spłata zobowiązań u komornika

Witam mam pytanie w stczniu dostalem wezwanie przed sadowe o splate zadluzenia w lutym musialem wyjechac do pracy do niemiec by spłacić dlugi ale niestety do mojej firmy komornik wyslal pismo ze zabiera mi przychody w wysokosci 50% dodatkowo zostawil na koncie tylko kwote wolną w wysokosci 1950 zl chcialem spłacac zadłużenie ale teraz bende musial zrezygnowac z pracy bo nawet nie wystarczy mi na oplate zakwaterowania i przewozu do pracy z tego co wiem mam kilka awiz w skrzynce na listy sasiadka mi pisala,wiem ze trzecie uznaje sie jako doręczone ale przebywam za granica więc brak mozliwosci odbioru
Czy moge cos zrobić by cofnąć komornika
anonim cytuj
18-07-2020
Skontaktuj się jak najszybciej z komorników i wyjaśnij cała sytuację, przy ustaleniu rat z komorników po pierwszej wpłacie jaka zostanie zaksięgowana u niego na kącie, na poczet spłaty, komornik odblokuję Ci konto. Pamiętaj też że robiąc przelew, liczy się data zaksięgowania na koncie u komornika, nie data zrobienia przelewu.

anonim cytuj
18-07-2020

Sugerowane Tematy

Sprawa przeciwko prokuraturze w sprawie niedopełnienia obowiązków.
Czy mogę wnieść sprawę przeciwko prokuraturze albo sądowi? W 2018 został mąż oszukany i mimo zapłaty nie otrzymaliśmy pustaków i stali na budowę domu. Ok 25 tys. Sprawa toczy się kilka lat bez żadnych efektów. Winni mataczyli, sprzedawali majątek a nas straszyli. Prokuratura przekazała sprawę do sądu a Ci nawet nie wiedzą dlaczego. Moje pytanie brzmi czy można sprawdzić jakoś czy prokuratura albo sąd dokonali wszystkich niezbędnych kroków alby uz...
Zaparkowałam auto marketem przy ścianie i jakiś element konstrukcyjny spadł na auto. Co mam w tym momencie zrobić?
Mam problem. Zaparkowałam auto pod dużym marketem przy ścianie. I niestety po powrocie z zakupów jakiś element konstrukcyjny spadł na auto. Sklep podał nr polisy. Po zgłoszeniu do ubezpieczyciela i oględzinach auta, ubezpieczyciel odmówił wypłaty odszkodowania, bo koszt naprawy przewyższa wartość auta. Co mam w tym momencie zrobić? Jestem bez auta i bez pieniędzy na nowe auto....
Dziecko na które były zasądzone alimenty, osiągnęło pełnoletność i podjęło pracę. Rodzic może złożyć pozew o zniesienie alimentów?
Dziecko na które były zasądzone alimenty, osiągnęło pełnoletność i po zakończeniu nauki podjęło pracę. Otrzymuje wynagrodzenie pozwalające się samodzielnie utrzymać. Rodzić, który płaci alimenty może złożyć pozew o zniesienie alimentów - tak to się nazywa? Co podać jako dowody, umowę zlecenie, PIT za zeszły rok, wpływy wynagrodzenia na konto dziecka za ostatni rok?...
Alimenty na rodzica.
Dzień dobry, Od ponad 2lat nie utrzymuje kontaktów z toksycznym ojcem dzięki pójściu na terapie. Ojciec całe życie znęcał się nade mną i moją siostrą psychicznie i fizycznie. Teraz ojciec chce podać nas z siostrą o alimenty, bo żyje, jak twierdzi, w niedostatku, a my nie utrzymujemy z nim kontaktu i mu nie pomagamy. Chciałbym zrzec się dziedziczenia po nim, ale czy uchroni mnie to przed ewentualnym płaceniem alimentów na niego? Ojciec chce by...

Wyszukiwarka