stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

garaz blaszany a pozwolenie na budowe
Cześć wszystkim! Szukam potwierdzenia, jak prawidłowo „ugryźć” formalności przy wolno­stojącym garażu, który chcę postawić na działce budowlanej w pow. otwockim. Chodzi dokładnie o model Garaż Premium od Volussi (link w stopce). Kilka danych technicznych – na potrzeby oceny, czy mieści się w uproszczonej ścieżce: powierzchnia zabudowy 33 m² (szer. 5,9 m × gł. 5,4 m) – producent od razu reklamuje go jako „garaż ≤ 35 m² bez pozwolenia” volu...
Wytoczenie sprawy o odzyskanie praw rodzicielskich po 11 latach, wcześniej całkowicie odebrane
Może ktoś podpowie... Chociaż nie wiem, czy do końca znam sprawę... Szwagierka na dwójkę dzieci, każde z innym partnerem, z żadnym nie utrzymuje żadnych relacji... Dzieci w wieku 17 i 11 lat. Jest bezrobotna, utrzymuje się z socjalu, 500 itd. alimenty zasądzone, ale na jazdę dziecko płaci państwo po 200/300 zł na każde dziecko. Byli partnerzy od razu po porodach mają całkowicie odebrane prawa rodzicielskie, zero spotkań z dziećmi, żadnych relac...
Podatek od kopert ślubnych, jak to wygląda?
Podatek ,,od kopert ślubnych" - otrzymaliśmy z małżonką w ramach prezentów ślubnych ok. 45 000 zł - grupa podatkowa 0. Jak to wygląda z podatkiem, wpłaceniem tego na konto, aby nie mieć przyjemności z fiskusem i nie odprowadzać podatku z tego tytułu....
Jakie zaświadczenie z ZUS do urzędu pracy po macierzyńskim?
Mam pytanie czy jeśli byłam zatrudniona o umowę o pracę i rozwiązana została ona za porozumienie stron (ponieważ zaszłam w ciążę) to co mi przysługuje po macierzyńskim ? Wychowawcze czy zasiłek dla bezrobotnych ? Czy mogę to i to ?...

Wyszukiwarka