Sąsiedzi z piętra nade mną zakłócają wypoczynek dzienny

Proszę o pomoc....
jestem właścicielem mieszkania z lat 50-tych.
Mieszkanie nade mną jest non stop wynajmowane. Problemem są cienkie stropy, w tym trzeszcząca podłoga.
Od momentu zakupu mieszkania czuję się jak "więzień" we własnym lokum.
Sąsiedzi z piętra nade mną zakłócają mi wypoczynek dzienny (bieganie non-stop, głośne stukanie/ walenie/ rzucanie o podłogę różnych przedmiotów) i nocny (sąsiad chodzi po trzeszczącej podłodze/ tupie po złości) .
Grzeczne rozmowy/ prośby nie pomagają.
Interwencje policji też na nic się nie zdają.
Co mogę zrobić, żeby w końcu móc cieszyć się własnym mieszkaniem?
anonim cytuj
17-07-2022
Mozesz wyciszyc swoje mieszkanie.
Nie mozesz zakazac chodzic sasiadowi w nocy po podlodze.
-1  
anonim cytuj
17-07-2022
Pytałam się już profesjonalnych firm.
Koszt mega duży a efekt żaden.
Co do chodzenia w nocy.... sąsiad jest świadomy tego, że podłoga bardzo trzeszczy, bo i u niego bardzo to słychać...
Problem jest taki, że on całe dnie siedzi w domu....ja niewyspana idę do pracy, a on w dzień może się wyspać

anonim cytuj
17-07-2022
nie ma przepisów, które zakazują siedzenia w domu. trudno też, żeby sąsiad przestał chodzić po podłodze, nawet jeśli wie, że trzeszczy. sąsiad korzysta z mieszkania i ma do tego prawo. jeśli uważa Pani, że sąsiad w codziennym życiu myśli o Pani i wykonuje czynności złośliwie, to na Pani ciąży ciężar dowodu tych okoliczności. powodzenia.
-1  
anonim cytuj
17-07-2022
Pytałam się już profesjonalnych firm.
Koszt mega duży a efekt żaden.
Co do chodzenia w nocy.... sąsiad jest świadomy tego, że podłoga bardzo trzeszczy, bo i u niego bardzo to słychać...
Problem jest taki, że on całe dnie siedzi w domu....ja niewyspana idę do pracy, a on w dzień może się wyspać

Ale sąsiad jest w swoim mieszkaniu i nie ma żadnego przepisy zakazującego przemieszczania się po nim.
-1  
anonim cytuj
17-07-2022
Witam. Dwa lata temu kupiliśmy mieszkanie w bloku na 4 piętrze. Po zakupie poprzedni właściciele powiedzieli,że sąsiadowi z dolu przeszkadzało jak synowa chodziła w obuwiu na wysokim obcasie (sporadycznie jak przychodziła w gości) . Po zamieszkaniu i kończeniu prac remontowych w godzinach do godziny 18 już im przeszkadzało. Potem w pokoju syna przeszkadzać im zaczęło rozmowy z kolegami przez internet,siadanie na łóżku, materac trochę skrzypiał,cokolwiek wylądowało na podłodze zaraz było walenie sufit albo w kaloryfer. To samo było u Nas w sypialni. W salonie przesuwanie krzeseł,odkurzanie itd..Dzisiaj byłam zszokowana jak dziecko w wannie się wygłupialo i zaczęli wałic dodam,że była to godzina 19 a tamte sytuację też są w normalnych godzinach. Nie wiem co mam robić,bo zaczynam się czuć u siebie w domu jak w więzieniu. Dodam,że na klatce nic jeszcze nie powiedział a no i jeszcze ważna rzecz zdarza mu się włączać bardzo głośno muzykę w późnych godzinach wieczornych tak jakby specjalnie po sytuacjach rzekomego hałasowania przez nas.
-1  
anonim cytuj
04-12-2022

Sugerowane Tematy

Przerwany bieg przedawnienia.
Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia, jakie dalsze kroki podjąć i co to w ogóle dla mnie oznacza ?...
Witam, czy mogę zgodnie z prawem mogę zabrać swoj samochód od mechanika?
Witam, czy mogę zgodnie z prawem mogę zabrać swój samochód od mechanika? Sytuacja wygląda tak że oddałem samochód do warsztatu, na serwis skrzyni biegów (rutynowa wymiana sprzęgła/olej/filtry) Podczas jazdy próbnej/ testowej pojawiły się problemy. Nie odebrałem wtedy auta i od 3 tygodni samochód stoi w krzakach a ja jestem zbywany. Kontakt został praktycznie znikomy Chce zabrać auto do innego serwisu. Jednak jak wygląda to z perspektywy prawne...
Eksmisja lokatorów.
Zakup mieszkania na licytacji komorniczej. Co z lokatorami? Czy po zakupie mogę wejść do mieszkania pomimo zamieszkiwania go przez dłużnika? Co jeśli osoba przebywa tam nielegalnie- nie była właścicielem, nie jest zameldowana?...
Niezgodny towar z opisem. Płatność została uregulowana, a Pani, która wystawiała ogłoszenie zniknęła.
Zakupiony towar przez Fb przyszedł niezgodny z opisem, tzn inny. Płatność została uregulowana za pobraniem. Pani, która wystawiała ogłoszenie zablokowała mnie, numer telefonu nieaktywny. Nadawca nie wiem czy dane są prawdziwe, wskazany numer konta. Co robić ? Tylko proszę, nie komentujecie że nie kupuje się przez Fb. Dziękuję...

Wyszukiwarka