Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy?

Potrzebuję porady,
Straż miejska wystosowała do mnie pismo z prośbą o wskazanie kierującego autem. Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy? Czy mandat automatycznie przejdzie na mnie? mam kilka aut i kierowcy się nimi wymieniają, ale nie prowadzę ewidencji, kto, kiedy i jakim autem się poruszał.
anonim cytuj
02-02-2022
Jeśli auta są na firmę masz obowiązek prowadzenia ewidencji ale tylko przez 30 dni jeżeli jednak mandat przyszedł później niż 30 dni nie musisz podawać kto prowadzil auto ponieważ nie masz obowiązku pamiętania o tym jak przetrzymywania dokumentow powyżej 30 dni

anonim cytuj
02-02-2022
Mandat przejdzie na ciebie
+1  
anonim cytuj
02-02-2022

Sugerowane Tematy

Spłata długu po licytacji/przetargu.
Dokonałem spłaty długu już po przetargu/licytacji, komornik oświadczył, że niestety wiąże go art. 781 kpc i mógł umorzyć egzekucję gdybym okazał potwierdzenie wpłaty zaksięgowane do czasu zakończenia licytacji, a czas na spłatę miałem do końca przetargu. Mimo wszystko po około tygodniu skontaktowałem się z wierzycielami (3 wierzycieli) i wpłaciłem im wszystko to co z nakazów i odsetki (bez kosztów komorniczych) z prośbą o cofnięcie wniosków o egz...
Czy osoba wydziedziczona przez matkę ma prawo do zachowku?
Czy osoba wydziedziczona przez matkę ma prawo do zachowku?...
Wynajem mieszkania cudzoziemcowi.
Wynajęłam mieszkanie polsko-tunezyjskiej parze, ona Polka on Tunezyjczyk. Zależy im, aby umowa była na nich obojga- ponieważ jemu to jest potrzebne do jakiegoś urzędu ds. cudzoziemców. Zaznaczyli, że będą zgodnie i solidarnie płacić czynsz i wszelkie koszta, oraz zgodnie odpowiadają za mieszkanie. I teraz mam pytanie, bo nigdy nie wynajmowałam cudzoziemcowi- co mi jest potrzebne? Czy on musi mieć paszport, ważną wizę, czy prawo pobytu? Czy jako ...
dom po dziadku - brak meldunku
Mieszkam z mężem i dziećmi w domu do którego przygarnął nas mój dziadek, dziadek zmarł prawie 3 lata temu, dom w którym mieszkamy nie należy do nikogo (trzeba sprawy spadkowej). Ja osobiście mieszkam tu 12lat wszystkie rachunki za wodę, podatek itd były na dziadka dopóki żył, teraz są na mnie, gmina je przepisała na mnie no bo mieszkam i ktoś to płacić musi. Ale nie chcą mnie zameldować, miałam meldunek czasowy na rok, potem już nie chcą przedłuż...

Wyszukiwarka