stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Zobowiązanie do dopłaty.
W tym tygodniu przyjeżdża do mnie znajomy i ma mi zapłacić większą część kwoty, na którą się wcześniej umawialiśmy. Resztę zaś ma dopłacić w ciągu następnych 12 miesięcy, począwszy od tego konkretnego dnia. I w związku z tym chciałbym się też jakoś zabezpieczyć. Mam zamiar spisać umowę tylko właśnie nie do końca wiem jaką, bo raczej wolałbym, aby to była umowa jednostronna - innymi słowy, żeby na dokumencie widniał wyłącznie podpis kupującego. ...
Spłata kredytu hipotecznego po rozwodzie.
Od roku jestem po rozwodzie, wyprowadziłem się ze wspólnego mieszkania, które cały czas jest w wspólnym kredycie, obecnie ten kredyt spłaca była małżonka, która tam mieszka z dziećmi i nowym partnerem. Moja ex żąda ode mnie spłaty połowy tego co zapłaciła po rozwodzie, grożąc sądem i komornikiem. Z racji obecnej słabej sytuacji finansowej, zaproponowałem że spłacę jej to gdy sprzedamy mieszkanie bo jest taki wspólny plan ale ona nie chce czekać. ...
Sprawa o uznanie ojcostwa-oszustwo.
W roku 2021 odbyła się sprawa o uznanie ojcostwa. Odbyły się badania dna. Przyszedł wynik wykluczający ojca. Wyrok prawomocny. Matka do dziś jest pewna, że wskazany facet jest ojcem, współżyła tylko z nim w trakcie 3 letniego związku. Tydzień temu ten wskazany ojciec na imprezie u znajomych przyznał się, że na badanie poszedł jego kolega z kolekcjonerskim dowodem osobistym na jego dane. Dodatkowo to co on mówi zostało nagrane telefonem. Czy matka...
Kaucja za rezerwacje mieszkania.
Dzień dobry, wpłaciłem jakiś czas mniej więcej 2 tygodnie temu kaucje rezerwacyjną połowę za mieszkanie. Niestety straciłem pracę przez co zadzwoniłem i powiedziałem, że niestety nie mogę podpisać umowy najmu mieszkania i proszę o zwrot kaucji, bo mam nie łatwą sytuację teraz. Kobiety z którą rozmawiała zaczęła się zasłaniać, że musi ogłoszenie ponownie wystawić i szukać kogoś i że nie chce mi zwrócić, a na pewno nie te kwotę. To jest duże miast...

Wyszukiwarka