Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy?
Potrzebuję porady,
Straż miejska wystosowała do mnie pismo z prośbą o wskazanie kierującego autem. Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy? Czy mandat automatycznie przejdzie na mnie? mam kilka aut i kierowcy się nimi wymieniają, ale nie prowadzę ewidencji, kto, kiedy i jakim autem się poruszał.
Jeśli auta są na firmę masz obowiązek prowadzenia ewidencji ale tylko przez 30 dni jeżeli jednak mandat przyszedł później niż 30 dni nie musisz podawać kto prowadzil auto ponieważ nie masz obowiązku pamiętania o tym jak przetrzymywania dokumentow powyżej 30 dni
Dzień dobry. Witam wszystkich serdecznie. Mam takie pytanie. Czy jest jakiś konkretny paragraf na udostępnianie czyjegoś wizerunku? Bez pozwolenia? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru....
Znajomy pomagał sąsiadowi w ogródku, kosił trawę, przycinał drzewka, rąbał drewno do kominka, grabił. Sąsiad wg wypracowanych godzin przelewał mu na konto raz w miesiącu kasę. Trwało to kilka miesięcy. Były to małe kwoty między 200, a 600 zł. W tytule wypłaty było tylko "wpłata". Teraz bank wzywa znajomego do osobistego wstawienia się w banku w celu wytłumaczeniu z jakiego źródła ma te wpłaty. Napisali coś o ustawie prania brudnych pien...
Dzień dobry. Szukam porady co zrobić w takiej sytuacji. Moja mama bierze ślub z partnerem, który ma już pełnoletnią córkę.
Mieszkanie, w którym mieszka moja mama z partnerem jest zapisane na mnie i mamę. Jak się zabezpieczyć przed przypadkiem, kiedy za jakiś czas jego córka będzie domagała się (po śmierci ojca) jakieś spłaty lub części mieszkania z racji, że jej ojciec tam mieszkał i miał jakiś wkład w to mieszkanie po ślubie. Jakaś intercyza c...
Dzień dobry, bardzo proszę o poradę.
Mój brat z przyszłą bratową chcieli zamówić zaproszenia ślubne. weszli na stronę internetową która ich interesowała i wybrali sobie zaproszenia .
Na stronie głównej zaproszenie kosztowało 14 zł, ale po tym jak kliknęło się w dane zaproszenie pokazała się cena około 7 zł lub 7 zł z groszami. Moja bratowa postanowiła zamówić, ponieważ była to duża różnica cenowa i doszła do wniosku, że może jest jakaś Promoc...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: