Dzień dobry,mam problem może ktoś wie jak to rozegrać ,kupiłem na allegro panel prysznicowy z hydromasażem niestety okazało się i tak twierdzi sprzedawca że hydromasaż to opcja która działa tak jak pozwala ciśnienie wody w instalacji a zatem to nie żaden hydromasaż tylko boczny natrysk ( z definicji hydromasaż jest to masaż wodny relaksujący mięśnie pod dużym ciśnieniem co w tym wypadku jest niemożliwe ) zgłosiłem sprzedawcy że zostałem wprowadzony w błąd on twierdzi że tak ma być ,moim zdaniem to żaden hydromasaż tylko natrysk boczny ( teraz zmienił opis i nie dodaje że panel jest z hydromasażem ) jakie kroki mogę zrobić żeby mi zwrócił kasę za niezgodny z opisem sprzęt ,pozdrawiam
anonim cytuj
20-10-2021
Jeśli nie minęło 14 dni to po prostu zwróć towar i oddadzą kasę. Możesz też założyć spór na allegro jeśli uważasz że opis był błędny. Ostatecznie zostaje rzecznik praw konsumenta. Jest taki w każdym powiecie.
anonim cytuj
20-10-2021
Przy zakupie „na odleglosc” - czyli m.in. Internetowym masz 14 dniowe prawo zwrotu bez podawania przyczyn. Przy zalozeniu ze zakupu dokonales od przedsiebiorcy a nie osoby prywatnej.
Chciałabym zrobić testament tak aby był ważny i przekazać go urzędowi na przechowanie (chce wykluczyć rodzinę). Jak to zrobić najtaniej? Jakie są opcje?...
Witam, proszę o poradę właśnie rozeszłam się z konkubentem niestety córka została z nim bo nie pozwolili mi jej zabrać co w takim razie mogę zrobić zaznaczę że tylko córka ma tam meldunek bo mnie nie chcieli zameldować policja nic nie zdziałała bo takie same prawa mamy jak mogę odzyskać córkę...
Witam. Osoba posiadająca komornika zarabia najniższą krajową plus 200 zł premii. Premia jest zablokowana przez komornika w miejscu zatrudnienia. Czy jeśli ta osoba założy na siebie konto to komornik może zablokować całą wypłatę czy tylko to co jest powyżej średniej krajowej?...
Witam
czy mogę założyć sobie wspólne konto z partnerem, który jest obciążony obowiązkiem alimentacyjnym?
Czy moje wynagrodzenie będzie wtedy brane pod uwagę?
Nie jesteśmy małżeństwem....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: