Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?
Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?
Czy nie ma tam zapisu na moją niekorzyść?
Wynajmowałam mieszkanie przez rok.
Teraz właściciel sprzedaje mieszkanie i dał wypowiedzenie umowy najmu mieszkania do podpisania powołując się na ten art. 673 kc
anonim cytuj
18-10-2021
jesli to umowa na czas określony to wlasciciel moze ja wypowiedziec zgodnie z powodami podanymi w umowie (jesli to najem okazjonalny). Jesli zwykła umowa na czas okreslony to jedynie zgodnie z ustawa o ochronie praw lokatorow.
Zostałem zatrzymany na nie swoim skuterze, byłem bez kasku i karty motorowerowej, która posiadam lecz nie miałem jej przy sobie. Właściciel skutera znajdował się dosłownie 10 m ode mnie, poproszony zostałem o dokumenty pojazdu. Powiedziałem, że nie jest to mój skuter i zawołałem właściciela, wyszło, że pojazd był nie zarejestrowany, nie miał kompletnie nic żadnych dokumentów, zabrali nas na komisariat, skuter został na parkingu, ja dostałem wezwa...
Dzień dobry, czy jest możliwe łączenie urlopu rodzicielskiego i wychowawczego? Przebywam obecnie na urlopie rodzicielskim (1/2 etatu), który łączę z wykonywaniem pracy (1/2 etatu), ale na tę drugą połowę wzięłam urlop wypoczynkowy (zaległy). Czy jest możliwe po wykorzystaniu całego zaległego urlopu i części bieżącego urlopu z tego roku, zawnioskowanie o urlop wychowawczy do końca okresu urlopu rodzicielskiego w wymiarze 1/2 etatu? A następnie po ...
Jestem w pierwszym miesiącu ciąży.
Mam umowę o pracę do 31 stycznia.
1. Czy mogę iść na zwolnienie ciążowe przed zakończeniem umowy i wtedy pracodawca musi mi przedłużyć umowę przynajmniej do porodu? Będę dostawała świadczenia do dnia porodu?
2. Co jeżeli nie pójdę teraz na zwolnienie i pracodawca nie przedłuży mi umowy? Z racji, że nie będę miała pracy, to w lutym już nie będę mogła iść na płatne L4?...
Umowa na czas nieokreślony, wypowiedzenie ze strony pracodawcy, odwołanie do Sądu pracy. Sprawa zakończyła się, podpisaniem ugody Sądowej na 1szej rozprawie. Pracodawca zobowiązał się do zapłaty na moją rzecz" odszkodowania kwoty 18.000 złotych brutto (słownie: osiemnaście tysięcy złotych brutto).
2. Kwotę wskazaną w ust. 1 powyżej Pozwana przeleje na rachunek bankowy Powódki nr [______], po potrąceniu należności publicznoprawnych przewidzi...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: