Czy jest możliwe założenie działalności z komornikiem?

Bezpieczne założenie działalności gospodarczej z komornikiem... możliwe?
Chodzi o salon fryzjerski, co zrobić aby komornik nie zabrał wszystkiego? Chciałabym dobrowolnie spłacać. Działalność nierejestrowana? Proszę o pomoc osobę znającą się na tym...
anonim cytuj
08-01-2023
Przede wszystkim decyduje wierzyciel, zaś spod egzekucji wyjęte są narzędzia i inne przedmioty, niezbędne do osobistej pracy zarobkowej dłużnika oraz surowce niezbędne dla niego do produkcji na okres jednego tygodnia, z wyłączeniem jednak pojazdów mechanicznych. Jakiej wysokości jest te zadłużenie?

anonim cytuj
08-01-2023
70 tyś. złotych.

anonim cytuj
08-01-2023
No to kwota jest spora i wierzyciel może się uprzeć, Aczkolwiek powinien sobie zdawać sprawę, że jeżeli pozbawi panią narzędzi do pracy to nie będzie Pani w stanie w ogóle tego spłacać zaś z licytacji zakładu wiele on nie zyska. Proszę spróbować normalnie po ludzku porozmawiać z komornikiem i umówić na jakieś konkretne raty a następnie wywiązywać się z tego zobowiązania.

anonim cytuj
08-01-2023

Sugerowane Tematy

Cesja umów na świadczoną usługę.
Chciałbym zgodnie z prawem przekazać kilka umów o świadczenie usługi z mojej spółki z.o.o. na jednoosobową działalność gospodarczą mojego syna? Czy musi być na tą okoliczność sporządzona umowa cesji pomiędzy mną a synem? Czy kontrahent musi być o tym fakcie również powiadomiony? P.S. A może posiadacie jakiś wzór takiej umowy cesji?...
Praca w systemie dwuzmianowym.
Dzień dobry,piszę z następującym problemem: od środy do dziś byłam na L4 (pracuje w trybie dwuzmianowym) ten tydzień wypadal mi na drugą zmianę. Dzis zostałam poinformowana przez kierownika,że od przyszłego tygodnia znowu mam druga zmianę. Zapytałam kierownika z jakiego powodu,na co otrzymałam odpowiedź,ze zachodzi taka potrzeba i szanowny kierownik nie musi mi się tłumaczyć. Czy kierownictwo ma takie prawo ? Dodam ze w regulaminie wewnątrzzakł...
Prawa autorskie.
Chciałbym opublikować wiersz/piosenkę na spotter fb publicznie, skierowana do bliskiej osoby ze względu na miłe dla niej zaskoczenie. Piosenko/wiersz jest na tyle genialna i ładnie ułożona, że boję się, że może zostać skradzione i wykorzystane przez jakiś zespół lub osobę. W jaki sposób mogę to zabezpieczyć i udowodnić, że należy do mnie w razie gdybym gdzieś ja usłyszał? Jaka adnotację napisać pod publikowana piosenka?. Proszę o wskazówki jak si...
Co powinno się zawrzeć w wypowiedzeniu umowy zlecenie?
Umowa zlecenie na czas nieokreślony bez okresu wypowiedzenia. W jaki sposób rozwiązać taką umowę żeby pracodawca nie mógł się ubiegać o ewentualne odszkodowanie za wypowiedzenie umowy? Co powinno się zawrzeć w wypowiedzeniu?...

Wyszukiwarka