Czy jest możliwe założenie działalności z komornikiem?

Bezpieczne założenie działalności gospodarczej z komornikiem... możliwe?
Chodzi o salon fryzjerski, co zrobić aby komornik nie zabrał wszystkiego? Chciałabym dobrowolnie spłacać. Działalność nierejestrowana? Proszę o pomoc osobę znającą się na tym...
anonim cytuj
08-01-2023
Przede wszystkim decyduje wierzyciel, zaś spod egzekucji wyjęte są narzędzia i inne przedmioty, niezbędne do osobistej pracy zarobkowej dłużnika oraz surowce niezbędne dla niego do produkcji na okres jednego tygodnia, z wyłączeniem jednak pojazdów mechanicznych. Jakiej wysokości jest te zadłużenie?

anonim cytuj
08-01-2023
70 tyś. złotych.

anonim cytuj
08-01-2023
No to kwota jest spora i wierzyciel może się uprzeć, Aczkolwiek powinien sobie zdawać sprawę, że jeżeli pozbawi panią narzędzi do pracy to nie będzie Pani w stanie w ogóle tego spłacać zaś z licytacji zakładu wiele on nie zyska. Proszę spróbować normalnie po ludzku porozmawiać z komornikiem i umówić na jakieś konkretne raty a następnie wywiązywać się z tego zobowiązania.

anonim cytuj
08-01-2023

Sugerowane Tematy

Literówka w awizo z sądu
Witam. dostalam juz drogie avizo do odebrania wiem ze jest to przesylka sadowa ale pani na poczcie nie chce mi wydac listu poniewaz jest literowka w nazwisku co robic ? .Rzecz w tym ze adres i imię zgadza ale nazwisko już nie. Czy moge miec przez to jakies problemy ? Co mam zrobić?...
prawo do pełnego urlopu
Witam! Jestem zatrudniona od 13.01 na umowę na czas nieokreślony. Mam prawo do 26 dni urlopu. I teraz moje pytanie: czy już w tej chwili nabyłam prawo do pełnych 26 dni czy nabede dopiero po nowym roku, a teraz liczy się proporcjonalnie. Dodam że przed podjęciem teraźniejszego zatrudnienia byłam zatrudniona w innej firmie do 12.01....
Rodzielnośc majątkowa a dziedziczenie po teściach.
Mam z mężem podpisaną przed ślubem rozdzielność majątkową. Mąż nabył spadek po zmarłej mamie w tym konto bankowe. W banku chce, aby pieniądze ze spadku przelali na moje konto bankowe. Mąż nie ma konta, a bank odmawia wypłaty gotówki, upierają się przy przelewie na konto. Jak tą całą sytuację ugryźć? Wiem, że mąż musi zgłosić do US nabycie spadku. Czy jeśli pieniądze z konta zmarłej teściowej wpłyną prosto w całości na moje konto to ja również b...
Czy jest możliwy rozwód przez e-sąd?
Czy ktoś korzystał z takiego rozwiązania i czy faktycznie koszty są mniejsze i można zrobić to szybko (rozwód bez orzekania o winie, oby dwie strony chcą)?...

Wyszukiwarka