Pozew o alimenty

Witam.
Nigdy nie wniosłam do sądu o alimenty dla syna. Ojciec dziecka 2x zapłacił synowi pieniążki przekazem pocztowym o tytule: ALIMENTY ZA MIESIĄC 09, 10,11 na syna.....
Teraz pisze Pozew o Alimenty dla mojego syna. Czy sąd może uwzględnić te 2 przekazy jako alimenty mimo że nigdy nic nie było sadownie ustalone?
anonim cytuj
26-01-2021
Alimenty nie muszą być ustalane sądownie, a zatem dobrowolne wpłaty o takim tytule w przelewie są świadczeniami alimentacyjnymi.

anonim cytuj
26-01-2021
Dziękuję.

anonim cytuj
26-01-2021

Sugerowane Tematy

Wypowiedzenie umowy o pracę.
Dzień dobry, jeśli złoże wypowiedzenie umowy o pracę 15-stego grudnia a mam umowę na 3 miesiące próbną do końca stycznia, pracuje ponad miesiąc czyli wypowiedzenie będzie 2 tygodnie, czyli do kiedy będę musiał pracować?...
Darowizna
Dzień dobry. Potrzebuję pomocy. Mąż dostał w darowiźnie działkę przed ślubem. Po ślubie rozpoczęliśmy na niej budowę domu, która nadal trwa. Wiadomo podczas budowy koszta są ogromne, dlatego sprzedałam swoje mieszkanie, by fundusze przeznaczyć na ten cel. Ufam mężowi, ale różne historie dzieją się w życiu, dlatego obydwoje podjęliśmy decyzję o przepisaniu działki na współwłasność. Nie wiem tylko jak ugryźć temat i jak oszacować wartość (czy dodać...
Egzekucja wyroku.
Złapałem złodzieja na działce na włamaniu na gorącym uczynku i złodziej został skazany trafił do więzienia oraz ma mi zapłacić 2000 zł. Jest tylko jeden problem w wyroku. Nie podano sposobu zapłaty ani terminu. W zamian była dołączona do wyroku kartka z informacją że mam sam poinformować złodzieja jak mi ma zapłacić. Jak dla mnie to jest jakiś żart. Wiadomo że nie będzie odbierał pism ode mnie, na sprawie też się nie stawił. Czy ja mogę ten wyrok...
Samowola budowlana.
Mieszkam na dużym osiedlu, mamy wspólnotę mieszkaniową. Na osiedlu znajduje się plac zabaw. Pewna grupa mieszkańców postanowiła na placu zabaw dobudować piaskownicę co też uczyniła. Przywieźli własne materiały, sprzęt, piasek i w jeden wieczór wykopali dół, wypełnili piaskiem i ogrodzili. Pytanie jakie się rodzi to czy taka ingerencja w części wspólne może nieść za sobą jakieś nieporządane skutki? Zastanawiamy się czy np. w przypadku wypadku ub...

Wyszukiwarka