Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?

Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?
Czy nie ma tam zapisu na moją niekorzyść?
Wynajmowałam mieszkanie przez rok.
Teraz właściciel sprzedaje mieszkanie i dał wypowiedzenie umowy najmu mieszkania do podpisania powołując się na ten art. 673 kc
anonim cytuj
18-10-2021
jesli to umowa na czas określony to wlasciciel moze ja wypowiedziec zgodnie z powodami podanymi w umowie (jesli to najem okazjonalny). Jesli zwykła umowa na czas okreslony to jedynie zgodnie z ustawa o ochronie praw lokatorow.

anonim cytuj
18-10-2021

Sugerowane Tematy

Zachowek po śmierci jednego z rodziców.
Kilka tygodni temu zmarł mój tata. Był od 40 lat w małżeństwie z moją mamą, w tym czasie zbudowali dom, który w odręcznym testamencie zostawił mamie, ale mama i tak jest współwłaścicielem domu. Z pierwszego małżeństwa tata ma córkę która od lat mieszka za granicą. Czego córka z pierwszego małżeństwa może się domagać jako spadek po ojcu? Czy należy jej się cześć domu?...
Nie dostałam jeszcze UoP
Cześć, przychodzę do Was z zapytaniem. Podjęłam pracę z dn. 03.01.2024, na rozmowie o pracę było mówione wyraźnie, że zatrudnienie na UoP. Z tym, że przyszłam tego dnia, rozpoczęłam szkolenia (jakieś prezentacje itd), a umowy nadal nie mam podpisanej, żadnych badań ani nic. To może być tak przedłużane? Do pracy bezpośredniej jeszcze nie jestem dopuszczana, bo to etap szkoleń ale w innych miejscach pracy miałam umowę od pierwszego dnia kiedy się p...
Zwrot indywidualnego zamówienia.
Witam, kupiłem koszulkę na allegro. Po zakupie zadzwonił sprzedawca i poinformował ,że nie ma takiej jak zamówiłem ale może przysłać podobną i mi ją opisał. Zgodziłem się. Koszulka przyszła ale wbrew zapewnienia sprzedawcy ,że to zwykła polówka przyszła tzw siatka, więc poprosiłem adres do zwrotu i odesłałem ją. Problem zaczął się później gdyż sprzedający stwierdził, że koszulka była na indywidualne zamówienie i odmówił zwroty pieniędzy. Nie...
Zadłużony lokator.
Mój były lokator jest mi dłużny pieniądze, wyprowadził się z mieszkania 1.5 roku temu mieszkał prawie 2 lata. Wydaje mi się ze ma problem z alkoholem ponieważ jak z nim rozmawiałam parokrotnie to miałam wrażenie ze był nietrzeźwy (były to godzinny ranne). Parę razy zdeklarował się ze ureguluje zadłużenie a później nic. Widzę ze zablokował mnie wszędzie I zmienił nr tel. Czy ja mogę cokolwiek zrobić. Aby odzyskać pieniądze?...

Wyszukiwarka