stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Zmiana ceny usługi w czasie trwania umowy.
Od roku noszę aparat ortodontyczny. Dotychczas cena wizyty kontrolnej kosztowała mnie 150 zł, a dzisiaj na wizycie ortodontka poinformowała mnie że od następnej podnosi cenę do 200 zł. Czy w trakcie leczenia ortodonta może sobie podnieść cenę konsultacji skoro w umowie jest koszt 150 zł?...
Zakończenie umowy najmu mieszkania.
Skończyła mi się umowa o wynajem mieszkania i właściciel dal mi 2 tygodnie na opuszczanie lokalu bez możliwość podpisania dalszej umowy. Mam 2 małych dzieci. Czy może mnie wyrzucić prawnie z mieszkania jeśli opłacam na bieżąco wszystkie opłaty. Mimo tego że obowiązuje okres ochronny do marca??...
Problem z głośnym sąsiadem
Witam. Przeprowadziłam się do nowego mieszkania (4 piętro) i mam problem z sąsiadami piętro niżej. Jest to małżeństwo po 80, niestety przygłuchawe dość mocno. Na tyle mocno, że ich radio zagłusza nawet telewizor w moim mieszkaniu, a gdy w domu mam wszystko wyłączone, dokładnie co do słowa słyszę to, czego słucha sąsiad. Mam nawet bagrania, gdzie słychać wyraźnie co u sąsiada akurat leci. Nie przeszkadzało by mi to, gdyby nie to, że sąsiad akurat ...
Wakacje a status osoby bezrobotnej.
Zastanawiam się czy istnieje możliwość, abym jako student studiów stacjonarnym w okresie wakacji zarejestrował się w UP. Jestem zainteresowany dofinansowaniem na kurs jaki mógłbym wtedy odbyć, a na który mnie nie stać. W wakacje jestem przecież w gotowości podjąć pracę na pełnym etacie. Ewentualnie będę wdzięczny za podpowiedź, jeżeli znacie jakieś możliwości na uzyskanie wsparcia finansowego właśnie do odbycia kursu....

Wyszukiwarka