stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Wynajem mieszkania od mamy.
Wynajmuję od 2 lat mieszkanie, które należy do mojej matki. Nie ma żadnej umowy najmu, nie mogę się jej doprosić. Miała początkowo być, ale matka ciągle zwlekała, ponieważ nie chce odprowadzać podatku do skarbówki. Tak na prawdę nie mam pojęcia ile czasu w tym mieszkaniu mogę mieszkać, czy muszę ponosić wszystkie koszty bierzących napraw itp. Oczywiście co miesiąc kasuje ode mnie czynsz + media. Oczywiście gotówką bo przecież „skarbówka się dowie...
Wymeldowanie w drodze postępowania administracyjnego.
Partnerka zakończyła 2 letnią batalię o podział majątku z ex mężem. Sprawę wygrała ma wpis do księgi wieczystej że jej jest już mieszkanie , ma wyrok i poszła do gminy żeby wymeldować ex a pani jej powiedziała że on musi się sam wymeldować. I moje pytanie czy muszą go wymeldować jak ma wyrok i wpis do księgi że mieszkanie jest już tylko jej czy faktycznie on musi się wymeldować osobiście?...
Dziedziczenie długów po śmierci syna.
Zmarły posiada dwójkę rodzeństwa oraz żyjącego ojca (matka nie żyje, brak dzieci). Ze znalezionej korespondencji wynika, że posiada spore długi. Nie posiada jednak żadnego majątku (nieruchomość, samochód etc). Pytanie 1: kto dziedziczy te długi, ojciec czy również rodzeństwo? Pytanie 2: co w sytuacji gdy ojciec umrze i nie zdąży odrzucić spadku po synu? Czy zobowiązania przechodzą na rodzeństwo, czy może zostaną ściągnięte ze spadku, który ojc...
Alimenty na dorosłe dziecko.
Moje pytanie dotyczy alimentów dla córki. Były mąż nigdy nie interesował się córkami. Rozwiedliśmy się, kiedy miały 3 a druga 5 lat. Teraz to dorosłe kobiety. Jedna skończyła studia i z automatu przestała dostawać swoje 300 zł alimentów. Druga studiuje, ma teraz 21 lat. Starała się o dofinansowanie unijne, a warunkiem było założenie firmy. Ma więc firmę i sporadyczne dochody. Ponadto szuka pracy. Moje pytanie tego właśnie dotyczy: - czy alimenty...

Wyszukiwarka