Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?
Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?
Czy nie ma tam zapisu na moją niekorzyść?
Wynajmowałam mieszkanie przez rok.
Teraz właściciel sprzedaje mieszkanie i dał wypowiedzenie umowy najmu mieszkania do podpisania powołując się na ten art. 673 kc
anonim cytuj
18-10-2021
jesli to umowa na czas określony to wlasciciel moze ja wypowiedziec zgodnie z powodami podanymi w umowie (jesli to najem okazjonalny). Jesli zwykła umowa na czas okreslony to jedynie zgodnie z ustawa o ochronie praw lokatorow.
Chciałam zapytać o sprawę męża. Jakiś czas temu wypił 2 piwa po czym po 4 godz chciał zajechać do sklepu i złapała go policja na dmuchanie. Wydmuchał 0.21 promila po czym po 30 min spadło do 0.16.
Sądzi że nie zabrano mu prawo jazdy, dziś był na policji złożyć wyjaśnienia i ma czekać na wyrok sądu. Co mu grozi? Czy możliwe żeby nie zabrano mu tego prawo jazdy? Nie chce ze mną nawet rozmawiać na ten temat....
Hej, chciałabym prosić o poradę, w skrócie, mój tata mieszka w mieszkaniu po swoim ojcu, mieszka tam koło 30 lat, mieszkanie nie było wykupione na własność, było zadłużone ale zostało spłacone i mój tata będąc w spółdzielni dowiedział się że ma do końca września się wyprowadzić i dostanie tylko wkład własny mieszkania koło 240 tys. I teraz moje pytanie brzmi czy oni mogą tak po prostu mojego tatę wyrzucić z tego mieszkania? Nie dostał żadnego pi...
Witam. Mam bardzo uciążliwego sąsiada, pali śmieciami, podpieprza każdego możliwego sąsiada o cokolwiek. Mieszka w domu, który odziedziczył po ojcu na pół ze swoją siostrą(mieszka tam sam, siostra się wyprowadziła) Człowiek ten jest chory psychicznie, jest zbieraczem. Sprowadza do domu bezdomnych, gromadzi śmieci.
Przychodzę z następującym pytaniem.
Nasze domy ze sobą sąsiadują. Okna z jego garażu są niecałe pół metra od ogrodzenia ( czy to jes...
Mam dość. Od ponad roku ktoś wykorzystuje moje dane osobowe w celach majątkowych. W zeszłym roku wzięto na mnie kredyt online w banku (sprawa się toczy w prokuraturze), a miesiąc temu sprowadzono na moje dane samochód osobowy z Austrii, a co za tym idzie urząd obciążył mnie podatkiem akcyzowym. Toczy się postępowanie w trzech urzędach - tym, który wystawił tytuł, ten, w którym ktoś złożył taka deklarację w moim imieniu oraz moim, tym, który ściąg...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: