Problem z najemcą

Najemca podpisał że mną umowę końcem października. Nie płaci całej kwoty najmu oraz przekracza terminy. Wciąż kłamie, pisząc że przelał. Zobowiązał się przepisać liczniki i tego nie zrobił. Nie są to zaległości całego czynszu, ale kwoty kilkuset zł/MC. Umowa na czas określony.
Jak to ugryźć? Czy, skoro podpisał umowę wiedząc, że nie ma dochodów, to podlega pod oszustwo? Jest jakiś sposób, by się wyplątać z tego najmu? Podwyższenie czynszu np?
anonim cytuj
25-01-2021
Zarówno możliwośc wypowiedzenia jak i podniesienia czynszu reguluje ustawa o ochronie praw lokatorów.
Co do oszustwa, oświadczał ci ze ma dochód, wetyfikowales to?

anonim cytuj
25-01-2021
Oświadczał, że ma. Nie weryfikowałem niestety. Powołuje się na pandemię i przez to brak dochodów, ale wynajął w szczycie pandemii. Czytałem ustawę i zastanawiam się, jakie mam możliwości. Nie zalega mi za 3 pełne okresy, bo płaci część

anonim cytuj
25-01-2021

Sugerowane Tematy

Jest dwóch właścicieli mieszkania.
Jest dwóch właścicieli mieszkania. Obydwoje po połowie. Czy jeśli do jednego z właścicieli przychodzi w odwiedziny osoba, która nie jest zameldowana w tym mieszkaniu, to drugi z właścicieli może wymagać opuszczenia lokalu przez tę osobę, jeśli tam w danej chwili przebywa? Czy pokrewieństwo pierwszego współwłaściciela z odwiedzającym ma jakieś znaczenie?...
Obiekt handlowy na dzierżawionej działce.
Witam, wydzierżawiłam od miasta teren na którym miałam ustawić obiekt handlowy zgodnie z przedstawiona przeze mnie wizualizacją .postawiłam przyczepę co odbiega od wizualizacji nie jest dokładnie takie ale w podobnym stylu. Stwierdzili ze jest to nieestetyczne. Cały sezon handlowałam teraz napisali mi ze mam to zabierać ,bo jest brzydkie. Zagospodarowanie terenu nie odbiega od innych zagospodarowań w tym mieście ,w czasie sezonu spotkało się z ...
Bezskuteczność egzekucji.
Witam. W e-sad wisi mi sprawa o odzyskanie pieniędzy, która nie zakończyła się dla mnie sukcesem - komornik nie był w stanie ściągnąć wierzytelności. Co teraz robić, kontaktowałem się z komornikiem, ponoć umorzył sprawę. Co teraz zrobić aby za jakiś czas (np. za kilka lat) znów spróbować odzyskać dług za pośrednictwem komornika? Czy e-sad ma jakieś narzędzie, które pozwoli w przyszłości na skierowanie ponownie sprawy do komornika. Czy może ko...
Czy pracodawca ma prawo zmusić pracowników do szczepienia ?
Dzień dobry. W zakładzie pracy jest lista na którą każdy ma się wpisać. Dotyczy szczepienia przeciwko covid 19. Czy pracodawca ma prawo zmusić pracowników do szczepienia ? Czy jeżeli ktoś odmówi może to być powodem do zwolnienia dyscyplinarnego? Pracuje w sklepie, a w mojej firmie jest nakaz szczepienia przeciwko covid do 10 grudnia, oraz obowiązek dostarczenia certyfikatu ze szczepienia. Jeżeli nie ma prawa zmusić nas do tego, to jak się br...

Wyszukiwarka