Dzień dobry,mam problem może ktoś wie jak to rozegrać ,kupiłem na allegro panel prysznicowy z hydromasażem niestety okazało się i tak twierdzi sprzedawca że hydromasaż to opcja która działa tak jak pozwala ciśnienie wody w instalacji a zatem to nie żaden hydromasaż tylko boczny natrysk ( z definicji hydromasaż jest to masaż wodny relaksujący mięśnie pod dużym ciśnieniem co w tym wypadku jest niemożliwe ) zgłosiłem sprzedawcy że zostałem wprowadzony w błąd on twierdzi że tak ma być ,moim zdaniem to żaden hydromasaż tylko natrysk boczny ( teraz zmienił opis i nie dodaje że panel jest z hydromasażem ) jakie kroki mogę zrobić żeby mi zwrócił kasę za niezgodny z opisem sprzęt ,pozdrawiam
anonim cytuj
20-10-2021
Jeśli nie minęło 14 dni to po prostu zwróć towar i oddadzą kasę. Możesz też założyć spór na allegro jeśli uważasz że opis był błędny. Ostatecznie zostaje rzecznik praw konsumenta. Jest taki w każdym powiecie.
anonim cytuj
20-10-2021
Przy zakupie „na odleglosc” - czyli m.in. Internetowym masz 14 dniowe prawo zwrotu bez podawania przyczyn. Przy zalozeniu ze zakupu dokonales od przedsiebiorcy a nie osoby prywatnej.
Witam czy można wynajmować mieszkanie bez umowy (umowa ustna/słowna)
Co grozi właścicielowi lokalu, a co wynajmującym?
Co wynajmujący mogą zrobić w tej sytuacji gdy od dłuższego czasu proszą właściciela o umowę pisemną najmu mieszkania, a on mówi że nie chce.
Rodzina z 2 latkiem....
Witam, chciałbym się zameldować w domu rodziców. Niestety rodzice nie będą mogli stawić się ze mną osobiście w gminie. Jak powinno wyglądać oświadczenie od nich, że pozwalają mi tam zamieszkać?...
Dzień dobry,
mam pytanie daLam ojca dziecka do komornika, a w sumie moja pani Adwokat to załatwiała. w zeszłym miesiącu komornik sciagna pieniądze od ojca, nie dostalam z tego ani złotówki, bo niby bierze pierwsze pieniądze on a później dla mnie sciaga. czy takie jest prawo, zeby zabrał cala sumę? w tym miesiącu tez juz sciagna pieniądze od ojca dziecka i nie przekazal. co zrobic w takiej sytuacji? dziekuje za pomoc
...
W niedzielę przyszłam do pracy i szef oznajmił mi, ze mam się nie przebierać do pracy i że właśnie w tej chwili mnie zwalnia. Od dwóch tygodni szukał na siłę problemów i każdy mój nawet mały błąd wyolbrzymiał. Czy takie wypowiedzenie w formie ustnej ma taką samą wartość co wypowiedzenie na piśmie? Nie dostałam jeszcze niczego do podpisania, poinformowano mnie ze wypłatę dostane na konto a świadectwo dostane pocztą i tyle i kazał mi iść do domu. M...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: