Czy jest możliwość rozwiązania umowy z PGE? Lub zmiany taryfy?
Dziś podpisałam umowę o prąd budowlany przez niestety moją nie uwagę i wprowadzenie mnie w błąd
niestety nie mam jak tego udowodnić brak świadków.
Czy jest możliwość rozwiązania umowy z PGE? Lub zmiany taryfy?
Umowa podpisana w siedzibie PGE.
Czy PGE może wymagać ode mnie żebym miała prąd budowlany czyli taryfę C11 która jest dla firm jeśli na działce stoi budynek stan surowy otwarty ale ze względu na sytuację z inflacja budowa na razie jest wstrzymana na czas nie określony a działka będzie wykorzystywana jako rekreacyjna znajduje sie na niej kemping, oraz kontener gdzie mamy zrobione miejsce na lato to spania i kuchnie obecnie. Z tego powodu chcieliśmy prąd docelowy, pani w PGE była informowana o tym, i zapewniała mnie że taryfa będzie g11 niestety zrobiło się zamieszanie z dziećmi i inna klientka i nie sprawdziłam tego na miejscu, dopiero w domu.
Tak wiem mój błąd
No nie, to nie jest wprowadzenie w błąd. To akurat jest Pani nieuwaga. Co na to PGE?
anonim cytuj
26-11-2022
W rozmowie była mowa o taryfie g11 docelowa a w umowie mam c11 tz. budowlaną która jest taryfą dla przedsiębiorców.
Dziś już było zamknięte i infolinie nie czynne jutro będę się z nimi kontaktować
anonim cytuj
26-11-2022
No to proszę się skontaktować. Podejrzewam zwykły błąd ludzki. Literki c i g są dość blisko na klawiaturze, ponadto zapewne w systemie też są blisko. Proszę przedstawić sytuacje i zobaczyć co oni na to.
anonim cytuj
26-11-2022
dobrze. Na tą chwilę dziękuję w razie co będę sie odzywać pod postem
anonim cytuj
26-11-2022
Na drugi raz prosze czytać co Pani podpisuje. Błędna taryfa prądu to "małe miki" przy tym w co można się wmanewrować.
anonim cytuj
27-11-2022
Niestety pani dziś mi powiedziała że nie ma możliwości zmiany taryfy bo dom jest w budowie. Można próbować pisać wnioski o zmianę taryfy( tak też zrobiłam) ale prawdopodobnie nic to nie da. Czy jest jakiś przepis który mówi że taryfa C11 dla firm nie może być stosowana u osób prywatnych?
Czy można się odwołać od postanowienia sądu jeśli chodzi o sprawy alimentacyjne?
Chodzi o to że osobno został złożony pozew na alimenty na jedno dziecko i drugi pozew na podwyżkę alimentów na drugie dziecko. Sąd postanowił ze połączy te sprawy.
Czy strona może się odwołać od tego?...
Mąż otrzymał w darowiźnie od swojej matki dom wraz z działką, na której ów dom stoi. Kilka lat później od ojca dostał w darowiźnie działkę rolną. Obie darowizny były mu darowane, gdy byliśmy już małżeństwem. Obecnie zastanawiamy się nad tym, bym stała się współwłaścicielką obu działek, w tym domu. Jak to prawnie ugryźć, oraz na jakie koszta musimy się nastawić, bo znajduję sprzeczne informacje?...
Mam pytanie w imieniu męża czy komornik może zająć całą wypłatę? Na chwilę obecną to mąż utrzymuje naszą 5. Proszę o rzetelne odpowiedzi. Pracuje na umowie o pracę na czas nie określony, zadłużenie wynikłe z niezapłaconej pożyczki pozabankowej....
Witam! Pracodawca już któryś raz z kolei chce przymusić mnie do delegacji, ale między innymi z powodu sytuacji w domu jechać nie mogę. Czy mogę odmówić delegacji powołując się na art. 42 par 4? (jestem maszynista i na umowie mam wpisane "moja miejscowość", a oni chcą mnie do "innej miejscowości" oddelegować na to samo stanowisko)....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: