Czy jest możliwe założenie działalności z komornikiem?

Bezpieczne założenie działalności gospodarczej z komornikiem... możliwe?
Chodzi o salon fryzjerski, co zrobić aby komornik nie zabrał wszystkiego? Chciałabym dobrowolnie spłacać. Działalność nierejestrowana? Proszę o pomoc osobę znającą się na tym...
anonim cytuj
08-01-2023
Przede wszystkim decyduje wierzyciel, zaś spod egzekucji wyjęte są narzędzia i inne przedmioty, niezbędne do osobistej pracy zarobkowej dłużnika oraz surowce niezbędne dla niego do produkcji na okres jednego tygodnia, z wyłączeniem jednak pojazdów mechanicznych. Jakiej wysokości jest te zadłużenie?

anonim cytuj
08-01-2023
70 tyś. złotych.

anonim cytuj
08-01-2023
No to kwota jest spora i wierzyciel może się uprzeć, Aczkolwiek powinien sobie zdawać sprawę, że jeżeli pozbawi panią narzędzi do pracy to nie będzie Pani w stanie w ogóle tego spłacać zaś z licytacji zakładu wiele on nie zyska. Proszę spróbować normalnie po ludzku porozmawiać z komornikiem i umówić na jakieś konkretne raty a następnie wywiązywać się z tego zobowiązania.

anonim cytuj
08-01-2023

Sugerowane Tematy

Jak sprawdzić stan konta zmarłego?
Jak mogę sprawdzić stan konta zmarłego gdy nie posiadam postanowienia sądowego o nabyciu spadku ? Nie chcę po prostu brać czegoś w ciemno. Inwentarz spadkowy odpada jest on sporządzany po rozprawie o nadanie spadku a ja nie chcę brać po prostu kota w worku....
Umowa kupna sprzedaży na odległość.
Prowadzę działalność gospodarczą i skupuje elektronikę na OLX. Z oczywistych względów wszystko dzieje się na odległość. Zawsze dzwonię zawczasu do sprzedającego. Do każdego zakupu sporządzam umowę kupna sprzedaży gdzie kupujący musi podać: 1) Imię i Nazwisko 2) Adres (miejscowość, ulicę nr domu) 3) Nr dowodu 4) na końcu musi się czytelnie podpisać W umowie wyszczególniona jest nazwa przedmiotu, jej stan techniczny i cena za jaką kupuję. Dod...
Odmowa warunków zabudowy.
Witam mam działkę w warszawie niestety urząd nie chce wydać mi warunków zabudowy ponieważ w promieniu 75m nie ma żadnych budynków do których mogli by się odnieść. Najbliższe zabudowania (domy bliźniaki) znajdują się w odległości 150m. Proszę o poradę co mogę w takiej sytuacji zrobić....
Dziecko z zaburzeniami depresyjnymi.
Pytanie dotyczy dziecka uczęszczającego do szkoły. Czy nauczyciel ma prawo ośmieszać przed całą klasą dziecko z zaburzeniami depresyjnymi po próbach samobójczych mówiąc słowa ,, co zaspałaś czy twoja mama zaspała ,, po tych słowach cała klasa zaczęła się śmiać. Dodam że dziecko jest od tamtego roku szykanowane przez uczniów, dziecko jest kopane, wyśmiewane, przezywane, rzucali kamieniem, zniszczyli plecak, żaden z uczniów z dzieckiem nie rozmaw...

Wyszukiwarka