Czy jest możliwe założenie działalności z komornikiem?

Bezpieczne założenie działalności gospodarczej z komornikiem... możliwe?
Chodzi o salon fryzjerski, co zrobić aby komornik nie zabrał wszystkiego? Chciałabym dobrowolnie spłacać. Działalność nierejestrowana? Proszę o pomoc osobę znającą się na tym...
anonim cytuj
08-01-2023
Przede wszystkim decyduje wierzyciel, zaś spod egzekucji wyjęte są narzędzia i inne przedmioty, niezbędne do osobistej pracy zarobkowej dłużnika oraz surowce niezbędne dla niego do produkcji na okres jednego tygodnia, z wyłączeniem jednak pojazdów mechanicznych. Jakiej wysokości jest te zadłużenie?

anonim cytuj
08-01-2023
70 tyś. złotych.

anonim cytuj
08-01-2023
No to kwota jest spora i wierzyciel może się uprzeć, Aczkolwiek powinien sobie zdawać sprawę, że jeżeli pozbawi panią narzędzi do pracy to nie będzie Pani w stanie w ogóle tego spłacać zaś z licytacji zakładu wiele on nie zyska. Proszę spróbować normalnie po ludzku porozmawiać z komornikiem i umówić na jakieś konkretne raty a następnie wywiązywać się z tego zobowiązania.

anonim cytuj
08-01-2023

Sugerowane Tematy

Wynajmuje mieszkanie parze z dzieckiem. Problemy z płatnością i z kontaktem.
Witam, Wynajmuje mieszkanie parze z dzieckiem. Umowa najmu okaznalnego oraz dokument że poddają się dobrowolnie egzekucji komorniczej. Okazało się, że w momencie podpisania umowy, Pani była w ciąży więc jest już teraz dwoje dzieci o czym nie wiedziałam. Od początku roku zaczęły się problemy z płatnością i z kontaktem z najemcami. Były to opóźnienia dwa, trzy dni. Aktualnie opóźnienie wynosi 3 tyg. I nie zanosi się aby zostało to opłacone. Każdeg...
Mieszkanie spółdzielcze, dziedziczenie.
Dzień dobry. Oboje z mężem jesteśmy właścicielami mieszkania ( spółdzielcze ) nie własnościowe. Co w przypadku gdy mąż umrze. Mieszkanie dalej będzie należało do mnie....
Sytuacja rodzinna- spadkowa.
Sytuacja rodzinna- spadkowa. Są 2 siostry i ciężko chorujący brat. Jedna z sióstr jest z wizyta u brata z początkiem września do 15 września, widzi ze sytuacja zdrowotna jest trudna…nie ma zbytnio kontaktu z bratem, aby chciał cokolwiek zakomunikować. Osoba z zewnątrz rodziny - konkubina 2 tyg po wizycie siostry zwołuje notariusza do domu i spisuje na siebie testament. W testamęcie zapisuje dom rodzinny na siebie. 6 października Brat um...
Prawo spadkowe
Dzień dobry, proszę o informację czy powinnam w imieniu mojego syna odrzucić spadek (składający się głównie z długów), jeżeli syna nie było jeszcze na świecie w chwili śmierci spadkodawcy (brat babci) ? W chwili gdy ja odrzucałam spadek w ciąży już byłam....

Wyszukiwarka