Problem z najemcą

Najemca podpisał że mną umowę końcem października. Nie płaci całej kwoty najmu oraz przekracza terminy. Wciąż kłamie, pisząc że przelał. Zobowiązał się przepisać liczniki i tego nie zrobił. Nie są to zaległości całego czynszu, ale kwoty kilkuset zł/MC. Umowa na czas określony.
Jak to ugryźć? Czy, skoro podpisał umowę wiedząc, że nie ma dochodów, to podlega pod oszustwo? Jest jakiś sposób, by się wyplątać z tego najmu? Podwyższenie czynszu np?
anonim cytuj
25-01-2021
Zarówno możliwośc wypowiedzenia jak i podniesienia czynszu reguluje ustawa o ochronie praw lokatorów.
Co do oszustwa, oświadczał ci ze ma dochód, wetyfikowales to?

anonim cytuj
25-01-2021
Oświadczał, że ma. Nie weryfikowałem niestety. Powołuje się na pandemię i przez to brak dochodów, ale wynajął w szczycie pandemii. Czytałem ustawę i zastanawiam się, jakie mam możliwości. Nie zalega mi za 3 pełne okresy, bo płaci część

anonim cytuj
25-01-2021

Sugerowane Tematy

Czy musze rozliczać się na umowie o pracę?
Witam Mam 23 lata Dostałam ofertę pracy na -umowe zlecenie . Czy będę musiała się jakoś rozliczać? Nie jestem w tym temacie obeznana i nie chciałabym zrobić sobie problemów z niewiedzy . Nie jestem studentką. Proszę o pomoc . Z góry dziękuję....
Podwyższenie alimentów.
Potrzebuje porady, otóż miałam sprawę w sądzie, w 2019 córka wtedy nie miała roku. Teraz ma w tym roku 5 lat czy mogę iść po podwyżkę. Mam zasadzone alimenty w wysokości 450 zł. Córka jeszcze w tym roku idzie do przedszkola. Kolejna sprawa mój były nie płaci na córkę od roku alimentów. Czy w ogóle jest sens iść do sądu jeśli nie płaci teraz alimentów?...
Czy współwłaścicielka ma prawo przysłać rzeczoznawców bez zgody współwłaścicieli
Witam. Czy współwłaścicielka ma prawo przysłać rzeczoznawców bez zgody nieobecnych współwłaścicieli zamieszkujących posesję?...
Odrzucenie spadku po ojcu.
Powiedzcie mi jak napisać wniosek o odrzucenie spadku po ojcu . Mama już to zrobiła jestem ja moje siostry i nasze dzieci. Nie ma testamentu .....

Wyszukiwarka