stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Płatność za wynajem mieszkania.
W umowie najmu kawalerki nie ma podanego nr bankowego do przelewów. Przez 3 miesiące wynajmujący przyjmował tylko gotówkę. Od tego miesiąca zgodził się na przelewy i dał mi NIEPODPISANĄ kartkę (coś niby rachunek) z nr konta i informacją ile mam zapłacić, za co i żeby w tytule przelewu wpisać "PRZELEW ŚRODKÓW". Jak powinien być przekazany nr konta do płatności wynikających z umowy? Czy musi być aneks do umowy? Czy wystarczy jak podpis...
złożyłam wniosek do sądu o dział spadku i zniesienie współwłasności.
Mam pytanko w imieniu znajomej. Koleżanka złożyła wniosek do sądu o dział spadku i zniesienie współwłasności. Pierwszy taki wniosek wysłałam w kwietniu ale listem zwykłym. Zrobiła przelew na 500zl do sądu. List zaginął na poczcie albo gdzieś po drodze.. Do sądu nie dotarł. Wysłała jeszcze raz ten wniosek z aktualna data i potwierdzeniem zapłaty z kwietnia. Czy ta wpłataz kwietnia będzie sie teraz liczyła? W piątek dostała pismo z sądu że ma wpł...
Jak bronić się przed obniżeniem alimentów?
Potrzebuję pomocy, jestem osobą dorosłą, studentką, ojciec pozwał mnie o zmniejszenie alimentów, które na mnie płaci. Właśnie piszę odpowiedź dla sądu, uwzględniającą moje koszta miesięczne, potrzeby etc. Wynajmuję mieszkanie z partnerką, jesteśmy oby dwie uwzględnione na umowie najmu. Sąd może zapytać z kim wynajmuje mieszkanie, jesteśmy w związku homoseksualnym, boję się, że może to wpłynąć jakkolwiek na stronniczość i ogólnie na moją niekorzy...
Dług - ważny czy przedawniony?
Na jednej ze stron znalazłem informację o długu osoby, która znam. Chciałbym jej pomóc. Lecz tu mam zagwózdkę. Czy jest jakiś oficjalny sposób czy ta osoba ma nadal aktualny dług (czy przedawniony)? Czy firma, która wystawiła informację na stronie Y może mi udzielić takiej ogólnej informacji?...

Wyszukiwarka