stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Testament po śmierci.
Dzień dobry, mój Tata po ciężkiej chorobie raka trzustki umiera. Niestety nie zdążyliśmy zrobić przepisu majątku jak i zobowiązań Taty na mnie w formie aktu notarialnego. Jak możemy to teraz zrobić?? Tata oczywiście żyje ale jest bardzo słaby nie chcemy go ciągać po notariuszach. W grę wchodzi tylko złożony podpis Taty więcej myślę, że będzie zbyt dużym wysiłkiem. Czy mogę napisać jakieś oświadczenie w formie testamentu gdzie Tata się podpisze i ...
Działania terenowe komornika.
Zastanawia mnie kwestia egzekucji komorniczej z wejściem do lokalu w którym nie mieszka dłużnik. Dlaczego? Kiedyś dostałem na swój adres list z firmy windykacyjnej adresowany do właściciela mieszkania sprzed 20 lat. Mieszkanie jest moją własnością od ponad 5 lat kalendarzowych (bliżej 10 ) Urodziło się jednak w mej głowie pytanie: a co gdyby komornik przyszedł do mojego mieszkania w którym kiedyś zamieszkiwał dłużnik, otworzył by pod moją nie...
Czy będąc na zwolnieniu chorobowym od psychiatry ''chodzącym'' można osobiście złożyć wypowiedzenie z pracy czy jest to zabronione?
Witam do 31 stycznia mam zwolnienie chodzące od pychiatry z powodu mobbingu w pracy. chce zlozyc wypowiedzenie, rozwiazac umowe z ta firmą. Kiedy mam to zrobić i w jaki sposób? Czy moge to zrobić osobiscie? czy zus podwazy wtedy zwolnienie? proszę o szybką odpowiedź....
zakup laptopa z 2 ręki
Witam! Chcę zakupić laptopa z 2 ręki jednak osoba która go sprzedaje nie może znaleźć dokumentów. Nie sądzę, żeby sprzęt był kradziony czy coś w tym stylu ale przezrony zawsze ubezpieczony. Czy wystarczy mi umowa kupna sprzedaży i ewentualne oświadczenie sprzedającego, że laptop pochodzi z legalnego źródła w razie W?...

Wyszukiwarka