Problem z najemcą

Najemca podpisał że mną umowę końcem października. Nie płaci całej kwoty najmu oraz przekracza terminy. Wciąż kłamie, pisząc że przelał. Zobowiązał się przepisać liczniki i tego nie zrobił. Nie są to zaległości całego czynszu, ale kwoty kilkuset zł/MC. Umowa na czas określony.
Jak to ugryźć? Czy, skoro podpisał umowę wiedząc, że nie ma dochodów, to podlega pod oszustwo? Jest jakiś sposób, by się wyplątać z tego najmu? Podwyższenie czynszu np?
anonim cytuj
25-01-2021
Zarówno możliwośc wypowiedzenia jak i podniesienia czynszu reguluje ustawa o ochronie praw lokatorów.
Co do oszustwa, oświadczał ci ze ma dochód, wetyfikowales to?

anonim cytuj
25-01-2021
Oświadczał, że ma. Nie weryfikowałem niestety. Powołuje się na pandemię i przez to brak dochodów, ale wynajął w szczycie pandemii. Czytałem ustawę i zastanawiam się, jakie mam możliwości. Nie zalega mi za 3 pełne okresy, bo płaci część

anonim cytuj
25-01-2021

Sugerowane Tematy

zwrot zakupionego towaru
W sobote sprzedalem panu x obiektyw do aparatu. Pan przyjechal,posprawdzal,stwierdzil ze wszystko jest ok,umowe spisalismy sprzedażową. Po dwoch dniach pan x dzwoni i twierdzi ze obiektyw jednak nie jest tak ostry jak myslal i chce zwrocic go. Ja juz tych pieniedzy nie mam. Prowadzę jednoosobawa dzialalnosc gospodarcza,natomiast obiektyw sprzedalem jako osoba fizyczna. W dwa dni moglo soe wiele stac,nie mam gwarancji ze pan x nie zepsul go lub ni...
Kredyt konsolidacyjny.
Cześć. Brałem u siebie w banku kredyt i dopiero teraz zobaczyłem że to był kredyt konsolidacyjny. Czytam że ten kredyt jest przeznaczony tylko na spłatę zadłużeń i kredytów itp. Pieniądze z pożyczki już wpłynęły mi na konto, czy te pieniądze mogę wykorzystać na dowolny cel czy tylko na to co oni ustalą np. na ich kredyt bo mam jeszcze jeden u nich? Jak to jest?...
Rozwiązanie umowy zlecenie bez określonego okresu wypowiedzenia
Witam. Chciałabym rozwiązać umowę zlecenie ze skutkiem natychmiastowym z powodu ciężkiej sytuacji rodzinnej i zdrowotnej. Problem w tym, że w umowie nie określono okresu wypowiedzenia, godzin pracy, jedynie miejsce jej wykonywania oraz termin jej trwania. Czy grozi mi coś za rozwiązanie umowy w związku z powyższym tj. kary finansowa lub odszkodowanie dla pracodawcy? Do końca umowy zostało około 3 tygodni a została zawarta na okres 3 miesięcy. Do ...
Podwyższenie alimentów.
Płacę alimenty na syna 14 lat. Była partnerka, wniosła o podwyższenie alimentów na kwotę 1000zł i zabezpieczenie które na tą chwilę przyznał Sąd w kwocie 800zł, rozprawa koniec stycznia, czy jest taka możliwość aby Sąd na rozprawie zszedł poniżej zabezpieczenia? Czy kwestia tylko teraz tych 200zł? Z góry dziękuję za odpowiedź. ...

Wyszukiwarka