Spóźniłam się dwa dni z ubezpieczeniem OC.

Dzień dobry, mam pytanie czy da się coś zrobić, żeby nie ponieść kary pieniężnej. Spóźniłam się dwa dni z ubezpieczeniem OC.
anonim cytuj
18-01-2024
Niestety tylko raty ,kary się nie uniknie znajoma za dwa dni spóźnienia dostała 1400 zł kary.

anonim cytuj
18-01-2024
Nie da się nic zrobić. Mój syn jeden dzień się spóźnił 1400 i napisaliśmy odwołanie bo nie z jego winy . To tylko na raty rozłożyli.

anonim cytuj
18-01-2024
O ile przyjdzie dokument z UFG to wtedy a) zapłacić b) spróbować rozłożyć na raty c) starać się o umorzenie
Jak już się ma pismo to przez ich str. powołując się na nr. sprawy trzeba złożyć oświadczenie majątkowe itd. i czekać, aż odpowiedzą.

anonim cytuj
18-01-2024

Sugerowane Tematy

Dłuższa nieobecność w pracy (ponad 30 dni). Czy potrzebny lekarz medycyny pracy?
Witam. Czy po dłuższej nieobecności w pracy (ponad 30 dni L4), trzeba iść na badania do lekarza medycyny pracy i mieć zgodę na pracę żeby pracodawca udzielił urlop wypoczynkowy, który wcześniej był zaplanowany z pracodawcą? Czy można takie badania zrobić po powrocie z urlopu? I drugie pytanie. Czy po powrocie do pracy po dłuższej nieobecności (ponad 30 dni-l4) nie mając badań od lekarza medycyny pracy, pracodawca może zwolnić? (Umowa na czas nie...
Dziedziczenie długów po śmierci syna.
Zmarły posiada dwójkę rodzeństwa oraz żyjącego ojca (matka nie żyje, brak dzieci). Ze znalezionej korespondencji wynika, że posiada spore długi. Nie posiada jednak żadnego majątku (nieruchomość, samochód etc). Pytanie 1: kto dziedziczy te długi, ojciec czy również rodzeństwo? Pytanie 2: co w sytuacji gdy ojciec umrze i nie zdąży odrzucić spadku po synu? Czy zobowiązania przechodzą na rodzeństwo, czy może zostaną ściągnięte ze spadku, który ojc...
Nieudzielenie pomocy.
Dzień dobry na samym wstępie chciałbym streścić sytuacje, spotkałem się z znajomym poszliśmy do sklepu przed sklepem był bezdomny pod wpływem alkoholu zaczął nas zaczepiać i złapał znajomego za rękę ten powiedział ze nie życzy sobie aby go łapał, weszliśmy do sklepu zrobiliśmy zakupy i wyszliśmy bezdomny zaczął coś do nas mówić powiedział aby znajomy podszedł, znajomy podszedł ten zaczął coś tam go wyzywać i z rękami lecieć, znajomy go odepchnął ...
Czy na umowe zlecenie mozna sie ubezpieczyc skladka chorobowa jesli nie ukonczyłam 26 lat
Witam prracuje od 8 mc na umowe zlecenie ,nie mam ukonczone 26 lat złozyłam taka deklaracjie pracodawcy przy zatrudnieniu .Teraz okazuje sie ze zycie mnie zakoczyło i jestem w ciazy ,w ZUS powiedziano mi ze nie mam takowych sładek odprowadzanych prosze o rade co moge w tej sytuacji zrobic ,bo przaktycznie zostaje bez srodkow do zycia bez pracy bo pracodawca nie chce kobiety w ciazy zasilek dla bezrobotnych tez nie przysłiuguje nie wiem co robic ,...

Wyszukiwarka