stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Czy można obniżyć alimenty?
Witam, alimenty zasądzone na 1900 na dwójkę dzieci. Mój były płaci jak sobie chce więc zagroziłam mu komornikiem. Stwierdził, że skoro mój nowy partner zarabia dobrze i mieszkamy już razem to mam na wszystko pieniądze a dodatkowo przecież wzrosło 500plus to jak go podam do komornika to on zrobi wszystko by obniżyć alimenty na tysiąc na dzieci. Nie widuje ich, nie przesyła prezentów, nie dzwoni i nie pisze. Czy mój nowy związek ma coś do wysokości...
Czy należy sie wynagrodzenie za czas L4 i kwarantanny?
Osoba X została zatrudniona 1 września na 3/4 etatu. Po 1 tygodniu zachorowała i przeszła na L4 na 5 dni, po powrocie do pracy po 2 dniach okazało się, że osoba ta dostaje kwarantanne ponieważ w miejscu pracy jest covid. Czy osobie tej nie należy sie wynagrodzenie za czas L4 i kwarantanny? ...
Zapisy w Księdze Wieczystej.
Na działce ,którą chcemy nabyć znajdują się obiekty budowlane ( stary dom, studnia i budynek gospodarczy) w Księdze Wieczystej nie ma na ten temat żadnych zapisów, jest tylko określona powierzchnia nieruchomości. Czy jest jakieś niebezpieczeństwo przy nabywaniu takiej nieruchomości i czy w akcie notarialnym zapisy dotyczące tego co się znajduje na działce powinny być szczegółowo opisane ? Budynki są stare i nie posiadają dokumentacji....
Został kupiony uszkodzony samochód, zapomniano zapisać tego w umowie czy teraz każda ze stron może dopisać tę uwagę na swojej umowie?
Witam. Został kupiony uszkodzony samochód niestety na umowie kupna zapomniano zapisać tego w umowie czy teraz każda ze stron może dopisać tę uwagę na swojej umowie? Pozdrawiam...

Wyszukiwarka