Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?

Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?
Czy nie ma tam zapisu na moją niekorzyść?
Wynajmowałam mieszkanie przez rok.
Teraz właściciel sprzedaje mieszkanie i dał wypowiedzenie umowy najmu mieszkania do podpisania powołując się na ten art. 673 kc
anonim cytuj
18-10-2021
jesli to umowa na czas określony to wlasciciel moze ja wypowiedziec zgodnie z powodami podanymi w umowie (jesli to najem okazjonalny). Jesli zwykła umowa na czas okreslony to jedynie zgodnie z ustawa o ochronie praw lokatorow.

anonim cytuj
18-10-2021

Sugerowane Tematy

Spłata małżonka po rozwodzie.
Witam czy 4 lata po rozwodzie można żądać od byłego męża spłaty. Zaznaczam nie było intercyzy, mąż miał pełno długów sprzedał dom ja nie byłam dopisana do aktu notarialnego z powodu tych zadłużeń. Mnie po rozwodzie nie spłacił bo twierdził ze mi się nic nie należy. Mamy dorosłą córkę....
Przemoc w domu
Witam. Mieszkanie jest na mojego syna i on zapoznał dziewczynę która mieszka z nami. Czy ja jako matka mogę ją wygonić gdyż burzy mojego syna do tego stopnia że dochodzi do przemocy psychicznej na mnie i brata. Przemoc jest przeważnie od syna a zwłaszcza wtedy gdy ona mu coś powie i wtedy nieźle mi się obrywa. Dodam że my mamy meldunek tz. syn , ja i brat. A ona i mój partner nie ( tylko on jest w trasie 5 dni w tygodniu i zjazd na weekend). Co...
wyjazd dziecka za granice bez zgody ojca
Matka mojego dziecka chce wyjechać z synem do Niemiec do pracy. Mam pełne prawa rodzicielskie. Czy może ona wyjechać z naszym synem bez mojej zgody?...
Kiedy właściciel mieszkania może podnieść czynsz ?
Razem z nażeczoną wynajmujemy mieszkanie i ostatnio dostaliśmy wiadomość od Właściciela że podnosi nam czynsz. Uzasadniając to kosztami. Dodał ze teraz to my będziemy płacić za czynsz mieszkania a kwoty są dość wysokie. To już druga tak sytuacja. Ponadto wszystkie naprawy typu uszkodzony zamek w drzwiach ponosimy my choć ich awaria to wada fabryczna. Nie wiem co mam robić , szukać nowego mieszkania konfrontować to z nim. Czy można tak z dnia ...

Wyszukiwarka