stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Czy można żądać zwrotu zadatku?
Witam. Potrzebuję szybkiej porady. Zamówiłam wczasy nad naszym morzem. W internecie piękne zdjęcia. Na miejscu okazało się wszystko inne niż na zdjęciu. Po prostu koszmar. Oczywiście zrezygnowaliśmy. Ale był wpłacony zadatek 500 zł. Zrezygnowaliśmy nie ze swojej winy, tylko zostaliśmy oszukani. Czy mogę się upominać o zwrot tego zadatku?...
Kara pieniężna nałożona na pracownika.
Witam, pracuje w firmie zajmującej się sprzedażą okien, zamówiłem okna u producenta, okazało się że zamówiłem błędne wymiary. Klientka zdenerwowana chce obciążyć mnie karą. którą będzie musiała zapłacić wykonawcy kuchni. Wstępnie powiedziała, że jest to 29 tysięcy. I teraz pytanie czy ja jako zarabiający minimalna krajową muszę płacić tak wysoką karę? Ewentualnie jeśli będzie chciała wyciągnąć taką karę od pracodawcy to czy pracodawca może obarc...
Rozwiązanie umowy najmu na czas określony.
Dzień dobry, Posiadam umowę najmu (jestem Najemcą) lokalu na czas określony (do 31.07.2024 r.). Z przyczyn osobistych (przeprowadzka do innego miasta) musimy zakończyć najem przed czasem. W umowie mamy zapis dotyczący kary umownej: "W przypadku wypowiedzenia lub rozwiązania umowy przez Najemcę z przyczyn leżących po stronie Najemcy, Wynajmujący zażąda od Najemcy kary umownej w wysokości dwumiesięcznego czynszu, o którym mowa w §4. ust.1.&...
Czy można wnieść o alimenty będąc w związku małżeńskim?
Czy można wnieść o alimenty będąc w związku małżeńskim? Nie mamy rozwodu ale już nie jesteśmy razem....

Wyszukiwarka