stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Mandat z fotoradaru.
Witam, Otrzymałem zdjęcie z fotoradaru z GITD za przekroczenie prędkości. Z racji sytuacji - chcę wskazać w odpowiedzi innego kierowcę jako sprawcę wykroczenia, jednak osoba ta nie posiada prawa jazdy. Proszę o informację jakie konsekwencje prawne poniesie wskazana osoba? Tj. czy dostanie mandat za popełnione wykroczenie przekroczenia prędkości, czy może też za brak prawa jazdy dodatkowo?...
Spis inwentarza.
Komornik dostał zadanie zrobić spis inwentarza.Teraz odzywa się i informuje że nie może kont sprawdzić bo musi mieć poświadczenie dziedziczenia ..O co tu chodzi bo nie rozumiem.? Chce wiedzieć co i ile jest na kontach do sprawy spadkowej. Jak to ugryźć....
Niewywiązanie się z umowy.
Usługobiorca nie wywiązał się z umowy, nie wykonał mebli w terminie, długo zbywał tłumacząc opóźnieniami w transporcie. Pobrał zaliczki i nie chce oddać pieniędzy (oczywiście obiecuje, ale nic z tego nie wynika). Czy w takiej sytuacji przedsądowe wezwanie do zapłaty do niego, a później pozew do sądu? Czy trzeba coś na policję zgłosić lub jeszcze inna procedura?...
Kupuje dom z zameldowanymi tam osobami, czy można je wymeldować? czy to jest problem przy zakupie domu?
Witam, Stoję przed decyzją zakupu nieruchomości. Dotychczas dom był zamieszkany przez ojca właściciela, ale zameldowanie posiada również jego (ojca) była partnerka i jej dzieci. Osoby te mieszkają aktualnie pod innym adresem, jednak odmawiają zgody na wymeldowanie. Według aktu notarialnego oraz księgi wieczystej jedynym właścicielem jest syn pana, który tam mieszkał. Właściciel podjął próbę wymeldowania administracyjnego, które zakończyło się ni...

Wyszukiwarka