Podział majątku po rozwodzie, a kredyt hipoteczny.
Mam wspólny kredyt na mieszkanie z byłym partnerem.
Mieszkanie jest dwupokojowe.
Mieszkanie kupiliśmy biorąc kredyt w banku za 165 tysięcy.
Mam jeszcze do spłaty w banku około 63 tysiące.
Jego mama na początku wpłaciła 79 tysięcy w formie darowizny na kredyt.
Rata się nam zmniejszyła.
Rozstaliśmy się z byłym partnerem.
On twierdzi, że mi się należy 30 tysięcy.
A ja jakbym go miała spłacić to on chce 150 tysięcy.
Jak miałabym go spłacić, albo on mnie, to na jaką kwotę?
Dodam, że mamy troje dzieci.
Jak to wygląda prawnie?
Czyli wspólnie spłaciliście 23 tys.? Płaci liście po równo? Macie potwierdzenia wpłaty?
anonim cytuj
14-03-2024
165-79-63 to rzeczywiście wychodzi 23 tys. ale to tak nie działa. W przypadku tak długiego kredytu odsetki są ogromne pewnie kolejne 150 tys. czy coś tego typu.
anonim cytuj
14-03-2024
23 tysiące?
Kredyt jest spłacany z mojego konta nie byłego partnera przez 9 lat.
Witam. Ojciec dziecka od maja nie płaci alimentów, sprawa złożona do komornika raz się udało ściągnąć część zaległości (październik) lecz od tamtej pory ojciec pracuje bez umowy. Chce złożyć wnioski do sądu:
1. Podwyższenie alimentów
2. Ustalenie miejsca pobytu dziecka przy matce
3. Ustalenie widzeń z dzieckiem ( polubownie się nie stosuje )
Czy mogę równocześnie złożyć również o popełnienie przestępstwa z tytułu nie płacenia zasadzonych w...
Chciałbym opublikować wiersz/piosenkę na spotter fb publicznie, skierowana do bliskiej osoby ze względu na miłe dla niej zaskoczenie. Piosenko/wiersz jest na tyle genialna i ładnie ułożona, że boję się, że może zostać skradzione i wykorzystane przez jakiś zespół lub osobę. W jaki sposób mogę to zabezpieczyć i udowodnić, że należy do mnie w razie gdybym gdzieś ja usłyszał? Jaka adnotację napisać pod publikowana piosenka?. Proszę o wskazówki jak si...
Witam. Mój brat dostał dofinansowanie unijne 60 tys. na otwarcie firmy i pierwsza transzę dostał 42 tys. kupił wszystko co miał w biznesplanie ale warunkiem przyznania tej dotacji jest to że musi mieć wkład własny 18 tys. za który kupi resztę sprzętów które miał w planie i oni mu to zwrócą. Problem w tym że praca mu nie wypaliła za którą miał sporo zarobić i przeznaczyć na ten wkład ale nie ma teraz skąd wziąć tych pieniędzy i co mu grozi? Wiem ż...
Dzień dobry.
Jestem emerytką. Mój mąż z którym faktycznie już tylko mieszkamy w jednym domu, tzw. pożycie dawno ustało, gospodarstwa też prowadzimy osobne chociaż pod jednym dachem ma problem alkoholowy i to duży co było jedną z przyczyn naszego rozstania. Formalnie jednak pozostajemy małżeństwem i mamy wspólnotę majątkową. Mąż też jest emerytem. Ostatnio dowiedziałam się, że mąż trafił w dziwne towarzystwo z którym pije i pod jego wpływem zaczą...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: