Dzień dobry. Po śmierci mamy dziedziczę nieruchomość po 1/2 z siostrą. Czy składając do US PIT wpisuję szacowaną wartość całej nieruchomości, czy tylko swojej części?
anonim cytuj
29-01-2021
Jak rozumiem chodzi o SD Z2 (zgłoszenie spadku do zwolnienia z podatku od spadku) nie PIT.
Zgłasza się nabyte udziały w przedmiotach należących do spadku i podaje się wartość udziału.
W formularzu wyraźnie jest napisane: Wartość rynkowa nabytej rzeczy lub nabytego prawa majątkowego (udziału) w dniu powstania obowiązku podatkowego (w zł).
Mój obecny partner ma syna w akcie urodzenia wpisane jest tylko jego imię. Dziecko ma nazwisko matki. Partner od dwóch miesięcy płaci dobrowolnie 500zł plus robi zakupy dla małego jak go zabiera kupuje ubranka itp. sprawa w sądzie w toku. Matka dziecka robi problemy żąda od ojca dziecka zaległych alimentów których nie ma zasądzonych. Co w takiej sytuacji robić?...
Byłam na wyrwaniu zęba prywatnie gdzie podpisywałam zgodę na wyrwanie.
Po tygodniu czasu zaczęło mnie boleć ucho. Myślałam że mam stan zapalny ucha. Lekarz mówi że mnie boli z powodu wyrwania zęba i że najprawdopodobniej dentysta podczas usuwania mógł coś uszkodzić.
Czy mam jakiekolwiek szanse na wygranie sprawy jeśli bym pozwala dentystę...
Witam. Bardzo proszę o poradę.
Mój były mąż ma wyrok za znęcanie się psychiczne i fizyczne nade mną oraz zakaz kontaktowania się i zbliżania.
Mamy dwoje dzieci. Ze względu że były mąż mieszka dość daleko od nas, gdy przyjeżdża wynajmuje hotel i tam zabiera dzieci i spędza z nimi czas. Kontakty ustalone sądownie.
Ja pracuje w hotelarstwie. Mój były mąż wynajął pokój w hotelu w którym ja pracuje i przez pewien okres zamierza w nim mieszkać wraz...
Dzień dobry.
Pracodawca zatrudnia na podstawie umowy zlecenie lub lub działalność gospodarcza. Na czym polega to drugie? I czy jest to zgodne z prawem
...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: