stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Chciałabym mieć dostęp do sprawdzianów mojego dziecka.
Córka opuściła się w nauce w tym roku, głównie sprawdziany źle wypadają. Poprosiłam ją, żeby zrobiła zdjęcie już ocenionego sprawdzianu lub przyniosła go do domu dla mnie do wglądu, wtedy będę wiedziała, z czym ma problem i jakie kroki podjąć, żeby jej pomóc, ale żaden nauczyciel nie wyraża na to zgody. Co mogę zrobić, czy naprawdę nie mam prawa obejrzeć sprawdzianu własnego dziecka?...
Pozew rodzinny w sprawie nieruchomości.
Dzisiaj w wyniku kłótni padła groźba pozwu sądowego na mnie ze strony wujka, za trzymanie "nielegalnie" przez 9 lat narzędzi w jego garażu. Od zawsze garaż wykorzystywany był na cele wspólne i przechowywane były tam narzędzia ogrodowe i materiały budowlane. Wujek nie poruszał nigdy kwestii usuwania czegoś z tamtąd, zgadzał się na trzymanie tam rzeczy. Natomiast faktycznie garaż należał do niego. Dzisiaj kazał mi wynieść wszystkie moje ...
Rozdzielność majątkowa przed czy po ślubie?
W najbliższym czasie wyjdę za mąż za mojego narzeczonego, który posiada dwa obywatelstwa polskie i amerykańskie. Mieszkamy teraz w Stanach i zastanawia mnie kwestia rozdzielności majątkowej. Mój narzeczony kupił kilka lat temu mieszkanie w Polsce w razie gdybyśmy chcieli tam zamieszkać. Mieszkanie kupił na swoich rodziców którzy mieszkają niedaleko, mieszkanie jest puste i tylko płacimy niewielki czynsz. Zastanawiam się bo rodzice pytają jak to t...
Wyłudzenie już raz opłaconych alimentów.
Od wielu lat regularnie i zawsze w terminie przelewam alimenty na rzecz córki w uzgodnionej wspólnie przed sądem formie oraz w pełnej ustalonej przez sąd wysokości. Tuż przed osiągnięciem przez córkę pełnoletności, jej matka zaczęła grozić mi komornikiem, żądając ode mnie powtórnego przekazania jej pieniędzy, które zostały przeze mnie w pełnej wymaganej kwocie z tytułu alimentów już wcześniej przelane. Pomimo moich wyjaśnień oraz przedstawionych...

Wyszukiwarka