Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy?
Potrzebuję porady,
Straż miejska wystosowała do mnie pismo z prośbą o wskazanie kierującego autem. Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy? Czy mandat automatycznie przejdzie na mnie? mam kilka aut i kierowcy się nimi wymieniają, ale nie prowadzę ewidencji, kto, kiedy i jakim autem się poruszał.
Jeśli auta są na firmę masz obowiązek prowadzenia ewidencji ale tylko przez 30 dni jeżeli jednak mandat przyszedł później niż 30 dni nie musisz podawać kto prowadzil auto ponieważ nie masz obowiązku pamiętania o tym jak przetrzymywania dokumentow powyżej 30 dni
Witam jakie dokumenty powinnam dodać do wniosku o uregulowanie kontaktów z dzieckiem ?
Co najlepiej ująć we wniosku o ograniczeniu praw? ( chce decydować o edukacji, miejscu pobytu i leczeniu dziecka- dziecko niepełnosprawne -z ojcem często brak kontaktu, wyniki , lekarze go też nie interesują).
Czy mogę złożyć wniosek o pokrycie kosztów utrzymania pół na pół czy tylko o alimenty?
Na adwokata mnie nie stać -syn potrzebuje kosztownego leczeni...
Witam czy pracodawca ma prawo pobrać opłatę(czyt. Ściągnąć mi przy następnej wypłacie pieniądze) za ciuchy robocze które otrzymałam jeśli rozwiązuje umowę za porozumieniem?...
Dwa lata temu za pośrednictwem adwokata złożyłem pozew do sądu w sprawie dłużnika. Prze pierwsze kilka miesięcy mój adwokat informował mnie na bieżąco, że na razie nie ma żadnych nowych informacji w sprawie. Od ponad roku roku nie mogę się skontaktować z prawnikiem, więc mam powody sądzić, że zostałem przez niego wyrolowany. Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia przeze mnie czy pozew w ogóle został złożony, a jeśli tak to na jakim etapie jest spra...
Od półtora tygodnia przybywam na L4 .
Wydzwania do mnie przełożona z pytaniami na co jestem chora i czy zwolnienie będzie przedłużone . Ciągle powtarza jak to beze mnie sobie nie radzą . Czy jest to już nękanie pracownia ? Poszłam na L4 od psychiatry z tego tytułu , że zostałam obarczona nadmiernymi obowiązkami , cięgle niesłusznie słyszę pretensje w swoim kierunku , zmieniono mi godziny pracy ... Nie dość, że sama siebie mam doszkalać to jeszc...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: