Najemca podpisał że mną umowę końcem października. Nie płaci całej kwoty najmu oraz przekracza terminy. Wciąż kłamie, pisząc że przelał. Zobowiązał się przepisać liczniki i tego nie zrobił. Nie są to zaległości całego czynszu, ale kwoty kilkuset zł/MC. Umowa na czas określony.
Jak to ugryźć? Czy, skoro podpisał umowę wiedząc, że nie ma dochodów, to podlega pod oszustwo? Jest jakiś sposób, by się wyplątać z tego najmu? Podwyższenie czynszu np?
anonim cytuj
25-01-2021
Zarówno możliwośc wypowiedzenia jak i podniesienia czynszu reguluje ustawa o ochronie praw lokatorów.
Co do oszustwa, oświadczał ci ze ma dochód, wetyfikowales to?
anonim cytuj
25-01-2021
Oświadczał, że ma. Nie weryfikowałem niestety. Powołuje się na pandemię i przez to brak dochodów, ale wynajął w szczycie pandemii. Czytałem ustawę i zastanawiam się, jakie mam możliwości. Nie zalega mi za 3 pełne okresy, bo płaci część
Jestem oskarżona z art. 190 i inne i teraz pytanie bo miałam badanie przez biegłych psychiatrów sadowych. Wystawiono mi opinie na zlecenie Prokuratury ze mam mieć jako środek zabezpieczający terapię czyli leczenie ambulatoryjne. Akta poszły do Sądu mam mieć jeszcze badanie przez biegłego psychologa. Czy sędzia na rozprawie może przychylić się do dwóch takich samych opinii biegłych i zastosować mi środek zabezpieczający w postaci terapii?...
Czy sugerowanie pracownikowi wzięcia urlopu z powodu braku zadań dla niego w pracy to mobbing ? Moj pracodawca przyznał, ze to normalne i tak się robi. Nikt u mnie w firmie się temu nie sprzeciwia. Jednak mi się to nie podoba i uważam, ze nie powinna być nakładana taka presja. Ostatnio nie zgodziłam się na wzięcie urlopu i usłyszałam poniżającą mnie odpowiedz, która brzmiała ,,co tam Ci teraz Twoj mąż podpowiada?’’. Zgłosiłam to do przełożonego m...
Pytanie odnośnie spowodowania wypadku/kolizji pod wpływem alkoholu (obrażenia innych uczestników poniżej 7 dni) - jakie konsekwencje się z tym wiążą oprócz zabrania prawa jazdy oraz pokrywania koszów ubezpieczenia?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: