczej do dwóch komorników, dlatego ten drugi dalej prowadzi czynności egzekucyjne, nie mając świadomości, że sprawa została zakończona, gdyż spłaciła Pani dług.
Niech Pani zadzwoni a najlepiej pójdzie do tego komornika z odpowiednia dokumentacją i powoła się na art. 824 par. 1 pkt 2 KPC.
Zgodnie z tym przepisem komornik musi umorzyć postępowanie, gdy egzekucja jest niedopuszczalna.
Skoro spłaciła Pani zadłużenie egzekucja jest niedopuszczalna, a komornik musi umorzyć postępowanie egzekucyjne.
Powodzenia !

anonim cytuj
23-08-2023

Sugerowane Tematy

Odszkodowanie z OC.
Dzień dobry, byłem poszkodowanym w kolizji (nietrzeźwy kierowca wymusił pierwszeństwo i uciekł z miejsca zdarzenia), sprawa zgłoszona na policję, finalnie wracając z komisariatu znalazłem sprawcę i wezwałem policję i do wszystkiego się przyznał. Ubezpieczyciel chce aby dosłać notatkę policyjną (koszt opłaty skarbowej 17 zł) i chciałbym się dowiedzieć czy tego typu dodatkowe koszty, też można doliczyć do kwoty odszkodowania?...
Zmiana nazwiska dziecka.
Zmiana nazwiska dziecka Prawa ograniczone Rozwód Czy mogę spróbować chociaż zmienić nazwisko synkowi na moje? Ojciec biologiczny zniknął, od 3 lat go nie ma w życiu dziecka, zaczął zwracać uwagę na to, że ma inne nazwisko niż ja. Czy można to jakoś załatwić? Jakiś wniosek?...
imie-nieznanego-ojca-dziecka-w-akcie-urodzenia
Witam.Mam nadzieje,ze tutaj znajde rade co robic.Chcialam zameldowac mojego wnuczka,ma On angielski akt urodzenia,nie ma tam wpisanego ojca,tylko mame,gdy poszlam do Urzedu Gminy Pani kazala mi wpisac byle jakie imie taty dziecka bo musi byc .Jak moge to zrobic przeciez to klamstwo.Jak tak mozna?Przeciez moj wnuczek nie jest synem Jana czy Stanislawa.Przeciez imie ojca trzeba podawac u roznych urzedach.W Angli rubryka imie ojca jest pusta a w Pol...
Jaka będzie kwota wypłacana na L4 jeśli mam przepracowane 3 miesiące?
Pracuje na umowie zlecenie , 12 grudnia będzie 90 dni więc w teorii mogę iść już na L4 ciążowe , lekarz nalega ze względu na ciężka ciążę. Wiem że wysokość l4 jest wyliczana ze średniej z ostatnich 12 miesięcy , a co jeśli nie pracowałam wcześniej ? Jeśli było przepracowane tylko te 3 miesiące ? Z tych trzech miesięcy średnia będzie wyliczana ? W sensie wynagrodzenie z tych trzech miesięcy dzielone na 12 miesięcy ? I to będzie kwota wypłacana na ...

Wyszukiwarka