Czy jest możliwe założenie działalności z komornikiem?
Bezpieczne założenie działalności gospodarczej z komornikiem... możliwe?
Chodzi o salon fryzjerski, co zrobić aby komornik nie zabrał wszystkiego? Chciałabym dobrowolnie spłacać. Działalność nierejestrowana? Proszę o pomoc osobę znającą się na tym...
Przede wszystkim decyduje wierzyciel, zaś spod egzekucji wyjęte są narzędzia i inne przedmioty, niezbędne do osobistej pracy zarobkowej dłużnika oraz surowce niezbędne dla niego do produkcji na okres jednego tygodnia, z wyłączeniem jednak pojazdów mechanicznych. Jakiej wysokości jest te zadłużenie?
anonim cytuj
08-01-2023
70 tyś. złotych.
anonim cytuj
08-01-2023
No to kwota jest spora i wierzyciel może się uprzeć, Aczkolwiek powinien sobie zdawać sprawę, że jeżeli pozbawi panią narzędzi do pracy to nie będzie Pani w stanie w ogóle tego spłacać zaś z licytacji zakładu wiele on nie zyska. Proszę spróbować normalnie po ludzku porozmawiać z komornikiem i umówić na jakieś konkretne raty a następnie wywiązywać się z tego zobowiązania.
Jak się można odwołać do wniosku o ograniczenie władzy rodzicielskiej? Merytorycznie i technicznie.
Kiedy we wniosku nie ma podanych żadnego uzasadnienia, ani żadnego świadka powołanego.
Przebywam z dzieckiem prawie tyle co opieka naprzemienna. Aktualnie piszę drugie pismo, aby wnieść o opiekę naprzemienną i znieść alimenty (których nie płacę, w uzasadnieniu podaje powody i dlaczego tego nie robiłem i jak łoże na utrzymanie dziecka). Słuchając ...
Witam, dzisiaj się dowiedziałam, że mama uposażyła mnie do polisy. Czy po 25 latach od śmierci mamy, jest już po terminie, czy jeszcze można się starać o wypłacenie środków
...
Dobry wieczór, odrzuciłam spadek po zmarłej Mamie,wraz z dziećmi zrzekłam się przed sądem i zakończyłam sprawę u notariusza. Dostałam pismo o postanowienia jako uczestnika nabycia spadku w sprawie długu bankowego, i w doręczeniu pisze że mam tydzień od daty otrzymania odpisu orzeczenia wraz z uzasadnieniem na zażalenie i piszą że w ciągu 14 dni mam dołączyć akty urodzenia zgonu i małżeństwa rodziców i dziadków. Czy gdy zrzekłam się spadku muszę w...
Rocznikiem mam obecnie 21 l. W ubiegłym roku ukończyłem technikum zawodowe. Uzyskałem tytuł technika logistyka ale poległem na maturze. Pan ojciec płaci od 20 l alimenty w kwocie 200 zł jest pozbawiony praw rodzicielskich...słowem nie znam człowieka. Mama nigdy nie występowała o zwiększenie alimentów dawała radę wychować mnie sama. Przez obecny rok dorywczo pracowałem i miałem korki aby ponownie przystąpić do matury. Otrzymałem listem poleconym p...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: