Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy?
Potrzebuję porady,
Straż miejska wystosowała do mnie pismo z prośbą o wskazanie kierującego autem. Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy? Czy mandat automatycznie przejdzie na mnie? mam kilka aut i kierowcy się nimi wymieniają, ale nie prowadzę ewidencji, kto, kiedy i jakim autem się poruszał.
Jeśli auta są na firmę masz obowiązek prowadzenia ewidencji ale tylko przez 30 dni jeżeli jednak mandat przyszedł później niż 30 dni nie musisz podawać kto prowadzil auto ponieważ nie masz obowiązku pamiętania o tym jak przetrzymywania dokumentow powyżej 30 dni
Witam wszystkich.
Czy wynajmujacy ma prawo zabrać kaucję za mieszkanie przy rozwiązaniu umowy najmu okazjonalnego przed końcem trwania umowy? W umowie są zawarte tylko sytuacje opisane w k.c oraz za porozumieniem stron. My doszliśmy do porozumienia ale w ramach kary zabrano nam kaucję. Czy jest sens walczyć o kaucję w sądzie? Dodam, że wynajmujący na piśmie zaznaczył, że nie wnosi uwag do stanu mieszkania a na poczet wcześniejszego rozwiązania u...
Czy można tak spisać umowę najmu na czas określony by lokator nie mógł jej wypowiedzieć?
Mam w tym interes by jako właściciel zawrzeć umowę najmu mieszkania
na czas określony, co najmniej na rok ale tak, by lokator nie mógł jej wypowiedzieć wcześniej.
Mieszkam w innym mieście i wyszukiwanie lokatorów wiąże się dla mnie z dużą stratą czasu (co za tym idzie pieniędzy). Chcę tego uniknąć.
Czy prawo pozwala na zawarcie takiej umowy tak by lokator...
Witam, jeżeli mam zwolnienie lekarskie wypadkowe od dnia 11.08 do 30.09, i mam umówioną wizytę dopiero na 11.09, a lekarz chirurg może wystawić takie zwolnienie tylko 3 dni wstecz, to czy zwolnienie wypadkowe jest traktowane tak jak przepracowane 33 czy tam 30 dni w pracy i mogę np, wziąć zwykłe zwolnienie od jakiegoś lekarza na okres do 11.09?...
Witam, mam pytanie od końca maja do końca lipca pracowałam na umowę zlecenie (co miesiąc nowa umowa) od sierpnia pracuje na Umowę o pracę (czas nieokreślony). Wszystkie umowy w jednej firmie. Ostatnio dowiedziałam się że jestem w ciąży. Jak wygląda sprawa ze zwolnieniem? Muszę przepracować 90 dni aby mieć płatne l4? ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: