stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Zlecenie wykonania drogą mailową.
Chcę zlecić wykonanie formatek w płycie MDF pewnej firmie i na prośbę o spisanie zlecenia/umowy dostałem info, że oni przyjmują takie zlecenia drogą mailową. Tzn. trzeba wysłać plik do obróbki na CNC i podać parametry płyty MDF. Czy to wystarczająca forma umowy by móc rozliczyć ich z pracy, tj. jeśli nie wykonają tak jak się umawialiśmy? Np. nie odebrać towaru i zażądać nowej formatki albo zwrotu wpłaty? Wpłatę już zrobiłem na podstawie wcześnie...
Podwyższenie alimentów.
Mam pytanie odnośnie alimentów. Córka lat 15 obecnie uczy się w liceum potem wiadomo studia. Od 13 lat ma zasądzone alimenty w kwocie 400 zł. Ojciec pozbawiony władzy rodzicielskiej zero kontaktu od 13 lat . Nie płacił alimentów do pewnego czasu płacił fundusz alimentacyjny . Obecnie nie pobieram z funduszu bo przekracza dochód a od 4 miesięcy otrzymuje od komornika po 400 zł co miesiąc tak jakby w końcu komornik dobrał mu się do tyłka. I teraz m...
Jakie prawa ma małżonek służebnika?
Matka owdowiała. Zapisała córce dom i ma ustanowioną służebność osobistą. Rok później wyszła za mąż, jej mąż zamieszkał w domu razem z nią. Czy w razie śmierci matki jej mąż będzie mógł mieszkać w tym domu jako wdowiec po służebniku, czy też prawa służebności nie są dziedziczne?...
Reklama
Witam. Mam produkt z rysunkami zwariowanych melodii. Czy w reklamie mogę użyć nazwy diabła tasmańskiego albo zwariowane melodie?...

Wyszukiwarka