stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Dziedziczenie - wykazanie interesu prawnego.
Przypuszczam, że moja zmarła partnerka sporządziła testament u notariusza - nie byliśmy małżeństwem. Nie dysponuję aktem zgonu. Wiem, u którego notariusza mogło dojść do spisania testamentu. Jak rozumiem, mogę wystąpić do Urzędu Stanu Cywilnego z wnioskiem o wydanie aktu zgonu (wraz z uzasadnieniem istniejącego interesu prawnego). W jaki sposób powinienem udokumentować istnienie interesu prawnego - w moim przypadku domniemanie istnienia testament...
Pojazd niedopuszczonym do ruchu.
Zostałem zatrzymany na nie swoim skuterze, byłem bez kasku i karty motorowerowej, która posiadam lecz nie miałem jej przy sobie. Właściciel skutera znajdował się dosłownie 10 m ode mnie, poproszony zostałem o dokumenty pojazdu. Powiedziałem, że nie jest to mój skuter i zawołałem właściciela, wyszło, że pojazd był nie zarejestrowany, nie miał kompletnie nic żadnych dokumentów, zabrali nas na komisariat, skuter został na parkingu, ja dostałem wezwa...
Spis inwentarza.
Komornik dostał zadanie zrobić spis inwentarza.Teraz odzywa się i informuje że nie może kont sprawdzić bo musi mieć poświadczenie dziedziczenia ..O co tu chodzi bo nie rozumiem.? Chce wiedzieć co i ile jest na kontach do sprawy spadkowej. Jak to ugryźć....
Czy można wypowiedzieć umowę najmu lokalu mieszkalnego mailem?
Wypowiedzenie umowy najmu lokalu mieszkalnego przez maila? Czy jest zgodne z prawem jeżeli nie posiadam adresu korespondencyjnego właściciela mieszkania, a w umowie najmu podany jest tylko adres e-mail? Właściciel mieszka za granicą...

Wyszukiwarka