Dzień dobry,mam problem może ktoś wie jak to rozegrać ,kupiłem na allegro panel prysznicowy z hydromasażem niestety okazało się i tak twierdzi sprzedawca że hydromasaż to opcja która działa tak jak pozwala ciśnienie wody w instalacji a zatem to nie żaden hydromasaż tylko boczny natrysk ( z definicji hydromasaż jest to masaż wodny relaksujący mięśnie pod dużym ciśnieniem co w tym wypadku jest niemożliwe ) zgłosiłem sprzedawcy że zostałem wprowadzony w błąd on twierdzi że tak ma być ,moim zdaniem to żaden hydromasaż tylko natrysk boczny ( teraz zmienił opis i nie dodaje że panel jest z hydromasażem ) jakie kroki mogę zrobić żeby mi zwrócił kasę za niezgodny z opisem sprzęt ,pozdrawiam
anonim cytuj
20-10-2021
Jeśli nie minęło 14 dni to po prostu zwróć towar i oddadzą kasę. Możesz też założyć spór na allegro jeśli uważasz że opis był błędny. Ostatecznie zostaje rzecznik praw konsumenta. Jest taki w każdym powiecie.
anonim cytuj
20-10-2021
Przy zakupie „na odleglosc” - czyli m.in. Internetowym masz 14 dniowe prawo zwrotu bez podawania przyczyn. Przy zalozeniu ze zakupu dokonales od przedsiebiorcy a nie osoby prywatnej.
W takim układzie należy to traktować jak zadatek.
[quote]Ale w przypadku nie wywiązania się przez dewelopera z umowy powinien on zwrócić 5000pln raz, dwa, a tu oddaje tylko 5000. Czy taka umowa jest zgodna z prawem?[/quote]
Tak, ponieważ kc przewiduje, że strony mogą się tak umówić.
[quote]Jest napisane ze deweloper zapłaci Klientowi karę umowna 5000, ale nie ma nic kiedy zwróci pieniądze za opłatę rezerwacyjna, której dokonał Klient....czy p...
Dwa lata temu przekazałem bratu pieniądze w formie pożyczki (przelewem ponad 50 tys.). Zdecydowaliśmy, że te pieniądze bratu daruje. Proszę o radę jak mógłbym tego dokonać? Najchętniej zmieniłbym tą pożyczkę na darowiznę. Czy w takim wypadku wystarczyłaby zwykła umowa między nami i jakby musiała ona wyglądać?...
Mam z była partnerka roczną córkę.
Pod koniec miesiąca mam wyznaczony termin rozprawy o ustalenie kontaktów z córka wraz z miejscem pobytu ponieważ była partnerka po pozwie o alimenty zaczęła mi utrudniać kontakty mimo ze rozstaliśmy się w zgodzie dopiero po 3 tygodnia udało się jakoś porozumieć do 1 dnia w tygodniu(4h) co uważam za bardzo mały czas żeby utrzymać chociaż normalna relacje z córka.
Złożyłem wniosek o kontakty w sposób taki ze 1-3...
Dzień dobry,
Ponad 2 lata temu odbyła się sprawa spadkowa po jednym z członków rodziny, który zostawił testament. W testamencie wskazał trzech spadkobierców. Jeden z nich nie dożył śmierci spadkodawcy. Zgodnie z przyrostem jego część spadku powinna przejść na dwóch pozostałych spadkobierców testamentowych. Mimo to sąd wydał błędne postanownie wskazując, zgodnie z testamentem, że nie żyjąca już osoba nabywa część spadku. Uczestnicy postępowania ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: