Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?
Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?
Czy nie ma tam zapisu na moją niekorzyść?
Wynajmowałam mieszkanie przez rok.
Teraz właściciel sprzedaje mieszkanie i dał wypowiedzenie umowy najmu mieszkania do podpisania powołując się na ten art. 673 kc
anonim cytuj
18-10-2021
jesli to umowa na czas określony to wlasciciel moze ja wypowiedziec zgodnie z powodami podanymi w umowie (jesli to najem okazjonalny). Jesli zwykła umowa na czas okreslony to jedynie zgodnie z ustawa o ochronie praw lokatorow.
Wypowiedzenie umowy najmu lokalu mieszkalnego przez maila? Czy jest zgodne z prawem jeżeli nie posiadam adresu korespondencyjnego właściciela mieszkania, a w umowie najmu podany jest tylko adres e-mail? Właściciel mieszka za granicą...
Dzień dobry. Proszę o poradę. Koleżanka poprosiła mnie o meldunek czasowy swojego dziecka w moim domu(właścicielem jest mąż). Chodzi o rejonizację w trakcie rekrutacji do szkoły podstawowej. Chciałabym wiedzieć jak ta sytuacja wygląda od strony prawnej. Jakie konsekwencje mogą nas czekać?...
Będąc na L4 płatnym 100% dostaje srednia kwotę wynagrodzenia z ostatnich 12 miesięcy, te 12 miesięcy liczymy do dnia kiedy pracowałam ? Ta kwota podczas całego czasu trwania L4 powinna być stała ? Odkąd przebywam na L4 dostałam 2 wynagrodzenia i się różnią o kilkaset złotych, zastnawiam się z czego wynika różnica ? Wynagrodzenie wypłaca pracodawca....
Witam państwa. Jakiś czas temu kupiłam kurs angielskiego przez telefon. Kurs miał być niby dofinansowany przez UE ale to się okazała ściema. Poczytałam o tym i się okazało że to oszuści. Podobno wysyłają plyty które się nie chcą odtworzyć, słabej jakości materiał skomponowany z treści dostępnych za darmo w internecie. nie warty te 299 zł. Mieli wysłać płyty kolejnego dnia kurierem za pobraniem. Ja napisałam tego samego dnia po 2 godzinach powołuj...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: