Witam.
Nigdy nie wniosłam do sądu o alimenty dla syna. Ojciec dziecka 2x zapłacił synowi pieniążki przekazem pocztowym o tytule: ALIMENTY ZA MIESIĄC 09, 10,11 na syna.....
Teraz pisze Pozew o Alimenty dla mojego syna. Czy sąd może uwzględnić te 2 przekazy jako alimenty mimo że nigdy nic nie było sadownie ustalone?
anonim cytuj
26-01-2021
Alimenty nie muszą być ustalane sądownie, a zatem dobrowolne wpłaty o takim tytule w przelewie są świadczeniami alimentacyjnymi.
Witam. Proszę o informację jeśli ktoś się orientuję jaki jest koszt spisania testamentu u notariusza. Co jeśli umrę a nie mam męża-żony ani dzieci, kto "przejmuje" moje np. mieszkanie, które jest moją własnością, ewentualne kredyty, auto, bez spisania testamentu....
Bezpieczne założenie działalności gospodarczej z komornikiem... możliwe?
Chodzi o salon fryzjerski, co zrobić aby komornik nie zabrał wszystkiego? Chciałabym dobrowolnie spłacać. Działalność nierejestrowana? Proszę o pomoc osobę znającą się na tym......
Witam, przebywam obecnie na urlopie wychowawczym, ale chcę złożyć wypowiedzenie o pracę. Czy składam tylko to wypowiedzenie i automatycznie urlop mi się kończy czy muszę jakieś osobne pismo w tej sprawie złożyć?...
mam dwa pytania.
Jestem zatrudniony na podstawie umowy zlecenia. Umowa kończy się 30.09.2021. Ze względu na niekorzystne warunki nie jestem zainteresowany kontynuacją współpracy. Czy muszę poinformować o tym pracodawcę? Jeżeli tak, to w jakim terminie?
Na początku obowiązywania obecnej umowy pracodawca wydał zarządzenie, które określa wynagrodzenie za jedno z wykonywanych przeze mnie zadań. Zarządzenie to zostało przesłane e-mailem oraz umieszc...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: