stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Alimenty od dziadków.
Przyznano mi alimenty na córkę od dziadków ojca. Czy alimenty z funduszu alimentacyjnego są dalej ważne z racji ze ojciec nie płaci? Czy te alimenty od dziadków są to tylko alimenty uzupełniające? Czy należą mi się alimenty z fa jeśli dostałam alimenty od dziadków dziecka?...
Pełnomocnictwo pocztowe.
Przebywam za granicą do końca marca, a na moje nazwisko nieoczekiwanie przyszło awizo z sądu. Sprawa dotyczy zapewne zmian w księdze wieczystej nieruchomości. Mam ustanowionego pełnomocnika do załatwiania formalności związanych z tą nieruchomością. Na kopercie jest tylko sygnatura sprawy, która jest mi nieznana. Pełnomocnik nie ma pełnomocnictwa pocztowego. Co zrobić w tej sytuacji, jak odebrać polecony z sądu?...
Nieruchomość (brak testamentu, postępowania spadkowego)
Witam potrzebuje porady sprawa wygląda tak mamy dom który stoi pusty nikt z nas nie mieszka tam tata zmarł 9 lat temu. Mama po śmierci taty nie zrobiła rozpisu ani nic bo po tacie każdemu z nas się jakaś tam część należy. Teraz chcemy to sprzedać i pytanie teraz takie czy jeśli dom stoi na mamę (po śmierci taty) byli małżeństwem nie mieli rozdzielności, czy możemy u notariusza spisać się nowemu właścicielowi czy sądownie to trzeba? Szczerze nie...
Czy stawka VAT dla garaży blaszanych to 23%?
Witam, Jestem nowym przedsiębiorcą i zamierzam rozpocząć sprzedaż garaży blaszanych. Jestem teraz w fazie gromadzenia informacji i chciałbym zrozumieć dokładnie, jakie podatki będę musiał ustalić od moich produktów, a konkretnie, jak będzie wyglądać kwestia VAT-u. Wiem, że podstawowa stawka VAT w Polsce wynosi 23%, ale jestem świadomy, że dla niektórych produktów czy usług stawki te mogą się różnić. Chciałbym dowiedzieć się, czy garaże blaszan...

Wyszukiwarka