Czy jest możliwe założenie działalności z komornikiem?
Bezpieczne założenie działalności gospodarczej z komornikiem... możliwe?
Chodzi o salon fryzjerski, co zrobić aby komornik nie zabrał wszystkiego? Chciałabym dobrowolnie spłacać. Działalność nierejestrowana? Proszę o pomoc osobę znającą się na tym...
Przede wszystkim decyduje wierzyciel, zaś spod egzekucji wyjęte są narzędzia i inne przedmioty, niezbędne do osobistej pracy zarobkowej dłużnika oraz surowce niezbędne dla niego do produkcji na okres jednego tygodnia, z wyłączeniem jednak pojazdów mechanicznych. Jakiej wysokości jest te zadłużenie?
anonim cytuj
08-01-2023
70 tyś. złotych.
anonim cytuj
08-01-2023
No to kwota jest spora i wierzyciel może się uprzeć, Aczkolwiek powinien sobie zdawać sprawę, że jeżeli pozbawi panią narzędzi do pracy to nie będzie Pani w stanie w ogóle tego spłacać zaś z licytacji zakładu wiele on nie zyska. Proszę spróbować normalnie po ludzku porozmawiać z komornikiem i umówić na jakieś konkretne raty a następnie wywiązywać się z tego zobowiązania.
Dostałam pismo z ZUS że mam oddać nienależnie pobrane świadczenie wychowawcze przy opiece naprzemiennej. Podczas sprawy nie było przez sąd powiedziane że tym świadczeniem mam się dzielić z ojcem dzieci. Jak się odwołać skoro te pieniądze przeznaczyłam na wszystko wyprawki wycieczki opłaty w szkole ubrania buty itd....
Firma windykacyjna z Warszawy, do której oddano sprawę ściągnięcia długu z mojej firmy kontaktowała się z moją żoną (smsy) ws. wysokości tego długu i jego ściągania, mimo że żona nie jest członkiem firmy ani jej dane nie były podane mojemu Pożyczkodawcy tudzież Windykatorowi. Nie mam zielonego pojęcia, skąd Windykator pozyskał nr telefonu mojej żony.
Czy ma sens dochodzić odszkodowania od Windykatora za tego typu zachowanie? Do kogo najlepiej si...
Dzień dobry,
mam dodatkowe ubezpieczenie PZU grupowe, które opłacam w pracy. Jest tam zawarty wariant odszkodowania w wypadku śmierci bliskich.
Czy należy mi się odszkodowanie z tytułu śmierci teścia - zmarł w XI 2022 r., gdy jestem po rozwodzie z jego synem już od 15 lat? Z teściem utrzymywałam przyjazne kontakty.
Proszę o odpowiedź...
Mam takie pytanie, odnośnie przekazania pieniędzy (dział spadku ze zniesieniem współwłasności) pytania są takie:
1. Jeśli znam tylko konto współmałżonka strony to czy można dokonać przelewu na takie konto?
2. Jeśli tak, to czy rodzi to jakieś skutki np. podatkowe?
3. Czy współmałżonek może odesłać nadawcy pieniądze przeznaczone dla drugiego współmałżonka? Co wtedy zrobić jak odeśle zwrotnie taki przelew?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: