stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Darowizna po ślubie od rodziców.
Witam, jeśli jestem po ślubie i rodzice chcą mi zrobić darowiznę za którą kupimy działkę i postawimy dom a mąż za swoje go wykończy ,czy w razie rozwodu z mężem ona ma jakieś prawa do tej darowizny (darowizna zostanie zgłoszona do urzędu skarbowego)? Dziękuję za odpowiedzi . PS. Nie planuję rozwodu ale życie pisze różne scenariusze....
L4 a własna działalność gospodarcza.
Prowadzę moją działalność od 1 września 2023. Jestem w tej chwili na małym ZUSie. Cały czas pracuję, bo muszę się jakoś utrzymać. Jestem teraz w 30 tygodniu ciąży i myślę o przejściu na L4. Nie wiem jednak, na jaką kwotę mogę liczyć w tym przypadku? Moje miesięczne opłaty są w okolicach 800 zł bez podatku dochodowego. Na jaką kwotę chorobowego mogę liczyć w moim przypadku? Będę wdzięczna, za odpowiedzi osób, które były w podobnej sytuacji do...
Zakłócanie ciszy nocnej.
Witam, chciałbym przedstawić sytuację jaka miała miejsce. Zapomniałem się i około godziny 1:30 zaśpiewałem jedną piosenkę karaoke. Któryś z sąsiadów zadzwonił na policję i pojawiła się niemal natychmiast (blisko mnie znajduje się posterunek policji). Gdy kończyłem śpiewać wchodzili już po klatce schodowej. Gdy zadzwonili do drzwi już skończyłem piosenkę, która trwała jakieś 3 minuty i był to mój sam głos bo muzyka była na słuchawkach. Zaczęli nac...
Nienależne świadczenie.
Pewna kobieta przez 3 ostatnie lata robiła do mnie przez przypadek przelewy. Po 3 latach zorientowała się że przelewy szły do mnie a nie do właściwej osoby. Przez ten czas łączna suma to ponad 3000 zł. Kwoty były na tyle małe że nawet się nie zorientowałam. Dogadałam się z tą kobieta że będę jej odsyłać pieniądze na tyle ile jestem w stanie aby ją spłacić. Pani ta ciągle mnie ponagla i wmawia mi że to moja wina bo nie zobaczyłam że przychodzą mi ...

Wyszukiwarka