stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Co z długiem po odrzuceniu spadku?
Dzień dobry. Umarł mój wujek zostawiając w spadku część domu oraz nie znane zadłużenie (z przejrzanych dokumentów to duża kwota). Moja mama, jako spadkobierca, chce odrzucić spadek po bracie bo nie jest w stanie ustalić zadłużenia i boi się tej sumy. 1 Czy jeśli zadłużenie jest wyższe niż wartość nieruchomości to ja - syn będę musiał spłacić różnicę jeśli przyjmę spadek. 2 Co zrobić żeby spadek został zrealizowany na korzyść wierzyciela do wys...
Windykator narusza prywatność.
Firma windykacyjna z Warszawy, do której oddano sprawę ściągnięcia długu z mojej firmy kontaktowała się z moją żoną (smsy) ws. wysokości tego długu i jego ściągania, mimo że żona nie jest członkiem firmy ani jej dane nie były podane mojemu Pożyczkodawcy tudzież Windykatorowi. Nie mam zielonego pojęcia, skąd Windykator pozyskał nr telefonu mojej żony. Czy ma sens dochodzić odszkodowania od Windykatora za tego typu zachowanie? Do kogo najlepiej si...
Uporczywi sąsiedzi.
Witam. Posiadam domek letniskowy ze stawem. Wszystko jest ogrodzone, ale uporczywi sąsiedzi nie rozumieją tego, że jest to teren prywatny i nie wolno im wchodzić na swoje widzi mi się. Wchodzą do stawu, kąpią się, pani z psem też nie odpuściła sobie okazji, rozwalili całą dekoracje na stawie: włókninę, rośliny, kamienie. To nie były tanie rzeczy. Również pod domkiem urządzają sobie imprezy podczas mojej nieobecności i zostawiają po sobie po pros...
Czy wysłanie jednorazowo osobie trzeciej filmu na którym jest pijany kolega i się wydziera jest karalne ?
Czy wysłanie jednorazowo osobie trzeciej filmu na którym jest pijany kolega i się wydziera jest karalne ? Co jeśli ja wyśle filmik osobie trzeciej a ta rozpowszechni to w internecie ? Też odpowiadam ja jeśli tylko przesłalem go komuś ?...

Wyszukiwarka