Czy jest możliwe założenie działalności z komornikiem?

Bezpieczne założenie działalności gospodarczej z komornikiem... możliwe?
Chodzi o salon fryzjerski, co zrobić aby komornik nie zabrał wszystkiego? Chciałabym dobrowolnie spłacać. Działalność nierejestrowana? Proszę o pomoc osobę znającą się na tym...
anonim cytuj
08-01-2023
Przede wszystkim decyduje wierzyciel, zaś spod egzekucji wyjęte są narzędzia i inne przedmioty, niezbędne do osobistej pracy zarobkowej dłużnika oraz surowce niezbędne dla niego do produkcji na okres jednego tygodnia, z wyłączeniem jednak pojazdów mechanicznych. Jakiej wysokości jest te zadłużenie?

anonim cytuj
08-01-2023
70 tyś. złotych.

anonim cytuj
08-01-2023
No to kwota jest spora i wierzyciel może się uprzeć, Aczkolwiek powinien sobie zdawać sprawę, że jeżeli pozbawi panią narzędzi do pracy to nie będzie Pani w stanie w ogóle tego spłacać zaś z licytacji zakładu wiele on nie zyska. Proszę spróbować normalnie po ludzku porozmawiać z komornikiem i umówić na jakieś konkretne raty a następnie wywiązywać się z tego zobowiązania.

anonim cytuj
08-01-2023

Sugerowane Tematy

Otrzymałem uszkodzony towar.
Zamówiłem w sklepie procesor z outletu (ktoś kupuje i zwraca do sklepu w terminie 14 dni, po czym sklep wystawia ten odesłany towar trochę taniej). wczoraj odebrałem paczkę, przyszedłem do domu i pierwsze co zobaczyłem po otwarciu to wygięte 2 piny(gołym okiem ledwo zauważalne. trzeba dokładnie naświetlić i sprawdzać pod kątem żeby to zauważyć). Oczywiście procesor nie działa. od razu napisałem do sklepu z zapytaniem, czy ich towar z outletu jes...
Rozwiązanie umowy najmu na czas określony.
Dzień dobry, Posiadam umowę najmu (jestem Najemcą) lokalu na czas określony (do 31.07.2024 r.). Z przyczyn osobistych (przeprowadzka do innego miasta) musimy zakończyć najem przed czasem. W umowie mamy zapis dotyczący kary umownej: "W przypadku wypowiedzenia lub rozwiązania umowy przez Najemcę z przyczyn leżących po stronie Najemcy, Wynajmujący zażąda od Najemcy kary umownej w wysokości dwumiesięcznego czynszu, o którym mowa w §4. ust.1.&...
Jakie są konsekwencje porzucenia pracy? Jakie w razie czego można ponieść koszty?
Witam, pytanie. Pracodawca wypowiedział umowę z 3-miesiecznym okresem wypowiedzenia. Pracownik znalazł już prace, natomiast pracodawca nie chce zgodzić się na porozumienie stron, aby mógł odejść wcześniej. Jakie są konsekwencje porzucenia pracy? Jakie w razie czego może ponieść koszty pracownik? Są jakieś "widełki"? Zaznaczam, że na tym stanowisku pracuje jeszcze jedna osoba. Z góry dziękuję....
Oszustwo internetowe.
Partner zamówił łóżko na stronie internetowej . Minęły już 3 tygodnie ,firma raz opowiedziała że mają jeszcze czas po czym nie ma z nimi żadnego kontaktu . Nie odbierają telefonów i nie odpisują na maile . Łóżko zostało w całości opłacone. Po głębszym przeszukaniu okazuje się ,że niektórzy dostają zamówienia a większość jednak ani łóżka ani pieniędzy. Czy możemy jakoś odzyskać pieniądze?...

Wyszukiwarka