Czy będąc zatrudnionym ale na urlopie można zatrudnić się u drugiego pracodawcy??

Czy będąc na urlopie płatnym przed końcem umowy , można na urlopie iść do innego pracodawcy i pracować u niego oraz podpisać umowę nowa w czasie trwania mojej jeszcze umowy z innym pracodawca?
anonim cytuj
24-11-2022
Można, z tym, że musisz pamiętać, że pracodawca może w pewnych sytuacjach odwołac cię z urlopu.
No i sprawdź czy nie masz umowy o zakazie konkurencji w trakcie trwania umowy (o ile branża ta sama).

anonim cytuj
26-11-2022
Pracuje jako mechanik a pójde jeździć na ciężarówkę w czasie urlopu wiec tu chyba nie ma opcji o zakazie konkurencji

anonim cytuj
28-11-2022
No może cię odwołać z urlopu - czyli wezwać do pracy.

anonim cytuj
29-11-2022

Sugerowane Tematy

Wpis w księdze wieczystej a prawo do dziedziczenia.
Dziedziczenie nieruchomości: 1. status prawny nieruchomości - własność 2. Kto figuruje jako właściciel w KW - siostra 3. Czy nieruchomość jest wyłączną własnością spadkodawcy, czy współwłasnością? - obecnie w kw figuruje jedynie siostra Moje pytanie dotyczy dziedziczenia spadku przez rodzeństwo, w przypadku gdzie tylko jedno z rodzeństwa jest wpisane w kw. Czy po śmierci matki nieruchomość dziedziczy jedynie siostra, która jest wpisana w kw ...
1-miesięczny okres wypowiedzenia.
Proszę o pomoc. Kiedy zacznie się 3 miesięczny okres wypowiedzenia umowy o pracę na czas nieokreślony, dla osoby zatrudnionej 16.06.21 chodzi mi o to kiedy jest ostatni moment, żeby złożyć wypowiedzenie zachowując 1-miesięczny okres wypowiedzenia....
Czy jest możliwość rozwiązania umowy z PGE? Lub zmiany taryfy?
Dziś podpisałam umowę o prąd budowlany przez niestety moją nie uwagę i wprowadzenie mnie w błąd niestety nie mam jak tego udowodnić brak świadków. Czy jest możliwość rozwiązania umowy z PGE? Lub zmiany taryfy? Umowa podpisana w siedzibie PGE. Czy PGE może wymagać ode mnie żebym miała prąd budowlany czyli taryfę C11 która jest dla firm jeśli na działce stoi budynek stan surowy otwarty ale ze względu na sytuację z inflacja budowa na razie je...
Kupujący przywlaszczyl sobie towar za który nie zapłacił
Dzien dobry. Sprzedałam produkt na olx, który nie spełnił oczekiwań klientki. Napisalam jej więc, zeby bez problemu odesłała towar, skoro jest niezadowolona. Jak wiadomo sprzedający nie dysponuje pieniędzmi dopóki transakcja nie zostanie zaakceptowana, więc ryzyka dla niej żadnego nie było. Po tym czasie pani przestała cokolwiek pisac, zgłosiła reklamację na olx, której treści nie widziałam. Po jakimś czasie przyszla decyzja, że reklamacja został...

Wyszukiwarka