stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Za co właściciel może potrącić pieniądze z kaucji ?
Witam, wynajmowałem mieszkanie 2,5 roku. Zapłaciłem kaucje na początku i teraz czeka mnie rozliczenie i zwrot. Za co mogą a za co nie mogą odciągnąć mi od kaucji? Wiadomo rzeczy, które się zużywają nie powinni ale każdy inaczej to interpretuje. Stąd moje pytanie. Czy za blachę z piekarnika mogą mi odciągnąć? Blacha używana jakieś lekkie zabrudzenia są ale w granicach normy - normalne użytkowanie. Czy jak stało auto na miejscu parkingowym na dwo...
Czy sąsiad może żądać połowy kosztów za płot?
Dzień dobry. Moja siostra posiada działkę budowlaną. Obok ma sąsiada. Sąsiad postawił na granicy działek płot i nie poinformował o tym mojej siostry. Teraz żąda od niej połowy kosztów za ten płot. Czy moja siostra musi ponosić koszty tego płotu skoro nie wiedziała o nim? I czy jest jakiś przepis mówiący, że musi ponieść te koszty?...
Cofnięcie pozwu.
Witam, proszę o pomoc. Jakiś czas temu moja mam dostal nakaz sadowy plus odsetki. Został napisany sprzeciw od nakazu. Dlug został splacony w całości plus odsetki i koszty. Powód cofnął pozew, tylko nie wiadomomo czy w calości. Kuzyn napisał pismo o umorzenie sprawy i zeby ewentulane koszty sprawy w tym zastepstwa zwocił powod i zeby sprawa miala tryb niejawny. Mama się nie chce stresować bo na logikę nie wiemy co mecenas napisał. wierzycielem w...
umowa zlecenia a L4 i niewykonanie zlecenia
Osoba zatrudniona na umowę zlecenie ma wykonywać pracę 5 x w tygodniu (sprzątanie). W umowie jest punkt, że swoją pracę może zlecić innej osobie. Osoba ta przez najbliższe 10 dni jest na zwolnieniu lekarskim (opłaca zasiłek chorobowy) . Czy ta osoba ma obowiązek znaleźć zastępstwo za siebie aby zlecona praca została wykonana? Czy ja jako zlecający muszę szukać sam zastępstwa? Będę wdzięczny za wyjaśnienie....

Wyszukiwarka