stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

wynajem mieszkania, brak przedłużonej umowy
Witam. Mamy z rodzicami taki problem. Od kilku lat mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu. Pierwszą umowę podpisaliśmy w 2015 roku na 5 lat. Z końcem 2019 roku ta umowa wygasła, gdyż była na czas określony. Mamy koniec maja 2020 roku i właściciel do dnia dzisiejszego nie dał nam nowej umowy mimo, że upominaliśmy się o nią już nie pamiętam ile razy. Mieszkanie jest w dobrym stanie, płatności są regulowane. Zawsze nas jakoś zbywa jak się upominamy (za...
Dozór elektroniczny
Witam. Mąż ma dozór elektroniczny od trzech tygodni. Od poniedziałku do piątku może normalnie wychodzić i pracować od 6 do 18. Jak to się ma do świąt przed nami jest 1 listopada wypada w środę czy to się liczy jako dzień normalny czy jak w niedzielę co do wolnych godzin. Pozdrawiam ...
Stypendium na studiach.
Czy jeżeli skorzystam ze stypendium na studiach dla osób niepełnosprawnych ale nie będę uczęszczać na zajęcia to po skreśleniu z listy studentów między 1 a 2 semestrem poniosę jakieś konsekwencje? Będzie należało zwrócić kwotę stypendium do uczelni bądź ponieść karę za to?...
Czy urzędnik lub prezydent miasta ma obowiązek udzielenia informacji
Dzień dobry Czy urzędnik lub prezydent miasta ma obowiązek udzielenia informacji kto dzierżawi teren należący do gminy i w jakim terminie trwa umowa i jaka jest podstawa prawna tej dzierżawy? Jeśli nie dzierżawię a zajmuję i dbam o teren to mogę ponieść konsekwencje? Opis sytuacji: Ostatnio blisko mojego domu zaczęły rozrastać się krzaki i typowe zielsko itd. W te krzaki były powyrzucane butelki i inne śmieci. Posprzątałem to i dbam, kosze tra...

Wyszukiwarka