Dzień dobry. Po śmierci mamy dziedziczę nieruchomość po 1/2 z siostrą. Czy składając do US PIT wpisuję szacowaną wartość całej nieruchomości, czy tylko swojej części?
anonim cytuj
29-01-2021
Jak rozumiem chodzi o SD Z2 (zgłoszenie spadku do zwolnienia z podatku od spadku) nie PIT.
Zgłasza się nabyte udziały w przedmiotach należących do spadku i podaje się wartość udziału.
W formularzu wyraźnie jest napisane: Wartość rynkowa nabytej rzeczy lub nabytego prawa majątkowego (udziału) w dniu powstania obowiązku podatkowego (w zł).
Mój tata jest od kilku lat na emeryturze, mama nie pracowała nigdy, nie ma lat pracy, ma 65 lat, czy w razie śmierci taty mama otrzyma jakiś procent jego emerytury ?...
Czy odrzucenie spadku można cofnąć? I co jeśli dostałam pismo że moja matka odrzuciła i ja jestem kolejna to co w sytuacji kiedy ona będzie chciała cofnąć swoje oświadczenie woli to co wtedy z moim terminem?...
Cześć,
Skazany został zobowiązany przez sąd do zwrotu mi, czyli pokrzywdzonemu, kosztów pełnomocnika. Wyrok jest prawomocny. Jak dochodzić zwrotu takich kosztów? Czy mam samemu wystosować wezwanie do zapłaty?...
Dzień dobry,
Na jednej z grup znalazłem post, gdzie jeden z członków wytyka fanpagowi błędy edukacyjne w opiece nad zwierzętami. Potwierdza to screenshotami.
Na drugiej grupie dosłownie cytowałam tekst tamtego chłopaka i wrzuciłam takie same screenshoty z fanpaga (które on zrobił)
Teraz fanpage grozi mi, że pójdzie do prokuratury za naruszenie praw autorskich. Pisze do mnie, że przekazane informację są nieprawdziwe, a udostepnianie bez jej zg...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: