Witam 22 września kończy mi się urlop macierzyński i rodzicielski , i dziś się dowiedziałam że moje stanowisko jest zajęte przez nowo zatrudnionego pracownika . Pani w kadrach zaproponowała mi pracę 12 godz dziennie ewentualnie bym sama się zwolniła . Umowę o pracę mam do listopada 2022 , jest to praca Państwa w szpitalu . Czy mogą przenieś mnie na oddział gdzie praca jest po 12 godz i czy oni mogą mnie zwolnić . I czy muszę wykorzystać urlop wypoczynkowy zaległy i bierzacy zanim pójdę na wychowawczy jeśli sytuacja mnie do tego zmusi ?
Zgodnie z polskim prawem pracy:
Po urlopie macierzyńskim oraz rodzicielskim pracownik ma prawo do powrotu na swoje stanowisko lub stanowisko równoważne pod względem warunków pracy oraz wynagrodzenia. W oparciu o Kodeks pracy, w szczególności art. 186 § 4, nie można przenieść Pani na inne stanowisko ani zwolnić jedynie z powodu korzystania z urlopu macierzyńskiego lub rodzicielskiego.
Jeśli chodzi o propozycję pracy 12 godzin dziennie, pracodawca nie może zmusić Pani do takiej zmiany, jeśli nie wynika to z treści zawartej umowy o pracę. Długie godziny pracy muszą być zgodne z Kodeksem pracy (rozdział IIa, zwłaszcza art. 129 § 1 i § 2).
Jeśli chodzi o urlop wychowawczy, Pani ma prawo do niego, jeżeli spełnia Pani warunki określone w art. 186^1-186^11 Kodeksu pracy. Przed jego rozpoczęciem nie jest Pani zmuszona wykorzystać zaległego lub bieżącego urlopu wypoczynkowego. Jeśli wniosek o urlop wychowawczy zostanie złożony z odpowiednim wyprzedzeniem (co najmniej 21 dni przed datą rozpoczęcia), pracodawca jest zobowiązany udzielić go we wskazanym przez Panią terminie.
W przypadku zaległego urlopu wypoczynkowego, jeśli nie zostanie on wykorzystany przed urlopem wychowawczym, prawo do niego nie przedawnia się. Pracodawca musi udzielić go po zakończeniu urlopu wychowawczego lub w przypadku rozwiązania umowy wypłacić ekwiwalent za niewykorzystany urlop, zgodnie z art. 167 Kodeksu pracy.