985kpc

Czy uchylenie zajęcia komorniczego na nieruchomości po 2 licytacji uchyla zajęcie emertury
jareks cytuj
10-08-2023
Uchylenie zajęcia komorniczego na nieruchomości nie wiąże się automatycznie z uchyleniem zajęcia emerytury. Każde z tych zajęć jest uregulowane przez odrębne postanowienia komornika i dotyczy różnych składników majątkowych dłużnika. To znaczy, że nawet jeżeli zajęcie nieruchomości zostanie uchylone, to zajęcie emerytury może nadal trwać, chyba że postanowienie o zajęciu emerytury zostanie wydane w innej sprawie i również zostanie uchylone przez komornika lub sąd. Aby uniknąć nieporozumień, warto dokładnie przeanalizować treść każdego z postanowień oraz podstawy prawne, które były podstawą do ich wydania.

anonim cytuj
10-08-2023

Sugerowane Tematy

Poręczenie pożyczki koleżance z pracy.
Była koleżanka, z którą pracowałam zaciągnęła pożyczkę u nas w firmie (jestem 1 z 2 żyrantów) odeszła na emeryturę i drugi miesiąc nie spłaca pożyczki, dostałam dzisiaj informacje, że pieniążki będą odciągane z mojej wypłaty. Proszę, powiedzcie co mogę zrobić w tej sytuacji ?...
Ojciec dziecka nie ma sądownie ustalonych widzeń z dzieckiem.
Chciałbym się dowiedzieć czy, jeśli ojciec dziecka nie ma sądownie ustalonych widzeń z dzieckiem to czy muszę je wydawać ojcu wtedy kiedy on chce i na tak długo jak on chce. Dziecko ma 6 msc dziecko jest karmione piersią. Rzadko kiedy jest "na" butelce. Jak dostaje 500+ to czy tata dziecka może nimi zarządzać? Wpływy są na moje konto. Ale on stwierdził że skoro msc. mniej więcej wychodzi 500 zł na potrzeby małego to 500plus powinna...
Dzieci w szkole prześladują innych uczniów, co z tym można zrobić? Jakie kroki prawne mogę podjąć ?
Witam syn chodzi do szkoły podstawowej do klasy 7 . W jego klasie jest kilkoro dzieci ( chłopcy i dziewczęta) , którzy sprawiają problemy w szkole . Prześladują innych uczniów, upokarzają innych , pyskują itp. Są to dzieci z tzw. Dobrych domów, rodzice na wysokich stanowiskach . Przez te dzieci 3 innych uczniów przeniosło się do innych szkół ponieważ nie dawały sobie rady psychicznie . Dwóch chłopaków z tej ,, bandy ,, zaczęły znęcać się nad mo...
Rozliczenie PIT.
Dzień dobry mam bardzo ważne pytanie odnośnie rozliczenia pit na dzieci. Jestem po rozwodzie 2 lata Ale mieszkamy z byłym mężem i dziećmi w jednym mieszkaniu ponieważ ja nie mam gdzie iść on też. Płaci mi na dzieci alimenty w kwiecie 900zl i tylko tyle,ja gotuje osobno on osobno każdy robi sobie zakupy itp Ja robię wszystkie rachunki itp opłaty w szkołach,ubrania on tylko 900zl nic więcej go nie interesuje Ale chodzi mi o to jak będzie z roz...

Wyszukiwarka