jazda bez uprawnień

Witam ,co grozi za jazdę bez prawo jazdy ? komu ewentualnie można takie podejrzenie zgłosić ?
anonim cytuj
29-09-2020
Bez prawa jazdy, czyli dokładnie w jakich okolicznościach? Bez dokumentów, czy bez uprawnień, czy uprawnienia zostały zatrzymane, cofnięte, czy orzeczono zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych?

anonim cytuj
29-09-2020
Bez uprawnień,wogóle taka osoba nie przystąpiła do egzaminu,jezdzi bez dokumentu bo najpewniej go nie posiada

anonim cytuj
29-09-2020
To wykroczenie z art. 94 & 1 kodeksu wykroczeń. Więc albo mandat 500 zł albo policja skieruje wniosek o ukaranie do sądu i tam kara grzywny do 5000 zł a nawet zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych od 6 m-cy do lat 3.

anonim cytuj
29-09-2020
gdzie mogę takie podejrzenie zgłosić i czy w razie rozprawy bede jako świadek ? (Nie zależy mi na tym aby ta osoba miaa rozprawę czy wieksze problemy) myslalam ze bedzie tylko mandat

anonim cytuj
29-09-2020
mandat będzie wtedy, kiedy policja sama stwierdzi wykroczenie - czyli po prostu zatrzyma kierującego bez uprawnień.
Zawiadomienie policji o tym, że ktoś jechał samochodem bez prawa jazdy, najpewniej będzie wymagało postępowania dowodowego. Np. przesłuchania świadków, czyli Pani. I w tej sytuacji skończyć się może wnioskiem o ukaranie do sądu. Dodam, że najsensowniejszym dowodem byłoby nagranie, jak delikwent odjeżdża samochodem. Bo tak, to "słowo do słowa".

anonim cytuj
29-09-2020

Sugerowane Tematy

Co powinno się zawrzeć w wypowiedzeniu umowy zlecenie?
Umowa zlecenie na czas nieokreślony bez okresu wypowiedzenia. W jaki sposób rozwiązać taką umowę żeby pracodawca nie mógł się ubiegać o ewentualne odszkodowanie za wypowiedzenie umowy? Co powinno się zawrzeć w wypowiedzeniu?...
Czy oddanie mieszkania komunalnego z powodu braku przyznania tytułu prawnego do lokalu powoduje automatyczne wymeldowanie mnie?
Dzień dobry. Czy oddanie mieszkania komunalnego z powodu braku przyznania tytułu prawnego do lokalu po śmierci głównego najemy powoduje automatyczne wymeldowanie mnie czy muszę gdzieś się zgłosić w tej sprawie? Ściągnąłem aplikacje mObywatel i nadal widnieje tam adres zameldowania mieszkania, które zostało oddane…Dziękuję...
Sąsiad donosi na policje że mój pies szczeka od rana do wieczora. jak mam się bronić?
Cześć Od dłuższego czasu mam problem z sąsiadem, Chodzi na policję do administracji że mój pies szczeka od rana do wieczora. Co jest nie prawdą, pies szczeka 10 minut i jest spokój. Nagrywam kiedy wychodzę z domu żeby mieć dowody. Od lipca 2022 sąsiad zmodyfikował nagranie naszego psa i puszcza mi po 3-4 godziny w weekendy. Nie chce chodzić po sądach .... Ostatnio dowiedziałam się że chodzi po sąsiadach i zbiera podpisy żeby odebrać mi psa....
L4 paychiatryczne
Czesc, chciałbym wyjasnic pewna niepewna dla mnie kwestie. Obecne przebywam na L4 z powodow zaburzen psychicznych, nie zdradzajac szczegolow, okres zwolnienia lekarskiego bedzie trwal 24 dni wliczajac weekendy natomiast moja praca jest 5dni w tyg, potem mam juz zaplanowane 2 dni wolne. Szaanse sa dosc wysokie ze po tych 2 dniach urlopu ponownie otrzymam zwolnienie, tym razem na 27 dni. Czy w takim wypadku wyplacenie wynagrodziena pozostaje po str...

Wyszukiwarka