Pozew o alimenty

Witam.
Nigdy nie wniosłam do sądu o alimenty dla syna. Ojciec dziecka 2x zapłacił synowi pieniążki przekazem pocztowym o tytule: ALIMENTY ZA MIESIĄC 09, 10,11 na syna.....
Teraz pisze Pozew o Alimenty dla mojego syna. Czy sąd może uwzględnić te 2 przekazy jako alimenty mimo że nigdy nic nie było sadownie ustalone?
anonim cytuj
26-01-2021
Alimenty nie muszą być ustalane sądownie, a zatem dobrowolne wpłaty o takim tytule w przelewie są świadczeniami alimentacyjnymi.

anonim cytuj
26-01-2021
Dziękuję.

anonim cytuj
26-01-2021

Sugerowane Tematy

czy mogę złożyć wypowiedzenie bez okresu dwutygodniowego?
Witam mam pytanie czy jeśli mam umowę do końca października na 3/4 etatu i mam dwu tygodniowe wypowiedzenie czy mogę złożyć wypowiedzenie bez okresu dwutygodniowego tylko zakonczyc pracę z w dniu gdy składam wypowiedzenie. ...
Okres wypowiedzenia w umowie.
Mam pytanie dotyczące okresy wypowiedzenia. Podpisałem umowę o pracę na czas nieokreślony. Pracuję tam już rok i dopiero teraz zauważyłem, że w umowie okres wypowiedzenia wynosi 3 miesiące (napisane wprost a nie odnośnik do odpowiedniego paragrafu z kodeksu pracy). Wg mnie powinien wynosić 1 miesiąc. Zgłosiłem swoje zastrzeżenie Pani z kadr ale powiedziała tylko, że to jest standardowa praktyka w tej firmie, że okres wypowiedzenia to 3 miesiące. ...
Zwrot za rezerwację anulowaną bez podania przyczyny (bon turystyczny), co powinno zawierać ponaglenie do zwrotu zaliczki?
Dzień dobry, W zeszłym roku zrobiłam rezerwacje w ośrodku wczasowym płacąc bonem turystycznym ( 500zl). Z rezerwacji mogłam zrezygnować do końca lutego i liczyć na 100% zwrot zaliczki. Dzień przed końcem czasu, który regulaminowo kończył się na koniec lutego dostałam maile ze rezerwacja została anulowana bez podania przyczyny przez ośrodek. Mimo tygodniowych prób skontaktowania się z ośrodkiem mailowo i telefonicznie zmuszona byłam zrobić rezer...
Podział majątku po rozwodzie.
Odziedziczyłam jakąś sumę pieniędzy po zmarłym tacie. Chcę kupić samochód. Jestem w związku małżeńskim, w którym był już epizod separacji na kilka miesięcy. Czy jeżeli kupię auto z pieniędzy ze spadku, to w razie ewentualnego rozwodu auto nie będzie do podziału?...

Wyszukiwarka