Czy jest możliwe założenie działalności z komornikiem?

Bezpieczne założenie działalności gospodarczej z komornikiem... możliwe?
Chodzi o salon fryzjerski, co zrobić aby komornik nie zabrał wszystkiego? Chciałabym dobrowolnie spłacać. Działalność nierejestrowana? Proszę o pomoc osobę znającą się na tym...
anonim cytuj
08-01-2023
Przede wszystkim decyduje wierzyciel, zaś spod egzekucji wyjęte są narzędzia i inne przedmioty, niezbędne do osobistej pracy zarobkowej dłużnika oraz surowce niezbędne dla niego do produkcji na okres jednego tygodnia, z wyłączeniem jednak pojazdów mechanicznych. Jakiej wysokości jest te zadłużenie?

anonim cytuj
08-01-2023
70 tyś. złotych.

anonim cytuj
08-01-2023
No to kwota jest spora i wierzyciel może się uprzeć, Aczkolwiek powinien sobie zdawać sprawę, że jeżeli pozbawi panią narzędzi do pracy to nie będzie Pani w stanie w ogóle tego spłacać zaś z licytacji zakładu wiele on nie zyska. Proszę spróbować normalnie po ludzku porozmawiać z komornikiem i umówić na jakieś konkretne raty a następnie wywiązywać się z tego zobowiązania.

anonim cytuj
08-01-2023

Sugerowane Tematy

Art 62 ust.2 Posiadanie znacznej ilości narkotykow
Dzień dobry, Sprawa karna dotyczy znalezienia 100g mdma w samochodzie (Art. 62 ust 2) , w mieszkaniu nic nie znaleziono, zastosowano poręczenie majątkowe wobec oskarżonego. Nigdy wcześniej nie karany na terenie Polski (3 lata temu w Niemczech za spowodowanie uszczerbku na zdrowiu) Jaką najlepiej obrać linie obrony sadzie? Przewóz środków odurzających jako kurier czy może jako konsument substancji? Brak dowodów na handel oraz oskarżony nie ...
Czy mam prawo wypowiadać się w kwestiach dotyczących wspólnoty.
Dzień dobry. Mam pytanie dotyczące osoby zamieszkującej w lokalu wspólnoty mieszkaniowej. Czy jako taki mam prawo wypowiadać się w kwestiach dotyczących wspólnoty. Proszę nie mylić kwestii decydowania lokatora z kwestią wypowiadania się lokatora-partnera życiowego właścicielki stale zamieszkującego lokalu własnościowym wchodzącym w skład wspólnoty mieszkaniowej. Moje pytanie wynika z faktu że wpólnota mieszkaniowa odmawia mi prawa wypowiada...
Pożyczka pod zabezpieczenie
Jestem zmuszony wziąć pożyczkę prywatną 'od znajomego" pod zabezpieczenie swojej działki. Umowa będzie zawierana u notariusza. Jak się zabezpieczyć żeby nie zostać bez działki jakby mi się noga podwinęła?...
Były mąż w zemście za założenie niebieskiej karty i zawiadomienie o groźbach karalnych złożył na mnie zawiadomienie do prokuratury o nadużywanie alkoholu.
Dobry wieczór, Były mąż w zemście za założenie niebieskiej karty i zawiadomienie o groźbach karalnych złożył na mnie zawiadomienie do prokuratury o nadużywanie alkoholu..(bezpodstawnie) proszę o informacje jak to teraz będzie wyglądało,bo sytuacja jest dla mnie absurdalna i nie wiem co robić...

Wyszukiwarka