Sprzedawca błędnie opisał sprzedawany produkt.

Dzień dobry,mam problem może ktoś wie jak to rozegrać ,kupiłem na allegro panel prysznicowy z hydromasażem niestety okazało się i tak twierdzi sprzedawca że hydromasaż to opcja która działa tak jak pozwala ciśnienie wody w instalacji a zatem to nie żaden hydromasaż tylko boczny natrysk ( z definicji hydromasaż jest to masaż wodny relaksujący mięśnie pod dużym ciśnieniem co w tym wypadku jest niemożliwe ) zgłosiłem sprzedawcy że zostałem wprowadzony w błąd on twierdzi że tak ma być ,moim zdaniem to żaden hydromasaż tylko natrysk boczny ( teraz zmienił opis i nie dodaje że panel jest z hydromasażem ) jakie kroki mogę zrobić żeby mi zwrócił kasę za niezgodny z opisem sprzęt ,pozdrawiam
anonim cytuj
20-10-2021
Jeśli nie minęło 14 dni to po prostu zwróć towar i oddadzą kasę. Możesz też założyć spór na allegro jeśli uważasz że opis był błędny. Ostatecznie zostaje rzecznik praw konsumenta. Jest taki w każdym powiecie.

anonim cytuj
20-10-2021
Przy zakupie „na odleglosc” - czyli m.in. Internetowym masz 14 dniowe prawo zwrotu bez podawania przyczyn. Przy zalozeniu ze zakupu dokonales od przedsiebiorcy a nie osoby prywatnej.

anonim cytuj
20-10-2021

Sugerowane Tematy

Nienależne świadczenie.
Pewna kobieta przez 3 ostatnie lata robiła do mnie przez przypadek przelewy. Po 3 latach zorientowała się że przelewy szły do mnie a nie do właściwej osoby. Przez ten czas łączna suma to ponad 3000 zł. Kwoty były na tyle małe że nawet się nie zorientowałam. Dogadałam się z tą kobieta że będę jej odsyłać pieniądze na tyle ile jestem w stanie aby ją spłacić. Pani ta ciągle mnie ponagla i wmawia mi że to moja wina bo nie zobaczyłam że przychodzą mi ...
Dziedziczenie długu po rodzicach.
Witam. Rok temu zmarła matka mojego byłego męża. Miała dużo długów. Wczoraj na mój adres przyszło pismo z sądu z prośbą o wskazanie adresu byłego męża. Czy to oznacza że były mąż nie odrzucił spadku po matce ? Czy w związku z tym mój syn może mieć jakieś problemy ?...
Bezskuteczność egzekucji.
Witam. W e-sad wisi mi sprawa o odzyskanie pieniędzy, która nie zakończyła się dla mnie sukcesem - komornik nie był w stanie ściągnąć wierzytelności. Co teraz robić, kontaktowałem się z komornikiem, ponoć umorzył sprawę. Co teraz zrobić aby za jakiś czas (np. za kilka lat) znów spróbować odzyskać dług za pośrednictwem komornika? Czy e-sad ma jakieś narzędzie, które pozwoli w przyszłości na skierowanie ponownie sprawy do komornika. Czy może ko...
Wspólnoty mieszkaniowe.
Witam, WM powstają w określonych ustawą okolicznościach i z mocy prawa. Muszą wtedy dokonać pewnych czynności (NIP, konto, zarząd, etc). Czy, wzgl. kto może/ma prawo kontrolować czy te czynności zostały dokonane ?...

Wyszukiwarka