Witam ,co grozi za jazdę bez prawo jazdy ? komu ewentualnie można takie podejrzenie zgłosić ?
anonim cytuj
29-09-2020
Bez prawa jazdy, czyli dokładnie w jakich okolicznościach? Bez dokumentów, czy bez uprawnień, czy uprawnienia zostały zatrzymane, cofnięte, czy orzeczono zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych?
anonim cytuj
29-09-2020
Bez uprawnień,wogóle taka osoba nie przystąpiła do egzaminu,jezdzi bez dokumentu bo najpewniej go nie posiada
anonim cytuj
29-09-2020
To wykroczenie z art. 94 & 1 kodeksu wykroczeń. Więc albo mandat 500 zł albo policja skieruje wniosek o ukaranie do sądu i tam kara grzywny do 5000 zł a nawet zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych od 6 m-cy do lat 3.
anonim cytuj
29-09-2020
gdzie mogę takie podejrzenie zgłosić i czy w razie rozprawy bede jako świadek ? (Nie zależy mi na tym aby ta osoba miaa rozprawę czy wieksze problemy) myslalam ze bedzie tylko mandat
anonim cytuj
29-09-2020
mandat będzie wtedy, kiedy policja sama stwierdzi wykroczenie - czyli po prostu zatrzyma kierującego bez uprawnień.
Zawiadomienie policji o tym, że ktoś jechał samochodem bez prawa jazdy, najpewniej będzie wymagało postępowania dowodowego. Np. przesłuchania świadków, czyli Pani. I w tej sytuacji skończyć się może wnioskiem o ukaranie do sądu. Dodam, że najsensowniejszym dowodem byłoby nagranie, jak delikwent odjeżdża samochodem. Bo tak, to "słowo do słowa".
Dzień dobry,
Mały deweloper (sp. z o.o.) wymaga ode mnie podpisania umowy "rezerwacyjnej" na bliźniak z opłatą rezerwacyjną 12% nieruchomości. Jego tłumaczenie opiera się na tym, że musi ponieść ryzyko kupna działki i rozpoczęcia budowy i chce mieć pewność, że się nie wycofamy. Po uzyskaniu pozwolenia na budowę, podpiszemy umowę deweloperską i wpłaci te pieniądze na rachunek powierniczy. Trochę to śliskie ale facet sprawdzony u kilku o...
Mam pewien problem związany z wypadkiem drogowym, który miałem kilka miesięcy temu. Wtedy auto, którym jechałem, uderzyło w inne pojazdy na skrzyżowaniu, ale cała sytuacja była dosyć chaotyczna. Byłem przerażony i zdenerwowany, więc nie zwróciłem wtedy uwagi na to, czy to ja czy inny kierowca był winny tego incydentu.
Niestety, teraz otrzymałem wezwanie na rozprawę sądową od drugiego kierowcy za uszkodzenie jego pojazdu. Okazuje się, że uważa ...
Dzień dobry. Dwoje dzieci klasa II i III szkoła podstawowa. Od września zdaniem dyrektora mają 53% nieobecności. Dzieciaki od października do końca marca są wiecznie chore. Jak nie katar, to kaszel, zapalenie oskrzeli itd. Nie ze wszystkim chodzimy do pediatry, bo nasza doktor nauczyła Nas radzić sobie z przeziębieniem "domowymi sposobami", odracza częste wizyty w przychodni, ograniczamy jest więc do spraw naprawdę tego wymagających. Do...
Witam wszystkich. Mojemu bratu ponad dwa lata temu komornik zajął nieruchomość, która została wtedy oszacowana. Jednak ze względu na covid nie odbywały się licytacje. Teraz już można to robić i brat dostał powiadomienie o terminie licytacji na wrzesień. Jednak co dziwi to, że w powiadomieniu jest wymieniona kwota oszacowania sprzed dwóch lat właśnie. Wiadomo jak ceny nieruchomości poszły w górę od tamtej pory. Czy jest to zgodne z procedurami? Je...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: