Dzień dobry,mam problem może ktoś wie jak to rozegrać ,kupiłem na allegro panel prysznicowy z hydromasażem niestety okazało się i tak twierdzi sprzedawca że hydromasaż to opcja która działa tak jak pozwala ciśnienie wody w instalacji a zatem to nie żaden hydromasaż tylko boczny natrysk ( z definicji hydromasaż jest to masaż wodny relaksujący mięśnie pod dużym ciśnieniem co w tym wypadku jest niemożliwe ) zgłosiłem sprzedawcy że zostałem wprowadzony w błąd on twierdzi że tak ma być ,moim zdaniem to żaden hydromasaż tylko natrysk boczny ( teraz zmienił opis i nie dodaje że panel jest z hydromasażem ) jakie kroki mogę zrobić żeby mi zwrócił kasę za niezgodny z opisem sprzęt ,pozdrawiam
anonim cytuj
20-10-2021
Jeśli nie minęło 14 dni to po prostu zwróć towar i oddadzą kasę. Możesz też założyć spór na allegro jeśli uważasz że opis był błędny. Ostatecznie zostaje rzecznik praw konsumenta. Jest taki w każdym powiecie.
anonim cytuj
20-10-2021
Przy zakupie „na odleglosc” - czyli m.in. Internetowym masz 14 dniowe prawo zwrotu bez podawania przyczyn. Przy zalozeniu ze zakupu dokonales od przedsiebiorcy a nie osoby prywatnej.
Pracodawca zamiast płacić ZUS wpisywał urlopy bezpłatne. Gdy pracownicy się zorientowali zamyka firmę. Zgłoszone do kontroli PIP i ZUS. PIP nie robi kontroli ze względu na pandemię. Gdy zakład się zamknie pracodawca nie będzie już pracodawcą ani przedsiębiorcą. Proszę o porady....
Mam pytanie odnośnie napisania pozwu bez orzekania o winie gdzie są małoletnie dzieci. Dzieci mieszkają ze mną i alimenty są przyznane sądownie .Czy musze wnioskować ponownie w pismie o rozwod o alimentach w Sadzie Okregowym skoro posiadam akt wyroku o zasadzonych alimentach ?...
Zostałam zwolniona z pacy w trakcie urlopu macierzyńskiego z powodu likwidacji firmy. Jak zgodnie z prawem mogę dostać ekwiwalent pieniężny za zaległy urlop wypoczynkowy z powodu rozwiązania stosunku pracy? Jak to zrobić poprawnie, jaki wniosek ?...
Dzień dobry,
proszę o pomoc, będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Otóż:
trzy lata temu zmarł wuj, nie pozostawiając testamentu. Jego rodzice nie żyją, wuj nie miał dzieci. Osoby dziedziczące to żona oraz czwórka jego rodzeństwa. 16 lat przed śmiercią wuj przepisał jednemu bratu oraz jednej siostrze po hektarze ziemi. Pytanie: czy te darowizny na rzecz dwójki rodzeństwa wchodzą w skład masy spadkowej? Czy jeśli wartość tych nieruchomości jest...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: