Witam mam pytanie odnoście wypowiedzenia umowy o pracę a mianowicie sytuacja wygląda tak: mam umowę na czas nieokreślony, postanowiłem się rozstać z obecnym pracodawcą (już mam nagraną nową pracę). Problem w tym jak mam rozwiązać z obecnym pracodawcą umowę o pracę jeśli ten nie zgodzi się na porozumienie stron. Mój nowy pracodawca został powiadomiony o takowej sytuacji że mogą być problemy a chce żebym jak najszybciej zaczął pracę u niego. Proszę o pomoc w tej sprawie.
Art.30 § 1 pkt.2 Przez oświadczenie jednej ze stron z zachowaniem okresu wypowiedzenia. Okresy wypowiedzenie to: - praca u pracodawcy do 6 miesięcy, wypowiedzenie 2 tygodnie licząc od najbliższej soboty po złożeniu wypowiedzenia, - praca u pracodawcy powyżej 6 miesięcy ale do 3 lat, wypowiedzenie 1 miesiąc licząc od ostatniego dnia miesiąca, - praca u pracodawcy powyżej 3 lat, wypowiedzenie 3 miesiące licząc od ostatniego dnia miesiąca. W tym czasie należy wykorzystać przysługujący urlop wypoczynkowy.
anonim cytuj
24-02-2024
Warto dodać, że urlop należy wykorzystać o ile pracodawca go udzieli, no i za bieżący rok będzie on proporcjonalny po złożeniu wypowiedzenia, a nie całe 26 dni.
anonim cytuj
24-02-2024
Masz opcje:
1) wykorzystać urlop wypoczynkowy podczas okresu wypowiedzenia i zacząć pracę u nowego w tym czasie
2) zrobić porzucenie pracy (ale wtedy dostaniesz dyscyplinarne zwolnienie i wpis w papiery, ale jeśli ta nowa praca jest super to czasem się ludzie na to decydują)
No i można jednak liczyć na to porozumienie stron.
anonim cytuj
24-02-2024
1. Umowa na czas nieokreślony to 3 m-ce wypowiedzenia a urlop skąd??
2. Taka opcja wchodzi w grę
3. Przy braku pracowników w firmie wątpię
Witam!
Chcę zakupić laptopa z 2 ręki jednak osoba która go sprzedaje nie może znaleźć dokumentów. Nie sądzę, żeby sprzęt był kradziony czy coś w tym stylu ale przezrony zawsze ubezpieczony.
Czy wystarczy mi umowa kupna sprzedaży i ewentualne oświadczenie sprzedającego, że laptop pochodzi z legalnego źródła w razie W?...
Po wyczerpaniu procedur (decyzja o nałożeniu kary , sprzeciw ) pracownik otrzymał decyzje o odrzuceniu sprzeciwu bez zachowania terminu przewidzianego w procedurze ( 14dni ) wraz z pouczeniem o możliwości odwołania się do Sądu Pracy.
Czy zasadne jest złożenie pozwu ?
Pracodawca pomimo przekroczenia terminu nie wydał decyzji o uchyleniu kary.
Czy zasadne jest w tej sytuacji żądanie pisemnej decyzji o uchyleniu kary i na jakiej podstawie prawnej...
Dzień dobry,
Sytuacja:
Osoba zatrudniona na umowę o pracę (pełen etat, wszystkie składki oplacane) oraz na umowę - zlecenie, jako wykładowca w szkole policealnej.
Zajęcia odbywają się w weekendy, w dwa z czterech weekendów w miesiącu.
Umowa - zlecenie podpisywana na cały miesiąc.
Osoba idzie na zwolnienie chorobowe, w terminie kiedy nie ma zjazdu, więc zgodnie z harmonogramem umowy - zlecenia ma wolne.
Zwolnienie dostarczone wyłącznie do...
Ostatnio podpisałam umowę w charakterze hostessy.
Podczas eventu zostały zrobione zdjęcia jako dowód pracy. Wszystko ładnie, pięknie. a po wysłaniu odpowiedź na zdjęcia: super.
Gdy przyszło do wypłaty - nie dość, że wynagrodzenie przyszło z około 2-tygodniowym opóźnieniem, to dodatkowo potrącili mi -30% - za podobno ,,pognieciony" strój na zdjęciach. (paczkę ze strojem dostałam pocztą, które jak było widać były już otwierane - były niechlu...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: