Czy będąc zatrudnionym ale na urlopie można zatrudnić się u drugiego pracodawcy??

Czy będąc na urlopie płatnym przed końcem umowy , można na urlopie iść do innego pracodawcy i pracować u niego oraz podpisać umowę nowa w czasie trwania mojej jeszcze umowy z innym pracodawca?
anonim cytuj
24-11-2022
Można, z tym, że musisz pamiętać, że pracodawca może w pewnych sytuacjach odwołac cię z urlopu.
No i sprawdź czy nie masz umowy o zakazie konkurencji w trakcie trwania umowy (o ile branża ta sama).

anonim cytuj
26-11-2022
Pracuje jako mechanik a pójde jeździć na ciężarówkę w czasie urlopu wiec tu chyba nie ma opcji o zakazie konkurencji

anonim cytuj
28-11-2022
No może cię odwołać z urlopu - czyli wezwać do pracy.

anonim cytuj
29-11-2022

Sugerowane Tematy

Samobójstwo fotografa, jak odzyskać pamiątki ślubne?
Proszę o poradę. Sprawa jest dosyć trudna, ponieważ dotyczy kwestii śmierci. Koleżanka skorzystała z usług fotografa, uprzednio płacąc za usługę wykonania zdjęć ŚLUBNYCH, niestety kilka dni po zdjęciach osoba popełniła samobójstwo. Nie bardzo wiemy co mamy w takiej sytuacji zrobić, czy jest szansa odzyskania jakkolwiek tych udokumentowanych wspomnień bądź chociaż pieniędzy? Jak to wygląda w kwestii prawnej?...
Zdany lokal, czy właściciel może doszukiwać się czegoś po zdaniu kluczy?
Lokal był zdany, po wynajmowaniu, zostały oddane klucze. Następnego dnia albo później zostaly zrobione zdjęcia lokalu, czy jeżeli zdjęcia zostały zrobione bez mojej obecności tylko właściciel robił to ma to znaczenie prawne? Przecież jak opuściłam lokal i podczas mojej obecności już mówił co jest do ewentualnej wymiany to nie powinno się później doszukiwać innych rzeczy, bo to tak jakby ktoś załóżmy nie wiem, podpalił coś w mieszkaniu a później z...
Dom jednorodzinny i mieszkanie które też ogrzewam. Czy przysługuje mi dodatek osłonowy?
Dzień dobry. Chciałabym się dowiedzieć, czy przysługuje mi dodatek osłonowy. Mieszkam w domu jednorodzinnym razem z mężem, ale mam jeszcze mieszkanie które też ogrzewam. Mieszkanie jest moje, a nie wspólne z mężem....
Wezwanie na Komendę Policji w charakterze świadka.
Witam, Dostałam dzisiaj pocztą wezwanie na Komendę Policji wezwanie w charakterze świadka w sprawie z art.286 kk. Nic więc nie jest napisane. Czy przed stawieniem się na komendzie mogę się dowiedzieć jakoś więcej szczegółów? Czy mogę poprosić o "przesłuchanie" przez telefon (mam małe dziecko)? Z góry dziękuję za pomoc....

Wyszukiwarka