Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy?

Potrzebuję porady,
Straż miejska wystosowała do mnie pismo z prośbą o wskazanie kierującego autem. Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy? Czy mandat automatycznie przejdzie na mnie? mam kilka aut i kierowcy się nimi wymieniają, ale nie prowadzę ewidencji, kto, kiedy i jakim autem się poruszał.
anonim cytuj
02-02-2022
Jeśli auta są na firmę masz obowiązek prowadzenia ewidencji ale tylko przez 30 dni jeżeli jednak mandat przyszedł później niż 30 dni nie musisz podawać kto prowadzil auto ponieważ nie masz obowiązku pamiętania o tym jak przetrzymywania dokumentow powyżej 30 dni

anonim cytuj
02-02-2022
Mandat przejdzie na ciebie
+1  
anonim cytuj
02-02-2022

Sugerowane Tematy

Przelewy za czynsz.
Dzień dobry, od niedawna wynajmuję z chłopakiem mieszkanie, umowa wynajmu jest na mnie i ja wykonuję opłaty, chłopak natomiast przelewem zwraca mi połowę czynszu. Czy te przelewy od chłopaka mogą być zaliczone pod darowiznę i konieczne będzie odprowadzenie za nie podatku, nawet jeśli tytuł przelewu to "czynsz", lub na przykład "opłata za mieszkanie"? Co należy zrobić aby uniknąć podatku, przelewy te nie są prezentami, lecz o...
Służebność drogi dojazdowej.
Witam. Został kupiony garaż jakiś czas temu. W akcie notarialnym nie ma napisane nic o służebności drogi dojazdowej. Teraz administracja każe zapłacić. Twierdzą, że poprzedni właściciel miał w akcie notarialnym napisane o służebności drogi dojazdowej i nowy właściciel garażu to przejmuje. Pytanie brzmi: co teraz zrobić? Czy trzeba to płacić, skoro aktualny właściciel nie ma nic ma ten temat napisanego w akcie notarialnym?...
Budowa domu a sprawy spadkowe.
Witam, mój mąż będąc kawalerem kupił dom posadowiony na działce 500m2. Był to stary budynek nadający się do gruntownej modernizacji bądź rozbiórki. Po zawarciu małżeństwa, na działce rozpoczęliśmy wspólnie budować nowy dom a stary został rozebrany. Mamy wspólnotę majątkową. Wszelkie plany budowy i pozwolenia są na męża. Wydatki na budowę domu pochodziły z naszych wspólnych dochodów. Trochę finansowo pomogli moi rodzice a także mój ojciec pomagał ...
Sąsiad wyciął drzewa na mojej działce bez mojej zgody.
Podczas mojej nieobecności sąsiad wszedł na moją posesję i wyciął 17 sztuk około 20-sto metrowych świerków. Doszczętnie zniszczył ogród pozostawiając na dodatek w ziemi pnie oraz całe poszycie gałęzi rozrzucone na całym ogrodzie. Sprawa trafiła do prokuratora, który ją umorzył. Zostało złożone zażalenie na decyzje prokuratora do sądu, a ten utrzymał decyzję prokuratora. Droga karna zamknięta. Policja, prokurator i sąd trzymali się wersji sąsiada...

Wyszukiwarka