Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy?

Potrzebuję porady,
Straż miejska wystosowała do mnie pismo z prośbą o wskazanie kierującego autem. Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy? Czy mandat automatycznie przejdzie na mnie? mam kilka aut i kierowcy się nimi wymieniają, ale nie prowadzę ewidencji, kto, kiedy i jakim autem się poruszał.
anonim cytuj
02-02-2022
Jeśli auta są na firmę masz obowiązek prowadzenia ewidencji ale tylko przez 30 dni jeżeli jednak mandat przyszedł później niż 30 dni nie musisz podawać kto prowadzil auto ponieważ nie masz obowiązku pamiętania o tym jak przetrzymywania dokumentow powyżej 30 dni

anonim cytuj
02-02-2022
Mandat przejdzie na ciebie
+1  
anonim cytuj
02-02-2022

Sugerowane Tematy

Zwrot pieniędzy na złe konto bankowe.
Dzień dobry, klient zwrócił pieniądze na inne konto wpisując moje imię i nazwisko i nr konta w tytule. Pieniądze poszły nie wiadomo gdzie do Citi Bank ... Nic nie mogę w tej sprawie zrobić, bo to nie ja przesyłałem pieniądze. Czuję się oszukany z o klient twierdzi, że pieniądze wysłał przesyłając mi potwierdzenie na którym widać, że nr konta jest wpisany inny niż mój. Podobno zrobił przelew zwrotny przez bank pekao i automatycznie wystąpiło taki...
Likwidacja stanowiska pracy.
Pracuję w pewnej firmie 9 miesięcy. W połowie sierpnia otrzymałem od pracodawcy wypowiedzenie umowy o pracę z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia zgodnie z umową o pracę. Powód zwolnienia > likwidacja stanowiska pracy podyktowana spadkiem obrotów w firmie. Wypowiedzenie zostało podpisane przez obie strony. To jednak nie koniec. Dwa dni temu otrzymałem kolejne pismo od pracodawcy > wypowiedzenie warunków umowy o pracę. Szczegóły dotyczyły ...
Ubezpieczenie PZU.
Dzień dobry, mam dodatkowe ubezpieczenie PZU grupowe, które opłacam w pracy. Jest tam zawarty wariant odszkodowania w wypadku śmierci bliskich. Czy należy mi się odszkodowanie z tytułu śmierci teścia - zmarł w XI 2022 r., gdy jestem po rozwodzie z jego synem już od 15 lat? Z teściem utrzymywałam przyjazne kontakty....
Czy należą mu się pieniądze?
Szukam pomocy na nurtujące mnie pytanie. Otóż moi rodzice ponad 20 lat temu odpisali mnie i mojemu mężowi dom. Mojemu bratu kupili mieszkanie w mieście (wyłącznie z umeblowaniem). Uważali, że to będzie sprawiedliwy podział. Po kilku latach brat sprzedał to mieszkanie i wspólnie z żoną kupili inne mieszkanie, które znowu po iluś tam latach zabrał komornik za długi brata. Brat zmarł 2 lata temu a teraz jego syn żąda ode mnie spłaty, i ma pretensje,...

Wyszukiwarka