Witam ,co grozi za jazdę bez prawo jazdy ? komu ewentualnie można takie podejrzenie zgłosić ?
anonim cytuj
29-09-2020
Bez prawa jazdy, czyli dokładnie w jakich okolicznościach? Bez dokumentów, czy bez uprawnień, czy uprawnienia zostały zatrzymane, cofnięte, czy orzeczono zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych?
anonim cytuj
29-09-2020
Bez uprawnień,wogóle taka osoba nie przystąpiła do egzaminu,jezdzi bez dokumentu bo najpewniej go nie posiada
anonim cytuj
29-09-2020
To wykroczenie z art. 94 & 1 kodeksu wykroczeń. Więc albo mandat 500 zł albo policja skieruje wniosek o ukaranie do sądu i tam kara grzywny do 5000 zł a nawet zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych od 6 m-cy do lat 3.
anonim cytuj
29-09-2020
gdzie mogę takie podejrzenie zgłosić i czy w razie rozprawy bede jako świadek ? (Nie zależy mi na tym aby ta osoba miaa rozprawę czy wieksze problemy) myslalam ze bedzie tylko mandat
anonim cytuj
29-09-2020
mandat będzie wtedy, kiedy policja sama stwierdzi wykroczenie - czyli po prostu zatrzyma kierującego bez uprawnień.
Zawiadomienie policji o tym, że ktoś jechał samochodem bez prawa jazdy, najpewniej będzie wymagało postępowania dowodowego. Np. przesłuchania świadków, czyli Pani. I w tej sytuacji skończyć się może wnioskiem o ukaranie do sądu. Dodam, że najsensowniejszym dowodem byłoby nagranie, jak delikwent odjeżdża samochodem. Bo tak, to "słowo do słowa".
Witam,
Dokonałem kilka dni temu zakupu urządzenia elektronicznego od osoby fizycznej.
Dotychczas nie otrzymałem dowodu zakupu, a w międzyczasie urządzenie uległo uszkodzeniu z przyczyn ode mnie niezależnych.
Pomimo wielu moich ponagleń sprzedawca odmawia mi dostarczenia dowodu zakupu.
Z kolei sklep w którym urządzenie zostało zakupione wymaga ode mnie dostarczenia tego dokumentu, aby można było procesować reklamację.
I teraz moje pytania brz...
Dzień dobry. Proszę o informację w następującym temacie: para nie będąca małżeństwem rozstała się. Kwestie związane z dzieckiem mają uregulowane ustnie - dziecko jest u matki, ojciec zabiera dziecko w ustalone dni - podobnie jak przy rozwodach, przy czym oboje mają pełna władze rodzicielską. Pytanie czy trzeba to jakoś sformalizować? Czasami dochodzi do sporów w sensie matka wymusza określone zachowanie względem ojca (w sensie np. nie może zabier...
Dzień dobry,
Przytrafiła się dziwna sytuacja. Od jakiegoś czasu na klatce wisiała kartka o znalezieniu kluczy. Dzisiaj okazało się, że mój partner zgubił swoje klucze i te z ogłoszenia to prawdopodobnie jego. Właścicielem numeru jest Koreańczyk mieszkający z kolegami na naszym pietrze. Udało nam się zrozumieć po telefonie do niego tyle, ze będzie za godzinę. Podeszliśmy do nich po nie, jeden z Panów potwierdził, że kojarzy numer z którym się kon...
Witam.
W poniedziałek wyjeżdżam z córka na wakacje.
Od piątku jesteśmy u mojej mamy, bo jestem w trakcie wyprowadzki od męża i zaczęły się złośliwości..
Dzieli nas aktualnie 60km
Dziś mąż napisał, ze chce się widzieć z córka..
Czy ja muszę rzucać w tej chwili wszystkie plany i jechać te 60 km ?
Czy mogę mu powiedzieć, ze jak chce zobaczyć córkę, to niech przyjedzie?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: