Problem z najemcą

Najemca podpisał że mną umowę końcem października. Nie płaci całej kwoty najmu oraz przekracza terminy. Wciąż kłamie, pisząc że przelał. Zobowiązał się przepisać liczniki i tego nie zrobił. Nie są to zaległości całego czynszu, ale kwoty kilkuset zł/MC. Umowa na czas określony.
Jak to ugryźć? Czy, skoro podpisał umowę wiedząc, że nie ma dochodów, to podlega pod oszustwo? Jest jakiś sposób, by się wyplątać z tego najmu? Podwyższenie czynszu np?
anonim cytuj
25-01-2021
Zarówno możliwośc wypowiedzenia jak i podniesienia czynszu reguluje ustawa o ochronie praw lokatorów.
Co do oszustwa, oświadczał ci ze ma dochód, wetyfikowales to?

anonim cytuj
25-01-2021
Oświadczał, że ma. Nie weryfikowałem niestety. Powołuje się na pandemię i przez to brak dochodów, ale wynajął w szczycie pandemii. Czytałem ustawę i zastanawiam się, jakie mam możliwości. Nie zalega mi za 3 pełne okresy, bo płaci część

anonim cytuj
25-01-2021

Sugerowane Tematy

Czy pracownik ma obowiązek wykorzystać urlop wypoczynkowy w taki sposób by jedna część wypoczynku trwała nie mniej niż 14 kolejnych dni?
Czy pracownik ma obowiązek wykorzystać urlop wypoczynkowy w taki sposób by jedna część wypoczynku trwała nie mniej niż 14 kolejnych dni?...
Ubezpieczenie OC na nowe auto.
Dzień dobry. Mam pytanie, dotyczące ubezpieczenie OC auta. Kupiłam je wczoraj, ale jeszcze nie odebrałam z komisu. Obecne ubezpieczenie wygasa 24.01. Czy mogę je w jakiś sposób opłacić, aby nie było przerwy (bez nowej rejestracji)? Będę w stanie odebrać samochód dopiero w poniedziałek (22.01) i prawdopodobnie nie zdążę go przerejestrować....
Zmiana danych i adnotacje w dowodzie rejestracyjnym.
Witam, jakieś 2 lata temu zmieniłem adres zameldowania. Dziś się zorientowałem, że w dowodzie rejestracyjnym auta widnieje stary adres. Nie wiedziałem o tym, że trzeba to zgłosić w ciągu 30 dni. Co teraz? Auto zamierzam sprzedać w przeciągu kilku miesięcy. Nie będzie z tym problemu w takim wypadku? Czy muszę to teraz jeszcze gdzieś zgłaszać? Na nowym dowodzie osobistym nie ma miejsca zamieszkania/zameldowania. Jeśli tak, to gdzie się udać z w...
Jestem uczniem a nie mam ubezpieczenia.
Potrzebuję porady, bo nie wiem co powinienem w tej sytuacji zrobić. Mam 19 lat, uczęszczam do technikum więc aktualnie nie pracuję na umowę. Nie mam ubezpieczenia zdrowotnego, za każdą wizytę muszę płacić, a nie ukrywajmy że nie są to tanie rzeczy. Moja mama aktualnie nie pracuje na umowę ze względu na komornika. Mój ojciec jest na rencie i nie utrzymuje ze mną kontaktu, do tego stopnia że postanowiłem zmienić nazwisko na mamy panieńskie....

Wyszukiwarka