Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?
Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?
Czy nie ma tam zapisu na moją niekorzyść?
Wynajmowałam mieszkanie przez rok.
Teraz właściciel sprzedaje mieszkanie i dał wypowiedzenie umowy najmu mieszkania do podpisania powołując się na ten art. 673 kc
anonim cytuj
18-10-2021
jesli to umowa na czas określony to wlasciciel moze ja wypowiedziec zgodnie z powodami podanymi w umowie (jesli to najem okazjonalny). Jesli zwykła umowa na czas okreslony to jedynie zgodnie z ustawa o ochronie praw lokatorow.
Sprawa wygląda następująco mój tata zadłużył mieszkanie własnościowe
Na prawie 20 tysięcy niestety dowiedziałem się o tym dość późno i teraz spółdzielnia mieszkaniowa skierowała wniosek do sądu chciałem się dowiedzieć w spółdzielni do jakiego sądu ale niestety nie uzyskałem takiej informacji
Czy jest możliwość zebym teraz sie dowiedział do jakiego sądu trafiła sprawa i czy mógł bym iść na rozprawę i powiedzieć ze teraz Ja jako syn spłacę to zad...
Witam. Bardzo proszę o poradę prawną. Przewczoraj zakupiłem pewien przedmiot. Sprzedający miał go wysłać wczoraj. Niestety nie wysłał i napisał wiadomość, że uszkodził przedmiot podczas pakowania a pieniądze odda. Zgodziłem się. Wysłał numer przelewu i potwierdzenie zwrotu pieniędzy. Dzwoniłem do banku i żadnego takiego przelewu nie ma. Pieniędzy też nie otrzymałem. Oczywiście kontakt się urwał sprzedający nie odpowiada nie odbiera itd. Co w taki...
Dzień dobry, proszę o poradę.
Czy osoba poniżej 26. roku życia ze statusem studenta, która pracowała 3 lata na umowie zlecenie ma prawo do zasiłku dla bezrobotnych?...
Witam.
Czy kopiowanie ubrań od innych projektantów i promowanie jako swoich jest legalne? Czy można zgłosić tą działalność gdzieś? Jak dla mnie to nie uczciwe praktyki i cierpią na tym artyści którym są kradzione pomysły.
Dzięki....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: