Czy uchylenie zajęcia komorniczego na nieruchomości po 2 licytacji uchyla zajęcie emertury
jareks cytuj
10-08-2023
Uchylenie zajęcia komorniczego na nieruchomości nie wiąże się automatycznie z uchyleniem zajęcia emerytury. Każde z tych zajęć jest uregulowane przez odrębne postanowienia komornika i dotyczy różnych składników majątkowych dłużnika. To znaczy, że nawet jeżeli zajęcie nieruchomości zostanie uchylone, to zajęcie emerytury może nadal trwać, chyba że postanowienie o zajęciu emerytury zostanie wydane w innej sprawie i również zostanie uchylone przez komornika lub sąd. Aby uniknąć nieporozumień, warto dokładnie przeanalizować treść każdego z postanowień oraz podstawy prawne, które były podstawą do ich wydania.
Witam,
Mam pytanie dotyczące reklamacji na Allegro. Właśnie otrzymałem odpowiedź w rozmowie ze sprzedającym (firmą) na temat złożonej przeze mnie reklamacji następującej treści: "Do zakończenia procesu reklamacyjnego jest nam potrzebny uszkodzony towar, tego typu reklamacji nie rozpatrujemy zdalnie. Prosimy o informację kiedy i pod jakim adresem kurier może zgłosić się po przesyłkę z uszkodzonym transporterem". Czy to zgodne z prawem?...
Dzień dobry,
drzewo sąsiada podczas wichury złamało się i przewróciło na naszą działkę. Z tego co wiem, to sąsiad nie odpowiada za zniszczenie płotu bo to siła wyższa. Ale kto powinien ponieść koszt usunięcia drzewa? I z jakiego przepisu to wynika? Dodam, że to bardzo duży orzech....
Szanowni, chciałbym się dowiedzieć, czy jest realna szansa na zwrot kosztów adwokackich. Siostra pół roku temu zawarła ugodę przed sądem co do kontaktów ojca z dzieckiem. W zasadzie zgodziła się na to o co wnioskował ojciec. Po dwóch m-cach od ugody, ojciec przestał realizować te kontakty, wybierał sobie czas w którym zabierze dziecko, jednocześnie nie informując matki, że w inne wyznaczone dni się nie pojawi. Dziecko było zawsze do spotkania prz...
Какие нужные слова... супер, отличная мысль
watch how young chicks fuck outdoors in categories "outdoors|outdoors", or enjoy homemade scenes with beautiful girlfriends from [url=http://www.studiofodera.it/2017/03/23/hello-world/]http://www.studiofodera.it/2017/03/23/hello-world/[/url]....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: