stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

badanie pod kątem wypadku w pracy po roku
Rok temu mniej więcej miał miejsce wypadek w pracy. Operator wózka widłowego nie zachował odpowiedniej ostrożności i potrącił kobietę. Widłami trafił w uda. Na miejsce wezwano karetkę, dziewczynę obejrzeli i stwierdzili ze zasadniczo nic jej nie dolega. Nie zalecili innych konsultacji i odjechali. Dziewczyna od pewnego czasu uskarżała się na bol w końcu trafiła do lekarza i okazało się, że powstały tam zgrubienia, najprawdopodobniej będzie potrz...
Pytanie dotyczące najmu okazjonalnego
Mam pytanie dotyczące najmu okazjonalnego. W zasadzie powinien on zabezpieczać moje interesy w wypadku problemów z Najemcami, ale zastanawiam mnie jedna kwestia. Podpisałam umowę najmu i umowę najmu okazjonalnego u notariusza z pewnym mężczyzną, ale dowiedziałam się niedawno, że ma nową partnerką, z którą mieszka. Co z nią jeśli zaczną się problemy i dojdzie do jego eksmisji? Będę musiała bawić się w sąd mimo, że zabezpieczyłam się przed ...
Zabezpieczenie alimentacyjne na byłego małżonka.
Pisze w imieniu koleżanki, która poszukuje wniosku o zabezpieczenie alimentacyjne dla siebie. Złożyła wniosek o rozwód pięć miesięcy temu i niestety mąż przeciąga sprawę nie odbierając korespondencji, a ona teraz po takim czasie dopiero chce złożyć o zabezpieczenie na siebie, tylko czy można to zrobić z datą wstecz?...
Zmiana ceny usługi w czasie trwania umowy.
Od roku noszę aparat ortodontyczny. Dotychczas cena wizyty kontrolnej kosztowała mnie 150 zł, a dzisiaj na wizycie ortodontka poinformowała mnie że od następnej podnosi cenę do 200 zł. Czy w trakcie leczenia ortodonta może sobie podnieść cenę konsultacji skoro w umowie jest koszt 150 zł?...

Wyszukiwarka