Problem z najemcą

Najemca podpisał że mną umowę końcem października. Nie płaci całej kwoty najmu oraz przekracza terminy. Wciąż kłamie, pisząc że przelał. Zobowiązał się przepisać liczniki i tego nie zrobił. Nie są to zaległości całego czynszu, ale kwoty kilkuset zł/MC. Umowa na czas określony.
Jak to ugryźć? Czy, skoro podpisał umowę wiedząc, że nie ma dochodów, to podlega pod oszustwo? Jest jakiś sposób, by się wyplątać z tego najmu? Podwyższenie czynszu np?
anonim cytuj
25-01-2021
Zarówno możliwośc wypowiedzenia jak i podniesienia czynszu reguluje ustawa o ochronie praw lokatorów.
Co do oszustwa, oświadczał ci ze ma dochód, wetyfikowales to?

anonim cytuj
25-01-2021
Oświadczał, że ma. Nie weryfikowałem niestety. Powołuje się na pandemię i przez to brak dochodów, ale wynajął w szczycie pandemii. Czytałem ustawę i zastanawiam się, jakie mam możliwości. Nie zalega mi za 3 pełne okresy, bo płaci część

anonim cytuj
25-01-2021

Sugerowane Tematy

Jakiś czas nie płacone alimenty. Jak spłacać aby było ok? (dług)
Znajomy jakiś czas nie płacił alimentów. Alimenty z FA, komornik. Teraz chce zacząć normalnie płacić alimenty, wysłał przekazem pocztowym na adres byłej żony. Ale ona go nie odebrała i napisała, że nie będzie odbierała, żeby kontaktował się z komornikiem i przez niego wysyłał pieniądze (żeby pierwsze spłacić dług). Czy to świadczy na jej niekorzyść? Jak znajomy ma dalej płacić aby było ok?...
Rozdzielność majątkowa.
Dzień dobry, planujemy z narzeczonym po ślubie mieć rozdzielność majątkową. Czy mimo to będziemy mogli mieć wspólne konto? W naszym banku nie ma opcji aby konto miało dwóch właścicieli. Jest możliwość aby był 1 właściciel i osoba posiadająca pełnomocnictwo. Czy gdy mąż przelewałby mi co miesiąc środki na moje konto które służyłoby za konto wspólne to czy przy ewentualnym rozwodzie może żądać zwrotu tych środków?...
Wysoka faktura za prąd.
Witam, w lipcu otrzymałem bardzo wysoką fakturę za prąd, w której wskazano zużycie na poziomie dwukrotności średniego rocznego zużycia energii przyjętego dla danej grupy energetycznej. Jest to zupełny absurd ponieważ po sprawdzeniu sieci przez elektryka niemożliwe jest takie zużycie. Nieruchomość użytkowana jest też sporadycznie jako domek letniskowy. W związku z tą fakturą złożyłem wniosek o dokonanie badania licznika. Wynik badania przyszedł p...
Znaczne podwyższenie alimentów.
Dostałem od komornika wezwanie o podwyższenie alimentów z kwoty 300 zł na 1700 zł o sprawie nie wiedziałem. Była partnerka od roku czasu utrudnia kontakty, jak byliśmy jeszcze razem, byliśmy u mediatora aby ustalić fikcyjne alimenty na kwotę 300 zł i tak zostało. Po 6 latach rozstaliśmy się, płaciłem jej do ręki nie wiedziałem że pójdzie do komornika, ok poszła płaciłem przez komornika, powiedziałem ze będę więcej płaciłem jak będę widywał dzie...

Wyszukiwarka