jazda bez uprawnień

Witam ,co grozi za jazdę bez prawo jazdy ? komu ewentualnie można takie podejrzenie zgłosić ?
anonim cytuj
29-09-2020
Bez prawa jazdy, czyli dokładnie w jakich okolicznościach? Bez dokumentów, czy bez uprawnień, czy uprawnienia zostały zatrzymane, cofnięte, czy orzeczono zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych?

anonim cytuj
29-09-2020
Bez uprawnień,wogóle taka osoba nie przystąpiła do egzaminu,jezdzi bez dokumentu bo najpewniej go nie posiada

anonim cytuj
29-09-2020
To wykroczenie z art. 94 & 1 kodeksu wykroczeń. Więc albo mandat 500 zł albo policja skieruje wniosek o ukaranie do sądu i tam kara grzywny do 5000 zł a nawet zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych od 6 m-cy do lat 3.

anonim cytuj
29-09-2020
gdzie mogę takie podejrzenie zgłosić i czy w razie rozprawy bede jako świadek ? (Nie zależy mi na tym aby ta osoba miaa rozprawę czy wieksze problemy) myslalam ze bedzie tylko mandat

anonim cytuj
29-09-2020
mandat będzie wtedy, kiedy policja sama stwierdzi wykroczenie - czyli po prostu zatrzyma kierującego bez uprawnień.
Zawiadomienie policji o tym, że ktoś jechał samochodem bez prawa jazdy, najpewniej będzie wymagało postępowania dowodowego. Np. przesłuchania świadków, czyli Pani. I w tej sytuacji skończyć się może wnioskiem o ukaranie do sądu. Dodam, że najsensowniejszym dowodem byłoby nagranie, jak delikwent odjeżdża samochodem. Bo tak, to "słowo do słowa".

anonim cytuj
29-09-2020

Sugerowane Tematy

Problem z najemcą
Najemca podpisał że mną umowę końcem października. Nie płaci całej kwoty najmu oraz przekracza terminy. Wciąż kłamie, pisząc że przelał. Zobowiązał się przepisać liczniki i tego nie zrobił. Nie są to zaległości całego czynszu, ale kwoty kilkuset zł/MC. Umowa na czas określony. Jak to ugryźć? Czy, skoro podpisał umowę wiedząc, że nie ma dochodów, to podlega pod oszustwo? Jest jakiś sposób, by się wyplątać z tego najmu? Podwyższenie czynszu np?...
Na jakich podstawach mam prawo zabrać kaucję lokatorowi? Jeśli w ogóle.
Dzień dobry państwu. Mój problem polega głównie na mojej naiwności. Pierwszy raz wynająłem komuś mieszkanie i nie ogarnąłem podstaw. Umówiłem się z lokatorem, że pozwolę mu usunąć z mieszkania wersalkę i przenieść ją do piwnicy, jeżeli odpowiednio o nią zadba i zabezpieczy, żeby nic się jej nie przytrafiło. Umówiliśmy się słownie, że zwrócenie jej w nienagannym stanie jest warunkiem dla wykonania tego ruchu. Pięć miesięcy później przy odbiorze m...
Spadek i zachowek po dziadku.
Sprawa dotyczy spadku i zachowku po dziadku. Mój teść i dziadek moich dzieci wraz ze swoją drugą żoną w 2009 r. jednocześnie złożyli przed notariuszem testamenty. W testamencie żony teścia jest zapisane że powołuje do całości swojego małżonka a na wypadek gdyby nie chciał lub nie mógł dziedziczyć, do całości spadku powołuje bratanicę (nazwisko i imię). Teść powołuje do całości spadku małżonkę (nazwisko i imię). Żona teścia zmarła zmarła w cze...
Komornik a wypłata.
Czy jeśli jestem na L4 bo jestem w ciąży a moje brutto wynosi powiedzmy 3700, to ile może zabrać mi komornik? A ile powinien zostawić wypłaty? L4 w ciąży jest sto procent płatne więc, czy nie powinno mi zostać najniższą krajowa ???...

Wyszukiwarka