Dzień dobry,mam problem może ktoś wie jak to rozegrać ,kupiłem na allegro panel prysznicowy z hydromasażem niestety okazało się i tak twierdzi sprzedawca że hydromasaż to opcja która działa tak jak pozwala ciśnienie wody w instalacji a zatem to nie żaden hydromasaż tylko boczny natrysk ( z definicji hydromasaż jest to masaż wodny relaksujący mięśnie pod dużym ciśnieniem co w tym wypadku jest niemożliwe ) zgłosiłem sprzedawcy że zostałem wprowadzony w błąd on twierdzi że tak ma być ,moim zdaniem to żaden hydromasaż tylko natrysk boczny ( teraz zmienił opis i nie dodaje że panel jest z hydromasażem ) jakie kroki mogę zrobić żeby mi zwrócił kasę za niezgodny z opisem sprzęt ,pozdrawiam
anonim cytuj
20-10-2021
Jeśli nie minęło 14 dni to po prostu zwróć towar i oddadzą kasę. Możesz też założyć spór na allegro jeśli uważasz że opis był błędny. Ostatecznie zostaje rzecznik praw konsumenta. Jest taki w każdym powiecie.
anonim cytuj
20-10-2021
Przy zakupie „na odleglosc” - czyli m.in. Internetowym masz 14 dniowe prawo zwrotu bez podawania przyczyn. Przy zalozeniu ze zakupu dokonales od przedsiebiorcy a nie osoby prywatnej.
Problem może banalny ale nie wiem jak mogę go prawnie załatwić. Dziecko 5 latek chodzi do publicznego przedszkola ja z racji wykonywania swojej pracy (godziny pracy 6-18) nie jestem w stanie odebrać go o 16 z przedszkola i wysłałam 15 letnią córkę. Pani dyrektor(osoba stanowcza i bez chęci współpracy z rodzicami ) uświadomiła mnie ze jest to osoba nieletnia i nie może wydać jej malucha. Nawet nie mogę napisać oświadczenia ze na moją odpowiedzial...
Witam,
kupiłem koszulkę na allegro. Po zakupie zadzwonił sprzedawca i poinformował ,że nie ma takiej jak zamówiłem ale może przysłać podobną i mi ją opisał. Zgodziłem się.
Koszulka przyszła ale wbrew zapewnienia sprzedawcy ,że to zwykła polówka przyszła tzw siatka, więc poprosiłem adres do zwrotu i odesłałem ją.
Problem zaczął się później gdyż sprzedający stwierdził, że koszulka była na indywidualne zamówienie i odmówił zwroty pieniędzy.
Nie...