Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?

Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?
Czy nie ma tam zapisu na moją niekorzyść?
Wynajmowałam mieszkanie przez rok.
Teraz właściciel sprzedaje mieszkanie i dał wypowiedzenie umowy najmu mieszkania do podpisania powołując się na ten art. 673 kc
anonim cytuj
18-10-2021
jesli to umowa na czas określony to wlasciciel moze ja wypowiedziec zgodnie z powodami podanymi w umowie (jesli to najem okazjonalny). Jesli zwykła umowa na czas okreslony to jedynie zgodnie z ustawa o ochronie praw lokatorow.

anonim cytuj
18-10-2021

Sugerowane Tematy

Przywłaszczenie alimentów na dzieci przez osobę nieuprawnioną do odbioru.
Znajoma płaci na dziecko alimenty ustalone przez zabezpieczenie sądowe. Regularnie i zgodnie z zabezpieczeniem przekazem pocztowym, bo tak zażądał ojciec dziecka. Po czym doszło do sytuacji, że w miesiącu czerwcu 2023 alimenty odebrała jego matka. Matka dziecka ma potwierdzenie z poczty ,że przekaz odebrała jego matka on twierdzi, że przekaz trafił do nadawcy. Matka ojca przywłaszczyła alimenty nie przekazując mu tych alimentów. Ojciec dziecka o...
pytanie odnośnie najmu lokalu
Witam. Mam pytanie odnośnie najmu lokalu. Sytuacja przedstawia się następująco. Dwie osoby mieszkają razem w jednym mieszkaniu. Jedna z nich decyduje się wyprowadzić i za ostatni miesiąc zapłacić kaucją. Na drugą osobę jest umowa najmu, która wygasła kilka miesięcy wcześniej i ci ludzie mieszkają tam bez umowy. Druga osoba, na którą była ta umowa też postanawia się wyprowadzić, bojąc się o brak zwrotu kaucji . Jednak jest początek miesiąca. Moje ...
Firma dostaje mandat 2000 zł. czy mogę tym mandatem obciążyć pracownika??
Mam pytanie mam firmę i wykonuję pracę dla innej firmy w której jest zawarta umowa że jeżeli któryś z moich pracowników zostanie przyłapany pod wpływem alkoholu to firma dostaje mandat w wysokości 2000 czy tym mandatem w takiej kwocie mogę obciążyć pracownika i jak taki mandat powinien wyglądać?...
Działania terenowe komornika.
Zastanawia mnie kwestia egzekucji komorniczej z wejściem do lokalu w którym nie mieszka dłużnik. Dlaczego? Kiedyś dostałem na swój adres list z firmy windykacyjnej adresowany do właściciela mieszkania sprzed 20 lat. Mieszkanie jest moją własnością od ponad 5 lat kalendarzowych (bliżej 10 ) Urodziło się jednak w mej głowie pytanie: a co gdyby komornik przyszedł do mojego mieszkania w którym kiedyś zamieszkiwał dłużnik, otworzył by pod moją nie...

Wyszukiwarka