Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy?
Potrzebuję porady,
Straż miejska wystosowała do mnie pismo z prośbą o wskazanie kierującego autem. Co się stanie w momencie gdy nie odpiszę na to wezwanie, bądź nie wskaże kierowcy? Czy mandat automatycznie przejdzie na mnie? mam kilka aut i kierowcy się nimi wymieniają, ale nie prowadzę ewidencji, kto, kiedy i jakim autem się poruszał.
Jeśli auta są na firmę masz obowiązek prowadzenia ewidencji ale tylko przez 30 dni jeżeli jednak mandat przyszedł później niż 30 dni nie musisz podawać kto prowadzil auto ponieważ nie masz obowiązku pamiętania o tym jak przetrzymywania dokumentow powyżej 30 dni
Dzień dobry, mój ojciec od ponad 2 lat przebywa w szpitalu dla nerwowo i psychicznie chorych. Niedawno zmarł brat ojca. Jak w takiej sytuacji wygląda proces odrzucenia spadku?...
Dzień dobry, mam problem z zadłużeniem. Spłaciłam zadłużenie u komornika i mam postanowienie że zadłużenie zostało w całości spłacone. Była to sprawa zakończona w listopadzie 2022 roku. Dziś dostaje e-mail od innego komornika że mam do spłaty zadłużenia na kwotę 400zl na ten sam numer sprawy i klauzurę wykonalności. Może mi ktoś wyjaśnić jak to możliwe.
Klauzurą wykonalności z dnia 09.02.2016.
Jakim prawem po ponad pół roku tą samą sprawę pro...
Jeśli rodzice nie chcą płacić alimentów na studia w momencie gdy takowe się należą, to kiedy należy złożyć pozew? Chodzi mi o to, czy można go złożyć np. na pięć czy cztery miesiące przed rozpoczęciem studiów, czy dopiero gdy rok akademicki się już zacznie? Jeśli to drugie, to wydaje mi się to trochę dziwne, skoro sprawy sądowe mogą trwać przez wiele miesięcy.....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: