Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?
Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?
Czy nie ma tam zapisu na moją niekorzyść?
Wynajmowałam mieszkanie przez rok.
Teraz właściciel sprzedaje mieszkanie i dał wypowiedzenie umowy najmu mieszkania do podpisania powołując się na ten art. 673 kc
anonim cytuj
18-10-2021
jesli to umowa na czas określony to wlasciciel moze ja wypowiedziec zgodnie z powodami podanymi w umowie (jesli to najem okazjonalny). Jesli zwykła umowa na czas okreslony to jedynie zgodnie z ustawa o ochronie praw lokatorow.
Dzień dobry. W dniu dzisiejszym otrzymałem wypowiedzenie umowy o prace. Przez 3 miesiące przebywałem na zwolnieniu lekarskim, ponieważ doznałem poważnego urazu kręgosłupa. Podczas zwolnienia 3 razy byłem wzywany do ZUSu na kontrole i za każdym razem lekarz orzecznik uznawał zwolnienie za zasadne. Każdorazowo do ZUSu zgłaszał mnie pracodawca, nasłał tez na mnie ZUS, który przyjechał mnie sprawdzić do domu. Również nie mieli żadnych uwag. Wróciłem ...
Kilka tygodni temu zmarł mój tata. Był od 40 lat w małżeństwie z moją mamą, w tym czasie zbudowali dom, który w odręcznym testamencie zostawił mamie, ale mama i tak jest współwłaścicielem domu. Z pierwszego małżeństwa tata ma córkę która od lat mieszka za granicą. Czego córka z pierwszego małżeństwa może się domagać jako spadek po ojcu? Czy należy jej się cześć domu?...
Dostałem skierowanie do sanatorium, czy pracodawca może mi odmówić udzielenia urlopu?
Mam 11 dni urlopu wypoczynkowego, potrzebuje jeszcze 4 dni urlopu bezpłatnego.
...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: