stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Operator upomina si o spłacony dług
Miałem trzy abonamenty w plus, wszystkie trzy zostały sprzedane firmom windykacyjnym. Spłaciłem je tam i na moją prośbę wysłaly one powiadomienie do plusa że wszystko zostało spłacone. Mimo to plus wciąż zarzeka się że u nich widnieje informacja o zaległościach. Co mogę jeszcze zrobić skoro do operatora nie dociera że wszystko jest uregulowane w firmie której dług sprzedali?...
Niezgodność liczby pomieszczeń w KW ze stanem faktycznym.
Cześć, W najbliższych dniach będę podpisywał akt notarialny zakupu mieszkania. Notariusz sporządził projekt aktu, gdzie w opisie nieruchomości posłużył się liczbą pomieszczeń wskazanych w KW. W rzeczywistości, liczba pomieszczeń jest inna - sprzedający robił remont mieszkania, zmieniał układ pomieszczeń, wydzielono także nowe pomieszczenia. Mam w związku z tym pytanie - czy ma to w ogóle jakiekolwiek znaczenie w kontekście aktu notarialnego? Cz...
Jaki zapisek w umówię, aby mieć gwarancje że cena wynajmu nie wzrośnie?
Hej, jaki zapisek dodać w umówię, aby mieć gwarancje że cena wynajmu nie wzrośnie? Sprawa wygląda tak, ze wynajmujący może nam dać gwarancje ceny wynajmu 1700zł przez pół roku. Cena może wzrosnąć po tym czasie (stwierdzili, że zależy to od raty kredytu) telefonicznie powiedziałam, ze nie chce aby doszło to do 2000zl. Właścicielka powiedziała ze to uważa że jeśli miałoby wzrosnąć to nieznacznie, ale chce siw zabezpieczyć. Powiedziałam ze dodam t...
kurnik graniczący z moją działką
Mieszkam na wsi. Sąsiedzi, którzy nigdy nie mieli zwierząt hodowlanych nagle postawili kurnik tuż przy płocie graniczących z moją działką. Na działce mieści się dom, który w odległości ponad 4 metrów od tego płotu ma schody i drzwi wejściowe oraz okna. Mimo pozamykanych okien śmierdzi w całym domu (nie wspominając już o odcinku który trzeba przejść aby do niego wejść, a to jest nie do wytrzymania). Roi się od robactwa, muchy "gnojówy" t...

Wyszukiwarka