stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Odmowa reklamacji naprawy samochodu.
Oddałem samochód do mechanika w celu wymiany zderzaka - samochód 12 letni naprawa bezgotówkowa z AC Wszystko pięknie szło do chwili odbioru. Zderzak jest nowy taki jaki powinien być ok . Ale czujniki parkowania wycieli nie tym urządzeniem co trzeba (dowiadywałem się na forum czym się wycina) użyli zwykłego wiertła co wygląda bardzo nieestetycznie w porównaniu do tego co było przed. W załączeniu przesyłam zdjęcie otwory są za duże a czujniki są...
Ciąża po ciąży - wysokość L4.
Cześć, Wysokość L4 wylicza się ze średniej z 12 ostatnich pensji. Co w przypadku, gdy żona skończyła urlop macierzyński i pracuje od 2 miesięcy. Gdyby teraz zaszła w ciążę i poszła na L4, to ZUS wyliczy podstawę zasiłku chorobowego z 12 miesięcy czyli z 2 miesięcy pracy i 10 miesięcy zasiłku macierzyńskiego? Różnica jest bardzo duża jeżeli tak to się odbywa? Jeżeli nie jest inaczej to państwo nieco zniechęca do szybkiego urodzenia kolejnego dz...
Zabezpieczenie alimentów a wspólne mieszkanie.
Mieszkamy cały czas razem.Zgodnie z wyliczeniami rozliczałem się z żoną za koszty domu i dzieci. Jedno jest pełnoletnie. Na drugie koszt miesieczny wychodził średniorocznie ok 1300 zl. Na mnie 650. Dla prostoty analizy załużmy że całą kwotę wysyłałem w gotówce. Część kwoty wydawałem i przedstawiałem paragony a część przelewalem na konto. Nie sprzeciwiała się wysłanemu jej mojemu wyliczeniu a nawet okazywała zadowolenie na messengerze. Jednak nadm...
test na covid
Witam. Jestem objęta kwarantanna domową, ponieważ robiłam test na Covid. Czy moje dzieci również objęte są kwarantanna? Lekarz powiedział mi że NIE SĄ, ale w Internecie wyczytałam co innego......

Wyszukiwarka