Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?
Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?
Czy nie ma tam zapisu na moją niekorzyść?
Wynajmowałam mieszkanie przez rok.
Teraz właściciel sprzedaje mieszkanie i dał wypowiedzenie umowy najmu mieszkania do podpisania powołując się na ten art. 673 kc
anonim cytuj
18-10-2021
jesli to umowa na czas określony to wlasciciel moze ja wypowiedziec zgodnie z powodami podanymi w umowie (jesli to najem okazjonalny). Jesli zwykła umowa na czas okreslony to jedynie zgodnie z ustawa o ochronie praw lokatorow.
Sytuacja wygląda następująco:
Była sprawa w Sądzie o podwyższenie alimentów na dziecko, zostały podwyższone z nakazem wyrównania od dnia złożenia pozwu-wyrok zaoczny, ponieważ pozwany nie odbierał pism sądowych mimo dostarczenia pozwu przez komornika.
Ojciec dziecka nie wyrównał i od marca 2023r. przelał jedynie 700 zł w kwietniu na poczet alimentów.
Pod koniec kwietnia złożyłam sprawę do komornika.
Okazało się ze konto jest zajęte przez dwóc...
Witam.
Mam pytanie.
Ustawa śmieciowa, zgłoszenie ilości osób zamieszkałych.
Pod swoim adresem zamieszkania jestem raptem 1.5 dnia w tygodniu. Reszta 5.5 dnia to praca w delegacji.
Czy muszę nadal płacić za śmieci ? Czy jest możliwość zwolnienia z tego obowiązku?
Jakaś ustawa, przepis.......
Babcia chce przepisać dom na mnie i mojego tatę. Tata ma syna z pierwszego małżeństwa, który z nami nie utrzymuje kontaktu. Czy w razie śmierci babci lub taty przyrodni brat ma prawo do zachowku? Jak to wygląda prawnie?...
Dzień dobry, problem jaki chcę przedstawić to nieopłacony semestr za studia. Problem dotyczy obcokrajowca.
Pomiędzy 2018-2019 zaliczył pierwszym semestr studiów, które miały trwać 3 lata. W 2020 zaprzestał uczęszczać na zajęcia bez wypowiedzenia umowy.
Po 6 miesiącach został powiadomiony, że musi opłacić semestr, nawet jeśli na niego nie uczęszczał i powinien zostać wyrzucony z braku egzaminów?
Windykacja uczelni upomina się o płatność ponad 3...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: