Sprzedawca błędnie opisał sprzedawany produkt.

Dzień dobry,mam problem może ktoś wie jak to rozegrać ,kupiłem na allegro panel prysznicowy z hydromasażem niestety okazało się i tak twierdzi sprzedawca że hydromasaż to opcja która działa tak jak pozwala ciśnienie wody w instalacji a zatem to nie żaden hydromasaż tylko boczny natrysk ( z definicji hydromasaż jest to masaż wodny relaksujący mięśnie pod dużym ciśnieniem co w tym wypadku jest niemożliwe ) zgłosiłem sprzedawcy że zostałem wprowadzony w błąd on twierdzi że tak ma być ,moim zdaniem to żaden hydromasaż tylko natrysk boczny ( teraz zmienił opis i nie dodaje że panel jest z hydromasażem ) jakie kroki mogę zrobić żeby mi zwrócił kasę za niezgodny z opisem sprzęt ,pozdrawiam
anonim cytuj
20-10-2021
Jeśli nie minęło 14 dni to po prostu zwróć towar i oddadzą kasę. Możesz też założyć spór na allegro jeśli uważasz że opis był błędny. Ostatecznie zostaje rzecznik praw konsumenta. Jest taki w każdym powiecie.

anonim cytuj
20-10-2021
Przy zakupie „na odleglosc” - czyli m.in. Internetowym masz 14 dniowe prawo zwrotu bez podawania przyczyn. Przy zalozeniu ze zakupu dokonales od przedsiebiorcy a nie osoby prywatnej.

anonim cytuj
20-10-2021

Sugerowane Tematy

Pożyczki zaciągnięte przez internet.
Czy jeśli wzięłam pożyczki przez internet to mogę mieć komornika jeśli ich nie spłacę bo straciłam pracę i nie mam z czego i czy mężowi mogą wejść na pensje?...
Sprzedaż działki otrzymanej w spadku.
Niedawno umarł mój tata i zostałam z mamą i bratem. Babcia z dziadkiem dawno nie żyją. Tata miał dwóch braci. Chcą sprzedać działkę po dziadkach. Wczoraj zadzwonił jeden z braci do mojej mamy i powiedział jej, że oni również mają udział w części mojego taty i dzieli się ona pomiędzy moją mamą, nami (mną i bratem) oraz braćmi taty. Powiedzieli że mają również prawo do samochodu taty. Co zrobić w takiej sytuacji? Czy to prawda? Razem z bratem chci...
Dni wolne na opiękę na dzieckiem
Witam ,w poniedziałek idę do szpitala na planowane cc ,prawdopodobnie bede tam do piątku,rzecz polega na tym ze mąż musi zostać w domu z dziećmi, czy może wziąć opiekę na zdrowe dziecko w takiej sytuacji ,ile jest takich dni i czy na każde dziecko?(mamy dwójkę) i jakie jeszcze moze wziąć dni wolnego oprócz urlopu,wiem ze jest jeszcze coś takiego jak dzień wolny z okazji narodzin dziecka lub coś podobnego,żeby nazbierać 5dni,bo później wezmie ojco...
Wniosek o zgodę na odrzucenie spadku w imieniu maloletniego
Dzień dobry, Mam problem . Dowiedziałam się , że jestem spadkobiercą po bratanku dziadka. Człowieka na oczy nie widzialam, nie wiedziałam o istnieniu do momentu otrzymania pisma z sądu. W sądzie toczy się rozprawa o nabycie spadku przez gminę , na której zmarły zostawił stary domek i działeczkę. Od momentu jego śmierci rosną zaleglosci podatkowe.Rodzina mieszkająca tam odrzuciła spadek, to mnie zaniepokoiło i też odrzuciłam. Teraz mam problem ...

Wyszukiwarka