stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Złamanie zakazu kontaktowania.
W 2021 roku otrzymałam zakaz kontaktu z pewną osobą na okres dwóch lat. Dotychczas nie było żadnych problemów. Na początku sierpnia wykonałam do pewnej instytucji telefon, gdzie uzyskałam informacje na temat, który sprawiał mi bolączkę. Dopiero po tym telefonie sobie uświadomiłam, że ta osoba mogła odebrać telefon. Nie ukrywam, że obawiam się, że ten zakaz naruszyłam i obawiam się konsekwencji. Nie znam się na tym kompletnie, mam spore obawy i ni...
Darowizna a rozwód.
Rodzice mają wspólny majątek, jednak mama ma swoje oszczędności. Chce rozwodu z podziałem majątku, nie chce zostać z niczym. Czy może zrobić wcześniej darowiznę dzieciom bez zgody małżonka zanim dojdzie do podziału? Czy potrzebna jest jego zgoda? Nie jest to drobna darowizna....
jakie kroki prawne może podjąć zarządca nieruchomości w związku ze zrobieniem czegoś wbrew regulaminowi?
Dzień dobry, jakie kroki prawne może podjąć zarządca nieruchomości w związku ze zrobieniem czegoś wbrew regulaminowi? Mowa o założeniu siatki na balkonie żeby kot mógł bezpiecznie go zwiedzać podczas gdy w regulaminie jest zakaz....
Pracodawca stosuje dwa grafiki pracy, zaplanowany i rzeczywisty. Czy to legalne?
Dzień dobry. Pracuje w firmie w której mamy okres rozliczeniowy półroczny. Od jakiegoś czasu zaczęli robić nam 2 grafiki. Jest grafik tzw zaplanowany i rzeczywisty. W grafiku zaplanowanym mamy dokładnie tyle godzin ile jest do przepracowania w danym miesiącu według godzin jakie odgórnie wypada w danym miesiącu-czyli np listopad ma 168 i tyle tam jest. W grafiku rzeczywistym mamy wszystkie zmiany na które mamy pracować tak naprawdę i różni się o...

Wyszukiwarka