Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?

Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?
Czy nie ma tam zapisu na moją niekorzyść?
Wynajmowałam mieszkanie przez rok.
Teraz właściciel sprzedaje mieszkanie i dał wypowiedzenie umowy najmu mieszkania do podpisania powołując się na ten art. 673 kc
anonim cytuj
18-10-2021
jesli to umowa na czas określony to wlasciciel moze ja wypowiedziec zgodnie z powodami podanymi w umowie (jesli to najem okazjonalny). Jesli zwykła umowa na czas okreslony to jedynie zgodnie z ustawa o ochronie praw lokatorow.

anonim cytuj
18-10-2021

Sugerowane Tematy

Czy starsze niepełnoletnie rodzeństwo może odebrać młodsze z przedszkola?
Problem może banalny ale nie wiem jak mogę go prawnie załatwić. Dziecko 5 latek chodzi do publicznego przedszkola ja z racji wykonywania swojej pracy (godziny pracy 6-18) nie jestem w stanie odebrać go o 16 z przedszkola i wysłałam 15 letnią córkę. Pani dyrektor(osoba stanowcza i bez chęci współpracy z rodzicami ) uświadomiła mnie ze jest to osoba nieletnia i nie może wydać jej malucha. Nawet nie mogę napisać oświadczenia ze na moją odpowiedzial...
garaz blaszany a pozwolenie na budowe
Cześć wszystkim! Szukam potwierdzenia, jak prawidłowo „ugryźć” formalności przy wolno­stojącym garażu, który chcę postawić na działce budowlanej w pow. otwockim. Chodzi dokładnie o model Garaż Premium od Volussi (link w stopce). Kilka danych technicznych – na potrzeby oceny, czy mieści się w uproszczonej ścieżce: powierzchnia zabudowy 33 m² (szer. 5,9 m × gł. 5,4 m) – producent od razu reklamuje go jako „garaż ≤ 35 m² bez pozwolenia” volu...
Zmiana imienia
Witam, jak wygląda sprawa zmiany imienia? Przeprowadziłam się do Holandii, gdzie planuje swoją przyszłość. Moim problemem jest to że nikt nie potrafi wypowiedzieć a co dopiero napisać Katarzyna Czy jest jakaś szansa że taki powód by wystarczył? W samej Holandii zmienić go nie mogę...
Ekwiwalent pieniężny za niewykorzystany urlop.
Witam, mam problem z byłym pracownikiem. W okresie swojej pracy wykorzystał 5 dni urlopu wypoczynkowego w tym 1 dzień na żądanie. Na świadectwie księgowa wpisała że wykorzystał 20 dni. Został naliczony ekwiwalent za 15 dni nie wykorzystanych. On nie chce przyjąć tego świadectwa i karze je poprawić bo on chce mieć napisane że wykorzystał 5 dni nie 20. Czy ma takie prawo i księgowa musi to poprawić ?...

Wyszukiwarka