Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?

Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?
Czy nie ma tam zapisu na moją niekorzyść?
Wynajmowałam mieszkanie przez rok.
Teraz właściciel sprzedaje mieszkanie i dał wypowiedzenie umowy najmu mieszkania do podpisania powołując się na ten art. 673 kc
anonim cytuj
18-10-2021
jesli to umowa na czas określony to wlasciciel moze ja wypowiedziec zgodnie z powodami podanymi w umowie (jesli to najem okazjonalny). Jesli zwykła umowa na czas okreslony to jedynie zgodnie z ustawa o ochronie praw lokatorow.

anonim cytuj
18-10-2021

Sugerowane Tematy

Czy komornik może wciąć coś z macierzyńskiego?
Witam, czy komornik może wciąć coś z macierzyńskiego?...
Komornik
Czy komornik może zabrać wynagrodzenie bez wcześniejszej informacji? ...
Sprzedaż gruntu przez pośrednika.
Cena wystawionego gruntu przez biuro nieruchomości osoby z rodziny była 300 000zł. Udzieliliśmy im pełnomocnictwo, „sprzedali” działkę za 100 000tys. Jesteśmy stratni prawie 200 tysięcy. To jawne oszustwo, działanie na naszą szkodę i sprzedaż nieruchomości za 30% wartości. Co można zrobić prawnie w takiej sytuacji?...
Praca na urlopie macierzyńskim
Mam pytanie ,czy mogę podjąć pracę na urlopie macierzyńskim u innego pracodawcy ? Chodzi mi o pracę 2-3 dni w tygodniu . . ...

Wyszukiwarka