Dzień dobry,mam problem może ktoś wie jak to rozegrać ,kupiłem na allegro panel prysznicowy z hydromasażem niestety okazało się i tak twierdzi sprzedawca że hydromasaż to opcja która działa tak jak pozwala ciśnienie wody w instalacji a zatem to nie żaden hydromasaż tylko boczny natrysk ( z definicji hydromasaż jest to masaż wodny relaksujący mięśnie pod dużym ciśnieniem co w tym wypadku jest niemożliwe ) zgłosiłem sprzedawcy że zostałem wprowadzony w błąd on twierdzi że tak ma być ,moim zdaniem to żaden hydromasaż tylko natrysk boczny ( teraz zmienił opis i nie dodaje że panel jest z hydromasażem ) jakie kroki mogę zrobić żeby mi zwrócił kasę za niezgodny z opisem sprzęt ,pozdrawiam
anonim cytuj
20-10-2021
Jeśli nie minęło 14 dni to po prostu zwróć towar i oddadzą kasę. Możesz też założyć spór na allegro jeśli uważasz że opis był błędny. Ostatecznie zostaje rzecznik praw konsumenta. Jest taki w każdym powiecie.
anonim cytuj
20-10-2021
Przy zakupie „na odleglosc” - czyli m.in. Internetowym masz 14 dniowe prawo zwrotu bez podawania przyczyn. Przy zalozeniu ze zakupu dokonales od przedsiebiorcy a nie osoby prywatnej.
Mam takie pytanie, Niedawno urodziłam dziecko, a jak wiadomo, noworodki szybko wyrastają ze swoich ubranek. Kupuję tylko markowe ubranka wysokiej jakości.
Zrobiłam sety po 5-6 ubranek i sprzedawałam na olx po 200zl i nie bo tylko (sprzedawałam też zabawki itp.)
Dzisiaj podliczyłam, że od początku roku sprzedałam około 45 takich setów co daje łączna wartość około 9000zl.
Czy urząd skarbowy może się przyczepić do czegoś takiego, a jeżeli tak to ...
Dzień dobry. W 2003 roku mój dziadek sporządził z sąsiadką umowę kupna sprzedaży na sprzedaż jednego pokoju w mieszkaniu. Koszt transakcji- 5000 zl. Sąsiadka zamurowała na swój koszt ścianę i temat przez lata zamknął się, dziadek nic nie mówił. 4 lata temu zmarła babcia, a pół roku temu dziadek zmarł. Spadek przejdzie na mojego tatę i on chciałby tam zamieszkać. Z dokumentów wiemy, ze dziadek płacił mniejszy czynsz, bo nie liczyli mu tego pokoju....
Dwa lata temu przekazałem bratu pieniądze w formie pożyczki (przelewem ponad 50 tys.). Zdecydowaliśmy, że te pieniądze bratu daruje. Proszę o radę jak mógłbym tego dokonać? Najchętniej zmieniłbym tą pożyczkę na darowiznę. Czy w takim wypadku wystarczyłaby zwykła umowa między nami i jakby musiała ona wyglądać?...
Witam. Za 2 miesiące kończę urlop rodzicielski i czeka mnie powrót do pracy (praca na jednym i tym samym stanowisku pracy przez 15 lat, umowa o pracę na czas nieokreslony). Dotarły jednak do mnie informacje, iż pracodawca zamierza przenieść mnie na inne stanowisko pracy (inny wydział, inne obowiązki), a moje dotychczasowe stanowisko pracy ma zająć pracownik X który aktualnie pracuje na stanowisku, na które pracodawca chce przerzucić mnie. W ten s...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: