Czy będąc zatrudnionym ale na urlopie można zatrudnić się u drugiego pracodawcy??

Czy będąc na urlopie płatnym przed końcem umowy , można na urlopie iść do innego pracodawcy i pracować u niego oraz podpisać umowę nowa w czasie trwania mojej jeszcze umowy z innym pracodawca?
anonim cytuj
24-11-2022
Można, z tym, że musisz pamiętać, że pracodawca może w pewnych sytuacjach odwołac cię z urlopu.
No i sprawdź czy nie masz umowy o zakazie konkurencji w trakcie trwania umowy (o ile branża ta sama).

anonim cytuj
26-11-2022
Pracuje jako mechanik a pójde jeździć na ciężarówkę w czasie urlopu wiec tu chyba nie ma opcji o zakazie konkurencji

anonim cytuj
28-11-2022
No może cię odwołać z urlopu - czyli wezwać do pracy.

anonim cytuj
29-11-2022

Sugerowane Tematy

Jak sporządzić testament?
Witam wszystkich, Mam pytanie dotyczące sporządzania testamentu. Nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z taką sytuacją, więc jestem całkowicie zielony w tym temacie. Zaczynam myśleć o przyszłości i chciałbym upewnić się, że moja rodzina będzie zabezpieczona po moim odejściu. Rozumiem, że istnieją pewne formalności, które muszę spełnić, aby testament był ważny, ale nie jestem pewien co do szczegółów. Na przykład: Czy muszę zatrudnić pra...
Umowa przedwstępna - czy da się zrezygnować?
Witam. W poniedziałek podpisałem umowę przedwstępną na rozpoczęcie pracy w nowej firmie nie później niż do 2.10 (mój okres wypowiedzenia w obecnej firmie kończy się z końcem września). Umowa ma być na czas określony 6 miesięcy (do marca 2024). W umowie jest punkt, który mówi, że zobowiązuję się zapłacić jednomiesięczne wynagrodzenie (13000 brutto), na które się z nimi umówiłem jeśli nie dojdzie do podpisania umowy z mojej winy. 1. Pytanie do ...
Czy za sprawę, apelację płaci się dla adwokata z góry?
Czy za sprawę, apelację płaci się dla adwokata z góry? Koszt napisania apelacji 5500, dodatkowo liczy sobie za sprawę na której nie będzie obecny 1000zł, wyśle kogoś w zastępstwie. Czy część opłat jest po rozprawie sądowej?...
Pieniądze na koncie zablokowane przez komornika
Witam. Nie wiedziałam że mam komornika na koncie bankowym, na które wpływała kwota wolna czyli 2230 zł z wypłaty mojej. Wczoraj syn przelał na to moje konto 2 tys, po czym automatycznie zostało zablokowane przez komornika. Czy jest szansa żeby te pieniądze odzyskać? To była wypłata syna...

Wyszukiwarka