Czy jest możliwe założenie działalności z komornikiem?
Bezpieczne założenie działalności gospodarczej z komornikiem... możliwe?
Chodzi o salon fryzjerski, co zrobić aby komornik nie zabrał wszystkiego? Chciałabym dobrowolnie spłacać. Działalność nierejestrowana? Proszę o pomoc osobę znającą się na tym...
Przede wszystkim decyduje wierzyciel, zaś spod egzekucji wyjęte są narzędzia i inne przedmioty, niezbędne do osobistej pracy zarobkowej dłużnika oraz surowce niezbędne dla niego do produkcji na okres jednego tygodnia, z wyłączeniem jednak pojazdów mechanicznych. Jakiej wysokości jest te zadłużenie?
anonim cytuj
08-01-2023
70 tyś. złotych.
anonim cytuj
08-01-2023
No to kwota jest spora i wierzyciel może się uprzeć, Aczkolwiek powinien sobie zdawać sprawę, że jeżeli pozbawi panią narzędzi do pracy to nie będzie Pani w stanie w ogóle tego spłacać zaś z licytacji zakładu wiele on nie zyska. Proszę spróbować normalnie po ludzku porozmawiać z komornikiem i umówić na jakieś konkretne raty a następnie wywiązywać się z tego zobowiązania.
Witam. Jestem po rozwodzie, w trakcie małżeństwa urodziło się dziecko, w akcie jestem ja wpisany jako ojciec (ojcem biologicznym dziecka jest kto inny), dziecko ma obecnie 2 lata. Płace alimenty, ale z każdym miesiącem jest mi ciężej płacić. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Czy zostaje mi tylko płacić do usamodzielnienia się dziecka?...
Dzień dobry, drugi tydzień przebywam na oddziale dziennym w klinice psychiatrycznej. Poinformowałam pracodawcę o tym zanim podjęłam leczenie. W takiej sytuacji psychiatra wystawia zwolnienie wsteczne Po dwóch tygodniach uczęszczania na terapie. Moje pytanie brzmi czy kadrowa ma prawo dzwonić do kliniki w celu pozyskania informacji na mój temat i mojego zwolnienia? Nie informowałam jej o moim leczeniu bezpośrednio. Powiedziałam tylko dyrekcji i ko...
Proszę o udzielenie pomocy w nurtującym mnie pytaniu. Jestem w trakcie sprawy rozwodowej z mężem. Nie mam zamiaru przedłużać tego postępowania i chce abyśmy ten etap zakończyli za porozumieniem obu stron. Natomiast problem na pewno pojawi się w przypadku podziału majątku otóż po zawarciu związku małżeńskiego moi rodzice przekazali nam działkę na której rozpoczęliśmy budowę domu. Gdy dom był w stanie surowym otwartym zawarliśmy intercyzę. Dom zost...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: