stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Kamery na stołówkach
Witam. W zwiazku z nagminnymi kradzieżami jedzenia z lodówek na stołówkach, czy można na stołówkach zamontować kamery? Podgląd tylko dla Kierownika celem złapania złodzieja. Czy to naruszałoby jakiś przepis?...
Koszty sądowe dla ucznia.
Syn pobił się w szkole z innym uczniem. Nie będę opisywać całości sprawy, przyznał się do winy i sprawa poszła do sądu. Zawnioskował o warunkowe umorzenie. Najpierw dostał obrońcę z urzędu, po czym cofnięto mu go, bo 24 stycznia skończył 18 lat. Wyznaczono termin sprawy i przesłano wniosek prokuratora, obecność syna jest nieobowiązkowa. Prokurator również zawnioskował o warunkowe umorzenie sprawy, ale wnioskuje również o to, żeby syn poniósł k...
Wyznaczenie pieczy zastępczej.
Sąd wyznaczył opiekuna prawnego (wychowawcę z placówki, brak pokrewieństwa) dla dzieci umieszczonych w pieczy zastępczej pomimo braku zgody tej osoby. Czy od wyroku sądu rejonowego można się odwołać? Czy wnioskodawca musi wnieść z tego tytułu opłatę (jaką)?...
Brak potwierdzenia rozliczenia za media.
Pan, od którego je wynajmuję nie wysyła mi rozliczenia, pomimo umowy ustnej że będzie po 20 dniu każdego miesiąca (w umowie mamy 10 dzień miesiąca). Mimo upominania się twierdził że wciąż nie dostał rachunku i nie może podsumować kosztów najmu. Czy coś mi grozi skoro nie z mojej winy zwlekam z zapłatą czynszu i rachunków za media? Na wszystko mam potwierdzenia w postaci SMS....

Wyszukiwarka