Witam.
Nigdy nie wniosłam do sądu o alimenty dla syna. Ojciec dziecka 2x zapłacił synowi pieniążki przekazem pocztowym o tytule: ALIMENTY ZA MIESIĄC 09, 10,11 na syna.....
Teraz pisze Pozew o Alimenty dla mojego syna. Czy sąd może uwzględnić te 2 przekazy jako alimenty mimo że nigdy nic nie było sadownie ustalone?
anonim cytuj
26-01-2021
Alimenty nie muszą być ustalane sądownie, a zatem dobrowolne wpłaty o takim tytule w przelewie są świadczeniami alimentacyjnymi.
Witam. Doprowadzałem u klienta przewód zasilający pod transformator w kuchni. Od tego transformatora Pan od ścian regipsowych wyprowadził tylko 2 żyły pod ledy rgb. Klient wydzwania do mnie i straszy mnie sądem, że jest to moja wina. Klient oczywiście zapłacił po wykonanym zleceniu i otrzymał fakturę. Powiedzcie mi czy faktycznie jest to moja wina jeżeli tego nie robiłem? Ja tutaj nie widzę oczywiście swojej winy bo jak mogę odpowiadać za coś cze...
Lokal był zdany, po wynajmowaniu, zostały oddane klucze. Następnego dnia albo później zostaly zrobione zdjęcia lokalu, czy jeżeli zdjęcia zostały zrobione bez mojej obecności tylko właściciel robił to ma to znaczenie prawne? Przecież jak opuściłam lokal i podczas mojej obecności już mówił co jest do ewentualnej wymiany to nie powinno się później doszukiwać innych rzeczy, bo to tak jakby ktoś załóżmy nie wiem, podpalił coś w mieszkaniu a później z...
Zatrudniłam się pierwszy raz na umowie zlecenie. Powiedzcie co oznacza dodatkowe ubezpieczenie chorobowe? Ile odciągają jeśli mam w umowie 22zl netto za godzinę? Czy w razie wolnego na opiekę nad córką "jestem bezpieczna"? Czy taka umowa ma jakieś plusy?...
Witam, jak wygląda sprawa z L4 w przypadku, gdy umowa u danego pracodawcy ustępuje z ostatnim dniem miesiąca a np. kilka dni później mam zabieg na NFZ. Czy wciąż jestem ubezpieczony i wciąż otrzymam chorobowe?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: