stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Czy musze rozliczać się na umowie o pracę?
Witam Mam 23 lata Dostałam ofertę pracy na -umowe zlecenie . Czy będę musiała się jakoś rozliczać? Nie jestem w tym temacie obeznana i nie chciałabym zrobić sobie problemów z niewiedzy . Nie jestem studentką. Proszę o pomoc . Z góry dziękuję....
Jak odwołać zrzeczenie się dziedziczenia?
Moi rodzice postanowili, że przekażą w darowiźnie dom mojej siostrze. Nie miałam nic przeciwko. Rodzice byli na konsultacjach u notariusza w tej sprawie i dowiedzieli się że ja muszę zrzec się spadku, żeby mogła być darowizna tylko dla siostrę. W piątek podpisałam z rodzicami akt notarialny zrzeczenia się spadku a teraz jestem przerażona, moja mama tak samo ciągle tylko płacze, bo ja się zrzekłam spadku po rodzicach i gdyby mojej siostrze coś by ...
Spór o spadek - czy testament jest ważny?
Cześć wszystkim, Mam problem i chciałbym zrozumieć, jak mogę go rozwiązać. Jestem jednym z trzech dzieci mojej zmarłej mamy. Niedawno dowiedzieliśmy się, że zostawiła testament, w którym cały jej majątek przekazuje mojemu bratu. Jestem trochę zszokowany, bo nigdy nie było żadnych wskazówek, że coś takiego planuje. Mam wielkie wątpliwości co do tego testamentu. Po pierwsze, moja mama cierpiała na chorobę Alzheimera i była już w bardzo złym s...
Co z tym długiem jeśli ojciec dzieci przebywa w zakładzie karnym ?
Witam mam pytanie dług alimentacyjny u komornika jest około 20 tys teraz będę przechodzić na fundusz alimentacyjny. Co z tym długiem jeśli ojciec dzieci przebywa w zakładzie karnym ? Czy jak podejmie się pracy to wtedy dług będzie ściągany ? Czy będę musiała na nowo chodzić po sądach czy komornikach ?...

Wyszukiwarka