Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?

Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?
Czy nie ma tam zapisu na moją niekorzyść?
Wynajmowałam mieszkanie przez rok.
Teraz właściciel sprzedaje mieszkanie i dał wypowiedzenie umowy najmu mieszkania do podpisania powołując się na ten art. 673 kc
anonim cytuj
18-10-2021
jesli to umowa na czas określony to wlasciciel moze ja wypowiedziec zgodnie z powodami podanymi w umowie (jesli to najem okazjonalny). Jesli zwykła umowa na czas okreslony to jedynie zgodnie z ustawa o ochronie praw lokatorow.

anonim cytuj
18-10-2021

Sugerowane Tematy

kwota na umowie o pracę jest niższa niż najmniejsza krajowa
Witam, czy na umowie o prace moze widniec kwota wynagrodzenia w wysokości 2650zl gdzie najmniejsza krajowa jest 2800zl ?...
Obowiązek alimentacyjny.
Czy rodzic płacący alimenty i pobierający jakieś dodatki w pracy na dzieci może te dodatki przekazać jako część należnych alimentów czy jednak musi dodatki przekazać niezależnie od zapłaconych alimentów. Wogóle co można wliczyć w sumę płaconych alimentów?...
Prywatna pożyczka.
W udzielonej pożyczce prywatnej podałem termin do zapłaty . Termin już dawno upłynął ale nie mam w umowie zapis że mogę tą umowę wypowiedzieć . Co mogę zrobić ? Napisać nakaz zapłaty ? Czy jednak mogę wypowiedzieć tą umowę z czasem natychmiastowym bez zachowania okresu 6 tygodniu ?...
Problem z ekipą budowlaną
Witam. Około 3tyg temu pewien "fachowiec" rozpoczął u nas prace nad remontem łazienki. Już drugiego dnia nie stawił się w pracy, jeszcze nie wiedzieliśmy dlaczego-nie uprzedził. Po dwóch dniach dostał zapłacone za pierwszy etap prac i znów się nie pojawił, w między czasie odkryliśmy, że spędził u nas cała noc ze swoim współpracownikiem pijąc alkohol i niewykonując pracy (mamy dowody jako wiadomości z tym Panem, monterów mebli kuchennyc...

Wyszukiwarka