stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Oskarżony o kradzież.
Pracowałem prawie 3 lata na stacji paliw. Niedawno szefowa oskarżyła mnie i zmiennika o kradzież pieniędzy. Nasza kradzież miała polegać na tym że z faktur które zostały wystawione dla klientów po pewnym czasie były poprawiane niby przez nas tak aby kasą nie trafiała do kasy kasjerów a kasy głównej ( każda transakcja trafia do lasy kasjerów a kasa główna to wszystko co wypłacaliśmy szefowej) oskarżyła nas że te pieniądze zabraliśmy my. Te faktur...
Alimenty od ojca.
Dzień dobry chciałabym się dowiedzieć czy istnieje szansa na to bym po 19 latach zaczęła dostawać alimenty od ojca? Mam 19 lat moja siostra prawie 17 obydwie się uczymy jeszcze w technikum i planujemy później pójść na studia. Z ojcem nie mamy wcale kontaktu zdradził i zostawił naszą mamę jak była w ciąży z siostrą. Od tej pory mieszkamy z babcią. Alimenty są osadzone w wysokości 300 zł płatne do ręki których nigdy nawet nie zapłacił . Mama nie ch...
Prośba zwiazana z ustaleniem okresu wypowiedzenia
Witam serdecznie, W dniu 30.11.2021 podpisałam umowę o pracę na czas określony na 2 lata z zapisem w umowie, że pracę zaczynam z dniem 1.12.2021. W dniu 31.05.2022 złożyłam wypowiedzenie umowy z zachowaniem okresu wypowiedzenia. Jaki mam okres wypowiedzenia? 2 tygodnie czy 1 miesiąc? Ja uważam, że 2 tygodnie bo nie przepracowałam 6 miesięcy w tej firmie, a pracodawca mowi, że 1 miesiąc. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Marta...
Rozwód i podział majątku wspólnego.
Witam, dostałam w darowiźnie działkę od rodziców, później darowałam pół działki mężowi, zaczęliśmy budowę domu w tym momencie sso, będziemy brać rozwód. Jak wygląda sprawa z podziałem majątku ? Czy mężowi należy się połowę naszego majątku, jeżeli działka była darowana z mojej strony i większość pieniędzy na budowę domu też było ode mnie ?...

Wyszukiwarka