stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Uiszczenie opłaty sądowej
Sprawa z powództwa cywilnego. Sedzia poprosił o usuniecie braków formalnych i o uiszczenie opłaty sądowej Złożyłem pismo i oświadczenie majątkowe z prośbą o zniesienie kosztów. Czy w międzyczasie mogę jednak zapłacić te koszty czy muszę coś pisać do sądu, że zmieniam zdanie...?...
Czynsz od współlokatorów na moje konto.
Wynajmuje wraz z dziewczyną oraz znajomym mieszkanie. Najemca chce otrzymywać pełną kwotę ustaloną w umowie, zamiast trzech przelewów. Wspólnie ustaliliśmy, że ja będę wykonywał przelew za mieszkanie najemcy, a moi współlokatorzy będą przelewać swoją część mnie. Jak to wygląda w kwestii US, przelewy, które trafiają do mnie potraktują jako darowiznę? Jak najlepiej rozwiązać sytuację, przelewania należnej części przez każde z nas?...
Długi Spółdzielni Mieszkaniowej przerzucone na lokatorów.
Witam. Potrzebuję porady, bo nie bardzo wiem jak mam postąpić. Otóż jestem mieszkańcem bloku, który należy do spółdzielni mieszkaniowej. Mieszkanie jest moją własnością. Do spółdzielni płacę czynsz za ogrzewanie CO, za ciepłą wodę, za wywóz śmieci oraz opłaty eksploatacyjne. Dzisiaj dostałem pismo z Urzędu skarbowego, że wobec spółdzielni zostało wszczęte postępowanie egzekucyjne na rzecz spłaty długu wobec firmy wywożącej śmieci. Okazało się że ...
Odrzucenie spadku
Witam serdecznie Chciałem zapytać, czy po odrzuceniu spadku w sądzie przeze mnie i później mojego dziecka, spadek przechodzi na małżonkę zmarłego (moja mamę) i mojego brata, czy pierw na braci zmarłego, jeżeli nie żyją już jego rodzice? Pozdrawiam ...

Wyszukiwarka