Czy jest możliwe założenie działalności z komornikiem?

Bezpieczne założenie działalności gospodarczej z komornikiem... możliwe?
Chodzi o salon fryzjerski, co zrobić aby komornik nie zabrał wszystkiego? Chciałabym dobrowolnie spłacać. Działalność nierejestrowana? Proszę o pomoc osobę znającą się na tym...
anonim cytuj
08-01-2023
Przede wszystkim decyduje wierzyciel, zaś spod egzekucji wyjęte są narzędzia i inne przedmioty, niezbędne do osobistej pracy zarobkowej dłużnika oraz surowce niezbędne dla niego do produkcji na okres jednego tygodnia, z wyłączeniem jednak pojazdów mechanicznych. Jakiej wysokości jest te zadłużenie?

anonim cytuj
08-01-2023
70 tyś. złotych.

anonim cytuj
08-01-2023
No to kwota jest spora i wierzyciel może się uprzeć, Aczkolwiek powinien sobie zdawać sprawę, że jeżeli pozbawi panią narzędzi do pracy to nie będzie Pani w stanie w ogóle tego spłacać zaś z licytacji zakładu wiele on nie zyska. Proszę spróbować normalnie po ludzku porozmawiać z komornikiem i umówić na jakieś konkretne raty a następnie wywiązywać się z tego zobowiązania.

anonim cytuj
08-01-2023

Sugerowane Tematy

Ile przysługuje mi urlopu z powodu siły wyższej ?
Jestem na wypowiedzeniu 3 miesięcznym nie mogę nigdzie znaleźć informacji ile przysługuje mi urlopu z powodu siły wyższej ? Podczas nieprzepracowania pełnego roku Umowa kończy się we wrześniu....
Spadek po zmarłym ojcu.
Moi rodzice są po rozwodzie już ponad 10 lat. Mają razem mieszkanie, które utrzymywała/utrzymuje moja mama. Nikt tam nie mieszka. Mój tata zmarł, co z mieszkaniem teraz? Czyje ono teraz jest?...
Czy mogę zerwać umowę najmu?
Czy mogę zerwać umowę najmu jeśli właściciel mieszkania bez mojej wiedzy zamontował kamery przed drzwiami mieszkania? Przy podpisywaniu umowy nie było mowy o takich praktykach oraz o tym, ze kamery maja zostać zamontowane. Są one przed drzwiami mieszkania (3 piętro) i przy drzwiach wejściowych do klatki (parter). Właściciel argumentuje decyzje kłopotliwym sąsiadem który często robił imprezy i dewastował klatkę ale mieszka on na 1 piętrze gdzie ka...
Gmina jako spadkobierca.
Umiera starsza Pani, zostawia mieszkanie Rodzina odrzuca spadek. Spadek przy braku spadkobierców ma przejąć gmina. Tyle, że gmina się z tym nie spieszy (już 4 lata minęły). Czy jest jakiś sposób by to przyspieszyć? Żeby "zmusić gminę", żeby to zrobiła. Ile to może potrwać? Wspólnocie mieszkaniowej na tym zależy bo czynszu i funduszu remontowego za to mieszkanie nikt nie płaci (wspólnota spłaca kredyt) a to 1/5 wpływów wspólnoty....

Wyszukiwarka