Najemca podpisał że mną umowę końcem października. Nie płaci całej kwoty najmu oraz przekracza terminy. Wciąż kłamie, pisząc że przelał. Zobowiązał się przepisać liczniki i tego nie zrobił. Nie są to zaległości całego czynszu, ale kwoty kilkuset zł/MC. Umowa na czas określony.
Jak to ugryźć? Czy, skoro podpisał umowę wiedząc, że nie ma dochodów, to podlega pod oszustwo? Jest jakiś sposób, by się wyplątać z tego najmu? Podwyższenie czynszu np?
anonim cytuj
25-01-2021
Zarówno możliwośc wypowiedzenia jak i podniesienia czynszu reguluje ustawa o ochronie praw lokatorów.
Co do oszustwa, oświadczał ci ze ma dochód, wetyfikowales to?
anonim cytuj
25-01-2021
Oświadczał, że ma. Nie weryfikowałem niestety. Powołuje się na pandemię i przez to brak dochodów, ale wynajął w szczycie pandemii. Czytałem ustawę i zastanawiam się, jakie mam możliwości. Nie zalega mi za 3 pełne okresy, bo płaci część
Chciałabym zrobić testament tak aby był ważny i przekazać go urzędowi na przechowanie (chce wykluczyć rodzinę). Jak to zrobić najtaniej? Jakie są opcje?...
Czy jeśli biuro nieruchomości pobrało prowizje od najemców 1700 zł przy wynajmie mieszkania za 2000 zł to jest fair decyzja?
Czyli od razu przy umowie zapłaciłam 1700 zł prowizja + 2000 zł kaucja + 1700 zł wynajem.
Na ogłoszeniu było tylko napisane, że biuro pobiera prowizje. Nie pisało ile....
Dzień dobry.
22 września miałam rozprawę alimentacyjną. Wszystko skończyło się na ugodzie, jednak mąż dostał do spłaty zaległe alimenty oraz koszta adwokackie.
Moje pytanie.
Czy ja muszę składać do sądu jakiś wniosek, klauzulę wykonalności żeby mieć pewność że on mi to spłaci czy że będzie spłacał?
Doszły mnie takie głosy a adwokat mi nic o takim czymś nie mówił.
Jak długo czeka się na postanowienie, które przyjdzie mi pocztą jak sądzę do d...
Witam. Mam bardzo uciążliwego sąsiada, pali śmieciami, podpieprza każdego możliwego sąsiada o cokolwiek. Mieszka w domu, który odziedziczył po ojcu na pół ze swoją siostrą(mieszka tam sam, siostra się wyprowadziła) Człowiek ten jest chory psychicznie, jest zbieraczem. Sprowadza do domu bezdomnych, gromadzi śmieci.
Przychodzę z następującym pytaniem.
Nasze domy ze sobą sąsiadują. Okna z jego garażu są niecałe pół metra od ogrodzenia ( czy to jes...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: