Jak długo archiwizowane są bilingi telefonu stacjonarnego?

Czy ktoś się orientuje, z ilu lat wstecz można wziąć bilingi telefonu stacjonarnego założonego ok. 40 lat temu?
I bilingi telefonu komórkowego? Sądownie oczywiście.
anonim cytuj
25-10-2021
Operator musi mieć fv z ostatnich 5 lat, bilingi z 1,5 roku, zależy od procedur danego operatora. Faktury muszą przechowywać przez te 5 lat bo to wymóg prawny. Wątpliwe jest, zwłaszcza od wejścia RODO, żeby operatorzy takie dane przechowywali dłużej niż ten konieczny czas. Ale na wniosek sądu udostępnią ile będą mogli.

anonim cytuj
25-10-2021

Sugerowane Tematy

Niepłacenie alimentów na dziecko.
Może ktoś mi powiedzieć jak wygląda sprawa z alimentami i komornikiem. Jeśli ojciec nie płaci i po zgłoszeniu do komornika jak wygląda dalsze postepowanie. Ma wyznaczone 800zl na dziecko. Czy komornikiem ściąga całość? Jeśli by fundusz mi wypłacał te 500zl to co z resztą kwoty?...
Czy jako współwłaściciel mieszkania możemy go wynająć bez zgody drugiej strony?
Dzień dobry, czy jako współwłaściciel mieszkania możemy go wynająć bez zgody drugiej strony? Drugi współwłaściciel nie dokłada się do mieszkania od 25 lat, opłaty są regulowane przez nas, podatki , czynsze rachunki, bieżące naprawy i remonty, przeprowadzamy się do nowego miejsca ale nie stać nas utrzymywać drugie mieszkanie. A nie możemy się porozumieć w sprawie sprzedania, a sprzedaż połowy też jest ciężka. Dodam że ta osoba przebywa od 35 la...
sprzedaż działki budowlanej
Od 3 lat jestem współwłaścicielem działki budowlanej. Chciałbym sprzedać tę działkę i zainwestować w inną. Wiem że musi minąć 5 lat bym mógł uniknąć podatku od sprzedaży, chyba że przeznaczę uzyskane środki na cele mieszkaniowe. Środki te przeznaczyłbym na zakup drugiej działki, natomiast nie wiem co z współwłaścicielem? Czy będzie musiał zapłacić podatek od sprzedaży, mimo, że całą uzyskaną kwotę zainwestuję ja na inne cele mieszkaniowe?...
Co zrobić z dłużnikiem - alimenciarzem?
Witam, Co zrobić z dłużnikiem - alimenciarzem, który nie płaci regularnie i ma już dług około 34 tys.? Wiem, że posiada na siebie jedynie auto i nic więcej. Jest zgłoszony u komornika, ale komornik powiedział że ma związane ręce, bo można liczyć jedynie na to aż dłużnik sam będzie wpłacał. Konta dwa zajęte,na których nic się nie pojawia. Wiem, że ma już żonę i nowe dziecko,ale to chyba nie ważne. Czy jeżeli on nie płaci mogę pozwać jego matkę o ...

Wyszukiwarka