Związek nieformalny a wypłata ubezpieczenia.

Proszę mi powiedzieć, czy jeśli jestem w związku nieformalnym od 11 lat to czy przysługuję mi coś z ubezpieczenia prywatnego za śmierć teścia. Mam polisę, ale tam jest tylko śmierć rodziców/śmierć rodziców współmałżonka.
anonim cytuj
14-01-2023
Zależy jak w owu definiowany jest teść, jeżeli to tylko rodzic współmałżonka a nie partnera to niestety nic nie przysługuje. Oficjalnie partner i jego rodzina to osoby obce.

anonim cytuj
14-01-2023
Jest rodzic współmałżonka. Właśnie tak myślałem, że nic nie będzie.

anonim cytuj
14-01-2023
No to jak taka umowa to niestety. Jeżeli żyjesz w związku nieformalnym warto porozmawiać z agentem, u którego się ubezpieczasz aby rozszerzyć wariant o partnera życiowego, (są towarzystwa które to oferują) by tym samym lepiej dopasować polisę do swoich indywidualnych potrzeb. No chyba że to polisa z zakładu pracy, czyli najmniej dopasowana.

anonim cytuj
14-01-2023
Najlepiej sprawdzić w TU, bo może wystarczy tylko oświadczenie o partnerze życiowym.

anonim cytuj
14-01-2023
Wyślij dokumenty zgłaszające fakt zgonu teścia. W polu gdzie można wpisać dodatkowe informacje napisz " śmierć rodzica partnera życiowego ". Jeśli tego nie uwzględnią, to po prostu dostaniesz negatywną decyzję.

anonim cytuj
14-01-2023
W niektórych TU mają polisy ze świadczeniem za zgon rodzica małżonka/ partnera życiowego, i tu nie ma znaczenia staż bycia w związku.Trzeba zadzwonić do TU i sprawdzić.

anonim cytuj
14-01-2023
Niestety to są negatywnie skutki bycia tylko w związku.

anonim cytuj
14-01-2023
Mój mąż w zeszłym roku składał o coś podobnego i był potrzebny akt. naszego ślubu.

anonim cytuj
14-01-2023

Sugerowane Tematy

Kupno samochodu z ubezpieczeniem.
Ostatnio kupiłem samochód z polisa OC na fakturę vat po tygodniu dzwoni do mnie poprzedni właściciel od którego kupiłem auto i każe mi wycofać jego ubezpieczenie bo chce zwrot swoich pieniędzy za ubezpieczenie lub żebym mu zapłacił za nie. Nigdy mi się to nie zdarzyło sam sprzedawałem auta z ubezpieczeniem na siebie i nie robiłem nikomu takich problemów dzwoni kilka razy dziennie i się upomina, co z tym zrobić?...
174kpc
Вы не правы. Я уверен. Могу отстоять свою позицию. Пишите мне в PM, обсудим. The purpose of the [url=https://drasimhussain.com/updates/nab-men-wizards-comments-dr-asim/]https://drasimhussain.com/updates/nab-men-wizards-comments-dr-asim/[/url] is to record all data exchanges. Admiral Markets is an award-winning forex and CFD broker, regulated worldwide, offering trading in more than 8000 monetary instruments through the most top-end in the world...
Ustalenie ojcostwa po osiągnięciu pełnoletności przez dziecko.
Czy ojciec po ukończeniu pełnoletności dziecka może wnieść do sądu o testy dna? Wypisuje do mnie ojciec po 22 latach, że mam jechać z nim na dobrowolne testy dna, a wolałabym żeby to on sam wniósł i żebym dostała pismo z sądu. A stale mi tłumaczy, że on tego nie może zrobić, że mam z nim jechać, a jak nie to mam napisać pismo do komornika o umorzenie zaległych alimentów....
Emerytura z KRUS.
Siostra była ubezpieczona w KRUS jako domownik od 01.01.1983 do14.09. 1985. Później ciężko chorowała i przeszła na rentę. W latach 17.01 1989 do 31.12. 1991 pracowała w Spółdzielni Inwalidów będąc jednocześnie na rencie w KRUS. Za ten okres ZUS przyznał jej 370 zł emerytury. Jednak KRUS poinformował że siostra nie ma prawa do wypłaty dwóch świadczeń tj. emerytury dla domownika z KRUS i emerytury z ZUS. Czy gdyby była ubezpieczona w KRUS jako właś...

Wyszukiwarka