stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Mobbing w miejscu pracy
Cześć! Pisze w imieniu mojej siostry, która poprosiła abym jej problem tu opisała. Post ten tyczy się zakresu z prawa pracy. Siostra zatrudniona jest na UoP w klinice medycyny estetycznej. Pracuje tam już trzy lata, ale ostatni rok to jakiś koszmar. Salon prowadzi małżeństwo, które nie potrafi się zbytnio ze sobą dogadać i swoje przewinienia zwalają na pracowników. Atmosfera w pracy jest nie do zniesienia. Robienie na złość pracownikom je...
Wypowiedzenie umowy najmu na czas określony.
Cześć, wczoraj napisała do nas właścicielka mieszkania, że w dniu dzisiejszym o 18 przyjedzie wręczyć nam wypowiedzenie najmu, z tego powodu, że chcę sprzedać to mieszkanie w którym mieszkamy i jej się śpieszy. Czy musimy to podpisywać? Z tego co wiem to sprzedaż mieszkania nie jest powodem wypowiedzenia najmu okazjonalnego. Nie uszkodziliśmy nic w mieszku, nigdy nie zalegaliśmy z kasą i nie podejmowaliśmy nikomu. Umowę mamy do 1.06.2024 r....
Dzień wolny za oddawanie krwi.
Witam, mam pytanie. Pracodawca ustalił dzień odbioru wolnego na 22 grudnia za 11 listopada i wtedy byłem na zwolnieniu (21.22-12) z tytułu oddania krwi. Czy przysługuje mi inny termin odbioru tego wolnego?...
Pożyczka bez umowy dla znajomego.
Hej, na wstępie chciałem się przywitać. Mam pewien problem, pożyczyłem pieniądze osobie bez umowy (400 zł). Z tego co czytałem pożyczki do 500 zł umowy nie potrzebują. Dowód na pożyczkę mam w postaci korespondencji elektronicznej oraz przelewu. Niestety od pół roku nie mogę doprosić się o zwrot pożyczonych pieniędzy, co chwilę jestem zbywany. Co mogę w takiej sytuacji zrobić? Próbowałem polubownie załatwić sprawę, niestety osoba, która pożyczyła ...

Wyszukiwarka