Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?

Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?
Czy nie ma tam zapisu na moją niekorzyść?
Wynajmowałam mieszkanie przez rok.
Teraz właściciel sprzedaje mieszkanie i dał wypowiedzenie umowy najmu mieszkania do podpisania powołując się na ten art. 673 kc
anonim cytuj
18-10-2021
jesli to umowa na czas określony to wlasciciel moze ja wypowiedziec zgodnie z powodami podanymi w umowie (jesli to najem okazjonalny). Jesli zwykła umowa na czas okreslony to jedynie zgodnie z ustawa o ochronie praw lokatorow.

anonim cytuj
18-10-2021

Sugerowane Tematy

Pozew o rozwód z alimentami.
Złożyłam pozew o rozwód razem z alimentami i ograniczeniem praw ojcu.(napisany przez radcę prawnego, powiedziała żeby wszystko, za jednym razem złożyć). Mąż nie odebrał pozwu, wynajęłam komornika, który nie dostarczył również pisma, pod wskazany adres, ponieważ teściowa ukrywa mojego męża, twierdzi że tam nie mieszka, a mieszka i to cały czas, ponieważ nie pracuje.... mam dowody, że tam przebywa oraz inna korespondencja polecona do niego zostaje...
Krajowy Rejestr Karny.
Proszę o odpowiedź,mąż kobiety, która podała mnie do sądu, był karany. Ma to istotne znaczenie dla sprawy. Czy mogę dostać informacje z Rejestru o jego karalności ja lub mój adwokat? Dziękuję....
Płatny urlop wypoczynkowy.
Czy pracownikowi który nie przepracował pełnego roku w firmie należy się płatny urlop wypoczynkowy? ...
Współwłasność wynajmowanej nieruchomości.
Jestem współwłaścicielem nieruchomości. Drugi współwłaściciel od lat wynajmuje nieruchomość, nie dzieląc się ze mną zyskami ani żadnymi informacjami, pomimo moich wieloletnich próśb. Czy podlega ro pod odpowiedzialność karna?...

Wyszukiwarka