Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy?
Potrzebuję porady,
Straż miejska wystosowała do mnie pismo z prośbą o wskazanie kierującego autem. Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy? Czy mandat automatycznie przejdzie na mnie? mam kilka aut i kierowcy się nimi wymieniają, ale nie prowadzę ewidencji, kto, kiedy i jakim autem się poruszał.
Jeśli auta są na firmę masz obowiązek prowadzenia ewidencji ale tylko przez 30 dni jeżeli jednak mandat przyszedł później niż 30 dni nie musisz podawać kto prowadzil auto ponieważ nie masz obowiązku pamiętania o tym jak przetrzymywania dokumentow powyżej 30 dni
Hej potrzebuje waszej porady.
Chcę pożyczyć od siostry 120 tys zł, które otrzymana przelewem na konto. Umówione jesteśmy ze oddam jej po 14 miesiącach.
Czy muszę od tego płacić podatek? Zgłaszać to w US?...
Witam. Wlasciciel mieszkania nie zwrocil kaucji,na wezwanie do zapłaty brak reakcji i złożyłem pozew przez e-sad i zostalo umorzone bo "uzasadnienie moje budzi watpliwosci" a dowodow nie kazali przedstawiac, co w tej sytuacji moge zrobic?...
Witam,
Oddałem urządzenie elektryczne na gwarancje , została uznana i podczas rozmowy telefonicznej dowiedziałem się,ze praktycznie wszystko zostało wymienione co jest w środku, „ze starych rzeczy została tylko obudowa” . Produkt kupiony w tym roku w marcu i podlega 2 letniej gwarancji. Po naprawie Pan z serwisu powiedział, ze na nowe części zostaje udzielona tylko 6 miesięczna gwarancja. Czy jest to uregulowane jakos prawnie ? Na wszystkich str...
Z końcem kwietnia kończy mi się UOP na czas określony. Nie będę przedłużał umowy i tu moje pytanie: czy pracodawca ma obowiązek udzielenia mi zaległego urlopu?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: