Witam ,co grozi za jazdę bez prawo jazdy ? komu ewentualnie można takie podejrzenie zgłosić ?
anonim cytuj
29-09-2020
Bez prawa jazdy, czyli dokładnie w jakich okolicznościach? Bez dokumentów, czy bez uprawnień, czy uprawnienia zostały zatrzymane, cofnięte, czy orzeczono zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych?
anonim cytuj
29-09-2020
Bez uprawnień,wogóle taka osoba nie przystąpiła do egzaminu,jezdzi bez dokumentu bo najpewniej go nie posiada
anonim cytuj
29-09-2020
To wykroczenie z art. 94 & 1 kodeksu wykroczeń. Więc albo mandat 500 zł albo policja skieruje wniosek o ukaranie do sądu i tam kara grzywny do 5000 zł a nawet zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych od 6 m-cy do lat 3.
anonim cytuj
29-09-2020
gdzie mogę takie podejrzenie zgłosić i czy w razie rozprawy bede jako świadek ? (Nie zależy mi na tym aby ta osoba miaa rozprawę czy wieksze problemy) myslalam ze bedzie tylko mandat
anonim cytuj
29-09-2020
mandat będzie wtedy, kiedy policja sama stwierdzi wykroczenie - czyli po prostu zatrzyma kierującego bez uprawnień.
Zawiadomienie policji o tym, że ktoś jechał samochodem bez prawa jazdy, najpewniej będzie wymagało postępowania dowodowego. Np. przesłuchania świadków, czyli Pani. I w tej sytuacji skończyć się może wnioskiem o ukaranie do sądu. Dodam, że najsensowniejszym dowodem byłoby nagranie, jak delikwent odjeżdża samochodem. Bo tak, to "słowo do słowa".
Potrzebuje pomocy dotyczącej zasiedzenie nieruchomości rolnej. Moja teściowa ponad 25 lat użytkuje pole po zmarłej ciotce. Płaciła ona podatek przez ponad 22 lata. Natomiast przez 3 ostatnie według nowych przepisów nie musiała tego robić bo był on znikomy (słaba klasa ziemi). Posiada większość nakazów podatków. Teraz zastanawia się czy nie uregulować tego prawnie. Wiemy, że trzeba złożyć do sądu wniosek o zasiedlenie. Ale co dalej? Czy są jakieś ...
Dzień dobry, kupiłam używany samochód.
Nie minęły nawet 24h a samochód źle odpalił na zimnym silniku i wyskoczyły błędy. Samochód stanął u mechanika, wyszły wady ukryte o których handlarz musiał wiedzieć a je zataił, samochód był oglądany wyłącznie na ciepłym silniku.
Zwróciłam się do sprzedawcy o zwrot kosztów za naprawę tychże wad (mam dokumentację od warsztatu ze szczegółami), sprzedawca zaśmiał mi się w twarz, że chce od niego wyłudzić pien...
Dzień dobry na samym wstępie chciałbym streścić sytuacje, spotkałem się z znajomym poszliśmy do sklepu przed sklepem był bezdomny pod wpływem alkoholu zaczął nas zaczepiać i złapał znajomego za rękę ten powiedział ze nie życzy sobie aby go łapał, weszliśmy do sklepu zrobiliśmy zakupy i wyszliśmy bezdomny zaczął coś do nas mówić powiedział aby znajomy podszedł, znajomy podszedł ten zaczął coś tam go wyzywać i z rękami lecieć, znajomy go odepchnął ...
Witam serdecznie,
Na podstawie art 271, 273 i 286 (podpisanie dokumentów firmowych) otrzymałam karę 1 roku na 5 lat z dozorem. Wszelkie koszty zostały od razu pokryte na podstawie wyroku i wezwania pełnomocnika Gminy. W wyroku zostały zasądzone również koszty na postawie Art. 627 od skazanych 5 osób solidarnie na rzecz oskarżyciela posiłkowego. Ja swoją 1/5 kosztów jak napisał mi pełnomocnik w wezwaniu pokryłam nie wiem jak w przypadku pozost...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: