Dzień dobry,mam problem może ktoś wie jak to rozegrać ,kupiłem na allegro panel prysznicowy z hydromasażem niestety okazało się i tak twierdzi sprzedawca że hydromasaż to opcja która działa tak jak pozwala ciśnienie wody w instalacji a zatem to nie żaden hydromasaż tylko boczny natrysk ( z definicji hydromasaż jest to masaż wodny relaksujący mięśnie pod dużym ciśnieniem co w tym wypadku jest niemożliwe ) zgłosiłem sprzedawcy że zostałem wprowadzony w błąd on twierdzi że tak ma być ,moim zdaniem to żaden hydromasaż tylko natrysk boczny ( teraz zmienił opis i nie dodaje że panel jest z hydromasażem ) jakie kroki mogę zrobić żeby mi zwrócił kasę za niezgodny z opisem sprzęt ,pozdrawiam
anonim cytuj
20-10-2021
Jeśli nie minęło 14 dni to po prostu zwróć towar i oddadzą kasę. Możesz też założyć spór na allegro jeśli uważasz że opis był błędny. Ostatecznie zostaje rzecznik praw konsumenta. Jest taki w każdym powiecie.
anonim cytuj
20-10-2021
Przy zakupie „na odleglosc” - czyli m.in. Internetowym masz 14 dniowe prawo zwrotu bez podawania przyczyn. Przy zalozeniu ze zakupu dokonales od przedsiebiorcy a nie osoby prywatnej.
Witam. Czy można rozwiązać umowę najmu przed okresem jej wygaśnięcia bez konsekwencji dla najemcy tzn. po 3-6 miesiącach? Umowa jest na 12 miesięcy po tym czasie przechodzi na czas nieokreślony z jednomiesięcznym okresem wypowiedzenia. Została by rozwiązana ze strony najemcy bez jakichkolwiek szczególnych powodów....
Witam,
kilka miesięcy temu zawarłam umowę ugody ze swoim dłużnikiem, której przedmiotem jest ratalna spłata długu. Zgodnie z zapisami ww. umowy do czerwca 2025 r. mam uzyskać całą sumę. Jednakże, chciałabym wcześniej skierować sprawę do sądu i żądać całości wierzytelności. W umowie znajduje się zapis o możliwości odstąpienia od umowy na wypadek niewywiązywania się dłużnika z obowiązku terminowej spłaty. Czy tym samym jestem pozbawiona możliwości...
Witam, dostałem pismo odnośnie zapłaty za pobyt i badania w szpitalu podczas ubezpieczenia w Niemczech w AOK. Wystarczy że podeślę skan Karty AOK które obejmuje też podobno Polskę aby uniknąć opłaty?...
Czy jest możliwość umieszczenia starszej osoby w DPS bez jej zgody jeżeli ma ona zapisana służebność w miejscu zamieszkania?
Sytuacja wygląda tak że są 2 starsze osoby- jedna całkowicie leżąca,z demencja,wszystkie czynności trzeba przy niej załatwiać
Druga chodząca lecz z 1 stopniem niepełnosprawności,nie wychodzi z domu, jest niestety patologicznym zbieraczem i śmieciarzem, gromadzi śmieci w domu,praktycznie nie da się korzystać z kuchni gdyż ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: