Czy jest możliwe założenie działalności z komornikiem?

Bezpieczne założenie działalności gospodarczej z komornikiem... możliwe?
Chodzi o salon fryzjerski, co zrobić aby komornik nie zabrał wszystkiego? Chciałabym dobrowolnie spłacać. Działalność nierejestrowana? Proszę o pomoc osobę znającą się na tym...
anonim cytuj
08-01-2023
Przede wszystkim decyduje wierzyciel, zaś spod egzekucji wyjęte są narzędzia i inne przedmioty, niezbędne do osobistej pracy zarobkowej dłużnika oraz surowce niezbędne dla niego do produkcji na okres jednego tygodnia, z wyłączeniem jednak pojazdów mechanicznych. Jakiej wysokości jest te zadłużenie?

anonim cytuj
08-01-2023
70 tyś. złotych.

anonim cytuj
08-01-2023
No to kwota jest spora i wierzyciel może się uprzeć, Aczkolwiek powinien sobie zdawać sprawę, że jeżeli pozbawi panią narzędzi do pracy to nie będzie Pani w stanie w ogóle tego spłacać zaś z licytacji zakładu wiele on nie zyska. Proszę spróbować normalnie po ludzku porozmawiać z komornikiem i umówić na jakieś konkretne raty a następnie wywiązywać się z tego zobowiązania.

anonim cytuj
08-01-2023

Sugerowane Tematy

Chłopak przelewa czynsz na moje konto, następnie ja przekazuję właścicielowi. Czy obowiązuję darowizna?
Witam! Od trzech miesięcy wynajmuję z chłopakiem mieszkanie. Przelewa on swoją część czynszu na moje konto, następnie ja wysyłam całość czynszu do właściciela. Czy w tym przypadku obowiązuje darowizna? Powinnam ją zgłosić do US? Jesteśmy blisko "progu darowizny", w tym miesiącu na pewno go przekroczymy....
Zameldowanie a opłata za gospodarowanie odpadami.
Dzień dobry. Mam pytanie odnośnie opłaty za wywóz śmieci. Czy jeżeli osoba jest zameldowana, ale nie mieszka, wyjechała do innego miasta - ja nie wiem czy ona tam opłaca wywóz śmieci. Czy ja mogę u siebie ją wykreślić z opłat ? (Mieszkanie w spółdzielni mieszkaniowej)....
Zaświadczenie o dochodach.
Dzień dobry. Sąd wzywa do przedstawienia zaświadczenia o dochodach w terminie 14 dni od dnia otrzymania wniosku (podwyższenie alimentów). Ja przedstawiam pismo od pracodawcy - wszystko na nim, data zatrudnienia, składki, szczegółowo brutto i netto. Tata (prowadzi własną działalność gospodarczą) przedkłada napisane przez siebie (nie wydruk komputerowy) zaświadczenie. Ponad miesiąc od odebrania pisma. Jedno zdanie na nim i pieczątka firmy....
Zachowek po mamie.
Tata kupił z bratem działkę na pół i potem odkupił od niego jego połowę. I stał się właścicielem całej działki. Wcześniej zanim kupili działkę, podpisał rozdzielność majątkową z moją mamą. Mama zmarła 2 lata temu, czy należy mi się zachowek po mamie jak była rozdzielność majątkowa. Rozwodu nie było żyli razem do śmierci mamy. Czyli jak coś jest ojca to czy należy mi się zachowek po mamie....

Wyszukiwarka