Ustalenie kontaktów dziadków z dzieckiem

Rok temu zmarł ojciec dziecka. Przez ten czas nie blokowałam ani nie utrudniałam kontaktów rodziców męża z synem. Byłam wyrozumiała przez ten czas, mając na uwadze sytuację, w której się znaleźliśmy. Natomiast Zaczynają pojawiać się zgrzyty jeśli chodzi o spotkania, wymuszanie kilkudniowych nocowań, na co ja się nie chce zgodzić, ciągły płacz dziadków przy dziecku co nie poprawia zupełnie sytuacji. Po kilku ostatnich spotkaniach dziecko jest zdenerwowane, absolutnie nie mogę go dotknąć, bo się denerwuje "mam idź, jesteś bebe" itp. Byłam świadkiem sytuacji kiedy Wypytują 3-letnie dziecko "mama na Ciebie krzyczy? A co robisz z mamą po pracy". Nie ukrywam "obawiam się" tych ludzi. Często Próbują wyciągać ode mnie jakieś dziwne, prywatne informacje.
Jak to wygląda ze strony prawnej, oni mogą złożyć wniosek do sądu o ustalenie spotkań, ale te spotkania mogą być tak często jak np. "Małżeństwo po rozwodzie"?
anonim cytuj
05-04-2023
Mogą.

anonim cytuj
05-04-2023
Dziadkowie mogą złożyć wniosek o kontakty z wnuczkiem, jak częste? To zależy już od sądu. Nie sądzę, żeby dostali tak częste jak np. ojciec.

anonim cytuj
05-04-2023

Sugerowane Tematy

Dzierżawienie nieruchomości od spadkobiercy.
Rodzice od 1985 roku trzymają działkę, którą użytkują do dziś. Działka była własnością osoby już nieżyjącej. W księdze wieczystej działka jest skarbu państwa. Rodzice płacili podatek nieprzerwanie do 2021 roku. Od 2020 prowadzone jest postępowanie sądowe w sprawie zasiedzenia tej działki. W 2022 i 2023 roku podatek zapłaciła jedna ze spadkobierczyń. Kilka dni temu ta jedna spadkobierczyni w rozmowie domaga się zapłaty za dzierżawienie gruntu. Twi...
Zostałam oszukana
Witam! Jakiś czas temu zostałam oszukana. Pan przedstawiając się za kogoś kim nie był wyłudził ode mnie towar za który nie zamierzał zapłacić. Faktura na przelew. Odbyło się dochodzenia i sprawa karna. Pan został złapany i ustalono jego prawdziwą tożsamość. Mam od Sądu wyrok z klauzulą wykonalności. Oczywiście Sąd zobligował Pana do zwrotu pieniędzy i poniesionych przeze mnie kosztów. I co ja dalej z tym pismem powinnam zrobić. Zgłosić się do k...
Rozliczanie PIT-u
Mam pytanie w sprawie rozliczenia pit: jestem osobą poniżej 26 roku życia (kończę pod koniec lutego). W zeszłym roku pracowałam w kilku zakładach pracy zarówno na UOP jak i zlecenie (także jednodniowe). Moje pytanie brzmi, czy muszę rozliczać się z tych wszystkich zatrudnień, czy wystarczy wypełnić jakiś dokument online? Zawsze płaciłam za rozliczenie księgowej, ale wydaje mi się, że stówka za rozliczenie pit zerowego to trochę dużo....
Kto pokrywa koszty leczenia zwierzat z fundacji
Witam, Mam problem i w związku z nim pytanie... Miesiąc temu przyjęłam kota do domu tymczasowego (z fundacji). Umowa w wersji MINI tj. fundacja zapewnia wyżywienie, żwirek, opiekę wet, ja dom i opiekę. Kot był złapany na działkach, w bardzo złym stanie, długo przebywał w lecznicy zanim prosto z niej trafił do mnie. Problem w tym, zaraził moją kocicę rezydentkę giardią (pasożyt). Sprawa ujawniła się parę dni temu, jak zrobili mu badania. Chor...

Wyszukiwarka