stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Uznanie jego ojcostwa po śmierci.
Brat miał syna z kochanką lecz nie dał nazwiska ponieważ za imprezami nie miał czasu niestety on zginął tragicznie jego kochanka wystąpiła do sądu o uznanie jego ojcostwa po śmierci czy takie coś można zrobić wiemy że on żadnych dokumentów nie zostawił żeby tam pisało że on jest ojcem....
Podział majątku wspólnego.
Mam pytanie: czekam na sprawę podziału majątku z byłą żona. Użytkuje nasz wspólny samochód, do którego wyceny była żona chce powołać rzeczoznawcę. Samochód zostanie przyznany mi zapewne. Czy gdybym w nim założył instalację gazową zwiększy to jego wartość do wyceny?...
Moja siostra namówiła naszą matkę by przepisała na siostrę mieszkanie w formie darowizny
Moja siostra namówiła naszą matkę by przepisała na siostrę mieszkanie w formie darowizny. Zrobiły to za moimi placami w 2019 r Ja dowiedziałam się o tym po upływie roku gdzie nie można było cofnąć darowizny. Wcześniej od 2013 r był testament odnośnie mieszkania na moją córkę i siostrę. Testament został cofniety w 2019 r jak tylko siostra została obdarowana. W 2021 siostra spisała oświadczenie w 2 egzemplarzach dla mnie i dla niej, na którym Ja te...
Mieszkanie rynek wtórny, pluskwy - rękojmia, pozew
Bardzo proszę o pomoc. Kupiłam mieszkanie na rynku wtórnym w lutym. Już w dzień odbioru mieszkania okazało się, że są w nim pluskwy. Od razu zamówiłam firmę dezynsekcyjną oraz powiadomiłam sprzedających. Sprzedający oczywiście byli świadomi problemu z pluskwami i problemu z sąsiadem z góry, od którego pluskwy przechodzą już od 2 lat. Zostało to przed nami zatajone. Przeprowadziliśmy dwie dezynsekcje o łącznej kwocie 800 zł. Firma wystawiła nam ...

Wyszukiwarka