stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Podatek od sprzedaży mieszkania.
Dobry wieczór. Szanowni Państwo, zechcielibyście wyjaśnić mi, czy prawidłowo opłaciłem podatek za sprzedaż mieszkania. W skrócie: 2014 - mój ojciec przekazał mi w formie darowizny 50% mieszkania; 2017 - po śmierci mojej matki - otrzymałam w spadku pozostałe 50% mieszkania. 2018 - sprzedałam mieszkanie, po czym odprowadziłam do US 19% wartości od całej kwoty za mieszkanie. Ostatnio zasłyszałam, że obowiązek opłaty podatku zachodzi, gdy spadko...
Pracodawca chce zabrać 5% premii uznaniowej za dzień nieobecny
Witam, mąż jest zatrudniony w prywatnej firmie na podstawie umowy o pracę na czas nieokreślony. Umowa jest oparta o podstawę wynagrodzenia kwotę brutto oraz dodatkowo premia uznaniowa. Umowa jest tak sporządzona, że premia uznaniowa wynosi około 1/3 całej wypłaty. Mąż jest honorowym dawcą krwi od stycznia tego roku. Do tej pory pracodawca nie miał problemu z tym, że pracownik oddaje krew. W ubiegłym tygodniu w piątek odbyło się spotkaknie pracod...
Renta dla nienarodzonego dziecka
Witam , proszę o pomoc. Jestem w 7 miesiacu ciazy, natomiast ojciec dziecka popełnił samobójstwo… nie wiem co zrobić, poniewaz aktualnie nie pracuje. Nie byliśmy małżeństwem i nie wiem czy należą mi się jakieś świadczenia na zapomogę dziecka.. Partner pracował za granica - Holandia. Z tego co czytałam przysługuje renta… gdzie najlepiej się udać dowiedzieć co w tej sytuacji ? ZUS ? ...
związek nie formalny / spadek
Mam pytanie bylam z związku nie formalnym 16 lat czy po smierci partnera cos mi sie nalezy za niego...

Wyszukiwarka