Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy?
Potrzebuję porady,
Straż miejska wystosowała do mnie pismo z prośbą o wskazanie kierującego autem. Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy? Czy mandat automatycznie przejdzie na mnie? mam kilka aut i kierowcy się nimi wymieniają, ale nie prowadzę ewidencji, kto, kiedy i jakim autem się poruszał.
Jeśli auta są na firmę masz obowiązek prowadzenia ewidencji ale tylko przez 30 dni jeżeli jednak mandat przyszedł później niż 30 dni nie musisz podawać kto prowadzil auto ponieważ nie masz obowiązku pamiętania o tym jak przetrzymywania dokumentow powyżej 30 dni
W listopadzie 2023 wynająłem mieszkanie parze, z tym że umowę najmu okazjonalnego podpisałem tylko w obecności mężczyzny, jego partnerka nie mogła być być obecna. Jak się niedawno okazało po prostu była w ciąży, facet chciał to zataić. Najemca zalega z jednym czynszem (za chwilę prawdopodobnie z dwoma) oraz z opłatami bieżącymi. Dziecko ma kilka miesięcy a ten fakt nie został mi zgłoszony. W ogłoszeniu wyraźnie zaznaczyłem że wynajmę singlowi lub...
Witam, gdzie mogę zgłosić właściciela sklepu, który notorycznie nie daje mi zapłacić kartą za zakupy, chociaż terminal na ladzie świeci i działa? To powtarza się notorycznie od około pół roku nawet gdy kwota za zakupy jest większa niż jakieś drobne typu 10 złotych....
Play dzieli się swoją bazą numerów z firmami trzecimi?
Dzisiaj miałem dziwną sytuację: do mojej żony zadzwoniła firma, która jak sprawdziłem z necie - spamuje telefonami ze zbiórką na pomoc dzieciom (nie wiem czy oszustwo czy nie - nie wnikam na razie). Zmartwiło mnie jednak to, że pytali o mnie z imienia i nazwiska. Byłem przekonany, że nikt poza Play nie ma prawa wiedzieć, jakie inne numery tel. mam u tego dostawcy. Dzwoniłem do Play a tam pow...
Sąsiad zalał mi sufit w łazience
Zgłosiłem do ubezpieczenia i częściowo pokryli mi koszty naprawy
Cały sufit od nowa zrobiłem i po miesiącu znowu zalał mi sąsiad mieszkanie
Czy mogę ponownie zgłaszać szkodę do firmy ubezpieczeniowej??...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: