Witam, w 2012 roku wziąłem pożyczkę w banku X, nie spłaciłem ostatniej raty w wysokości 131,70gr. Ostatnie pismo od banku w spawie braku wpłaty przyszło do mnie 01.03.2013r. Nagle kilka dni temu w sprawie tego długu przyszło do mnie pismo z firmy windykacyjnej nakazem zapłaty w kwocie 1740,20zł. Zadzwoniłem do nich, facet nad wyraz miły zaproponował że jeśli w ciągu 7 dni zapłacę, są w stanie umorzyć mi 40% długu. Zadłużenie w/b banku nie uległo ...
Witam, w lipcu otrzymałem bardzo wysoką fakturę za prąd, w której wskazano zużycie na poziomie dwukrotności średniego rocznego zużycia energii przyjętego dla danej grupy energetycznej. Jest to zupełny absurd ponieważ po sprawdzeniu sieci przez elektryka niemożliwe jest takie zużycie. Nieruchomość użytkowana jest też sporadycznie jako domek letniskowy.
W związku z tą fakturą złożyłem wniosek o dokonanie badania licznika. Wynik badania przyszedł p...
Od roku jestem po rozwodzie, wyprowadziłem się ze wspólnego mieszkania, które cały czas jest w wspólnym kredycie, obecnie ten kredyt spłaca była małżonka, która tam mieszka z dziećmi i nowym partnerem. Moja ex żąda ode mnie spłaty połowy tego co zapłaciła po rozwodzie, grożąc sądem i komornikiem. Z racji obecnej słabej sytuacji finansowej, zaproponowałem że spłacę jej to gdy sprzedamy mieszkanie bo jest taki wspólny plan ale ona nie chce czekać. ...
Dobry wieczór . Proszę o poradę . Mam wspólne mieszkanie z partnerem w którym on bywa rzadko ( 1 lub 2 razy w tyg na noc ) . Mieszam w nim z dzieckiem 3 letnim , które chodzi nieopodal do przedszkola . Mamy ogrzewanie gazowe . Partner za każdym razem kiedy przyjeżdża do domu szantażuje mnie , że ściągnie piec i odłączy ogrzewanie . Ostatnio powiedział, że zrobi to w obecności policji . Bardzo proszę o informację czy ma takie prawo do odłączenia o...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: