Pożyczka przez Internet.

Chciałam wziąć pożyczkę od osoby prywatnej na internecie. Wszystko szło dobrze dopóki nie kazano mi zapłacić kwoty 309zl mówiąc że jak to zapłacę otrzymam pożyczkę więc zapłaciłam po czym dostałam maila z informacją że muszę zapłacić 398zl i jak to zapłacę to na 100% otrzymam pożyczkę więc zapłaciłam. Dostałam znowu maila że jest to ostatnia wpłata w wysokości 297zl i że po przelaniu tych pieniędzy nie będzie już żadnych opłat i pożyczka będzie już przelana czekiem. I tu zapaliła mi się czerwona łapka. Proszę o poradę czy to jest oszustwo i trzeba iść z tym na policję.
anonim cytuj
19-11-2023
No trochę za późno wam się te "lampki" zapalają. Już po fakcie. Nikt i nic ci nie pomoże. Zamiast zyskać straciłaś 700 zł.
Od kiedy żeby pożyczyć pieniądze robi się jakieś wpłaty? I od kiedy pożycza się kasę w internecie od osoby prywatnej? Pod kamieniem ludzie żyjecie czy jak?

anonim cytuj
19-11-2023
Policja nic nie zrobi ..
Ale ja bym zgłosiła, internetowe oszustwa są ścigane od złotówki.

tylko że Pani dobrowolnie przelała pieniądze, nikt jej groźbą nie przymuszał...Szczerze? Policja tu nawet palcem nie kiwnie...Ja bym udostępniła dane oszusta w internecie aby ostrzec innych!!

anonim cytuj
19-11-2023

Sugerowane Tematy

Komornik a wypłata.
Czy jeśli jestem na L4 bo jestem w ciąży a moje brutto wynosi powiedzmy 3700, to ile może zabrać mi komornik? A ile powinien zostawić wypłaty? L4 w ciąży jest sto procent płatne więc, czy nie powinno mi zostać najniższą krajowa ???...
Źle odczytywany licznik (dopłata za energię elektryczną)
Witam..może trochę nietypowo ale spróbuję....jakieś dwa tygodnie temu dostalam rozliczenie za energię elektryczną z taurona...do dopłaty niecałe 50 zł...myślę sobie że super i zapłaciłam...ale szczęścia za wiele oczywiście i dziś dostaje pismo że przez ostatnie dwa lata licznik był źle odczytywany ( odczytuje to pracownik taurona).i w związku z tym do zaplaty (czas na zapłatę 9 dni) pięć fakturek na łączną kwotę ponad 500zl...faktury od 2020 roku...
Czy mogę zerwać umowę bez okresu wypowiedzenia?
Hej, jestem zatrudniony na umowie zlecenie, w zleceniu mam zapisane 3 tygodnie wypowiedzenia. Czy na zleceniu jest to jakoś prawnie uzasadnione? Dostałem dziś dużo lepsza oferte pracy z tym ze praca jest od zaraz. Czy mogę zerwać ta umowę bez zachowania tego okresu czy grozi mi za to jakaś kara? Spróbuje się jutro dogadać z pracodawca ale pytam żeby w razie czego żeby wiedzieć co dalej....
Budowa domu a zabezpieczenie na przyszłość.
Witam, jestem po ślubie, w planach mamy budowę domu, działka zakupiona przed ślubem, czyli jest na mnie. Wiec chciałbym aby dom też w pełni należał do mnie, jak się to mówi różnie w życiu bywa. Pieniądze na budowę oczywiście w pełni z mojej strony. Jak to wygląda z wzięciem kredytu w przyszłości chociażby na dokończenie budowy? Bo zapewne chcąc wziąć kredyt trzeba będzie dopisać żonę do własności jaka jest działka oraz dom? Jakieś rady, jak to ug...

Wyszukiwarka