stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

JEDNORAZOWE ZLECENIE (UMOWA O DZIEŁO)
Chciałabym jednorazowo zatrudnić sprzątaczkę do sprzątnięcia mieszkania po remoncie, całość zajmie maksymalnie dwie godziny. W jaki sposób muszę to zrobić, aby odbyło się to legalnie, w jaki sposób jako osoba prywatna sporządzić umowę? Czy chcąc zatrudnić osobę prywatną (nie firmę sprzątającą) muszę to gdzieś zgłaszać?...
Prośba zwiazana z ustaleniem okresu wypowiedzenia
Witam serdecznie, W dniu 30.11.2021 podpisałam umowę o pracę na czas określony na 2 lata z zapisem w umowie, że pracę zaczynam z dniem 1.12.2021. W dniu 31.05.2022 złożyłam wypowiedzenie umowy z zachowaniem okresu wypowiedzenia. Jaki mam okres wypowiedzenia? 2 tygodnie czy 1 miesiąc? Ja uważam, że 2 tygodnie bo nie przepracowałam 6 miesięcy w tej firmie, a pracodawca mowi, że 1 miesiąc. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Marta...
Obowiązek alimentacyjny.
Witam , jeśli ojciec dziecka ma zasadzone alimenty i wpłacił w terminie tylko połowę i twierdzi ze więcej nie ma to czy mogę zgłosić sytuację do komornika? Co później jeśli po zgłoszeniu wpłaci resztę?...
L4 paychiatryczne
Czesc, chciałbym wyjasnic pewna niepewna dla mnie kwestie. Obecne przebywam na L4 z powodow zaburzen psychicznych, nie zdradzajac szczegolow, okres zwolnienia lekarskiego bedzie trwal 24 dni wliczajac weekendy natomiast moja praca jest 5dni w tyg, potem mam juz zaplanowane 2 dni wolne. Szaanse sa dosc wysokie ze po tych 2 dniach urlopu ponownie otrzymam zwolnienie, tym razem na 27 dni. Czy w takim wypadku wyplacenie wynagrodziena pozostaje po str...

Wyszukiwarka