Dzień dobry,mam problem może ktoś wie jak to rozegrać ,kupiłem na allegro panel prysznicowy z hydromasażem niestety okazało się i tak twierdzi sprzedawca że hydromasaż to opcja która działa tak jak pozwala ciśnienie wody w instalacji a zatem to nie żaden hydromasaż tylko boczny natrysk ( z definicji hydromasaż jest to masaż wodny relaksujący mięśnie pod dużym ciśnieniem co w tym wypadku jest niemożliwe ) zgłosiłem sprzedawcy że zostałem wprowadzony w błąd on twierdzi że tak ma być ,moim zdaniem to żaden hydromasaż tylko natrysk boczny ( teraz zmienił opis i nie dodaje że panel jest z hydromasażem ) jakie kroki mogę zrobić żeby mi zwrócił kasę za niezgodny z opisem sprzęt ,pozdrawiam
anonim cytuj
20-10-2021
Jeśli nie minęło 14 dni to po prostu zwróć towar i oddadzą kasę. Możesz też założyć spór na allegro jeśli uważasz że opis był błędny. Ostatecznie zostaje rzecznik praw konsumenta. Jest taki w każdym powiecie.
anonim cytuj
20-10-2021
Przy zakupie „na odleglosc” - czyli m.in. Internetowym masz 14 dniowe prawo zwrotu bez podawania przyczyn. Przy zalozeniu ze zakupu dokonales od przedsiebiorcy a nie osoby prywatnej.
Zasiłek opiekuńczy na zdrowe dziecko
Czy przysługuje mi zasiłek opiekuńczy na dziecko 6letnie (chodzące do klasy 0) jeżeli drugi z opiekunów został powołany na 2 tygodnie rezerwy do wojska a ja nie jestem w stanie sprawować wtedy opieki nad dzieckiem gdyż pracuje w godzinach np. 4-12, 14.30-22.30 a kierownik nie zgodzi się na pracę w godzinach pracy świetlicy?...
Matka ma ograniczone prawa czasowo. Dziecko umieszczone zostało w pieczy zastępczej (dziadkowie)ojciec niedawno zmarł -matka leczona psychicznie (plus podejrzenia znęcania się nad dzieckiem)
Z tego co się orientuję nie należy się w tym przypadku 500 Plus bo dziecko nie mieszka z matką bo tak jak pisałam wyżej przebywa sądownie u dziadków. Matka nadal pobiera 500 na to dziecko i ani myśli zgłosić tego faktu a już na horyzoncie widać nowego ,nowo ...
Potrzebuję porady, bo nie wiem co powinienem w tej sytuacji zrobić. Mam 19 lat, uczęszczam do technikum więc aktualnie nie pracuję na umowę. Nie mam ubezpieczenia zdrowotnego, za każdą wizytę muszę płacić, a nie ukrywajmy że nie są to tanie rzeczy. Moja mama aktualnie nie pracuje na umowę ze względu na komornika. Mój ojciec jest na rencie i nie utrzymuje ze mną kontaktu, do tego stopnia że postanowiłem zmienić nazwisko na mamy panieńskie....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: