stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Unieważnienie testamentu.
Babcia zostawiła testament notarialny. Wszystko przepisała na mnie. Siostra złożyła do sądu wniosek, że kwestionuje testament, bo jej zdaniem babcia była niepoczytalna. Babcia do chwili napisania testamentu nie leczyła się psychiatrycznie. 2 miesiące po napisaniu testamentu, uległa wypadkowi, trafiła pod opiekę mojej mamy, załamała się psychicznie i trzeba było poprosić psychiatrę który wypisał Ketrel. Czy to może mieć wpływ, że sąd unieważni...
Odpowiedzialność pracownika za szkodę.
Dzień dobry, proszę o poradę, w jaki sposób rozwiązać sytuację . Firma posiada samochody służbowe jednak zdarzyło się tak, że osoba zajmująca się polisami przeoczyła termin na wznowienie OC, w związku z czym UFG nałożył na firmę wysoką karę w kwocie 10800 zł Firma chce przerzucić ten koszt na pracownika. Czy w ogóle ma do tego prawo? Pracownik zatrudniony jest na umowę o pracę na czas nieokreślony, relacje z pracodawcą w porządku. W umowie ni...
Uznanie ojcostwa i alimenty
Dzień dobry, jestem w ciąży z facetem który przepadł.. Mam wszystkie jego dane. Założę sprawę o uznanie ojcostwa i alimenty ale co w przypadku, gdy ten nie będzie się stawiał na sprawę? przedstawiał zwolnienia lekarskie bądź w ogóle nie odbierał awiza z poczty?? Czy jest sens zakładać sprawę, o zabezpieczenie alimentów ma moje utrzymanie w okresie porodu czy w sytuacji kiedy ojciec nie jest mężem i nie jest póki co uznany to jest szansa na takie ...
Współwłaściciel auta robi problemy.
Córka kupiła auto na swojego chłopaka jest wpisana jako współwłaściciel. Niestety się rozstali i robi jej teraz problemy. Chciałaby go teraz sprzedać i kupić inne tylko jak to zrobić aby było dobrze. Raczej z nim się nie dogada a nie dał ani złotówki....

Wyszukiwarka