Współwłasność nieruchomości (PIT)

Dzień dobry. Po śmierci mamy dziedziczę nieruchomość po 1/2 z siostrą. Czy składając do US PIT wpisuję szacowaną wartość całej nieruchomości, czy tylko swojej części?
anonim cytuj
29-01-2021
Jak rozumiem chodzi o SD Z2 (zgłoszenie spadku do zwolnienia z podatku od spadku) nie PIT.
Zgłasza się nabyte udziały w przedmiotach należących do spadku i podaje się wartość udziału.
W formularzu wyraźnie jest napisane: Wartość rynkowa nabytej rzeczy lub nabytego prawa majątkowego (udziału) w dniu powstania obowiązku podatkowego (w zł).

anonim cytuj
29-01-2021
Bardzo dziękuję.

anonim cytuj
29-01-2021

Sugerowane Tematy

Umowa na zastępstwo.
Mam problem w kwestii umowy w pracy. Prace zaczęłam 25.01.2021 na zastępstwo, pierwsza umowa na 3 miesiące (zastępstwo), następnie dostałam umowę do 31.10.2021 (również zastępstwo). Kolejna umowa od 31.10.2021 do 31.10.2022 (również na zastępstwo) i aktualną umowę dostałam 31.10.2022 do 31.10.2023, ale już bez informacji o zastępstwie. Na dniach powinnam dostać nową umowę, czy może być to nadal umowa tylko na rok, i czy jeśli poprzednia nie był...
Problem z rejestracją auta.
Witam, jak się zabrać sądownie za ustalenie własności pojazdu? Kupiłem auto z kilkoma umowami (nikt z poprzednich właścicieli nie rejestrował tego na siebie), jedna z nich zaginęła przez co jest problem teraz z rejestracją auta....
Czy mam obowiązek dawać córce komórkę żeby rozmawiała z ojcem?
Witam. Ojciec córki ma kontakty ustalone sądownie. Wyjechał zagranice. Przyjeżdża raz na pol roku. Żąda ode mnie że wtedy kiedy ma ustalone kontakty ma mieć kontakt z dzieckiem przez telefon. Czy ja mam obowiązek dawać córce komórkę żeby z nim rozmawiała? Grozi mi że pójdzie do sądu, żeby mnie ukarali bo utrudniam mu kontakty. Corka ma 7 lat....
Kradzież
Witam Zostałam przyłapana z towarem o wartości 100.97, dostałam mandat Jednakże według monitoringu na przestrzeni 3 miesięcy okradlam sklep na 666 złotych Dostałam wezwanie na przesłuchanie w sprawie tych kradzieży na 666 złotych Czy sąd będzie sumował te kradzieże? Jakiej kary się spodziewać? Jestem osobą z czystą kartą ...

Wyszukiwarka