Reklamacja towaru

Witam serdecznie.
Mam pytanie odnośnie reklamacji towaru. W dniu 04.01 wysłałam zgodnie z formularzem reklamacyjnym uszkodzony produkt. Został dostarczony do magazynu pośrednika sprzedaży OleOle 05.01 (zgodnie z internetowym potwierdzeniem dostarczenia) natomiast maila, że sprzęt został przyjęty do weryfikacji dostałam 12.01. Jednocześnie OleOle przekazało informacje, że ze względu na covid rozpatrzenie reklamacji może trwać dłużej.

Moje pytania:
1. Czy jest to zgodne z prawem, że teraz rozpatrzenie reklamacji trwa dłużej niż z tego co się orientuje 14 dni? (Chyba ze się mylę odnośnie 2 tygodni)
2. Od kiedy liczy się moment rozpatrzenia reklamacji? Od momentu aż trafił do wskazanego w formularzu magazynu (05.01) czy maila, że reklamacja jest przyjęta do realizacji (12.01)?
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam.
anonim cytuj
26-01-2021
Czy Pani roszczenia były z tytułu rękojmi?

anonim cytuj
26-01-2021
Mam nadzieję, że odpowiadam na pytanie bo 1 raz reklamowałam produkt stąd moja znikoma wiedza odnośnie rekojmi. Wada produktu została stwierdzona po kilku miesiącach użytkowania. Kupiłam dwa z czego ten reklamowany głośno pracował i pokazywał nieprawidłowe parametry na wyświetlaczu. Weszłam teraz na formularz zgłoszeniowy który załączyłam do wysłanego produktu i jest na niej zawarte; podstawa prawna: gwarancja.

anonim cytuj
26-01-2021
To czas rozpatrzenia i inne kwestie znajdzie Pani w umowie gwarancji/regulaminie/karcie.

anonim cytuj
26-01-2021
Dziękuje serdecznie za informacje.

anonim cytuj
26-01-2021

Sugerowane Tematy

Wniosek o umorzenie postępowania.
Jestem represjonowany politycznie ze względu na wpisy internetowe. Prokuratura wszczęła kilka spraw wobec mnie. Jedną zakończyła uznając mnie ostatecznie za świadka i oddając mi sprzęt komputerowy. Inne sprawy zostały połączone i przesłane do drugiej prokuratury. Ta druga prokuratura uchyliła jeden zarzut, który wydała ta pierwsza. Pozostałe zarzuty postawiono mi już ponad rok temu. Potwierdziłem że ja dokonywałem danych wpisów ale zdecydowanie z...
Odrzucona płatność w sklepie.
W jednym ze sklepów spożywczych pokazano mi zdjęcie z kamery (możliwe że to byłam ja tak na 70%). Że miesiąc temu gdy kupowałam, płatność została odrzucona a ja odeszłam. Pani odwoływała się do mojego sumienia że mam jej zapłacić. W sklepie byli ludzie ja w szoku i się tylko pytałam jak to możliwe że ona nie zareagowała w sklepie jak odrzuciło transakcje. Tłumaczyła się że dużo ludzi było itp. że strachu i wstydu trochę ( była ze mną córka) zapła...
umowa uzyczenia
Witam serdecznie rok temu uzyczylam swoj dom siostrze z partnerem.Miesiac pozniej zaczely sie awantury miedzy nimi wyzwiska z jego strony ,naduzywanie alkoholu ,wczoraj doszlo awantury z udzialem moich starszych rodzicow ktorzy mieszkaja obok.Pijany partner siostry wyzywal do moich rodzicow.Umowe uzyczenia podpisalam z mozliwoscia 6 miesiecznego wypowiedzenia na okres 5 lat .W obecnej sytuacji chcialabym ja wypowiedziec temu panu natychmiastowo ...
Świadczenia finansowe dla chorych na raka.
Witam. Jestem chora na nowotwór złośliwy czy mogę ubiegać się o rentę lub inne świadczenie? Jestem osobą bezrobotną i wyrejestrowaną w urzędzie pracy....

Wyszukiwarka