stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Jestem uczniem a nie mam ubezpieczenia.
Potrzebuję porady, bo nie wiem co powinienem w tej sytuacji zrobić. Mam 19 lat, uczęszczam do technikum więc aktualnie nie pracuję na umowę. Nie mam ubezpieczenia zdrowotnego, za każdą wizytę muszę płacić, a nie ukrywajmy że nie są to tanie rzeczy. Moja mama aktualnie nie pracuje na umowę ze względu na komornika. Mój ojciec jest na rencie i nie utrzymuje ze mną kontaktu, do tego stopnia że postanowiłem zmienić nazwisko na mamy panieńskie....
Czy stawka VAT dla garaży blaszanych to 23%?
Witam, Jestem nowym przedsiębiorcą i zamierzam rozpocząć sprzedaż garaży blaszanych. Jestem teraz w fazie gromadzenia informacji i chciałbym zrozumieć dokładnie, jakie podatki będę musiał ustalić od moich produktów, a konkretnie, jak będzie wyglądać kwestia VAT-u. Wiem, że podstawowa stawka VAT w Polsce wynosi 23%, ale jestem świadomy, że dla niektórych produktów czy usług stawki te mogą się różnić. Chciałbym dowiedzieć się, czy garaże blaszan...
czy moje dzieci moga przyjać spadek po babci?
Witam. Chciałabym zapytac, czy mimo, iz minął termin 6. miesięcy od zrzeczenia sie spadku przeze mnie, a w imieniu dzieci ani nie nabylam ani się nie zrzeklam, moge zlozyc wniosek do sadu o nabycie spadku wlasnie przez dzieci? (oczywoscie są nastepne "w kolejności" do spadku)...
Pomoc w założeniu numeru KW dla mieszkania.
Jestem właścicielem mieszkania, które jest objęte spółdzielczym własnościowym prawem do lokalu. Ostatnio dowiedziałem się, że warto założyć numer KW (księgę wieczystą) dla mojego mieszkania, aby zabezpieczyć swoje prawa własnościowe. Niestety, nie mam wystarczającej wiedzy w tej dziedzinie, więc chciałbym prosić o pomoc od osób z większym doświadczeniem prawniczym. Mam kilka konkretnych pytań: 1. Jakie są kroki, które muszę podjąć, aby założyć ...

Wyszukiwarka