stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Złożenie pozwu o eksmisję.
Wprowadziłem się do lokalu, którego jestem właścicielem, a w którym również zamieszkuje dwójka najemców (za sprawą pełnomocnika; umowa ustna). Dwa miesiące przed przeprowadzką nakazałem im opróżnić lokal. Niestety nie wyrobili się. Pierwszego miesiąca zawarliśmy umowę pisemną. Po jej zakończeniu na następny miesiąc była de facto umowa ustna (opłaty co 2 tygodnie). Oboje lokatorów to emeryci i pomimo werbalnych deklaracji z ich strony nie przekład...
Złamanie zakazu ze znaku B-36 (zakaz zatrzymywania się). Czy Straż Miejska ma obowiązek udokumentować wykroczenie w postaci zdjęcia?
Szanowni Państwo, Dostałem pismo od Straży Miejskiej („SM”) za złamanie zakazu ze znaku B-36 (zakaz zatrzymywania się) z żądaniem wskazania kierującego pojazdem w dniu popełnienia wykroczenia. Ponieważ we wskazanym przez SM miejscu ciężko doszukać mi się miejsca w którym samochód mógłby zostać nieprawidłowo zaparkowany, chciałem zażądać przedstawienia jakiejś dokumentacji zdjęciowej dowodzącej nieprawidłowo zaparkowanego pojazdu. Pytania: a) c...
Pytania dotyczące zachowku (ewentualne uzupełnienie zachowku)
Witam Proszę o poradę, 15 lat temu rodzice kupili mi małe używane mieszkanie w bloku 29,6 M2. Brat dołożył do niego 90 tyś. A w zamian dostał dom rodzinny z wielkim ogrodem i hektary pola. W tym domu mieszkali rodzice, tata zmarł dawno, mama rok temu. Brat mieszka w kamienicy żony ulicę obok domu rodzinnego. Jest jeszcze siostra, której wcześniej niż mi też kupili malutkie mieszkanko w innym mieście. Myślę, że nic więcej nie dostała. Ja m...
lista BIK
Witam serdecznie. Czy ktoś z Państwa wie jak wydostać się z listy BIK?...

Wyszukiwarka