Dzień dobry,mam problem może ktoś wie jak to rozegrać ,kupiłem na allegro panel prysznicowy z hydromasażem niestety okazało się i tak twierdzi sprzedawca że hydromasaż to opcja która działa tak jak pozwala ciśnienie wody w instalacji a zatem to nie żaden hydromasaż tylko boczny natrysk ( z definicji hydromasaż jest to masaż wodny relaksujący mięśnie pod dużym ciśnieniem co w tym wypadku jest niemożliwe ) zgłosiłem sprzedawcy że zostałem wprowadzony w błąd on twierdzi że tak ma być ,moim zdaniem to żaden hydromasaż tylko natrysk boczny ( teraz zmienił opis i nie dodaje że panel jest z hydromasażem ) jakie kroki mogę zrobić żeby mi zwrócił kasę za niezgodny z opisem sprzęt ,pozdrawiam
anonim cytuj
20-10-2021
Jeśli nie minęło 14 dni to po prostu zwróć towar i oddadzą kasę. Możesz też założyć spór na allegro jeśli uważasz że opis był błędny. Ostatecznie zostaje rzecznik praw konsumenta. Jest taki w każdym powiecie.
anonim cytuj
20-10-2021
Przy zakupie „na odleglosc” - czyli m.in. Internetowym masz 14 dniowe prawo zwrotu bez podawania przyczyn. Przy zalozeniu ze zakupu dokonales od przedsiebiorcy a nie osoby prywatnej.
Pewna kobieta przez 3 ostatnie lata robiła do mnie przez przypadek przelewy. Po 3 latach zorientowała się że przelewy szły do mnie a nie do właściwej osoby. Przez ten czas łączna suma to ponad 3000 zł. Kwoty były na tyle małe że nawet się nie zorientowałam. Dogadałam się z tą kobieta że będę jej odsyłać pieniądze na tyle ile jestem w stanie aby ją spłacić. Pani ta ciągle mnie ponagla i wmawia mi że to moja wina bo nie zobaczyłam że przychodzą mi ...
Witam. Rok temu zmarła matka mojego byłego męża. Miała dużo długów. Wczoraj na mój adres przyszło pismo z sądu z prośbą o wskazanie adresu byłego męża. Czy to oznacza że były mąż nie odrzucił spadku po matce ? Czy w związku z tym mój syn może mieć jakieś problemy ?...
Witam.
W e-sad wisi mi sprawa o odzyskanie pieniędzy, która nie zakończyła się dla mnie sukcesem - komornik nie był w stanie ściągnąć wierzytelności.
Co teraz robić, kontaktowałem się z komornikiem, ponoć umorzył sprawę.
Co teraz zrobić aby za jakiś czas (np. za kilka lat) znów spróbować odzyskać dług za pośrednictwem komornika?
Czy e-sad ma jakieś narzędzie, które pozwoli w przyszłości na skierowanie ponownie sprawy do komornika. Czy może ko...
Witam, WM powstają w określonych ustawą okolicznościach i z mocy prawa. Muszą wtedy dokonać pewnych czynności (NIP, konto, zarząd, etc). Czy, wzgl. kto może/ma prawo kontrolować czy te czynności zostały dokonane ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: