Pozew o alimenty

Witam.
Nigdy nie wniosłam do sądu o alimenty dla syna. Ojciec dziecka 2x zapłacił synowi pieniążki przekazem pocztowym o tytule: ALIMENTY ZA MIESIĄC 09, 10,11 na syna.....
Teraz pisze Pozew o Alimenty dla mojego syna. Czy sąd może uwzględnić te 2 przekazy jako alimenty mimo że nigdy nic nie było sadownie ustalone?
anonim cytuj
26-01-2021
Alimenty nie muszą być ustalane sądownie, a zatem dobrowolne wpłaty o takim tytule w przelewie są świadczeniami alimentacyjnymi.

anonim cytuj
26-01-2021
Dziękuję.

anonim cytuj
26-01-2021

Sugerowane Tematy

System dozoru elektronicznego, a wyjazd do rodziny.
Czy osoba odbywająca karę w systemie elektronicznym może wyjechać na święta do rodziny do innego miasta?...
skończyła umowa najmu mieszkania a właściciel nie dał mi nowej
Witam . Jest taka sytuacja że mi się skończyła umowa najmu mieszkania a właściciel nie dał mi nowej umowy najmu a obiecał mi nowa umowe najmu . Jak to wygląda z strony prawnej wynajmującego....
Dodatek mieszkaniowy.
Czy ktoś może znalazł się w podobnej sytuacji, że mimo spełnienia wszystkich wymogów (próg dochodowy, metraż i najemca mieszkania ) o przyznanie dodatku mieszkaniowego dostał decyzję odmowną ?...
Czy komornik może zająć rozliczenie PIT?
Witam. Jeśli rozliczam się z Urzędem Skarbowym z Pit-11 to czy Komornik może zabrać cała kwotę rozliczenia czy jak to wygląda? Czy ma takie prawo? Nie znam się zbytnio na tym więc stąd to pytanie...

Wyszukiwarka