Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy?

Potrzebuję porady,
Straż miejska wystosowała do mnie pismo z prośbą o wskazanie kierującego autem. Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy? Czy mandat automatycznie przejdzie na mnie? mam kilka aut i kierowcy się nimi wymieniają, ale nie prowadzę ewidencji, kto, kiedy i jakim autem się poruszał.
anonim cytuj
02-02-2022
Jeśli auta są na firmę masz obowiązek prowadzenia ewidencji ale tylko przez 30 dni jeżeli jednak mandat przyszedł później niż 30 dni nie musisz podawać kto prowadzil auto ponieważ nie masz obowiązku pamiętania o tym jak przetrzymywania dokumentow powyżej 30 dni

anonim cytuj
02-02-2022
Mandat przejdzie na ciebie
+1  
anonim cytuj
02-02-2022

Sugerowane Tematy

Sądowy nakaz spotkania z wnukiem.
Sprawa jest dość ciężka dla Nas i dla Naszego dziecka. Moi rodzice wytoczyli nam pismo sądowe o nakaz spotkania z wnukiem. Od kilku lat nie ma z nimi kontaktu. Jestem w terapii z racji problemów które zapoczątkowały się już w życiu dziecka, rodzice znęcali się nade mną i rodzeństwem. Przemoc fizyczna i psychiczna była na początku dziennym. To strasznie toksyczni ludzie, wszystkie swoje niepowodzenia zwalali na nas, i obarczali nas wina za wszys...
Alimenty
Dzień dobry od pewnego czasu były mąż nie płacił mi alimentów. Sprawa trafila do komornika, który również nie potrafił wegzekwować należności. Od czerwca tego roku pobieram alimenty z funduszu. Od tego też miesiąca jego babcia zaczęła robić mi przelewy w wysokości 400-500zl na konto tytułując je Alimenty i imiona dzieci. Przyjmowałam je jako zaległe bo mąż ma kilkanaście tysięcy długo. Zgłosiłam te wpłaty niedawno do komornika bo potrzebuje nowe ...
Składanie fałszywych zeznań.
Mam pytanie bo w sądzie będąc jako świadek i poszkodowany zostałem przesłuchany w sprawie rozboju na ulicy(była kamera gdzie to zarejestrowała). Ukradziono wtedy mi portfel z wypłatą, i złożyłem fałszywą umowę zlecenie że pracowałem u pracodawcy X. Byłem tam zatrudniony częściowo na czarno częściowo na umowę, ale na inną kwotę niż było w mojej fikcyjnej mowie). Sąd wystosował pismo do pracodawcy X i przesłał oryginalną umowę. Co mogę zrobić żeby ...
Uchylenie obowiązku alimentacyjnego na dorosłe dzieci.
Chce złożyć wnioski o uchylenie obowiązku alimentacyjnego na dorosłe dzieci które dawno się usamodzielniły. I tu mam problem gdzie taki wniosek składać, w miejscu mojego zamieszkania czy do sądu, który wydawał postanowienia. I tu kolejny problem, bo sądy już nie istnieją, te które wydawały postanowieniem problem jest z ustaleniem akt spraw. Czy jak złoże wniosek o uchylenie do sądu rejonowego w miejscu mojego zamieszkania, to będzie to rozpatryw...

Wyszukiwarka