Dzień dobry. Po śmierci mamy dziedziczę nieruchomość po 1/2 z siostrą. Czy składając do US PIT wpisuję szacowaną wartość całej nieruchomości, czy tylko swojej części?
anonim cytuj
29-01-2021
Jak rozumiem chodzi o SD Z2 (zgłoszenie spadku do zwolnienia z podatku od spadku) nie PIT.
Zgłasza się nabyte udziały w przedmiotach należących do spadku i podaje się wartość udziału.
W formularzu wyraźnie jest napisane: Wartość rynkowa nabytej rzeczy lub nabytego prawa majątkowego (udziału) w dniu powstania obowiązku podatkowego (w zł).
Pisałam pozew o podwyższenie alimentów, po miesiące dostałam pismo z sądu czy zgadzam się na mediacje, zgodziłam się, ale mam przedstawić tabelaryczny wykaz kosztów utrzymania dziecka wraz z tym kiedy wzrosły koszty tego utrzymania. Jak to zrobić? Skoro od 11 lat dziecko nie miało nigdy podwyższonych alimentów no i koszty wzrastają wraz z wiekiem i potrzebami dziecka. Byłam u prawnika i powiedział, żeby w tabeli napisać ile było kiedyś a ile tera...
Witam miałam sprawę o alimenty z ojcem dziecka wygrana. Problem w tym że się przeprowadziłam a wyrok sądu nie dotarł. Cóż mogę zrobić gdzie go szukać? Nie było też żadnego awizo. Wyrok miał przyjść pocztą....
Witam, chciałbym złożyć wniosek o przywrócenie terminu w postepowaniu egzekucyjnym w administracji. Dowiedziałem się że mam zajęty rachunek bankowy, informację ta otrzymałem dopiero w placówce bankowej podczas wizyty. Okazało się, że na adres pod którym od wielu lat nie mieszkam został wysłany tytuł wykonawczy, który odebrał ktoś z rodziny z 2 miesiące temu i zapomniał mi powiedzieć. Nie jestem w stanie złożyć zarzutu, bo od momentu doręczenia je...
Witam, dostałem dziś wezwanie na komisariat jako "świadek" niema wskazanego sprawy, ani wskazanego art. sprawy,, nie mam zielonego pojęcia, czego może dotyczyć sprawa, czy jak zadzwonię, coś mi powiedzą? Powinni wskazać chociaż art, a nie ma nic....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: