Witam.
Nigdy nie wniosłam do sądu o alimenty dla syna. Ojciec dziecka 2x zapłacił synowi pieniążki przekazem pocztowym o tytule: ALIMENTY ZA MIESIĄC 09, 10,11 na syna.....
Teraz pisze Pozew o Alimenty dla mojego syna. Czy sąd może uwzględnić te 2 przekazy jako alimenty mimo że nigdy nic nie było sadownie ustalone?
anonim cytuj
26-01-2021
Alimenty nie muszą być ustalane sądownie, a zatem dobrowolne wpłaty o takim tytule w przelewie są świadczeniami alimentacyjnymi.
Witam, zostałam wyrzucona wraz z 3-miesięcznym dzieckiem z domu, gdzie mam meldunek. Partner kopnął mnie i uderzył jak miałam dziecko na rękach. Jestem aktualnie w innym mieście u rodziców. Co powinnam teraz zrobić?...
Witam serdecznie Dostałam dzisiaj pismo z Prokuratury rejonowej o przesłaniu aktu oskarżenia do sądu z artykułu 248 par 1 kk.
Sprawa wygląda tak że wyprowadziłam się z wynajmowanego mieszkania Właściciel zgłosił kradzież na policji żelazka i mikrofalówki Niestety te sprzęty uległy zniszczeniu wiec je wyrzuciłam nie informując o tym właściciela Żelazko zostawiłam zastępcze Na policji zeznałam zgodnie z prawdą że sprzęty uległy zniszczeniu i je w...
Złożyłem pozew o odzyskanie pieniedzy. Z Sądu przyszła informacja że...
"Na podstawie art. 130 paragraf 1 kpc i art. 130 [1] paragraf 1 [1] wzywa Pana do usunięcia braków formalnych pozwu, przez wskazanie daty wymagalności dochodzonego roszczenia w terminie..."
Co to jest ta data wymagalności?...