stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Jak liczyć miesięczny okres wypowiedzenia?
Dzień dobry, Proszę o podpowiedź bo już się pogubiłem. W umowie na czas określony jako najemca mam możliwość wypowiedzenia umowy "Wynajmującemu przysługuje prawo do wypowiadania umowy najmu , jednak nie później niż na miesiąc naprzód w następujacych przypadkach:..." Mam podstawę by wypowiedzieć umowę i moje pytanie jak liczyć ten termin. Chce wypowiedzieć umowę dnia 1 września czyli najemca musi się wyprowadzić do 30 października? C...
Zabezpieczenie w postaci testamentu.
Wraz z mężem chcemy zabezpieczyć się na wypadek śmierci i spisać testamenty. Nie mamy wspólnych dzieci, ja mam syna z innego związku i jestem jego jedynym opiekunem prawnym. Oboje mamy rodzeństwo, wszyscy z rodzeństwa mają dzieci. Moi rodzice żyją, są po rozwodzie. U męża żyje tylko tata. Planujemy zakup domu i nie chcemy, aby nasze rodziny próbowały starać się choćby o zachowek. Czy jest możliwość zabezpieczenia się jakoś przed tym? Przys...
Spadek - testament.
Siostra mojego dziadka zmarła ponad pół roku temu, jest testament w którym przepisała na mnie mieszkanie. Żyjącymi krewnymi są: siostra zmarłej(Irena) oraz dzieci zmarłego również brata (Grzegorz i Sławek). Jakie dokumenty oraz w ilu egzemplarzach muszę złożyć w sądzie o otwarcie sprawy o spadek?...
Kredyt w trakcie rozwodu.
Witam, jestem w trakcie rozwodu, chcę się dowiedzieć, czy jeżeli mąż nabrał kredytów to mogę być pociągnięta do spłaty, kredyty wzięte w trakcie trwania sprawy i nic o nich nie wiedziałam....

Wyszukiwarka