stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Problem z umową kupna-sprzedaży mieszkania
Witajcie, Nie jestem zbyt obeznany w sprawach prawnych, dlatego postanowiłem napisać tutaj z nadzieją, że ktoś mi pomoże. Znajduję się w dość nietypowej sytuacji związanej z zakupem mieszkania i nie wiem, jak powinienem postępować. Kilka miesięcy temu podpisałem umowę przedwstępną na zakup mieszkania od pani Anny. Umowa zawierała klauzulę, że w przypadku niewykonania umowy przez sprzedającego, zwróci mi podwójną wartość wpłaconego zadatku. ...
Zakłócanie miru domowego
Witam grupowiczów. Mam problem z sąsiadem, którego syn od trzech lat robi sobie tor wyścigowy między budynkami mieszkalnymi, jeżdżąc dzień w dzień na kładzie. Rozmawiałam z jego matką ostatnio interweniowałam u jego ojca, jednak usłyszałam że jeździ po swojej posesji i mam się wynosić. Zgłosiłam sprawę do dzielnicowego powołując się na zakłucanie spokoju w dzień. Usłyszałam że jest to trudne do udowodnienia mimo że mam nagrania z kamery co chłop...
gdzie zgłosić groźby karalne ustne
Witam. Chciałabym się dowiedzieć jak i gdzie zgłosić groźby karalne ustne (posiadam świadków) i czy świadków zabrać ze sobą ...
Budowla na dzierżawionej działce.
Dzierżawca postawił altankę na działce, którą dzierżawił od gminy (skończył mu się czas dzierżawy i nie chce jej przedłużyć) chciałbym wydzierżawić ten grunt, co z tą altanką ? powinien ją rozebrać (czy w ogóle może ją rozebrać ?), czy zostawić, przeczytałem, że altanka należy do właściciela gruntu, czyli obecnie miasta ....

Wyszukiwarka