Czy jest możliwe założenie działalności z komornikiem?

Bezpieczne założenie działalności gospodarczej z komornikiem... możliwe?
Chodzi o salon fryzjerski, co zrobić aby komornik nie zabrał wszystkiego? Chciałabym dobrowolnie spłacać. Działalność nierejestrowana? Proszę o pomoc osobę znającą się na tym...
anonim cytuj
08-01-2023
Przede wszystkim decyduje wierzyciel, zaś spod egzekucji wyjęte są narzędzia i inne przedmioty, niezbędne do osobistej pracy zarobkowej dłużnika oraz surowce niezbędne dla niego do produkcji na okres jednego tygodnia, z wyłączeniem jednak pojazdów mechanicznych. Jakiej wysokości jest te zadłużenie?

anonim cytuj
08-01-2023
70 tyś. złotych.

anonim cytuj
08-01-2023
No to kwota jest spora i wierzyciel może się uprzeć, Aczkolwiek powinien sobie zdawać sprawę, że jeżeli pozbawi panią narzędzi do pracy to nie będzie Pani w stanie w ogóle tego spłacać zaś z licytacji zakładu wiele on nie zyska. Proszę spróbować normalnie po ludzku porozmawiać z komornikiem i umówić na jakieś konkretne raty a następnie wywiązywać się z tego zobowiązania.

anonim cytuj
08-01-2023

Sugerowane Tematy

Sprzedaż firmy przez byłego małżonka.
Jestem po rozwodzie. Moja żona w trakcie trwania małżeństwa miała firmę jednoosobową. Ostatnio dowiedziałem się, że udało się jej ja sprzedać ( wyposażenie, nazwę itd). Czy jest to możliwe aby mogła to prawnie zrobić? Nie mamy podziału majątku....
Darowizna za życia a zachowek.
Mam pytanie odnośnie zachowku. Sytuacja przedstawia się następująco, pewna osoba dostała darowiznę (dom z działką )od ojca jak jeszcze żył, na mocy aktu notarialnego. Teraz dwa lata po jego śmierci, czy rodzeństwo obdarowanej może się ubiegać o zwrot należności na mocy dochowku za ojca. Ojciec nie zostawił testamentu po sobie ani nic więcej z rzeczy które można dziedziczyć. Dom był ojca rodzinnym domem który był wyłącznym właścicielem z pominięc...
Sąsiedzi czepiają się o wszystko co robić?
Proszę o poradę. Od prawie 2 lat mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu na 1 piętrze w bloku. Po pierwszym miesiącu już zdążyliśmy poznać sąsiadkę pod nami. Owszem mamy dzieci i kiedy za głośno się zachowywały dostaliśmy od jej syna opr z bluźnierstwami. Dzieci już nie hałasują. Zaczęła się kłótnia o to, że korzystam ze zmywarki o 20, a ona słyszy po rurach jak woda leci i jej to przeszkadza. Ok, stwierdziłam, starsza osoba, dajmy luz. Potem, że sł...
Wysokie alimenty.
Szukam orzecznictwa dot. alimentów, ale zasądzających wysokie kwoty. Wszystko co znajduję, to max 2-2,5 tys. Czytałam na tym forum wiele postów, napisałam nawet do jednego z autorów z prośbą o dokończenie swojego wątku o informację jakie alimenty zostały zasądzone, ale cisza. Interesują mnie okoliczności zasądzania alimentów w okolicach 5-10 tys zł i więcej na jedno dziecko. Jeśli ktoś zna takie orzeczenia lub wie w jaki sposób i gdzie szukać,...

Wyszukiwarka