Witam.
Nigdy nie wniosłam do sądu o alimenty dla syna. Ojciec dziecka 2x zapłacił synowi pieniążki przekazem pocztowym o tytule: ALIMENTY ZA MIESIĄC 09, 10,11 na syna.....
Teraz pisze Pozew o Alimenty dla mojego syna. Czy sąd może uwzględnić te 2 przekazy jako alimenty mimo że nigdy nic nie było sadownie ustalone?
anonim cytuj
26-01-2021
Alimenty nie muszą być ustalane sądownie, a zatem dobrowolne wpłaty o takim tytule w przelewie są świadczeniami alimentacyjnymi.
Witam, w lipcu otrzymałem bardzo wysoką fakturę za prąd, w której wskazano zużycie na poziomie dwukrotności średniego rocznego zużycia energii przyjętego dla danej grupy energetycznej. Jest to zupełny absurd ponieważ po sprawdzeniu sieci przez elektryka niemożliwe jest takie zużycie. Nieruchomość użytkowana jest też sporadycznie jako domek letniskowy.
W związku z tą fakturą złożyłem wniosek o dokonanie badania licznika. Wynik badania przyszedł p...
W sobote sprzedalem panu x obiektyw do aparatu. Pan przyjechal,posprawdzal,stwierdzil ze wszystko jest ok,umowe spisalismy sprzedażową. Po dwoch dniach pan x dzwoni i twierdzi ze obiektyw jednak nie jest tak ostry jak myslal i chce zwrocic go. Ja juz tych pieniedzy nie mam. Prowadzę jednoosobawa dzialalnosc gospodarcza,natomiast obiektyw sprzedalem jako osoba fizyczna. W dwa dni moglo soe wiele stac,nie mam gwarancji ze pan x nie zepsul go lub ni...
Odbyła się rozprawa sądowa o zabezpieczenie kontaktów ojca z dzieckiem na której każdy z nas. Podpisał zgodę że zgadzamy się na to zabezpieczenie.3 dni po rozprawie ojciec dziecka przynosi mi grafik z firmy do której został świeżo zatrudniony i chce zmiany widzeń według jego grafiku. Czy tak można postąpić gdy zabezpieczenie jest już przyznane przez sąd w innych dniach?...
Czy jest szansa bez zabierania praw sądownie ustalić
- o decyzjach związanych ze zdrowiem
- żebym to ja decydowała o miejscu gdzie dzieci będą mieszkać
Chodzi mi o wyjazd na stałe za granicę ale ojciec nie wyraża zgody chociaż widuje ich raz na ruski rok i nie dzwoni. Jest alkoholikiem i jego ojciec, z którym mieszka też, jedyną trzeźwą osobą w domu jest jego matka ale ja nie będę tam puszczać dzieci o czym on wie. Nie potrzebuje zabierać m...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: