Problem z najemcą

Najemca podpisał że mną umowę końcem października. Nie płaci całej kwoty najmu oraz przekracza terminy. Wciąż kłamie, pisząc że przelał. Zobowiązał się przepisać liczniki i tego nie zrobił. Nie są to zaległości całego czynszu, ale kwoty kilkuset zł/MC. Umowa na czas określony.
Jak to ugryźć? Czy, skoro podpisał umowę wiedząc, że nie ma dochodów, to podlega pod oszustwo? Jest jakiś sposób, by się wyplątać z tego najmu? Podwyższenie czynszu np?
anonim cytuj
25-01-2021
Zarówno możliwośc wypowiedzenia jak i podniesienia czynszu reguluje ustawa o ochronie praw lokatorów.
Co do oszustwa, oświadczał ci ze ma dochód, wetyfikowales to?

anonim cytuj
25-01-2021
Oświadczał, że ma. Nie weryfikowałem niestety. Powołuje się na pandemię i przez to brak dochodów, ale wynajął w szczycie pandemii. Czytałem ustawę i zastanawiam się, jakie mam możliwości. Nie zalega mi za 3 pełne okresy, bo płaci część

anonim cytuj
25-01-2021

Sugerowane Tematy

Pracuje w Zakładzie Pielęgnacyjnym i zaraziłam się, czy leki powinnam zakupić za swoje pieniądze??
Witam. Sprawa wygląda następująco: Jeśli pracuje w Zakładzie Pielęgnacyjnym i zaraziłem się świerzbem, ale nie tylko i ja bo i reszta kadry też to czy leki powinnam zakupić za swoje pieniądze?? Pytam ponieważ wszystkich jednocześnie pracowników proszono o zakup lekòw związanych z tą chorobą o kupno na swój koszt. Dziękuje za wszelkie odpowiedzi ...
Co żonie się należy po ślubie i jaki jest podział w czasie rozwodu??
Dzień dobry, 1) Jeżeli mąż przed ślubem otrzymał w darowiznę działkę , na której postawił dom - odbiór domu był miesiąc po ślubie czy ewentualnie po rozwodzie należy się żonie połowa domu i połowa działki ? 2) Jeżeli zona będąc Panna otrzymała notarialnie z zapisem dożywocia działkę z nieruchomością to czy ewentualnie po rozwodzie mężowi należałaby się połowa lub jakąś część? 3) Jeżeli żona po ślubie otrzymałabym notarialnie z zapisem dożywoc...
Najem okazjonalny- Oszukany przez najemcę
Witam serdecznie, piszę tutaj poniewaz moze juz ktos mial podobne doswiadczenia i może mi poradzić co powinienem zrobić w tej sytuacji. Od ponad czterech lat wynajmuje mieszkania na umowie najmu okazjonalnego. Do tej pory mialem juz trzech lokatorów. Przy dwóch pierwszych nie bylo problemow. Mieszkanie zostało pozostawiane w stanie do posprzątania, lekkiego odświeżenia i mogłem wynająć je dalej. Przy ostatniej kobiecie odebrałem mieszkanie w moc...
Wycofanie się z umowy przedwstępnej.
Doszło do umowy przedwstępnej notarialnej sprzedaży nieruchomości. Sprzedający - ja (1/2 udziałów w lokalu) oraz druga osoba (partnerka, 1/2 udziałów). Kupujący - 1 osoba. Wpłacony zadatek przez kupującego po 25 tyś dla każdego z nas (na jedno konto). Pouczeni wszyscy o 389, 390, 394 KC w akcie. Z przyczyn niezależnych od nas, musimy wycofać się ze sprzedaży (mieszkanie w którym mieliśmy zamieszkać, niestety nie jest dostępne i nie mamy gdzie pó...

Wyszukiwarka