Problem z najemcą

Najemca podpisał że mną umowę końcem października. Nie płaci całej kwoty najmu oraz przekracza terminy. Wciąż kłamie, pisząc że przelał. Zobowiązał się przepisać liczniki i tego nie zrobił. Nie są to zaległości całego czynszu, ale kwoty kilkuset zł/MC. Umowa na czas określony.
Jak to ugryźć? Czy, skoro podpisał umowę wiedząc, że nie ma dochodów, to podlega pod oszustwo? Jest jakiś sposób, by się wyplątać z tego najmu? Podwyższenie czynszu np?
anonim cytuj
25-01-2021
Zarówno możliwośc wypowiedzenia jak i podniesienia czynszu reguluje ustawa o ochronie praw lokatorów.
Co do oszustwa, oświadczał ci ze ma dochód, wetyfikowales to?

anonim cytuj
25-01-2021
Oświadczał, że ma. Nie weryfikowałem niestety. Powołuje się na pandemię i przez to brak dochodów, ale wynajął w szczycie pandemii. Czytałem ustawę i zastanawiam się, jakie mam możliwości. Nie zalega mi za 3 pełne okresy, bo płaci część

anonim cytuj
25-01-2021

Sugerowane Tematy

Jak dowiedzieć się czy mam ograniczone bądź zabrane prawa do dzieci?
Jestem od 19.09 w szpitalu psychiatrycznym, po próbie samobójczej. Moimi dziećmi zajmuję się moja siostra, która będzie dla nich rodziną zastępczą. Czy mam prawo dowiedzieć się czy jakaś rozprawa była? Jak dowiedzieć się czy mam ograniczone bądź zabrane prawa do dzieci? Nikt nie chce udzielić mi żadnych informacji....
Umowa przedwstępna na zakup domu
Umowa przedwstępna na zakup domu w formie umowy cywilnoprawnej. Jak dochodzić swoich praw (przed kim?) gdyby sprzedawca nie wywiązał się z niej (zwrot dwukrotności zadatku)? Jakieś inne ryzyka?...
Stawkę niższa niż najniższa krajowa.
Witam. Chciałbym się zapytać, czy można coś zrobić w sytuacji, gdy na umowie mam stawkę niższą niż najniższa krajowa. W tej sytuacji jest większość pracowników. Związki próbują się się umówić na rozmowy z prezesem, ale on to normalnie olewa. Nie odpisuje na pisma. Każdy gra głupiego, że nie wie o co chodzi jak pytamy o aneksy do umowy. Dodam, że to firma państwowa. Co możemy zrobić w takiej sytuacji?...
Czy weekendy wliczają się do l4
Witam, miałem 2 i pół tygodnia ciągłego l4 i wyczytałem, że weekendy również powinny być płacone, czy jest to prawda?...

Wyszukiwarka