Czy jest możliwe założenie działalności z komornikiem?
Bezpieczne założenie działalności gospodarczej z komornikiem... możliwe?
Chodzi o salon fryzjerski, co zrobić aby komornik nie zabrał wszystkiego? Chciałabym dobrowolnie spłacać. Działalność nierejestrowana? Proszę o pomoc osobę znającą się na tym...
Przede wszystkim decyduje wierzyciel, zaś spod egzekucji wyjęte są narzędzia i inne przedmioty, niezbędne do osobistej pracy zarobkowej dłużnika oraz surowce niezbędne dla niego do produkcji na okres jednego tygodnia, z wyłączeniem jednak pojazdów mechanicznych. Jakiej wysokości jest te zadłużenie?
anonim cytuj
08-01-2023
70 tyś. złotych.
anonim cytuj
08-01-2023
No to kwota jest spora i wierzyciel może się uprzeć, Aczkolwiek powinien sobie zdawać sprawę, że jeżeli pozbawi panią narzędzi do pracy to nie będzie Pani w stanie w ogóle tego spłacać zaś z licytacji zakładu wiele on nie zyska. Proszę spróbować normalnie po ludzku porozmawiać z komornikiem i umówić na jakieś konkretne raty a następnie wywiązywać się z tego zobowiązania.
Ponad 20 lat temu kupiłem 50% udział w domu z działką. Pozostali współwłaściciele nie żyją. Część działki była nie ogrodzona (z niewiadomych przyczyn ogrodzenie było poprowadzone przez środek działki), co jakiś czas kosił ją nasz sąsiad. Po pewnym czasie sąsiad ogrodził od drogi asfaltowej swoja i jednocześnie część mojej działki, na której zasadził świerki. Teraz przyszedł do mnie i oświadczył, że będzie chciał ją zasiedzieć. Z tego co dowiedzia...
Mieszkałam razem z rodzicami w mieszkaniu komunalnym. Jestem tam zameldowana razem z córka , po zawarciu małżeństwa wyprowadziłam się. Mój tata niedawno zmarł , została tam tylko mama. Moje pytanie brzmi , co mogę zrobić żeby w przyszłości tego mieszkania nie stracić ?...
Czy jest szansa bez zabierania praw sądownie ustalić
- o decyzjach związanych ze zdrowiem
- żebym to ja decydowała o miejscu gdzie dzieci będą mieszkać
Chodzi mi o wyjazd na stałe za granicę ale ojciec nie wyraża zgody chociaż widuje ich raz na ruski rok i nie dzwoni. Jest alkoholikiem i jego ojciec, z którym mieszka też, jedyną trzeźwą osobą w domu jest jego matka ale ja nie będę tam puszczać dzieci o czym on wie. Nie potrzebuje zabierać m...
Dzień dobry
Mam możliwość skorzystania z ulgi mieszkaniowej. Spełniam warunki , ale niestety nie bardzo wiem co z czym :(
Pomożecie?
przychód 100494,8
kup 3600
zaliczka 6424
społeczne 7613
Mieszkanie sprzedane za 390tys., po sprzedaży został spłacony kredyt hipoteczny w wysokości 226835,85. Nowe mieszkanie kupione za 390800zł.
Po sprzedaży i spłacie kredytu zostało 163 tys., z którego 100 tys. przeznaczone zostało na wkład własny na nowe ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: