stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Opieka nad dzieckiem.
Witam, czy przysługuje mi 2 dni opieki nad dzieckiem? (Dzieci w wieku 1 i 2 lat). Żona jeszcze nie pracuje - opiekuje się na co dzień dziećmi....
ile urlopu należy sie 18-latkowi?
Witam. Chciałabym bym się dowiedzieć jak to jest z urlopem. Otóż: mój brat 18 letni podjął swoją pierwszą pracę. Było to czerwca 2021r czyli tego roku. Dostał normalnie umowę o pracę na 2 lata. W lipcu tego roku wykorzystał 6 dni urlopu. Teraz pytanie. Należy mu się ogólnie 22 dni urlopu. Tylko pytanie ? Skoro umowę ma od czerwca 2021 to od czerwca 2021 do czerwca 2022 przysługuje mu 22 dni urlopu ? Czy od czerwca 2021 do grudnia 2021 przysługuj...
Kara za niedotrzymanie terminu?
Pracownica przeoczyła termin złożenia wniosku do Urzędu. Firma nie otrzyma dofinansowania w kwocie 8tys.zł. Czy upomnienie z wpisem do akt będzie wystarczającą karą? Czy pracodawca może nałożyć karę pieniężną oraz nakazanie zwrotu kwoty, lub zwolnić?...
Dłuższa nieobecność w pracy (ponad 30 dni). Czy potrzebny lekarz medycyny pracy?
Witam. Czy po dłuższej nieobecności w pracy (ponad 30 dni L4), trzeba iść na badania do lekarza medycyny pracy i mieć zgodę na pracę żeby pracodawca udzielił urlop wypoczynkowy, który wcześniej był zaplanowany z pracodawcą? Czy można takie badania zrobić po powrocie z urlopu? I drugie pytanie. Czy po powrocie do pracy po dłuższej nieobecności (ponad 30 dni-l4) nie mając badań od lekarza medycyny pracy, pracodawca może zwolnić? (Umowa na czas nie...

Wyszukiwarka