stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Brak wypłaty za niewykorzystany urlop.
Absolutnie przypadkowo zostałam uświadomiona, że prawdopodobnie była pracodawczyni nie wypłaciła mi wynagrodzenia za niewykorzystany urlop. Pracowałam na stacji paliw od grudnia 2021 do kwietnia 2022. W tym czasie z urlopu nie korzystałam. Czy jestem jeszcze w stanie te pieniądze wyegzekwować? Dodatkowo chciałabym zapytać o pracę w dni świąteczne. Jeżeli pracowałam w pierwsze święto Bożego Narodzenia czy pomimo, iż pracowałam na stacji czynne...
Sprawy alimentacyjne
Cześć! Czy ktoś może rozeznaje się w zakresie spraw alimentacyjnych? Ojciec zawsze robił problem z płaceniem, mamie potrafił przesłać pieniądze po kilku miesiącach, spóźniał się, robił wyrzuty, ze „skoro jej płaci, to niech załatwia wszystko wokół dziecka”, a przecież to nie są pieniądze dla matek, tylko dla dzieci. Na rozprawie o podwyższenie alimentów przyniósł jakiś żałosny PIT, ze zarabia 180zł miesięcznie i jest zatrudniony u brata. Od...
Ojciec nie wyraża zgody na wyjazd dzieci za granicę.
Czy jest szansa bez zabierania praw sądownie ustalić - o decyzjach związanych ze zdrowiem - żebym to ja decydowała o miejscu gdzie dzieci będą mieszkać Chodzi mi o wyjazd na stałe za granicę ale ojciec nie wyraża zgody chociaż widuje ich raz na ruski rok i nie dzwoni. Jest alkoholikiem i jego ojciec, z którym mieszka też, jedyną trzeźwą osobą w domu jest jego matka ale ja nie będę tam puszczać dzieci o czym on wie. Nie potrzebuje zabierać m...
Sąsiedzi z piętra nade mną zakłócają wypoczynek dzienny
Proszę o pomoc.... jestem właścicielem mieszkania z lat 50-tych. Mieszkanie nade mną jest non stop wynajmowane. Problemem są cienkie stropy, w tym trzeszcząca podłoga. Od momentu zakupu mieszkania czuję się jak "więzień" we własnym lokum. Sąsiedzi z piętra nade mną zakłócają mi wypoczynek dzienny (bieganie non-stop, głośne stukanie/ walenie/ rzucanie o podłogę różnych przedmiotów) i nocny (sąsiad chodzi po trzeszczącej podłodze/ tup...

Wyszukiwarka