Kupiłem samochóz zajetu przez komornika

Witam.Kupiłem samochodów poszedłem do wydziału komunikacji w celu przerejestrowania go, okazało się że jest jest zajęty przez komornika ,to starą z przed 5 lat ,poprzedni właściciel nie odbiera a zadłużenie jest na jeszcze wcześniejszego właściciela .Co powinienem zrobić żeby to wyjaśnić?
anonim cytuj
19-10-2021
Złożyć pisemne oświadczenie o odstąpieniu od umowy, ze względu na wady prawne. Jeżeli sprzedający nie będzie współpracować pozostaje sąd.

anonim cytuj
19-10-2021
Jeśli auto jest zajęte przez komornika właściciel nie miał prawa go sprzedawać. Wg mnie taką umowę łatwo unieważnić i zwrócić auto.

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

Egzekucja wyroku.
Złapałem złodzieja na działce na włamaniu na gorącym uczynku i złodziej został skazany trafił do więzienia oraz ma mi zapłacić 2000 zł. Jest tylko jeden problem w wyroku. Nie podano sposobu zapłaty ani terminu. W zamian była dołączona do wyroku kartka z informacją że mam sam poinformować złodzieja jak mi ma zapłacić. Jak dla mnie to jest jakiś żart. Wiadomo że nie będzie odbierał pism ode mnie, na sprawie też się nie stawił. Czy ja mogę ten wyrok...
Partner złożył wniosek o RKO na dziecko. Jest to moje pierwsze dziecko a jego drugie. Czy ZUS będzie weryfikował??
Witam.Dowiedziałam się, że partner z którym już nie mieszkam bo się rozeszliśmy złożył wniosek o RKO na dziecko, które jest jego drugim dzieckiem (moim pierwszym). Rzecz w tym, że nie powinien bo nie mieszka i nie wychowuje tego dziecka. Czy ZUS będzie weryfikował to, czy ten rodzic mieszka z tym dzieckiem, czy trzeba samemu to zgłosić? ...
Rozwiązanie umowy najmu za porozumieniem stron
Witam wszystkich serdecznie, potrzebuję pomocy w kwestii dotyczącej wynajmu mieszkania. Mianowicie... Aktualnie wynajmuję mieszkanie za kwotę 2000 zł miesięcznie. Na moją prośbę za misiące maj, czerwiec, lipiec kwota ta została zmniejszona na 1800 zł za zgodą właścicielki ze względu na panującą sytuację epidemiologiczną. Teraz, kiedy chcę wyprowadzić się z tego mieszkania - właścicielka żąda zwrotu różnicy z tych 3 miesięcy. Posiadam zapis do umo...
Opieka nad schorowaną matką.
Witam. Moja babcia niecały rok temu miała udar i jest sparaliżowana do tego stopnia że nie może mówić, chodzić, nie może sama jeść, wykąpać się, skorzystać z łazienki. Moja mama (czyli jej córka) wzięła ją do siebie by móc się nią opiekować. Jest przy niej 24/7, kapie ja, zmienia pampersy, karmi, wykonuje z nią ćwiczenia przepisane przez rehabilitanta, płaci że swoich pieniędzy za wszystko (leki, jedzenie, artykuły do higieny). Moja mama stara si...

Wyszukiwarka