stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Kradziez
Witam zrobiłam straszna glopote nie zeskanowalam wszystkich rzeczy w rosmannie przyłapał mnie ochroniarz wezwali policję powiedzieli że co najmniej jestem na 5 nagraniach . Nie dali mandatu tylko kazali się zgłosić we wtorek na policję . Myślę że za te rzeczy nie wyjdzie 800 zł . Co mi grozi bardzo się boje . Zapisałam się na terapię . Nie potrafię wyjaśnić swojego postępowania. Mam dwójke dzieci proszę o pomoc ...
Czy komornik może zająć zasiłek dla bezrobotnych?
Dzień dobry. Czy komornik może zająć zasiłek dla bezrobotnych?...
Czas trwania delegacji
Dzień Dobry, Czy jest przepis regulujący czas trwania delegacji? Czy pracodawca może ogłosić, że pracownicy wyjeżdżają na delegację i nie podać terminu zakończenia delegacji? Czy czas trwania delegacji nie powinien być ustalony z pracownikiem? Lub też zapisany w umowie? Pracownik został zabrany na delegacje bez podania czasu jej trwania i przebywa teraz poza miejscem zamieszkania od 5 miesięcy. Wraca do domu w piątek wieczorem i jest zabierany ...
Odszkodowanie/Odprawa.
Witam, Miałam umowę o pracę na czas określony od 17-02-2022 do 31-10-2022 oraz następna umowa u tego samego pracodawcy od 1-11-2022 już na czas nieokreślony. Rozwiązałam w dniu dzisiejszym 25.09.2923r. umowę o pracę bez okresu wypowiedzenia z winy pracodawcy. Czy należy mi jakieś odszkodowanie albo odprawa? Jeśli tak to za ile miesięcy odszkodowanie albo odprawa?...

Wyszukiwarka