Czy jest możliwe założenie działalności z komornikiem?

Bezpieczne założenie działalności gospodarczej z komornikiem... możliwe?
Chodzi o salon fryzjerski, co zrobić aby komornik nie zabrał wszystkiego? Chciałabym dobrowolnie spłacać. Działalność nierejestrowana? Proszę o pomoc osobę znającą się na tym...
anonim cytuj
08-01-2023
Przede wszystkim decyduje wierzyciel, zaś spod egzekucji wyjęte są narzędzia i inne przedmioty, niezbędne do osobistej pracy zarobkowej dłużnika oraz surowce niezbędne dla niego do produkcji na okres jednego tygodnia, z wyłączeniem jednak pojazdów mechanicznych. Jakiej wysokości jest te zadłużenie?

anonim cytuj
08-01-2023
70 tyś. złotych.

anonim cytuj
08-01-2023
No to kwota jest spora i wierzyciel może się uprzeć, Aczkolwiek powinien sobie zdawać sprawę, że jeżeli pozbawi panią narzędzi do pracy to nie będzie Pani w stanie w ogóle tego spłacać zaś z licytacji zakładu wiele on nie zyska. Proszę spróbować normalnie po ludzku porozmawiać z komornikiem i umówić na jakieś konkretne raty a następnie wywiązywać się z tego zobowiązania.

anonim cytuj
08-01-2023

Sugerowane Tematy

Gdzie udzielą mi informacji na temat sprawy spadkowej.
W 2020 roku umiera moja babcia (mama taty), która mieszkała razem ze mną i mamą. W 2021 roku mama zostaje wezwana na świadka w sprawie ustalenia spadku po babci z zapytaniem, czy babcia zostawiła po sobie jakiś testament. Potem zostaje wezwana drugi raz, już na ogłoszenie, gdzie zostaje poinformowana, że mój tata (syn babci) ma w ciągu 1,5 roku spłacić mnie i mojego brata (podobno rozchodzi się o równowartość jednej z działek rolnych). To są sł...
Jazda pod wpływem narkotyków, posiadanie narkotyków i brak uprawnień do kierowania pojazdem. Co za to grozi??
Witam. Kilka dni temu moją bliską osobę zatrzymała policja, był pod wpływem narkotyków oraz miał je przy sobie... Około 3 lat temu był ten sam incydent i stracił prawo jazdy miał zakaz robienia uprawnień na 5 lat. Teraz twierdzi że po nocy na dołku nie miał rozmowy z prokuratorem i nie wie co mu grozi ale w to nie wierzę. A więc pytanie co może grozić za jazdę pod wpływem narkotyków, posiadanie ich przy sobie, jazdę bez uprawnień jeśli osoba by...
CZy mogę złożyć kolejny dowody do sprawy?
Witam. Mam za sobą 2 sprawy rozwodowe. 13-go października była druga rozprawa. Wyrok ma zapaść za 2 tygodnie (27 października). Czy mogę w tym momencie jeszcze złożyć kolejne dowody? Mam na myśli nagrania, screeny z rozmów, których wcześniej nie złożyłam, a mogą być przydatne w rozstrzygnięciu wyroku. Rozwód z orzeczeniem o winie....
Zachowek
Witam,podpisałam u notariusza ugodę o zachowek z bratem,który zobowiązał się do wypłaty .. Teraz jego żona wygraża się że mnie zniszczy i że nie zostawi tak tej sprawy i poniosę dużo większe koszty niż kwota którą otrzymam.. Czy mam się czego obawiać ze strony prawnej? Czy może wymóc w sposób prawny żebym opiekowała się grobem ojca? ...

Wyszukiwarka