Sprzedawca błędnie opisał sprzedawany produkt.

Dzień dobry,mam problem może ktoś wie jak to rozegrać ,kupiłem na allegro panel prysznicowy z hydromasażem niestety okazało się i tak twierdzi sprzedawca że hydromasaż to opcja która działa tak jak pozwala ciśnienie wody w instalacji a zatem to nie żaden hydromasaż tylko boczny natrysk ( z definicji hydromasaż jest to masaż wodny relaksujący mięśnie pod dużym ciśnieniem co w tym wypadku jest niemożliwe ) zgłosiłem sprzedawcy że zostałem wprowadzony w błąd on twierdzi że tak ma być ,moim zdaniem to żaden hydromasaż tylko natrysk boczny ( teraz zmienił opis i nie dodaje że panel jest z hydromasażem ) jakie kroki mogę zrobić żeby mi zwrócił kasę za niezgodny z opisem sprzęt ,pozdrawiam
anonim cytuj
20-10-2021
Jeśli nie minęło 14 dni to po prostu zwróć towar i oddadzą kasę. Możesz też założyć spór na allegro jeśli uważasz że opis był błędny. Ostatecznie zostaje rzecznik praw konsumenta. Jest taki w każdym powiecie.

anonim cytuj
20-10-2021
Przy zakupie „na odleglosc” - czyli m.in. Internetowym masz 14 dniowe prawo zwrotu bez podawania przyczyn. Przy zalozeniu ze zakupu dokonales od przedsiebiorcy a nie osoby prywatnej.

anonim cytuj
20-10-2021

Sugerowane Tematy

Kiedy powinien mi wystawić świadectwo pracy ?
Dnia 2 września skończyła mi się umowa,dzisiaj jest 14 wrzesień,a świadectwa pracy nadal nie otrzymałam,były pracodawca nie odbiera telefonów. Kiedy powinien mi wystawić świadectwo pracy ?...
57statystyka-publiczna
Za przekazanie danych statystycznych niezgodnych ze stanem faktycznym grożą nawet dwa lata pozbawienia wolności – mówił prof. Robert Suwaj z Politechniki Warszawskiej, adwokat w kancelarii Suwaj, Zachariasz Legal. – Rodzi to pytanie o to, czym taki stan faktyczny właściwie jest, oraz jak to będzie weryfikowane. Mam też wątpliwości, czy tak surowa sankcja jest w tym przypadku adekwatna do wagi czynu – podkreślał. Za przypadek mniejszej wagi przep...
Zaprzeczenie ojcostwa.
Dobry wieczór, niecodzienna sytuacja ale może ktoś się w takiej już znalazł… Rozeszłam się z mężem rok temu, jednak do tego czasu żadne z nas nie złożyło pozwu rozwodowego. Mam od kilku miesięcy nowego partnera dzisiaj dowiedziałam się że jestem z nim w ciąży. Wiem że istnieje coś takiego jak domniemanie ojcostwa czyli dziecko i tak dostanie nazwisko byłego męża nawet po rozwodzie.. proszę poradźcie jak tą sprawę „ugryźć” i jak najlepiej za...
L4 po ustaniu zatrudnienia
Witam. Rozwiązałam umowę o pracę z pracodawcą. 5 dni po ustaniu zatrudnienia złapałam przeziębienie i miałam L4 przez 10 dni. Po tym czasie poszłam do psychiatry, który wystawił mi zwolnienie na trzy tygodnie tj 21 dni Zwolnienia czasowo się zazębily.Czy w tej sytuacji przyznany zostanie mi zasiłek? dokument związane z zasiłkiem, ale zastanawiam się (bo nie znalazłam żadnego zapisu w ustawach), czy zwolnienie musi dotyczyć tej samej jedn...

Wyszukiwarka