Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy?

Potrzebuję porady,
Straż miejska wystosowała do mnie pismo z prośbą o wskazanie kierującego autem. Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy? Czy mandat automatycznie przejdzie na mnie? mam kilka aut i kierowcy się nimi wymieniają, ale nie prowadzę ewidencji, kto, kiedy i jakim autem się poruszał.
anonim cytuj
02-02-2022
Jeśli auta są na firmę masz obowiązek prowadzenia ewidencji ale tylko przez 30 dni jeżeli jednak mandat przyszedł później niż 30 dni nie musisz podawać kto prowadzil auto ponieważ nie masz obowiązku pamiętania o tym jak przetrzymywania dokumentow powyżej 30 dni

anonim cytuj
02-02-2022
Mandat przejdzie na ciebie
+1  
anonim cytuj
02-02-2022

Sugerowane Tematy

Umowa najmu okazjonalnego.
Chcę wynająć mieszkanie na podstawie umowy najmu okazjonalnego. Zgłaszają się głównie osoby z dziećmi i zwierzętami lub Ukraińcy. Prywatnie nie mam nic przeciwko temu, boję się jednak, że prawo nie stanie po mojej stronie w dwóch sytuacjach: 1. Gdy najemca nie będzie chciał opuścić mieszkania 2. Gdy najemca będzie zalegał z opłatami. Czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć jak najlepiej się zabezpieczyć? Jak przebiegała procedura wyrzucenia takich...
Mieszkanie komunalne.
Od stycznia jest możliwość złożenia wniosku o mieszkanie komunalne bądź socjalne w tym problem że mam tytuł prawny bo wynajmuje.. Jestem rodzina 6osobowa nie stać mnie na kredyt na mieszkanie.. Czy da się to jakoś ugryź żeby dostać chociaż komunalne? Od 2 lat płynnie przelewam 2.500tys za mieszkanie czy nie ma jakiegoś programu dla rodzin wielodzietnych ? Myślę na przyszłość żeby nie bać się o to że któregoś dnia właściciel nam podziękuje i nie b...
procesowałam się z byłym pracodawcą o pieniądze przed sądem pracy
Witam. Proszę o poradę. Przed sądem pracy procesowałam się z byłym pracodawcą o pieniądze (zasiłek chorobowy, urlop itd). Sporządzono ugodę, którą podpisaliśmy (ja i adwokat pracodawcy) w obecności Sądu. Pracodawca sam zaproponował 7 dni. 7 dni już minęło... Więc myślę że jednak mi nie zapłaci tych pieniędzy. Nie odpisuje na SMS Nie odbiera telefonu Jeżeli moje obawy się potwierdzą, to co mogę/muszę/powinnam zrobić: 1. Zwrócić się o pomoc d...
Współwłasność budynku gospodarczego.
Mam budynek gospodarczy (stodoła), przez który mniej więcej w połowie przebiega granica działek. Jedna działka jest moja, druga to współwłasność z siostrą. Czy siostra jako współwłaściciel tej drugiej działki jest także współwłaścicielem budynku gospodarczego?? Jeśli tak to w jakiej części??...

Wyszukiwarka