Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy?
Potrzebuję porady,
Straż miejska wystosowała do mnie pismo z prośbą o wskazanie kierującego autem. Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy? Czy mandat automatycznie przejdzie na mnie? mam kilka aut i kierowcy się nimi wymieniają, ale nie prowadzę ewidencji, kto, kiedy i jakim autem się poruszał.
Jeśli auta są na firmę masz obowiązek prowadzenia ewidencji ale tylko przez 30 dni jeżeli jednak mandat przyszedł później niż 30 dni nie musisz podawać kto prowadzil auto ponieważ nie masz obowiązku pamiętania o tym jak przetrzymywania dokumentow powyżej 30 dni
Taka sytuacja.
Żona jest kosmetyczką
Wykonała zabieg (240zł)pewnej Pani.
Gdy doszło do płatności odrzuciło Pani kartę 3 -krotnie. Jeszcze podnosiła głos ze żona ma popsuty terminal itp.
Terminal sprawny.
Pani pojechała do bankomatu wróciła i się przyznała ze jednak nie ma kasy na koncie. Wiec przyniesie jutro.
Dziś się nie zjawiła
Na komunikaty smsem o zaległości pieniężnej w salonie nie odpowiada.
Telefonu nie odbiera itp.
Na m...
Dzień dobry. Zostałem skazany przez sąd za 9 czynów. Każdy po kilka miesięcy. Sąd orzekł karę łączna za te czyny dwa lata. Po złożeniu kasacji do sądu najwyższego ten uchylił 8 z 9. Pozostało skazanie za jeden czyn, za który sąd skazał mnie na 8 msc. Czy mogę złożyć wniosek do sądu wykonawczego o zawieszenie wykonania, tym bardziej, że na początku w postepowaniu przygotowawczym odbyłem areszt w postaci 2 miesięcy pozbawienia wolności?...
Witam. Sytuacja wygląda tak: chcieliśmy kupić wspólnie z partnerem mieszkanie skorzystaliśmy z pomocy doradcy kredytowego. Przeanalizował naszą sytuację i stwierdził że najkorzystniej będzie dla nas jeśli kredyt będzie tylko na mojego partnera. Teraz mieszkanie jest już kupione w akcie notarialnym widnieje tylko mój partner. Chciałabym jednak być dopisana do tego aktu notarialnego. Będę w końcu razem z partnerem remontować urządzać mieszkanie i s...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: