Zmiana terminu wynagrodzenia.

Zawsze swoje wynagrodzenie otrzymywałem do tej pory ostatniego dnia każdego miesiąca.
2 tygodnie temu podpisałem aneks, w którym pracodawca zmienił mój termin wypłaty wynagrodzenia na 10tego każdego miesiąca. Ostatnia wypłatę otrzymałem 31 października, była to wypłata za m-c wrzesień.
Czy pracodawca ma prawo wypłacić wypłatę za sierpień dopiero w grudniu?
anonim cytuj
23-11-2023
Nie ma.

anonim cytuj
23-11-2023
Po to został zmieniony termin żeby wypłacać wynagrodzenie 10 dnia następnego miesiąca
Za październik dostaniesz 10 listopada.

anonim cytuj
23-11-2023

Sugerowane Tematy

Podwójne pobranie pieniędzy.
W piątek płaciłam za paliwo na stacji benzynowej. 160 zł gotówka i 130 zl blikiem. Pierwsza transakcja blik na terminalu odrzucona - dostałam kopie, ale pieniądze zostały pobrane z konta. Pan mi się pytał czy mogę zapłacić karta, powiedziałam, ze nie posiadam. Zapłaciłam na drugim terminalu tez blikiem i płatność przeszła. Mam jutro dzwonić na stacje jednak blik nie został zwrócony. Czy ktoś miał podobna sytuacje? Bank zrzuca na stacje, stacja ...
Brak możliwości zażalenia.
Odbywając kare pozbawienia wolności odbyła się sprawa zaoczna bez mojego udziału i powiadomienia mnie o terminie sprawy! Nie otrzymałem postanowienia sądu, dlatego też nie mogłem się od decyzji odwołać. Od służby więziennej dowiedziałem się, że doszło mi następne 4 miesiące odsiadki z art178. To było około 2 miesięcy po wydaniu wyroku. Co najlepsze Nigdy nie zostałem zatrzymany pod wpływem prowadząc pojazd mechaniczny. Myślałem, że żyjemy w pańs...
Czy pracodawca ma prawo ujawnić chorobę pracownika?
Po kilkunastu latach pracy w charakterze kierownika zakładu, trafiłem do firmy dla której wyzysk i "zajeżdżanie" pracowników to norma. Po roku pracy znalazłem się na L4 - od psychiatry - wypalenie zawodowe. Dziś dowiedziałem się, że szef w/w firmy na spotkaniach przekazał pracownikom od jakiego lekarza mam zwolnienie. Już chyba nie ma osoby, która nie wie. Czy takie zachowanie nie jest poważnym naruszeniem moich praw? Pomimo, że nie pla...
Czy komornik może rozłożyć zadłużenie na raty?
Mam komornika za faktury za tel ( 5 lat temu wziąłem znajomemu i się okazuje teraz, że nic nie spłacał) tak wiem źle zrobiłem.... Jednak dług narósł z kosztami itd do ponad 5 tysięcy ... Jak napisać do komornika albo co napisać do komornika, żebym mógł wpłacać dobrowolne wpłaty aby nie zajął mi wynagrodzenia..... Zarabiam najniższą krajową, żona aktualnie nie ma pracy , jest w trakcie szukania ( jednak nasz teren jest straszny do znalezienia pr...

Wyszukiwarka