Sąsiedzi z piętra nade mną zakłócają wypoczynek dzienny

Proszę o pomoc....
jestem właścicielem mieszkania z lat 50-tych.
Mieszkanie nade mną jest non stop wynajmowane. Problemem są cienkie stropy, w tym trzeszcząca podłoga.
Od momentu zakupu mieszkania czuję się jak "więzień" we własnym lokum.
Sąsiedzi z piętra nade mną zakłócają mi wypoczynek dzienny (bieganie non-stop, głośne stukanie/ walenie/ rzucanie o podłogę różnych przedmiotów) i nocny (sąsiad chodzi po trzeszczącej podłodze/ tupie po złości) .
Grzeczne rozmowy/ prośby nie pomagają.
Interwencje policji też na nic się nie zdają.
Co mogę zrobić, żeby w końcu móc cieszyć się własnym mieszkaniem?
anonim cytuj
17-07-2022
Mozesz wyciszyc swoje mieszkanie.
Nie mozesz zakazac chodzic sasiadowi w nocy po podlodze.
-1  
anonim cytuj
17-07-2022
Pytałam się już profesjonalnych firm.
Koszt mega duży a efekt żaden.
Co do chodzenia w nocy.... sąsiad jest świadomy tego, że podłoga bardzo trzeszczy, bo i u niego bardzo to słychać...
Problem jest taki, że on całe dnie siedzi w domu....ja niewyspana idę do pracy, a on w dzień może się wyspać

anonim cytuj
17-07-2022
nie ma przepisów, które zakazują siedzenia w domu. trudno też, żeby sąsiad przestał chodzić po podłodze, nawet jeśli wie, że trzeszczy. sąsiad korzysta z mieszkania i ma do tego prawo. jeśli uważa Pani, że sąsiad w codziennym życiu myśli o Pani i wykonuje czynności złośliwie, to na Pani ciąży ciężar dowodu tych okoliczności. powodzenia.
-1  
anonim cytuj
17-07-2022
Pytałam się już profesjonalnych firm.
Koszt mega duży a efekt żaden.
Co do chodzenia w nocy.... sąsiad jest świadomy tego, że podłoga bardzo trzeszczy, bo i u niego bardzo to słychać...
Problem jest taki, że on całe dnie siedzi w domu....ja niewyspana idę do pracy, a on w dzień może się wyspać

Ale sąsiad jest w swoim mieszkaniu i nie ma żadnego przepisy zakazującego przemieszczania się po nim.
-1  
anonim cytuj
17-07-2022
Witam. Dwa lata temu kupiliśmy mieszkanie w bloku na 4 piętrze. Po zakupie poprzedni właściciele powiedzieli,że sąsiadowi z dolu przeszkadzało jak synowa chodziła w obuwiu na wysokim obcasie (sporadycznie jak przychodziła w gości) . Po zamieszkaniu i kończeniu prac remontowych w godzinach do godziny 18 już im przeszkadzało. Potem w pokoju syna przeszkadzać im zaczęło rozmowy z kolegami przez internet,siadanie na łóżku, materac trochę skrzypiał,cokolwiek wylądowało na podłodze zaraz było walenie sufit albo w kaloryfer. To samo było u Nas w sypialni. W salonie przesuwanie krzeseł,odkurzanie itd..Dzisiaj byłam zszokowana jak dziecko w wannie się wygłupialo i zaczęli wałic dodam,że była to godzina 19 a tamte sytuację też są w normalnych godzinach. Nie wiem co mam robić,bo zaczynam się czuć u siebie w domu jak w więzieniu. Dodam,że na klatce nic jeszcze nie powiedział a no i jeszcze ważna rzecz zdarza mu się włączać bardzo głośno muzykę w późnych godzinach wieczornych tak jakby specjalnie po sytuacjach rzekomego hałasowania przez nas.
-1  
anonim cytuj
04-12-2022

Sugerowane Tematy

Rozwód
Witam. Rozprawa rozwodowa 18 listopada, mąż nie odbierał awiza z wezwaniem na sprawę. Komornik sądowy próbował dostarczyć ale również mu się nie udało. Mąż mieszka u mnie, czy w takim wypadku sprawa może się nie odbyć? Mogę jakoś go nakłonić do odebrania? On oczywiście wie o terminie sprawy ale robi po złości....
Ile czasu ma ZUS na wypłatę pieniędzy za zwolnienie?
Jeżeli do 9.02 miałam zwolnienie czy to już nie porą abym z ZUS dostała pieniądze?...
odrzucenie spadku
Dzień dobry, Potrzebuje informacji na temat nabycia bądź odrzucenia spadku. Niedawno zmarła siostra męża, która nie założyła nigdy swojej rodziny. Osoby, które dziedzicza to ojciec oraz brat. My tego spadku nie chcemy i mąż chce spadek odrzucić, mamy też 2 dzieci i wiemy, że będzie trzeba w ich imieniu też to zrobić. Moje pytanie brzmi, czy mąż może się zrzec spadku przed notariuszem na rzecz ojca i wtedy nie będziemy musieli się już zrzekac s...
Nabycie spadku.
Otrzymałem postanowienie o ustawowym nabyciu spadku po rodzicach 1/3 udziału na mój wniosek. Brak testamentu. Niestety nie jestem w stanie porozumieć się z pozostałymi spadkobiercami.(rodzeństwo) Jakie powinny być dalsze kroki zachowek i wezwanie do zapłaty oraz zawarcia ugody czy dział spadku żeby sąd ustalił i podzielił spadek? Która z opcji jest prawidłowa i powinna być szybsza do zrobienia?...

Wyszukiwarka