Czy jest możliwe założenie działalności z komornikiem?

Bezpieczne założenie działalności gospodarczej z komornikiem... możliwe?
Chodzi o salon fryzjerski, co zrobić aby komornik nie zabrał wszystkiego? Chciałabym dobrowolnie spłacać. Działalność nierejestrowana? Proszę o pomoc osobę znającą się na tym...
anonim cytuj
08-01-2023
Przede wszystkim decyduje wierzyciel, zaś spod egzekucji wyjęte są narzędzia i inne przedmioty, niezbędne do osobistej pracy zarobkowej dłużnika oraz surowce niezbędne dla niego do produkcji na okres jednego tygodnia, z wyłączeniem jednak pojazdów mechanicznych. Jakiej wysokości jest te zadłużenie?

anonim cytuj
08-01-2023
70 tyś. złotych.

anonim cytuj
08-01-2023
No to kwota jest spora i wierzyciel może się uprzeć, Aczkolwiek powinien sobie zdawać sprawę, że jeżeli pozbawi panią narzędzi do pracy to nie będzie Pani w stanie w ogóle tego spłacać zaś z licytacji zakładu wiele on nie zyska. Proszę spróbować normalnie po ludzku porozmawiać z komornikiem i umówić na jakieś konkretne raty a następnie wywiązywać się z tego zobowiązania.

anonim cytuj
08-01-2023

Sugerowane Tematy

Zmiana grafiku
Witam, Proszę o podpowiedź: Wg grafiku raz w miesiącu pracownik ma pracującą sobotę ( 02. 07 w tym przypadku)za którą odbiera dzień wolny. Czy w sytuacji kiedy na przypadająca mu sobotę wypada zwolnienie lekarskie, pracodawca może nakazać mu przyjście do pracy w inną sobotę ( 09.07)?...
Czy mogę zrzec się długu oraz spadku za życia mamy? (mama jeszcze żyję)
Dzień dobry bardzo proszę o poradę, otóż moja mama ma spore długi, czy jest szansa bym mogła teraz za życia bo mama żyje zrzec się jako córka długu oraz spadku? I czy ja jako matka mojej nieletniej córki (13lat) też mogę złożyć u notariusza dokument zrzekający się długów które przechodzą na nią w przyszłości?...
Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?
Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne? Czy nie ma tam zapisu na moją niekorzyść? Wynajmowałam mieszkanie przez rok. Teraz właściciel sprzedaje mieszkanie i dał wypowiedzenie umowy najmu mieszkania do podpisania powołując się na ten art. 673 kc ...
Rozliczenie PIT.
Dzień dobry mam bardzo ważne pytanie odnośnie rozliczenia pit na dzieci. Jestem po rozwodzie 2 lata Ale mieszkamy z byłym mężem i dziećmi w jednym mieszkaniu ponieważ ja nie mam gdzie iść on też. Płaci mi na dzieci alimenty w kwiecie 900zl i tylko tyle,ja gotuje osobno on osobno każdy robi sobie zakupy itp Ja robię wszystkie rachunki itp opłaty w szkołach,ubrania on tylko 900zl nic więcej go nie interesuje Ale chodzi mi o to jak będzie z roz...

Wyszukiwarka