Najemca podpisał że mną umowę końcem października. Nie płaci całej kwoty najmu oraz przekracza terminy. Wciąż kłamie, pisząc że przelał. Zobowiązał się przepisać liczniki i tego nie zrobił. Nie są to zaległości całego czynszu, ale kwoty kilkuset zł/MC. Umowa na czas określony.
Jak to ugryźć? Czy, skoro podpisał umowę wiedząc, że nie ma dochodów, to podlega pod oszustwo? Jest jakiś sposób, by się wyplątać z tego najmu? Podwyższenie czynszu np?
anonim cytuj
25-01-2021
Zarówno możliwośc wypowiedzenia jak i podniesienia czynszu reguluje ustawa o ochronie praw lokatorów.
Co do oszustwa, oświadczał ci ze ma dochód, wetyfikowales to?
anonim cytuj
25-01-2021
Oświadczał, że ma. Nie weryfikowałem niestety. Powołuje się na pandemię i przez to brak dochodów, ale wynajął w szczycie pandemii. Czytałem ustawę i zastanawiam się, jakie mam możliwości. Nie zalega mi za 3 pełne okresy, bo płaci część
Sytuacja wygląda tak, partner wpłaca alimenty przez komornika na 18 letnia córkę. Ona zrzekła się egzekucji komorniczej alimentów, wczoraj do niego zadzwoniła że od lutego do września nie chce alimentów bo przerwała edukację. Ale od września chce je ponownie.. co zrobić żeby odbyło się to z godnie z prawem?...
Witam. Odbyła się sprawa o podział majatku. 2 strona podpisała ugodę że będzie spłacana w ratach miesięcznych i że jednorazowo otrzyma większą kwotę. Ale sędzia nic nie wspomniała kiedy ta osoba ma się wyprowadzać. Pytanie jak to będzie wygladac? Czy jak przyjdzie wyrok to tam będzie napisane? I jeszcze pytanie jak tą osobę wymeldować?...
Mam pewien problem i potrzebuję Waszej pomocy w zrozumieniu pewnej kwestii prawnej. Otóż, wynajmuję mieszkanie od prywatnego właściciela od ponad roku i ogólnie rzecz biorąc, wszystko szło dobrze. Jednak ostatnio, podczas jednej z moich imprez u mnie w mieszkaniu, jeden z moich gości spowodował uszkodzenie pewnych rzeczy, które są własnością właściciela mieszkania.
Jestem zupełnie zielony w prawie i nie wiem, jakie są moje obowiązki jako najem...
Witam
Mam 23 lata
Dostałam ofertę pracy na -umowe zlecenie .
Czy będę musiała się jakoś rozliczać?
Nie jestem w tym temacie obeznana i nie chciałabym zrobić sobie problemów z niewiedzy .
Nie jestem studentką.
Proszę o pomoc .
Z góry dziękuję....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: