Problem z najemcą

Najemca podpisał że mną umowę końcem października. Nie płaci całej kwoty najmu oraz przekracza terminy. Wciąż kłamie, pisząc że przelał. Zobowiązał się przepisać liczniki i tego nie zrobił. Nie są to zaległości całego czynszu, ale kwoty kilkuset zł/MC. Umowa na czas określony.
Jak to ugryźć? Czy, skoro podpisał umowę wiedząc, że nie ma dochodów, to podlega pod oszustwo? Jest jakiś sposób, by się wyplątać z tego najmu? Podwyższenie czynszu np?
anonim cytuj
25-01-2021
Zarówno możliwośc wypowiedzenia jak i podniesienia czynszu reguluje ustawa o ochronie praw lokatorów.
Co do oszustwa, oświadczał ci ze ma dochód, wetyfikowales to?

anonim cytuj
25-01-2021
Oświadczał, że ma. Nie weryfikowałem niestety. Powołuje się na pandemię i przez to brak dochodów, ale wynajął w szczycie pandemii. Czytałem ustawę i zastanawiam się, jakie mam możliwości. Nie zalega mi za 3 pełne okresy, bo płaci część

anonim cytuj
25-01-2021

Sugerowane Tematy

O co pyta sąd na rozprawie rozwodowej bez orzekania o winie?
Witam, Żona i ja jesteśmy w trakcie rozwodu i zdecydowaliśmy się na rozwód bez orzekania o winie. Jesteśmy małżeństwem od 12 lat, a przez ostatnie 3 lata przeżywaliśmy poważne kryzysy, które doprowadziły do trwałego i zupełnego zepsucia naszego małżeństwa. Mamy dwójkę małoletnich dzieci i obawiamy się, jak sąd rozstrzygnie kwestię władzy rodzicielskiej, ponieważ nie możemy dojść do porozumienia co do tego, kto powinien sprawować pełną opiekę. Po...
Odprawa i ekwiwalent za niewykorzystany urlop.
Jestem na L4 od końca grudnia. Pod koniec stycznia poroniłam. Do 20 kwietnia jestem na L4. Mój pracodawca ma mnie na celowniku ( chce mnie zwolnić). Wiem że nie może tego zrobić jak przebywam na L4. Jak wrócę do pracy jestem świadoma że mnie zwolnią ( specyficzna firma ). Należy mi się ekwiwalent za nie wykorzystany urlop ? ( Z tamtego roku zostały mi 3 dni a z tego nie wiem ) Czy jeśli mnie zwolnią należy mi się odprawa ??...
umorzenie egzekucji ze środków EU
Jak napisać do komornika o umorzenie egzekucji ze środków pochodzących z EU ? ...
Czy matka może odrzucic spadek za dziecko?
Witam, czy bez postanowienia zgody na zarządzenie majątkiem dziecka mogę iść na rozprawę na odrzucenie spadku za małoletniego??...

Wyszukiwarka