Czy będąc zatrudnionym ale na urlopie można zatrudnić się u drugiego pracodawcy??

Czy będąc na urlopie płatnym przed końcem umowy , można na urlopie iść do innego pracodawcy i pracować u niego oraz podpisać umowę nowa w czasie trwania mojej jeszcze umowy z innym pracodawca?
anonim cytuj
24-11-2022
Można, z tym, że musisz pamiętać, że pracodawca może w pewnych sytuacjach odwołac cię z urlopu.
No i sprawdź czy nie masz umowy o zakazie konkurencji w trakcie trwania umowy (o ile branża ta sama).

anonim cytuj
26-11-2022
Pracuje jako mechanik a pójde jeździć na ciężarówkę w czasie urlopu wiec tu chyba nie ma opcji o zakazie konkurencji

anonim cytuj
28-11-2022
No może cię odwołać z urlopu - czyli wezwać do pracy.

anonim cytuj
29-11-2022

Sugerowane Tematy

Wspieram rodzeństwo finansowo, jak i kiedy zgłosić to do urzędu skarbowego
Dzień dobry, Co miesiąc wypłacam trójce młodszego, studiującego rodzeństwa po 1000 zł na konto każdego. W jaki sposób zgłosić to do urzędu skarbowego i kiedy? Czy tytule muszę wpisywać słowo „darowizna”? Będę wdzięczny za odpowiedź....
Zakaz zbliżania się.
Były mąż koleżanki ma zakaz zbliżania się do koleżanki na odległość 50m za pobicie i gwałt. Dziś przyszedł po ich syna do niej do domu. Koleżanka ze strachu mu nie otworzyła. Przyjechała policja ale powiedzieli jej, że wyrok jest nieprawomocny więc zakaz jeszcze nie obowiązuje. Czy taki wyrok nie jest natychmiast wykonalny niezależnie od prawomocnego wyroku? Niby ex mówi, że się odwołał od całego wyroku ale nie wiadomo nic w sądzie nie wiedzą ale...
zwolnienie chorobowe
Dzień dobry, Sytuacja: Osoba zatrudniona na umowę o pracę (pełen etat, wszystkie składki oplacane) oraz na umowę - zlecenie, jako wykładowca w szkole policealnej. Zajęcia odbywają się w weekendy, w dwa z czterech weekendów w miesiącu. Umowa - zlecenie podpisywana na cały miesiąc. Osoba idzie na zwolnienie chorobowe, w terminie kiedy nie ma zjazdu, więc zgodnie z harmonogramem umowy - zlecenia ma wolne. Zwolnienie dostarczone wyłącznie do...
Zostałem obrażony przez wpisy na Facebooku. Nie zostało podane moje imię i nazwisko, czy w tej sytuacji kwalifikuje się to aby zgłosić to zdarzenie na policję?
Zostałem obrażony przez wpisy na Facebooku, z kontekstu postów i komentarzy widać że mowa o mnie. Nie zostało podane moje imię i nazwisko ale inicjały. Czy w tej sytuacji kwalifikuje się to aby zgłosić to zdarzenie na policję?...

Wyszukiwarka