Problem z najemcą

Najemca podpisał że mną umowę końcem października. Nie płaci całej kwoty najmu oraz przekracza terminy. Wciąż kłamie, pisząc że przelał. Zobowiązał się przepisać liczniki i tego nie zrobił. Nie są to zaległości całego czynszu, ale kwoty kilkuset zł/MC. Umowa na czas określony.
Jak to ugryźć? Czy, skoro podpisał umowę wiedząc, że nie ma dochodów, to podlega pod oszustwo? Jest jakiś sposób, by się wyplątać z tego najmu? Podwyższenie czynszu np?
anonim cytuj
25-01-2021
Zarówno możliwośc wypowiedzenia jak i podniesienia czynszu reguluje ustawa o ochronie praw lokatorów.
Co do oszustwa, oświadczał ci ze ma dochód, wetyfikowales to?

anonim cytuj
25-01-2021
Oświadczał, że ma. Nie weryfikowałem niestety. Powołuje się na pandemię i przez to brak dochodów, ale wynajął w szczycie pandemii. Czytałem ustawę i zastanawiam się, jakie mam możliwości. Nie zalega mi za 3 pełne okresy, bo płaci część

anonim cytuj
25-01-2021

Sugerowane Tematy

Gdzie można zgłosić się po świadczenia pieniężne?
Mama po udarze 10 lat otrzymuje tylko zasiłek pielęgnacyjne z gopsu 300 zł. Nie pracowała na umowę o pracę. Tata najniższa krajowa. Czy gdzieś można zgłosić się o pomoc lub uzyskać jakieś inne świadczenie?...
Ojciec zabrał dzieci i grozi ze ich nie odda matce
Witam. Co mogę zrobić jeżeli mam z byłym partnerem dwójkę dzieci (nie ma ani pozbawionych ani ograniczonych praw) były partner wyszedł z zakładu karnego nie dawno umówiłam się z nim że dzieci będą mogły być z nim przez 5 dni z racji takiej że starszy syn chodzi do zerówki i w niedziele ma mi ich odwieźć a teraz straszy mnie że dzieci w niedziele nie zobaczę i że dzieci więcej nie zobaczę bo zostają z nim. Jak mogę zabrać od niego dzieci w niedz...
Czas pracy na gospodarstwie rolnym rodziców.
Witam. Złożyłam dokumenty o zaliczenie czasu pracy w gospodarstwie rodziców. Kadry poprosiły mnie o pismo uzupełniające w którym mam wskazać wykonywane pracę oraz dzienny czas poświęcany na pracę. Będąc niepełnoletnią uczennicą pracowałam w okresie szkolnym 4-6 godzin dziennie od poniedziałku do piątku. W weekendy, wakacje i ferie czas pracy był dłuższy i wynosił nawet ponad 8 godzin. Przygotowując się do napisania tego pisma natrafiłam na infor...
Skarga kasacyjna.
Sąd Okręgowy oddalił moje zażalenie na postanowienie Sądu Rejonowego o zapłatę. Obie instancje uzasadniały swoje stanowisko faktem, iż mój pełnomocnik nie uzupełnił braków formalnych w terminie, mimo, iż posiadał wszystkie informacje aby te braki uzupełnić. Moje uprzejme zapytanie: 1. W jakim terminie mogę zwrócić się do BRPR z prośba o złożenie skargi kasacyjnej do SN; 2. Czy za niedopełnienie obowiązków mogę dochodzić od pełnomocnika odszkod...

Wyszukiwarka