Czy jest możliwe założenie działalności z komornikiem?
Bezpieczne założenie działalności gospodarczej z komornikiem... możliwe?
Chodzi o salon fryzjerski, co zrobić aby komornik nie zabrał wszystkiego? Chciałabym dobrowolnie spłacać. Działalność nierejestrowana? Proszę o pomoc osobę znającą się na tym...
Przede wszystkim decyduje wierzyciel, zaś spod egzekucji wyjęte są narzędzia i inne przedmioty, niezbędne do osobistej pracy zarobkowej dłużnika oraz surowce niezbędne dla niego do produkcji na okres jednego tygodnia, z wyłączeniem jednak pojazdów mechanicznych. Jakiej wysokości jest te zadłużenie?
anonim cytuj
08-01-2023
70 tyś. złotych.
anonim cytuj
08-01-2023
No to kwota jest spora i wierzyciel może się uprzeć, Aczkolwiek powinien sobie zdawać sprawę, że jeżeli pozbawi panią narzędzi do pracy to nie będzie Pani w stanie w ogóle tego spłacać zaś z licytacji zakładu wiele on nie zyska. Proszę spróbować normalnie po ludzku porozmawiać z komornikiem i umówić na jakieś konkretne raty a następnie wywiązywać się z tego zobowiązania.
Jestem na wypowiedzeniu 3 miesięcznym nie mogę nigdzie znaleźć informacji ile przysługuje mi urlopu z powodu siły wyższej ? Podczas nieprzepracowania pełnego roku Umowa kończy się we wrześniu....
Moi rodzice są po rozwodzie już ponad 10 lat. Mają razem mieszkanie, które utrzymywała/utrzymuje moja mama. Nikt tam nie mieszka. Mój tata zmarł, co z mieszkaniem teraz? Czyje ono teraz jest?...
Czy mogę zerwać umowę najmu jeśli właściciel mieszkania bez mojej wiedzy zamontował kamery przed drzwiami mieszkania? Przy podpisywaniu umowy nie było mowy o takich praktykach oraz o tym, ze kamery maja zostać zamontowane. Są one przed drzwiami mieszkania (3 piętro) i przy drzwiach wejściowych do klatki (parter). Właściciel argumentuje decyzje kłopotliwym sąsiadem który często robił imprezy i dewastował klatkę ale mieszka on na 1 piętrze gdzie ka...
Umiera starsza Pani, zostawia mieszkanie Rodzina odrzuca spadek. Spadek przy braku spadkobierców ma przejąć gmina. Tyle, że gmina się z tym nie spieszy (już 4 lata minęły). Czy jest jakiś sposób by to przyspieszyć? Żeby "zmusić gminę", żeby to zrobiła. Ile to może potrwać? Wspólnocie mieszkaniowej na tym zależy bo czynszu i funduszu remontowego za to mieszkanie nikt nie płaci (wspólnota spłaca kredyt) a to 1/5 wpływów wspólnoty....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: