Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?
Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?
Czy nie ma tam zapisu na moją niekorzyść?
Wynajmowałam mieszkanie przez rok.
Teraz właściciel sprzedaje mieszkanie i dał wypowiedzenie umowy najmu mieszkania do podpisania powołując się na ten art. 673 kc
anonim cytuj
18-10-2021
jesli to umowa na czas określony to wlasciciel moze ja wypowiedziec zgodnie z powodami podanymi w umowie (jesli to najem okazjonalny). Jesli zwykła umowa na czas okreslony to jedynie zgodnie z ustawa o ochronie praw lokatorow.
Wróciłam z dziećmi zza granicy. Byłam tam ubezpieczona jako osoba pracująca ale po zwolnieniu sią ubezpieczenie wygasło. Mąż ma firmę w Czechach i tam się ubezpiecza. A ja co powinnam zrobić? Pracy póki co nie planuje zaczynać. Mąż nas niby dopisał do swojego ubezpieczenia ale od poł roku nie mamy potwierdzenia że ten proces się powiódł. Poza tym i tak się nie będę leczyć za granica skoro mieszkam w Polsce. Póki co chodzę prywatnie gdy coś trzeba...
#miejsce zamieszkania dziecka
Witam,
Wg wyroku sądu, miejsce zamieszkania mojego dziecka określone jest "w każdorazowym miejscu zamieszkania matki".
Ojciec nie ma ograniczonych praw rodzicielskich, mieszka w innym mieście, nie mieliśmy ślubu, rozwodu etc.
Teraz ja chce wraz z dzieckiem się wyprowadzić z bloku do domu, na wiec i z tego co wiem, by zmienić miejsce zamieszkania dziecka muszę mieć zgodę ojca. Inaczej jest to podstawa do...
W 2016r. moja chrzestna (siostra ojca)napisała testament u notariusza, w którym zapisała na mnie kawalerkę + 1/3 działki. W 2022r. chrzestna umarła, na otwarciu testamentu byli jej bracia ( nie miała męża ani dzieci), którzy nie zgłaszali sprzeciwu (za życia chrzestna poinformowała o testamencie i mnie jako spadkobierczyni wszystkich potencjalnych zainteresowanych). W 2023r. Umarł mój ojciec, który za życia przepisał mi również 1/3 tej samej dzia...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: