Pozew o alimenty

Witam.
Nigdy nie wniosłam do sądu o alimenty dla syna. Ojciec dziecka 2x zapłacił synowi pieniążki przekazem pocztowym o tytule: ALIMENTY ZA MIESIĄC 09, 10,11 na syna.....
Teraz pisze Pozew o Alimenty dla mojego syna. Czy sąd może uwzględnić te 2 przekazy jako alimenty mimo że nigdy nic nie było sadownie ustalone?
anonim cytuj
26-01-2021
Alimenty nie muszą być ustalane sądownie, a zatem dobrowolne wpłaty o takim tytule w przelewie są świadczeniami alimentacyjnymi.

anonim cytuj
26-01-2021
Dziękuję.

anonim cytuj
26-01-2021

Sugerowane Tematy

Kwota wolna od zajęcia.
Dzień dobry dziś dostanę przelew wypłaty na konto , nie zdążę wybrać w banku a nie mogę jej wybrać w bankomacie z powodu zajęcia komorniczego czy ja w poniedziałek te pieniążki będę mogła wybrać w placówce czy zostaną przekazane komornikowi z racji tego że w poniedziałek już nowy miesiąc?. Na konto wpływa tylko wypłata nic więcej czyli to 2257 będę mieć pewne co miesiąc komornik mi ich nie może zabrać ?...
Odszkodowanie za kolizje z dzikim zwierzęciem
Jak wygląda sytuacja z ubezpieczeniem, jak jeleń wleciał w samochód a znak A-18b był 6 km przed zderzeniem? Czy da się uzyskać jakiekolwiek odszkodowanie? ...
Nękanie ze strony byłej partnerki o zwrot jej własności.
Sytuacja wygląda następująco, od kilku miesięcy była partnerka nęka mnie z domaganiem się oddania jej własności, ale nie chce po to przyjechać, bo ją to będzie kosztować ponad czterokrotnie, ani też nie odbiera wysyłek za pobraniem, bo ubzdurała sobie, że ma to być na mój koszt i ostatnio praktycznie co tydzień idzie na policję w tej sprawie, że ja mam jej rzecz i jej nie wysyłam, potem policjant do mnie dzwoni i muszę mu to samo cały czas mówić,...
Darowizna od rodziców.
Dostałam przelew od rodziców 25 tys 7 miesięcy temu i 10 tysięcy 4 miesiące temu. Chciałam to zgłosić do US, ale wiem że jestem spóźniona z tym pierwszym przelewem miesiąc. Czy mogę jakoś to nadrobić? Proszę o porady...

Wyszukiwarka