Sprzedawca błędnie opisał sprzedawany produkt.

Dzień dobry,mam problem może ktoś wie jak to rozegrać ,kupiłem na allegro panel prysznicowy z hydromasażem niestety okazało się i tak twierdzi sprzedawca że hydromasaż to opcja która działa tak jak pozwala ciśnienie wody w instalacji a zatem to nie żaden hydromasaż tylko boczny natrysk ( z definicji hydromasaż jest to masaż wodny relaksujący mięśnie pod dużym ciśnieniem co w tym wypadku jest niemożliwe ) zgłosiłem sprzedawcy że zostałem wprowadzony w błąd on twierdzi że tak ma być ,moim zdaniem to żaden hydromasaż tylko natrysk boczny ( teraz zmienił opis i nie dodaje że panel jest z hydromasażem ) jakie kroki mogę zrobić żeby mi zwrócił kasę za niezgodny z opisem sprzęt ,pozdrawiam
anonim cytuj
20-10-2021
Jeśli nie minęło 14 dni to po prostu zwróć towar i oddadzą kasę. Możesz też założyć spór na allegro jeśli uważasz że opis był błędny. Ostatecznie zostaje rzecznik praw konsumenta. Jest taki w każdym powiecie.

anonim cytuj
20-10-2021
Przy zakupie „na odleglosc” - czyli m.in. Internetowym masz 14 dniowe prawo zwrotu bez podawania przyczyn. Przy zalozeniu ze zakupu dokonales od przedsiebiorcy a nie osoby prywatnej.

anonim cytuj
20-10-2021

Sugerowane Tematy

Najem okazjonalny.
Witam. Wynajmuję mieszkanie na podstawie umowy najem okazjonalny. Lokator wygenerował znaczną niedopłatę za wodę i twierdzi, że tego nie zapłaci, ponieważ nie ma pieniędzy. W dodatku jest agresywny, dzwoni do mnie kierując w moją stronę obraźliwe słowa, nie ma możliwości rozmowy z nim. Obawiam się, że wraz z upływem czasu będzie generował kolejne zaległości w płatnościach. Jak mogę rozwiązać jak najszybciej umowę z takim lokatorem?...
Odmowa naprawy gwarancyjnej.
Szanowni Państwo piszę bo mam problem z serwisem oraz chciał bym przy okazji ostrzec przed zakupem urządzeń firmy ***. 22 marca 2023 roku kupiłem stację parową. W dniu 8 września 23 r. oddałem parownice do serwisu bo leci z niej woda. W dniu 12 września serwis poinformował mnie że owszem naprawi parownice ale za kwotę 400 zł. Serwis stwierdził że doszło do zakamienia urządzenia za co producent nie ponosi odpowiedzialności. W instrukcji obsługi...
Przekroczenie dozwolonej prędkości.
Prowadziłem samochód zarejestrowany na mojego tatę. Przekroczyłem prędkość o 51km/h. Wykroczenie zarejestrował fotoradar. Na adres domowy przyszedł mi mandat w wysokości 1500zl (z dopiskiem o wskazaniu osoby, która prowadziła pojazd w momencie zrobienia zdjęcia.) Na zdjęciu mnie nie widać. Moje pytanie brzmi: Czy zabiorą mi za to prawo jazdy, jeżeli tata wskaże mnie jako kierowcę? Czy zabranie prawa jazdy za przekroczenie prędkości oznacz...
Zatarcie skazania.
Dzień dobry, czy można starać się o zatarcie skazania po 5 latach od zwolnienia warunkowego z ZK jeśli toczy się w tym czasie sprawa karna, w której osoba jeszcze nie została skazana i nie ma prawomocnego wyroku ?...

Wyszukiwarka