Dzień dobry.
Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda sprawa z nadgodzinami, a mianowicie:
Zostało mi jeszcze do wykorzystania 100h urlopu, pracuję w systemie 12godzinnym. W tym miesiącu z powodu braku personelu wzięłam dwie dodatkowe zmiany. Teraz byłam zmuszona wziąć urlop na żądanie, zgłosiłam odpowiednim osobom, załatwiłam zastępstwo. Pytanie moje brzmi: Czy pracodawca może nie zapłacić mi za jedną zmianę nadprogramową w zamian za urlop na żądanie? Wolałabym otrzymać pieniądze za nadgodziny, a ten jeden dzień, żeby wzięli mi z urlopu.
Bardzo proszę o odpowiedź.
anonim cytuj
24-11-2020
skoro wniosek został wypisany na urlop to powinien być udzielony urlop a nie wykorzystanie nadgodzin.
Owszem pracodawca może udzielić wykorzystanie czasu wolnego w zamian za czas przepracowany w godzinach nadliczbowych bez wniosku pracownika ale to by znaczyło że nie udzielił pani urlopu. Jednak w przypadku urlopu na żądanie w tym wypadku nie jest takie proste (tzn. nie ma przesłanki do nie udzielenia go).
ps. jeśli urlop był udzielony wcześniej niż dzień wolny za nadgodziny to nie mogą tak ot sobie to zamienić.
Dzień dobry, jakie kroki prawne może podjąć zarządca nieruchomości w związku ze zrobieniem czegoś wbrew regulaminowi? Mowa o założeniu siatki na balkonie żeby kot mógł bezpiecznie go zwiedzać podczas gdy w regulaminie jest zakaz....
W postepowaniu spadkowym po mamie otrzymałam z bratem gospodarstwo po 1/2 części. Chcemy obecnie znieść tą współwłasność za obopólną zgodą. Jak to zrobić? Słyszałam, że koszta są dużo niższe jeżeli zrobimy to przez sąd a niżeli u notariusza . Jakie są różnice miedzy zniesieniem przez sąd a u notariusza oprócz kosztów ?...
Witam, czy jest możliwość odstąpienia od umowy zakupu pojazdu? Kolega około 30 dni temu kupił pojazd który ma podłożnice wypchane pianką od osoby prywatnej, wcześniej tego nie było widać jeśli tak to na jaką podstawę prawną można się powołać?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: