Pozew o alimenty

Witam.
Nigdy nie wniosłam do sądu o alimenty dla syna. Ojciec dziecka 2x zapłacił synowi pieniążki przekazem pocztowym o tytule: ALIMENTY ZA MIESIĄC 09, 10,11 na syna.....
Teraz pisze Pozew o Alimenty dla mojego syna. Czy sąd może uwzględnić te 2 przekazy jako alimenty mimo że nigdy nic nie było sadownie ustalone?
anonim cytuj
26-01-2021
Alimenty nie muszą być ustalane sądownie, a zatem dobrowolne wpłaty o takim tytule w przelewie są świadczeniami alimentacyjnymi.

anonim cytuj
26-01-2021
Dziękuję.

anonim cytuj
26-01-2021

Sugerowane Tematy

Alimenty
Mam pytanie jak dorosłe dziecko dostało wyrok i siedzi w Zakładzie Karnym to rodzice musisz płacić na to dziecko alimenty ...
Pożyczka od babci.
Jeśli nie zgłosiłam pożyczki w kwocie 100 tys. zł od babci do US, a dostałam pogróżki o donosie, jakie mi grożą konsekwencje ?...
Zwolnienie lekarskie
Witam. Mam pytanie odnośnie długoterminowych zwolnień lekarskich. A mianowicie, jeżeli pracownik przebywa na zwolnieniu lekarskim dłużej niż 30 dni, pracodawca ma obowiązek wystawić skierowanie na badania kontrolne (przed dopuszczeniem pracownika ponownie do pracy). Problem polega na tym, że ostatnia wizyta u lekarza specjalisty odbędzie się 27 grudnia, a w okresie od 21 grudnia do 1 stycznia firma będzie zamknięta (przerwa świąteczna, wszyscy ma...
Zwrot kosztów szkolenia.
Podpisałem umowę lojalnościową na szkolenie w którym pracodawca zawarł paragraf mówiący o zwrocie kosztów poniesionych przez pracodawcę w przypadku między innymi nie zdania egzaminu. Ponadto jest paragraf o brzmieniu: Wysokość podlegających zwrotowi kosztów podnoszenia kwalifikacji ulega zmniejszeniu proporcjonalnie do okresu przepracowanego od dnia zdania egzaminu. Czy to nie stoi w sprzeczności z Art. 103 paragraf 5. KP ? Naprawdę mogę być z...

Wyszukiwarka