stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Podział majątku a intercyza.
Proszę o udzielenie pomocy w nurtującym mnie pytaniu. Jestem w trakcie sprawy rozwodowej z mężem. Nie mam zamiaru przedłużać tego postępowania i chce abyśmy ten etap zakończyli za porozumieniem obu stron. Natomiast problem na pewno pojawi się w przypadku podziału majątku otóż po zawarciu związku małżeńskiego moi rodzice przekazali nam działkę na której rozpoczęliśmy budowę domu. Gdy dom był w stanie surowym otwartym zawarliśmy intercyzę. Dom zost...
Zakończenie najmu okazjonalnego lokalu.
Mam parę pytań dotyczących zakończenia najmu okazjonalnego lokalu. Zarówno wynajmujący, jak i najemca mogą wypowiedzieć najem w wypadkach określonych w umowie. Pytanie 1. Czy chęć wprowadzenia się któregokolwiek z członków rodziny wynajmującego do lokalu może być takim powodem ? Czy taki zapis jest skuteczny w przypadku wypowiedzenia powołującego się na ten punkt ? Pytanie 2: Jaki może być najkrótszy okres w tym wypadku ?...
Spadek po zmarłym ojcu.
Moi rodzice są po rozwodzie już ponad 10 lat. Mają razem mieszkanie, które utrzymywała/utrzymuje moja mama. Nikt tam nie mieszka. Mój tata zmarł, co z mieszkaniem teraz? Czyje ono teraz jest?...
Szef bezpodstawnie wypowiada UOP z art.52
Dzien dobry mam takie pytanie odnosnie prawa pracy a mianowicie mialam wczoraj taki incydent w miejscu pracy ze szef wezwał policje do mnie ze jestem pod wpływem alkoholu policja mnie zawiozla alkomat wykazal 00 dzis ze łzami w oczach ze wstydu poszlam do pracy cały dzien przepracowałam a na koniec zaprosił mnie do biura mówiąc ze cała załoga sie skarży na mnie itd i mógłby mi dać wypowiedzenie z art.52 mobing przeciwko jego pracownikami niby ja ...

Wyszukiwarka