Czy mogę mieć problem z wypowiedzeniem umowy?

Witam,
Chciałabym się dowiedzieć jakie są konsekwencje w przypadku wynajmu mieszkania osobie z dzieckiem? Czy mogę mieć problem z wypowiedzeniem umowy?
anonim cytuj
11-10-2021
Brak konsekwemcji. Takie same procedury co do wypowiedzenia jak dla osoby bez dziecka.

anonim cytuj
11-10-2021
Umowa okazjonalna w Gdańsku koszt około 150zl podpisanie u notariusza. Najlepsza opcja w dzisiejszych czasach która nas zabezpiecza.

anonim cytuj
11-10-2021

Sugerowane Tematy

Wezwanie przedegzekucyjne.
Dzisiaj ze skrzynki wyjąłem kopertę z pismem od ZTM Warszawa pt. "Wezwanie przedegzekucyjne". Nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym wydany przez Sąd Rejonowy z dnia 2010-08-18. Następnie widnieje kwota zadłużenia na dzień 2023-11-02 oraz standardowo dane do przelewu. Na drugiej stronie w "zestawieniu nieuregulowanych zobowiązań" w polu "data wezwania" wpisano dzień 2009-08-22, a dalej w kolumnie o nazwie "d...
Potencjalna próba przejęcia mieszkania.
Mam trochę nietypowy, ale dość poważny problem. Mam babcię, która ma już 90 lat. Z racji wieku nie funkcjonuje już w pełni sprawnie intelektualnie; ma już pierwsze objawy demencji starczej. I jest mały problem: w bloku, w którym mieszka moja babcia mieszka jedna kobieta, która w ostatnim czasie bardzo zbliżyła się do babci, zaczęła nagle udawać jej wielka przyjaciółkę, wyprowadzać jej pieska na spacer itp. Nie byłoby w tym może nic złego gdyby...
Potrzebuję wyjść ze współwłasności mieszkania. Ustawowe dziedziczenie, na połowę z bratem.
Witam, potrzebuję wyjść ze współwłasności mieszkania. Ustawowe dziedziczenie, na połowę z bratem. Żadnej nici porozumienia i możliwości dogadania się. Brat mieszka jak u siebie, ani myśli znieść współwłasność. Każda próba rozmowy na ten temat kończy się kłótnią. Boję się, że lada moment zawoła za koszty użytkowania mieszkania, do którego nawet wstępu nie mam. Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki jak to wszystko ugryźć....
Odrzucenie spadku po terminie
Witam. Został przeze mnie przekroczony 6-miesięczny termin na odrzucenie spadku. W 2022 roku spadek po osobie, o której istnieniu w rodzinie nie mieliśmy pojęcia, odrzucił mój dziadek, następnie mama. Wiedziałam, że w następnej kolejności będę ja. Dziadek dostał wezwanie na rozprawę, na której odrzucił spadek (nie składał wcześniej wniosku o odebranie oświadczenia o odrzuceniu). Moja mama przekazała mi informację po swojej rozprawie, że teraz...

Wyszukiwarka