Czy będąc zatrudnionym ale na urlopie można zatrudnić się u drugiego pracodawcy??

Czy będąc na urlopie płatnym przed końcem umowy , można na urlopie iść do innego pracodawcy i pracować u niego oraz podpisać umowę nowa w czasie trwania mojej jeszcze umowy z innym pracodawca?
anonim cytuj
24-11-2022
Można, z tym, że musisz pamiętać, że pracodawca może w pewnych sytuacjach odwołac cię z urlopu.
No i sprawdź czy nie masz umowy o zakazie konkurencji w trakcie trwania umowy (o ile branża ta sama).

anonim cytuj
26-11-2022
Pracuje jako mechanik a pójde jeździć na ciężarówkę w czasie urlopu wiec tu chyba nie ma opcji o zakazie konkurencji

anonim cytuj
28-11-2022
No może cię odwołać z urlopu - czyli wezwać do pracy.

anonim cytuj
29-11-2022

Sugerowane Tematy

Dozór elektroniczny.
Otrzymałem 25.08.2023 r. Wezwanie na posiedzenie sądu penitencjarnego w sprawie dot. Uchylenia mi zezwolenia na odbywanie kary w systemie SDE. Problem w tym, że wezwanie to jest na 9.10.2023r A kara, która odbywam w systemie SDE kończy mi się 18.09.2023r. Jak mam to rozumieć?...
GOPS odmówił żonie przyznania rodzinnego i świadczenia pielęgnacyjnego na dziecko.
W tym roku musiałem zawiesić działalność, ale w zeszłym roku miałem dosyć dobry zarobek. Teraz pytanie- gops odmówił żonie przyznania rodzinnego i świadczenia pielęgnacyjnego na dziecko (żona nie pracuje bo zajmuje się niepełnosprawnym synem) z powodu że działalność mam zawieszoną a nie zamkniętą.. To gdybym zamknął działalność wtedy dochód za zeszły rok nie ma znaczenia a jak jest zawieszona to ma???...
Sprzedaż działki rekreacyjnej.
Dzień dobry , postaram się w skrócie . Małżeństwo ma rozdzielność. Po rozdzielności żona kupiła za swoje pieniądze działkę rekreacyjną i z biegiem lat była wspólnie użytkowana z mężem. Mąż ją wyremontował za swoje pieniądze . Małżeństwo teraz się rozchodzi . Umówione było że działka będzie sprzedana i pieniądze na pół. Jednak jest problem . Żona chce natychmiast ją sprzedać bo potrzebuje pieniądze na wynajem ale mąż złośliwie nie podejmuje tematu...
Wezwanie w charakterze świadka
Witam, mąż dostał dzisiaj wezwanie do sądu w charakterze świadka. Jest podane imię i nazwisko kogo dotyczy sprawa jednak nie mamy zielonego pojęcia kto to i czego ta sprawa dotyczy. Dzwoniąc na biuro interesanta bardzo nie miły Pan powiedział mi że dowiem się na rozprawie , po to jest to wezwanie żeby przyjść i się dowiedzieć o co chodzi. Czy rzeczywiście mąż nie ma prawa wcześniej wiedzieć czego dokładnie tyczy się sprawa, w jakie sprawie ma zez...

Wyszukiwarka