stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Mandat za brak legitymacji do biletu.
Wczoraj jechałam pociągiem do Łodzi kupiłam bilet ulgowy ponieważ skan/zdjęcie legitymacji miałam w telefonie, po pokazaniu panu zdjęcia nawet nie spojrzał na zdjęcie i powiedział że to nie jest dokument dostałam mandat 137zł+ opłatę za bilet normalny. Nigdy nikt nie robił z tego problemu i bez problemu uznawali zdjęcie. Czy jest sens się odwoływać od tego?...
Jak odzyskać należne pieniądze za zaległy urlop?
Dostałem rozwiązanie umowę o pracę za wypowiedzeniem Treść wypowiedzenia umowy Rozwiązuje z panem zawartą w dniu z zachowaniem trzymiesięcznego okresu wypowiedzenia, która upłynie w dniu 30 czerwiec 2023r. Przyczyną rozwiązania umowy z powodu likwidacji stanowiska pracy i złożenie do Sądu wniosku o upadłość firmy. Jednocześnie informuję że w terminie 21 dni od daty doręczenia niniejszego pisma przysługuje Panu prawo wniesienia odwołania do Są...
Zrzeczenie się długów w imieniu dziecka.
5 lat temu zmarł mój tata, zostawiając po sobie długi. Od razu się ich zrzekłam notarialnie. Od tego czasu urodziłam dziecko. Właśnie dzisiaj dowiedziałam się, że powinnam również zrzec się długów w imieniu dziecka. 6 miesięcy minęło już dawno, ponieważ syn ma teraz 17 miesięcy...czy da się coś z tym jeszcze zrobić, aby dziecku nie zostały długi po dziadku?...
Ubezwłasnowolnienie bez zgody.
Próbowano mnie na wniosek osoby z rodziny ubezwłasnowolnić bez mojej zgody. Proces w sądzie się odbył i decyzja procesowa była umarzająca. Jednak z tego powodu po poradzie u adwokata zostałem zmuszony do zamknięcia działalności z dużym kredytem na firmę i staraniu się w banku o cesję pojazdu na inny podmiot. Rozsypało mi się życie prywatne, które tworzyłem w tym czasie z osobą najbliższą i również z tego powodu mam problemy by spotykać się normal...

Wyszukiwarka