stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Spadek po siostrze.
Siostra nie miała dzieci, zmarła , dziedziczy rodzeństwo. Zostawiła testament chcąc celowo aby jeden z braci (brat D) nic nie dostał z mieszkania, które posiadła. Ale ujęła to w testamencie tak: 47 % siostra A 43 % siostra B 10% brat C Zmarła chciała celowo wydziedziczyć brata D, ale ani nie ujęła w testamencie aby brat D był wydziedziczony, ani nie napisała brat D 0%. Czy w tej sytuacji brat D ma prawo do zachowku. Jak zostanie wezwany do t...
Wynagrodzenie za urlop.
Dzień dobry Zwykle mam stałe wynagrodzenie składające się z 2 składników podstawa i premia , nie płaca mi za nadgodziny. Ostanie 4 miesiące na dużym projekcie pracowałem po 300 h i dyrektor płaci za nadliczbowe godziny pojawiła się kolejna pozycja na pasku o nazwie nagroda. Nagroda została doliczona do wszystkich innych składników wynagrodzenia i o podatkowana Idę na 3 tygodniowy Urlop czy powinny te wypracowane miesiące mieć wpływ na wynag...
985kpc
Czy uchylenie zajęcia komorniczego na nieruchomości po 2 licytacji uchyla zajęcie emertury...
Rozmieniarka na myjni automatycznej po wrzuceniu banknotu 100 zł nie rozmieniła ani złotówki, co zrobić??
Rozmieniarka na myjni automatycznej po wrzuceniu banknotu 100zl nie rozmienila ani złotówki, ale pochłonęła bezpowrotnie banknot. Infolinia milczy, co zrobić aby odzyskać 100zl?...

Wyszukiwarka