Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?
Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?
Czy nie ma tam zapisu na moją niekorzyść?
Wynajmowałam mieszkanie przez rok.
Teraz właściciel sprzedaje mieszkanie i dał wypowiedzenie umowy najmu mieszkania do podpisania powołując się na ten art. 673 kc
anonim cytuj
18-10-2021
jesli to umowa na czas określony to wlasciciel moze ja wypowiedziec zgodnie z powodami podanymi w umowie (jesli to najem okazjonalny). Jesli zwykła umowa na czas okreslony to jedynie zgodnie z ustawa o ochronie praw lokatorow.
Witam.. Nie było mnie w pracy 8 dni i dzisiaj byłem pierwszy raz po tej przerwie i dowiedziałem się, że kierownik kazał wpisać kadrowej "Nieusprawiedliwiona nieobecność w pracy " . Pytanie teraz mam takie trochę o tym czytam i co portal to nowe wiadomości... Pracodawca mnie nie zwolnił dziś byłem pierwszy dzień i nurtuje mnie jedno czy np.. jak popracuje z tydzień kolejny i np. będę miał l4 to może mnie zwolnić cofając to że nie miałem ...
Zostałam dziś zatrzymana przez policję do rutynowej kontroli. Nie miałam zapiętych pasów(posiadam ważne zaświadczenie lekarskie o przeciwwskazaniu). Pokazałam zaświadczenie, policjant oświadczył mi że ciąża nie jest przeciwwskazaniem. Odpowiedziałam (zgodnie z prawdą) że nie jestem w ciąży a zaświadczenie jest wydane z innego powodu. Zaczął się dopytywać z jakiego. Więc powiedziałam że mam stomię. Na co pan policjant kazał mi pokazać brzuch żebym...
Witam. Został kupiony garaż jakiś czas temu. W akcie notarialnym nie ma napisane nic o służebności drogi dojazdowej. Teraz administracja każe zapłacić. Twierdzą, że poprzedni właściciel miał w akcie notarialnym napisane o służebności drogi dojazdowej i nowy właściciel garażu to przejmuje.
Pytanie brzmi: co teraz zrobić? Czy trzeba to płacić, skoro aktualny właściciel nie ma nic ma ten temat napisanego w akcie notarialnym?...
Dzień dobry, wraz z żoną zakupiliśmy mieszkanie z rynku wtórnego. Podczas zawierania aktu notarialnego zawarliśmy ustne porozumienie co do rzeczy pozostających w mieszkaniu tj. Zabudowy kuchennej oraz szaf w dwóch pomieszczeniach. W dniu przekazania kluczy okazało się, że dotychczasowi właściciele zabrali ze sobą piekarnik w zabudowie, lampy, oraz zabudowany w ścianie kominek elektryczny. Wydaje mi się, że są to elementy stałe, które były element...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: