Najemca podpisał że mną umowę końcem października. Nie płaci całej kwoty najmu oraz przekracza terminy. Wciąż kłamie, pisząc że przelał. Zobowiązał się przepisać liczniki i tego nie zrobił. Nie są to zaległości całego czynszu, ale kwoty kilkuset zł/MC. Umowa na czas określony.
Jak to ugryźć? Czy, skoro podpisał umowę wiedząc, że nie ma dochodów, to podlega pod oszustwo? Jest jakiś sposób, by się wyplątać z tego najmu? Podwyższenie czynszu np?
anonim cytuj
25-01-2021
Zarówno możliwośc wypowiedzenia jak i podniesienia czynszu reguluje ustawa o ochronie praw lokatorów.
Co do oszustwa, oświadczał ci ze ma dochód, wetyfikowales to?
anonim cytuj
25-01-2021
Oświadczał, że ma. Nie weryfikowałem niestety. Powołuje się na pandemię i przez to brak dochodów, ale wynajął w szczycie pandemii. Czytałem ustawę i zastanawiam się, jakie mam możliwości. Nie zalega mi za 3 pełne okresy, bo płaci część
Jest dwóch właścicieli mieszkania. Obydwoje po połowie. Czy jeśli do jednego z właścicieli przychodzi w odwiedziny osoba, która nie jest zameldowana w tym mieszkaniu, to drugi z właścicieli może wymagać opuszczenia lokalu przez tę osobę, jeśli tam w danej chwili przebywa? Czy pokrewieństwo pierwszego współwłaściciela z odwiedzającym ma jakieś znaczenie?...
Witam, wydzierżawiłam od miasta teren na którym miałam ustawić obiekt handlowy zgodnie z przedstawiona przeze mnie wizualizacją .postawiłam przyczepę co odbiega od wizualizacji nie jest dokładnie takie ale w podobnym stylu. Stwierdzili ze jest to nieestetyczne. Cały sezon handlowałam teraz napisali mi ze mam to zabierać ,bo jest brzydkie. Zagospodarowanie terenu nie odbiega od innych zagospodarowań w tym mieście ,w czasie sezonu spotkało się z ...
Witam.
W e-sad wisi mi sprawa o odzyskanie pieniędzy, która nie zakończyła się dla mnie sukcesem - komornik nie był w stanie ściągnąć wierzytelności.
Co teraz robić, kontaktowałem się z komornikiem, ponoć umorzył sprawę.
Co teraz zrobić aby za jakiś czas (np. za kilka lat) znów spróbować odzyskać dług za pośrednictwem komornika?
Czy e-sad ma jakieś narzędzie, które pozwoli w przyszłości na skierowanie ponownie sprawy do komornika. Czy może ko...
Dzień dobry.
W zakładzie pracy jest lista na którą każdy ma się wpisać. Dotyczy szczepienia przeciwko covid 19. Czy pracodawca ma prawo zmusić pracowników do szczepienia ?
Czy jeżeli ktoś odmówi może to być powodem do zwolnienia dyscyplinarnego?
Pracuje w sklepie, a w mojej firmie jest nakaz szczepienia przeciwko covid do 10 grudnia, oraz obowiązek dostarczenia certyfikatu ze szczepienia.
Jeżeli nie ma prawa zmusić nas do tego, to jak się br...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: