Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy?

Potrzebuję porady,
Straż miejska wystosowała do mnie pismo z prośbą o wskazanie kierującego autem. Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy? Czy mandat automatycznie przejdzie na mnie? mam kilka aut i kierowcy się nimi wymieniają, ale nie prowadzę ewidencji, kto, kiedy i jakim autem się poruszał.
anonim cytuj
02-02-2022
Jeśli auta są na firmę masz obowiązek prowadzenia ewidencji ale tylko przez 30 dni jeżeli jednak mandat przyszedł później niż 30 dni nie musisz podawać kto prowadzil auto ponieważ nie masz obowiązku pamiętania o tym jak przetrzymywania dokumentow powyżej 30 dni

anonim cytuj
02-02-2022
Mandat przejdzie na ciebie
+1  
anonim cytuj
02-02-2022

Sugerowane Tematy

Śmierć współwłaścicieli nieruchomości a dziedziczenie.
Mam pytanie, mianowicie moi rodzice są współwłaścicielami domu w którym mieszkamy ( jestem ich jedynym dzieckiem i jestem osobą pełnoletnią ). Wszyscy jesteśmy zameldowani od tym adresem. Dom jest współwłasnością rodziców. Proszę mi powiedzieć, co w przypadku ich śmierci? Czy po ich śmierci niejako z automatu odziedziczę dom, czy należy to w jakiś sposób załatwić prawnie za ich życie, aby potem nie było kłopotów? Jeśli załatwić za ich życia, to j...
Umowa dożywocia.
W czerwcu moi teściowie przepisali na mnie i na męża swój dom w ramach umowy dożywocia. Generalnie teraz to my powinniśmy być jego właścicielami. Dzisiaj w wyszukiwarce ksiąg wieczystych zobaczyłam że dalej oni widnieją jako właściciele a jedynie w którymś tam dziale jest tylko wpis że jest użytkowanie dożywotnie. O mnie i o mężu nie jest nigdzie napisane że jesteśmy teraz właścicielami domu. Czy to jest prawidłowo zapisane czy po prostu KW nie z...
Kiedy pracodawca może odmówić urlopu wypoczynkowego?
Wróciłem do pracy po zwolnieniu lekarskim, nie było mnie około 3 miesięcy. W marcu br. zaplanowałem urlop na sierpień (2tyg. tj. 10dni). Czy pracodawca może mi teraz odmówić urlopu, a innemu pracownikowi dać w tym samym czasie? Czy odmowa urlopu musi mieć jakieś sensowne uzasadnienie?...
Czy darowizna wchodzi do masy spadkowej?
Dzień dobry, proszę o pomoc, będę wdzięczna za wszelkie informacje. Otóż: trzy lata temu zmarł wuj, nie pozostawiając testamentu. Jego rodzice nie żyją, wuj nie miał dzieci. Osoby dziedziczące to żona oraz czwórka jego rodzeństwa. 16 lat przed śmiercią wuj przepisał jednemu bratu oraz jednej siostrze po hektarze ziemi. Pytanie: czy te darowizny na rzecz dwójki rodzeństwa wchodzą w skład masy spadkowej? Czy jeśli wartość tych nieruchomości jest...

Wyszukiwarka