Czy jest możliwe założenie działalności z komornikiem?

Bezpieczne założenie działalności gospodarczej z komornikiem... możliwe?
Chodzi o salon fryzjerski, co zrobić aby komornik nie zabrał wszystkiego? Chciałabym dobrowolnie spłacać. Działalność nierejestrowana? Proszę o pomoc osobę znającą się na tym...
anonim cytuj
08-01-2023
Przede wszystkim decyduje wierzyciel, zaś spod egzekucji wyjęte są narzędzia i inne przedmioty, niezbędne do osobistej pracy zarobkowej dłużnika oraz surowce niezbędne dla niego do produkcji na okres jednego tygodnia, z wyłączeniem jednak pojazdów mechanicznych. Jakiej wysokości jest te zadłużenie?

anonim cytuj
08-01-2023
70 tyś. złotych.

anonim cytuj
08-01-2023
No to kwota jest spora i wierzyciel może się uprzeć, Aczkolwiek powinien sobie zdawać sprawę, że jeżeli pozbawi panią narzędzi do pracy to nie będzie Pani w stanie w ogóle tego spłacać zaś z licytacji zakładu wiele on nie zyska. Proszę spróbować normalnie po ludzku porozmawiać z komornikiem i umówić na jakieś konkretne raty a następnie wywiązywać się z tego zobowiązania.

anonim cytuj
08-01-2023

Sugerowane Tematy

Ograniczenie władzy rodzicielskiej
Jak się można odwołać do wniosku o ograniczenie władzy rodzicielskiej? Merytorycznie i technicznie. Kiedy we wniosku nie ma podanych żadnego uzasadnienia, ani żadnego świadka powołanego. Przebywam z dzieckiem prawie tyle co opieka naprzemienna. Aktualnie piszę drugie pismo, aby wnieść o opiekę naprzemienną i znieść alimenty (których nie płacę, w uzasadnieniu podaje powody i dlaczego tego nie robiłem i jak łoże na utrzymanie dziecka). Słuchając ...
Mama uposażyła mnie do polisy, czy po 25 latach można się strać o wypłacenie środków?
Witam, dzisiaj się dowiedziałam, że mama uposażyła mnie do polisy. Czy po 25 latach od śmierci mamy, jest już po terminie, czy jeszcze można się starać o wypłacenie środków ...
Odrzucenie spadku a postanowienie
Dobry wieczór, odrzuciłam spadek po zmarłej Mamie,wraz z dziećmi zrzekłam się przed sądem i zakończyłam sprawę u notariusza. Dostałam pismo o postanowienia jako uczestnika nabycia spadku w sprawie długu bankowego, i w doręczeniu pisze że mam tydzień od daty otrzymania odpisu orzeczenia wraz z uzasadnieniem na zażalenie i piszą że w ciągu 14 dni mam dołączyć akty urodzenia zgonu i małżeństwa rodziców i dziadków. Czy gdy zrzekłam się spadku muszę w...
Ustanie obowiązku alimentacyjnego.
Rocznikiem mam obecnie 21 l. W ubiegłym roku ukończyłem technikum zawodowe. Uzyskałem tytuł technika logistyka ale poległem na maturze. Pan ojciec płaci od 20 l alimenty w kwocie 200 zł jest pozbawiony praw rodzicielskich...słowem nie znam człowieka. Mama nigdy nie występowała o zwiększenie alimentów dawała radę wychować mnie sama. Przez obecny rok dorywczo pracowałem i miałem korki aby ponownie przystąpić do matury. Otrzymałem listem poleconym p...

Wyszukiwarka