stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Brak urlopu.
Pracuje w firmie 5 lat. Od początku jest to UOP na czas nieokreślony, na pełny etat. W rzeczywistości nigdy nie pracowałem w wymiarze 40h tygodniowo. Pracuje we wszystkie dni raz dłużej, raz krócej, we wszystkie weekendy, święta i dni wolne od pracy. Gdyby zliczyć godziny z miesiąca uzbiera się ich średnio ok 80-90 w miesiącu. Ale umowa od początku wskazywała na pełny etat, pracodawca nigdy jej nie zmieniał i nawet jak doszły podwyżki to też form...
Jak i za co można karać pracowników?
Chciałabym zapytać czy pracodawca może udzielić pracownikowi nagany i jednocześnie ukarać kara pieniężną z tytułu nienależycie wykonanie obowiązków ? Chodzi dokładnie mi o to czy za jedno przewinienie można zostać dwukrotnie ukaranym ?...
Umowa dożywocia
Proszę o poradę gdyż sprawa jest skomplikowana. Moja żona wpadła na pomysł żeby mój wujek przepisał na nią pół jego domu w którym mieszkaliśmy w formie dożywocia. On nie chciał tego zrobić. Żona wkręcała mi żebym go przekonał bo to dla dzieci i że będziemy mieć dużo kasy jak sprzedamy to później. Wujek był nie ugięty przez dwa lata. Dopiero gdy zmarła jego siostra i poczuł że został sam zgodził się przepisać w formie dożywocia na moją żonę. Powie...
Działka ROD.
Witam, Jak wygląda dziedziczenie w przypadku działki ROD. Właścicielami byli moi rodzice . Tata zmarł w (2015) i głównym właścicielem automatycznie stała się moją mamą. Mama chciałaby mi przepisać działkę . Proszę o informację czy muszę spłacać rodzeństwo ? Spadek po tacie każdy z nas przyjął....

Wyszukiwarka