Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy?

Potrzebuję porady,
Straż miejska wystosowała do mnie pismo z prośbą o wskazanie kierującego autem. Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy? Czy mandat automatycznie przejdzie na mnie? mam kilka aut i kierowcy się nimi wymieniają, ale nie prowadzę ewidencji, kto, kiedy i jakim autem się poruszał.
anonim cytuj
02-02-2022
Jeśli auta są na firmę masz obowiązek prowadzenia ewidencji ale tylko przez 30 dni jeżeli jednak mandat przyszedł później niż 30 dni nie musisz podawać kto prowadzil auto ponieważ nie masz obowiązku pamiętania o tym jak przetrzymywania dokumentow powyżej 30 dni

anonim cytuj
02-02-2022
Mandat przejdzie na ciebie
+1  
anonim cytuj
02-02-2022

Sugerowane Tematy

Urlop wychowawczy.
Byłam zatrudniona w firmie A na umowę o pracę na czas nieokreślony i korzystałam z urlopu wychowawczego. Rozwiązałam umowę z firmą A za porozumieniem stron z końcem września. Z początkiem października zatrudniłam się w firmie B. Mam tam przepracowane 5 m-cy, jednak potrzebuję wrócić na urlop wychowawczy. Czy mogę to zrobić, czy pomimo zachowania ciągłości musi być jakiś odstęp między urlopami....
UMOWA ZLECENIE I UMOWA NAJMU
Czy skan podpisanej umowy zlecenia zawartej między firmą zleceniodawcą a osobą fizyczną zleceniobiorcą jest ważny? To samo pytanie dotyczy umowy najmu lokalu na biuro zawartej między firmą najemcą a osobą fizyczną wynajmującą. Czy również skany podpisanych rachunków wystawionych odpowiednio przez zleceniobiorcę i wynajmującego w takiej formie też są ważne? ...
Ile mam czasu na rozwiązanie umowy?
Ile mam czasu kiedy pracodawca dopuścił się ciężkiego naruszenia obowiązków pracowniczych na złożenie rozwiązania umowy bez wypowiedzenia? Pracuje w firmie na umowę o pracę na czas nieokreślony, niestety we wrześniu pracodawca wypłacił wynagrodzenie 18 września pomimo iż w umowie mam do 10 każdego miesiąca. Chciałbym wykorzystać ten fakt, aby odejść z pracy z "dnia na dzień". Oczywiście normalnie dalej pracuje i chodzę do pracy zgodni...
Czy dzieci mają obowiązek płacić alimenty dla ojca z ograniczonymi prawami?
Proszę o poradę. Ojciec dzieci ma ograniczone prawa. Nie płacił alimentów, dostawałam z Funduszu Alimentacyjnego. Ma duże zaległości do dziś. Dzieci są już pełnoletnie i mają swoje rodziny. Czy dzieci mają obowiązek płacić dla niego alimenty?...

Wyszukiwarka