Witam mam pytanie.Wczoraj wyjeżdżając z parkingu potracilam a w sumie wystraszyłam rowerzystę na ścieżce rowerowej który się przewrócił.Po tym jak wstał zaczal krzyczeć że chce 200 zl inaczej zadzoanj na policję.Gdy powiedziałam że mam przy sobie tylko 50 zł odpowiedział że to za mało.Wiec powiedziałam mu że jadę do bankomatu wypłacić pieniążki.Gdy wróciłam jego już nie było.Dodoam że całe zajście i rozmowę mam nagrana na wideorejestratorze.Teraz moje pytanie,co mi grozi? Czy powinnam pójść na komosutariat i sama zgłosić to zdarzenie?
anonim cytuj
25-09-2020
Jeśli nie było potrącenia zostawić sprawę, ale zachować ten urywek wyjazdu z parkingu w razie w jakby przyszło wezwanie z komisariatu w co wątpię bo nie ma Pani danych
anonim cytuj
25-09-2020
to też bardzo ciekawe, że od razu po tym zdarzeniu "ofiara" chciała konkretną kwotę pieniędzy. Równie dobrze to mogła być "ustawka" ze strony tego rowerzysty w celu wymuszenia pieniędzy, bo zdarzają się takie przypadki
anonim cytuj
25-09-2020
na nagraniu nie widać żebym go uderzyła na aucie nie ma śladu. Wygladalo na to że przeleciał przez kierownice w chwili hamowania
anonim cytuj
25-09-2020
jeśli w wyniku pani wymuszenia pierwszeństwa rowerzysta zahamował i przeleciał przez kierownicę a nie było potrącenia również pani jest sprawcą tego zdarzenia. rowerzyści też mają często kamery na kasku w związku z tym może mieć pani numer rejestracyjny.
Witam, będąc w małżeństwie, mąż od rodziców swoich dostał pewną kwotę pieniędzy. Męża mama powiedziała mi w luźnej rozmowie ze mąż dostał pieniądze na naszą rocznicę ślubu, po rozmowie z mężem wychodzi że on nie wiedział że to na rocznicę ślubu, jego rodzice mu tak nie powiedzieli. Sam nie wiedział dlaczego i z jakiego powodu dali mu pieniądze. Pytal się ale dostał wymijającą odpowiedź, przynajmniej tak mi to opowiadał. Teraz nie wiemy dla kogo ...
Sytuacja jest następująca. Rodzice mają wspólność majątkową. Są właścicielami gospodarstwa, domu oraz ziemi. Zostały im to przepisane w zamian przez dziadków ze strony. Jednak niestety okazuje się, że moja matka ma spore długi komornicze. Ojciec nic o tym nie wiedział i nie wyrażał zgody na żadne branie kredytów czy pożyczek, nie był informowany o tym przez matkę. Czy majątek rodziców jest zagrożony zajęciem, jeśli nie wiedział o żadnego tego typ...
Witam, pracowalam na umowe zlecenie od czerwca. 10 pazdziernika zmienilam prace ale rowniez na umowe zlecenie. 1 grudnia przeszlam w tej firmie na umowe o prace, po czym 4 grudnia dostalismy wypowiedzenie z 7 dniowym okresem.
Mam pytanie, czy za zwolnienie lekarskie bedzie mi wyplacane wynagrodzenie? Dodam iz skladka chorobowa jest placona od czerwca caly czas....
Męża zakład pracy ma urlop wakacyjnych na początku lipcu. Mamy zabudowany pobyt wakacyjny na przełomie lipca/sierpnia. Czy mąż musi godzić się na urlop wtedy kiedy stoi cały zakład pracy. Dodam, że jest to bieżący urlop. Na jaki artykuły może powołać się mąż lub co możemy zrobić w tej sytuacji. Nie mamy jak przełożyć terminów domków, są już opłacone....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: