Sprzedawca błędnie opisał sprzedawany produkt.

Dzień dobry,mam problem może ktoś wie jak to rozegrać ,kupiłem na allegro panel prysznicowy z hydromasażem niestety okazało się i tak twierdzi sprzedawca że hydromasaż to opcja która działa tak jak pozwala ciśnienie wody w instalacji a zatem to nie żaden hydromasaż tylko boczny natrysk ( z definicji hydromasaż jest to masaż wodny relaksujący mięśnie pod dużym ciśnieniem co w tym wypadku jest niemożliwe ) zgłosiłem sprzedawcy że zostałem wprowadzony w błąd on twierdzi że tak ma być ,moim zdaniem to żaden hydromasaż tylko natrysk boczny ( teraz zmienił opis i nie dodaje że panel jest z hydromasażem ) jakie kroki mogę zrobić żeby mi zwrócił kasę za niezgodny z opisem sprzęt ,pozdrawiam
anonim cytuj
20-10-2021
Jeśli nie minęło 14 dni to po prostu zwróć towar i oddadzą kasę. Możesz też założyć spór na allegro jeśli uważasz że opis był błędny. Ostatecznie zostaje rzecznik praw konsumenta. Jest taki w każdym powiecie.

anonim cytuj
20-10-2021
Przy zakupie „na odleglosc” - czyli m.in. Internetowym masz 14 dniowe prawo zwrotu bez podawania przyczyn. Przy zalozeniu ze zakupu dokonales od przedsiebiorcy a nie osoby prywatnej.

anonim cytuj
20-10-2021

Sugerowane Tematy

Ubezpieczalnia nie chce wypłacić odszkodowania?
Cześć, mam problem ubezpieczalnia nie chce wypłacić odszkodowania za ciężkie zachorowanie (śpiączka, niewydolność wielonarządowa) łącznie 3 miesiące w szpitalach z czego 2 na OIOMie. Chciałabym wiedzieć o jakich kwotach mówimy i czy jest sens o to walczyć....
Czy mogę wycofać zawiadomienie o nękaniu?
Witam W tamtym tygodniu złożyłam zawiadomienie, że były facet mnie neka, akta sprawy zostały wysłane prokuraturze natomiast nikt nie postawił zarzutów. Pogodzilam się z tym chłopakiem i chciałbym wycofać zawiadomienie. Czy jest to możliwe?...
Czy przy rozdzielności majątkowej można rozliczać się wspólnie?
Czy jeżeli zawarłem z żoną przed ślubem "rozdzielność majątkowa" to możemy się razem rozliczyć czy jak to wygląda? Nie chcemy później po US chodzić i się tłumaczyć...
Umowa o dożywocie.
Witam, w 2016roku została mi przepisana działka z domem. Siostra mamy nie posiada dzieci z mężem są tylko we dwoje. Z racji tego iż moi rodzice całe życie pomagali finansowo mamy siostrze np. w spłacie rat kredytu na dach, wymianę okien, zrobienie tarasu, wymiana odrodzenia, dlatego zgodziłam się podpisać umowę o dożywocia z ciotką i wujkiem. Niestety od jakiegoś czasu nasze relacje się pogorszyły ciotka ciągle chciała więcej i więcej oczywiście ...

Wyszukiwarka