Problem z najemcą

Najemca podpisał że mną umowę końcem października. Nie płaci całej kwoty najmu oraz przekracza terminy. Wciąż kłamie, pisząc że przelał. Zobowiązał się przepisać liczniki i tego nie zrobił. Nie są to zaległości całego czynszu, ale kwoty kilkuset zł/MC. Umowa na czas określony.
Jak to ugryźć? Czy, skoro podpisał umowę wiedząc, że nie ma dochodów, to podlega pod oszustwo? Jest jakiś sposób, by się wyplątać z tego najmu? Podwyższenie czynszu np?
anonim cytuj
25-01-2021
Zarówno możliwośc wypowiedzenia jak i podniesienia czynszu reguluje ustawa o ochronie praw lokatorów.
Co do oszustwa, oświadczał ci ze ma dochód, wetyfikowales to?

anonim cytuj
25-01-2021
Oświadczał, że ma. Nie weryfikowałem niestety. Powołuje się na pandemię i przez to brak dochodów, ale wynajął w szczycie pandemii. Czytałem ustawę i zastanawiam się, jakie mam możliwości. Nie zalega mi za 3 pełne okresy, bo płaci część

anonim cytuj
25-01-2021

Sugerowane Tematy

Kto dziedziczy po zmarłej żonie?
Witam moje pytanie brzmi tak, Narzeczona ma syna z poprzedniego związku, który mieszka z ojcem, my mamy dziecko razem i planujemy ślub i kredyt - zakup domu, moje pytanie brzmi, gdy ja wraz z moją partnerką potem już żoną weźmiemy kredyt i kupimy dom dla siebie, to co w przypadku gdy ona np. umrze? Będę miał z własnym dzieckiem na głowie jej byłego męża i syna, bo mu się pół domu po matce należy? Jak rozwiązać tą sytuację? W tym momencie każdy ...
(Zniszczenie mienia) Uszkodziłem skrzynkę elektryczną na przystanku autobusowym. Gdzie mam się kierować w związku z ugodą lub ew. naprawienie szkody?
Witam. Jakiś miesiąc temu, uszkodziłem skrzynkę elektryczną na przystanku autobusowym. Niestety los chciał, że zostałem przyłapany przez policję. Sprawy potoczyły się dość szybko i zostałem oskarżony o zniszczenie mienia. Sprawa toczyć się będzie na wniosek MPK, które wyceniło szkodę na 2000zł. Z uwagi na to, że nie byłem karany, chciałbym podpisać z nimi jakąś ugodę i zobowiązać się do naprawienia szkody, co by było dla mnie mniej dolegliwe fina...
Banery wyborcze.
Mam pytanie, Czy jeśli na ogrodzeniu mojej posesji pojawił się plakat/ baner wyborczy, bez mojej wiedzy i zgody, to czy mogę go legalnie usunąć?...
Spłata długu po zmarłym.
Witam mam pytanko jak to jest, moja mama zmarła, a wiem że ma kredyty nieubezpieczone, spłacała regularnie ale zostaje do spłaty jeszcze 20 tys. zł. Rata wynosi 850 zł, mnie nie stać żeby spłacać bo mam swoje kredyty, sama wychowuje córkę i nie jest mi za łatwo. Czy wystarczy jeśli pójdę do notariusza i zrzeknę się wszystkiego czy będą mnie ścigać? Czy mam iść do banku i doręczyć akt zgonu czy nie?...

Wyszukiwarka