Czy jest możliwe założenie działalności z komornikiem?

Bezpieczne założenie działalności gospodarczej z komornikiem... możliwe?
Chodzi o salon fryzjerski, co zrobić aby komornik nie zabrał wszystkiego? Chciałabym dobrowolnie spłacać. Działalność nierejestrowana? Proszę o pomoc osobę znającą się na tym...
anonim cytuj
08-01-2023
Przede wszystkim decyduje wierzyciel, zaś spod egzekucji wyjęte są narzędzia i inne przedmioty, niezbędne do osobistej pracy zarobkowej dłużnika oraz surowce niezbędne dla niego do produkcji na okres jednego tygodnia, z wyłączeniem jednak pojazdów mechanicznych. Jakiej wysokości jest te zadłużenie?

anonim cytuj
08-01-2023
70 tyś. złotych.

anonim cytuj
08-01-2023
No to kwota jest spora i wierzyciel może się uprzeć, Aczkolwiek powinien sobie zdawać sprawę, że jeżeli pozbawi panią narzędzi do pracy to nie będzie Pani w stanie w ogóle tego spłacać zaś z licytacji zakładu wiele on nie zyska. Proszę spróbować normalnie po ludzku porozmawiać z komornikiem i umówić na jakieś konkretne raty a następnie wywiązywać się z tego zobowiązania.

anonim cytuj
08-01-2023

Sugerowane Tematy

Zwrot towaru w sklepie stacjonarnym.
Stacjonarny sklep z odzieżą używaną - jak wyglądają zwroty i reklamacje? Czy jako sprzedawca mogę odmówić przyjęcia zwrotu?...
Mieszkanie komunalne.
Witam. Piszę w takiej sprawie. Byłam z Ojcem dziecka 13 lat.. Już w ciąży starałam się z mieszkaniówki o mieszkanie komunalne, 4 lata biegałam i starałam się żeby Je dostać.. Mieszkaliśmy razem 4 lata, uciekłam z dzieckiem bo ojciec jej pił, brał narkotyki i był agresywny nawet w stosunku do swojego dziecka, nie mieszkam tam 4 lata, ale nie zrzekła się mieszkania, mieszkam z córką w wynajętej kawalerce w starym domostwie, wiem że możemy tu zosta...
Świadczenie macierzyńskie.
Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego nie chcą przyznać świadczenia rodzicielskiego (macierzyńskie)? Dziecko nie jest męża. Czekamy na zaprzeczenie ojcostwa. Podobno nie jest zależne od dochodu?...
Czy muszę stawić się na odczytanie testamentu?
Zmarła moja babcia, wczoraj dostałam sms od siostry z którą od wielu lat nie utrzymuję kontaktów, dotyczący terminu i miejsca odczytania testamentu, z dopiskiem że moja obecność jest obowiązkowa, w internecie na szybko znalazłam informacje, że taka obecność nie jest obowiązkowa, ale wolę mieć pewność, tak więc jak to wygląda w kwestii prawnej? Czy grożą mi jakieś konsekwencje jeśli jednak nie pojawię się w tym terminie we wskazanej kancelarii n...

Wyszukiwarka