Dzień dobry. Po śmierci mamy dziedziczę nieruchomość po 1/2 z siostrą. Czy składając do US PIT wpisuję szacowaną wartość całej nieruchomości, czy tylko swojej części?
anonim cytuj
29-01-2021
Jak rozumiem chodzi o SD Z2 (zgłoszenie spadku do zwolnienia z podatku od spadku) nie PIT.
Zgłasza się nabyte udziały w przedmiotach należących do spadku i podaje się wartość udziału.
W formularzu wyraźnie jest napisane: Wartość rynkowa nabytej rzeczy lub nabytego prawa majątkowego (udziału) w dniu powstania obowiązku podatkowego (w zł).
Witam, Proszę o radę.
Samochód ma dwóch właścicieli, jeden z nich ma długi.
Moje pytanie czy komornik może sprzedać samochód na poczet długów jednego z nich ?...
Pracuje na umowę o pracę na czas nieokreślony 3 lata, szef kazał podpisać mi rozwiązanie umowy z dnia na dzień, bez żadnego dnia wypowiedzenia, powiedział, że jeśli tego nie podpisze to zwolni mnie dyscyplinarnie. Proszę o pomoc...
Witam. Kilka dni temu moją bliską osobę zatrzymała policja, był pod wpływem narkotyków oraz miał je przy sobie... Około 3 lat temu był ten sam incydent i stracił prawo jazdy miał zakaz robienia uprawnień na 5 lat.
Teraz twierdzi że po nocy na dołku nie miał rozmowy z prokuratorem i nie wie co mu grozi ale w to nie wierzę.
A więc pytanie co może grozić za jazdę pod wpływem narkotyków, posiadanie ich przy sobie, jazdę bez uprawnień jeśli osoba by...
Małżeństwo z 2 dzieci. Żona zdradza męża, zachodzi w ciążę z obecnym partnerem. Rodzi dziecko nowego partnera jeszcze w trakcie trwania sprawy rozwodowej. Doszło do sprawy o zaprzeczenie ojcostwa gdyż według prawa dziecko poczęte w trakcie trwania związku małżeńskiego jest dzieckiem męża. Sprawa rozwodowa odbyła się kilka tygodni temu. Sąd orzekł rozwód ale jeszcze nie został do małżonków doręczony prawomocny wyrok rozwodowy z sądu. Teraz mąż d...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: