stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Pracodawca nie zgłosił mnie do Zus i nie dał skierowania do lekarza medycyny pracy
Witajcie forumowicze, Dwa tygodnie temu rozpoczęłam pracę w pewnej firmie. Podpisałam z pracodawcą umowę o pracę na okres próbny. Jednak nie dostałam od niego żadnego skierowania do lekarza medycyny pracy. Niestety po 2 tygodniach nie jestem zgłoszona też do upezpieczeń ZUS. Co w tej sytuacji mam zrobić? Czy to nie jawne łamanie prawa przez pracodawcę?...
Czy można wypowiedzieć umowę zlecenie bez zachowania okresu wypowiedzenia?
Czy można wypowiedzieć umowę zlecenie bez zachowania okresu wypowiedzenia? W umowie jest zapis, że każda ze stron może rozwiązać umowę, zachowując tygodniowy okres wypowiedzenia. Można to jakoś obejść i się zwolnić z dnia na dzień? Mam dość mobbingu, arogancji, chamstwa i osób, które są tam "za karę". W takiej atmosferze nie da się normalnie funkcjonować....
Rozliczanie mediów w wynajmowanym mieszkaniu
Mam problem z właścicielem mieszkania, które wynajmuje. Dostaje tylko kwotę do zapłaty za cały miesiąc-ciąg cyfr, dopiero jeśli się upomnę to dostaję te jego rozliczenia z zeszytu, na których w zasadzie może pisać co chce. Czuję że jestem oszukiwana, moje rachunki są naprawdę spore. Na prośbę pokazania Faktur zasłania się tym, że tam są jego dane itp., nie może mi tego pokazać. Jest to najem zwykły, umowa nie została przedłużona automatycznie ...
Czy przysługuje jakiś zasiłek osobie bezrobotnej? (lekki stopień orzeczenia o niepełnosprawności)
Dzień dobry Piszę z pytaniem. Czy przysługuje jakiś zasiłek osobie bezrobotnej, która nigdy nie pracowała i nie może znaleźć pracy też ze względów zdrowotnych (choruje na epilepsje i posiada lekki stopień orzeczenia o niepełnosprawności). Nie chodzi tutaj o zasiłek stały, tylko tymczasowy, póki nie znajdzie sobie pracy. Z góry dziękuję za odpowiedź....

Wyszukiwarka