stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Składowanie odpadów przez sąsiada.
Sprawa wygląda tak, sąsiad postawił coś w rodzaju szopy -wiaty o wymiarach około 2,5x2,5 metra na pojemniki ze śmieciami itp. Wiatę tą ustawił bezpośrednio przy ścianie swego budynku przy narożniku domu w odległości około 1.5 metra od swojego okna oraz około 1.5 metra od granicy mojej posesji. sprawdzając w internecie wyczytać można iż taka budowla powinna się znajdować 2 metry od działki sąsiedniej i 5 metrów od okna pomieszczenia na pobyt stały...
Wady ukryte po kupnie domu.
W styczniu 2022 roku kupiliśmy dom przy pomocy kredytu hipotecznego. Był to dom do końca użytkowany przez właścicielkę, w ciągu paru miesięcy od zakupu zauważalne były wady ukryte w postaci pleśni na ścianach, wody stojącej w podpiwniczeniu, zagrzybiałej podłogi pod panelami, a teraz jeszcze się okazało, że prawdopodobnie okna od jednej strony domu są niezgodne z prawem bo budynek znajduje się zbyt blisko sąsiadującej działki (2,5m do płotu). W c...
Błąd w akcie ślubu.
Witam. Jakie powinno być nazwisko matki w akcie małżeństwa mojego męża jeśli kilka lat po jego narodzinach ponownie wyszła za mąż? Powinno tam być wpisane nazwisko matki widniejące w akcie urodzenia mojego męża czy jej aktualne nazwisko? Z góry dziękuję za odpowiedź....
CZy mogę złożyć kolejny dowody do sprawy?
Witam. Mam za sobą 2 sprawy rozwodowe. 13-go października była druga rozprawa. Wyrok ma zapaść za 2 tygodnie (27 października). Czy mogę w tym momencie jeszcze złożyć kolejne dowody? Mam na myśli nagrania, screeny z rozmów, których wcześniej nie złożyłam, a mogą być przydatne w rozstrzygnięciu wyroku. Rozwód z orzeczeniem o winie....

Wyszukiwarka