stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Podwyższenie alimentów.
Chciałabym wywalczyć większe alimenty dla syna, ojciec ukrywa faktyczny dochód, a ja muszę sama sprostać coraz większym kosztom. Przeprowadziłam się z synem bliżej ojca, więc koszty dojazdu dla niego się zmniejszyły. Nie angażuje się zupełnie w życie syna, ten czuje odrzucony. Pytanie, czy jeśli wartość przedmiotu sporu wynosi 6 tys. mogę od niego chcieć 1500 zł? Czy mogę także wspomnieć o złym wpływie na psychikę dziecka i konieczność uczęszczan...
Zmiana nazwiska/numeru PESEL.
Witam, chciałbym zapytać czy przy zmianie nazwiska oraz dodaniu drugiego imienia powstaje nowy akt urodzenia? Jeśli tak to czy na jego podstawie mogę wnioskować o nadanie nowego numeru PESEL? Bardzo zależy mi na nowym numerze PESEL, jeśli nie jest możliwa taka zmiana to czy wystarczającym powodem do zmiany numeru PESEL będzie bezprawne posługiwanie się nim (moim numerem PESEL) przez osoby trzecie?...
Sąd stwierdził że dostarczenie świadków leży po stronie stron
Sąd ma przesłuchać świadków obu stron. Sąd stwierdził że dostarczenie świadków leży po stronie stron i sąd nie będzie im nakazywał stawiennictwa tylko strony mają zadbać oto aby świadkowie byli. . Adwokat jednej ze stron wysłał nakaz stawienia się na rozprawę w charakterze świadka do kilku osób, strasząc sądem i konsekwencjami. Czy takie działanie jest legalne?...
Czy karę aresztu za prace społeczne można zamienić o dozór elektroniczny ?
Witam serdecznie. Mam pytanie czy karę aresztu za prace społeczne można zamienić o dozór elektroniczny ?...

Wyszukiwarka