Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy?

Potrzebuję porady,
Straż miejska wystosowała do mnie pismo z prośbą o wskazanie kierującego autem. Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy? Czy mandat automatycznie przejdzie na mnie? mam kilka aut i kierowcy się nimi wymieniają, ale nie prowadzę ewidencji, kto, kiedy i jakim autem się poruszał.
anonim cytuj
02-02-2022
Jeśli auta są na firmę masz obowiązek prowadzenia ewidencji ale tylko przez 30 dni jeżeli jednak mandat przyszedł później niż 30 dni nie musisz podawać kto prowadzil auto ponieważ nie masz obowiązku pamiętania o tym jak przetrzymywania dokumentow powyżej 30 dni

anonim cytuj
02-02-2022
Mandat przejdzie na ciebie
+1  
anonim cytuj
02-02-2022

Sugerowane Tematy

Udostępnianie danych na etykiecie
Witam, firma wysyła towar do klienta firmami kurierskimi. Na etykiecie podaje dane teleadresowe oraz telefon i mail do konkretnej osoby. Macie jakiś szablon zgody na udostępnienie takich danych?...
Jak odzyskać należne pieniądze za zaległy urlop?
Dostałem rozwiązanie umowę o pracę za wypowiedzeniem Treść wypowiedzenia umowy Rozwiązuje z panem zawartą w dniu z zachowaniem trzymiesięcznego okresu wypowiedzenia, która upłynie w dniu 30 czerwiec 2023r. Przyczyną rozwiązania umowy z powodu likwidacji stanowiska pracy i złożenie do Sądu wniosku o upadłość firmy. Jednocześnie informuję że w terminie 21 dni od daty doręczenia niniejszego pisma przysługuje Panu prawo wniesienia odwołania do Są...
Wykorzystywanie zdjęć znalezionych w Internecie w celach zarobkowych.
Mam pytanie odnośnie wykorzystywania zdjęć znalezionych w Internecie w celach zarobkowych. Dokładniej chciałam zapytać czy mogę użyć zdjęć stockowych darmowych i potem przerabiać je jako pomoce dydaktyczne (dopisać nazwy, zmieniać kolory). Następnie je sprzedawać jako pomoce? ...
Czy żłobek może wyznaczyć godzinę przyjęcia dzieci?
Dzisiaj przy odprowadzaniu dziecka do publicznego żłobka zostałam poinformowana, że od jutra przyjmują tylko dzieci przyprowadzone do godziny 8. Po godzinie 8 dzieci już nie przyjmują. Czy to jest zgodne z prawem? Czy żłobek może narzucić godzinę, na którą ma być przyprowadzone dziecko?...

Wyszukiwarka