Wyprowadzka bez zachowania okresu wypowiedzenia

Moi drodzy. Potrzebuje porady. Razem z narzeczonym wynajmujemy mieszkanie. W mieszkaniu mamy stara instalację wodną, która przecieka. Trzech fachowców stwierdziło, że musi być ona cała wymieniona. Właściciele latają dziury zamiast ją wymienić. Codziennie zakręcamy wodę, aby nic się nie wydarzyło. Czy w związku z tą sytuacją możemy wyprowadzić się bez zachowania okresu wypowiedzenia? Mamy dość zastanawiania się, czy noc będzie spokojna, czy przyjdą sąsiedzi z informacją, że cieknie.
anonim cytuj
17-11-2020
Gdzie ta woda przecieka?

anonim cytuj
17-11-2020
Rury w WC, które należą do mieszkania.

anonim cytuj
17-11-2020
Jeśli umowa nic nie mówi o naprawach to ja bym stał na stanowisku, że za naprawę rury odpływowej odpowiada najemca (art 6b ust 2 pkt 8 ustawy o ochronie praw lokatorów).

anonim cytuj
17-11-2020
A jak długo tam mieszkacie? Umowa na czas oznaczony?

anonim cytuj
17-11-2020
Mieszkamy około 3 lata, ale umowę mamy do końca marca 2021.

anonim cytuj
17-11-2020
No to tak jak wskazał ktoś wyżej jeżeli nic innego nie wynika z umowy najmu to Was obciąża naprawa i konserwacja przewodów odpływowych urządzeń sanitarnych aż do pionów zbiorczych, w tym niezwłoczne usuwanie ich niedrożności. Natomiast jeżeli fachowcy orzekli, że niezbędna jest wymiana instalacji, to powinien to zrobić wynajmujący.
Dalej polecam lekturę art. 663 i 664 k.c. Ja niestety możliwości wypowiedzenia nie widzę bo rzecz nie jest nieprzydatna do celu umówionego tylko ma pewne mankamenty.

anonim cytuj
17-11-2020

Sugerowane Tematy

dodatek aktywizacyjny
Witam. Od 1.09.2017 do 31.08.2019 zatrudniona bylam u pracodawcy. W czerwcu 2019 urodziłam dziecko i od 01.09.2019 przejął mnie ZUS i wypłacał zasiłek macierzyński przez nie cały rok. Po zakończeniu zasiłku macierzyńskiego w lipcu 2020 zarejestrowałam w urzędzie pracy jako osoba bezrobotna z prawem do zasiłku. Z dniem 01.09.2020 znalazłam samodzielnie pracę u tego samego pracodawcy jednak jest to trochę inne stanowisko inny wymiar godzin niż po...
Facebook
Przeciez pani administrator nie ma uprawnienia jako prawnik konsumentow to musi ponieść konsekwencje czynów jeszcze takich rzeczy nigdy nie widział na oczy jak tam ogólnie tam kilka osób broni sprzedawców i pokazuje że dostarczone paczki i po co dalej wystawiać wizerunki i komentarze dodawać chyba kobieta nudne życie nic więcej do pracy do ochrony niech idą lub na odrobki które tam nie smacznie piszą ...
Opieka nad dzieckiem na podstawie aktu notarialnego.
Witam Powierzono mi opieki nad nastolatką na podstawie aktu notarialnego. Dogadałam się z rodzicem ,który pilnie potrzebował wyjechać zarobkowo za granicę ,że jak zarobi to przyśle mi pieniądze na dziecko. Ponadto złożył w banku dyspozycję na jednorazowy przelew alimentów dla córki. Oczekiwałam kontaktu z rodzicem jednak ten kontakt się urwał ,a raczej rodzic unika kontaktu ze mną ,bo nie chce dołożyć pieniędzy na utrzymanie. Dziecko spędziło u ...
Zadłużony lokator.
Mój były lokator jest mi dłużny pieniądze, wyprowadził się z mieszkania 1.5 roku temu mieszkał prawie 2 lata. Wydaje mi się ze ma problem z alkoholem ponieważ jak z nim rozmawiałam parokrotnie to miałam wrażenie ze był nietrzeźwy (były to godzinny ranne). Parę razy zdeklarował się ze ureguluje zadłużenie a później nic. Widzę ze zablokował mnie wszędzie I zmienił nr tel. Czy ja mogę cokolwiek zrobić. Aby odzyskać pieniądze?...

Wyszukiwarka