stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Kto dziedziczy długu po żonie?
Chciałbym z moja kobietą wziąć ślub, lecz ona ma kredytu 2 miliony zł. Moje pytanie brzmi, czy jak po ślubie by coś jej się stało i by zmarła to ja zostanę z jej długami czy dzieci? Dzieci mają nazwiska ojców jak to wygląda w świetle prawa?...
zasiłek dla bezrobotnych
Witam, w przypadku gdy rozwiązanie umowy o pracę nastąpiło ze strony pracownika (przeprowadzka do innego miasta oddalonego o 300km), to czy istnieje możliwość uzyskania natychmiastowo zasiłku dla bezrobotnych po rejestracji jako osoba bezrobotna? Przeczytałam, że gdyby to było porozumienie stron i na świadectwie pracy byłaby wzmianka o przeprowadzce to zasiłek by przysługiwał. A jak jest w przypadku wypowiedzenia ze strony pracownika?...
zwrot zamówienia (pod wymiar)
Zakupiliśmy grzejnik z funkcja elektryczna na specjalne zamówienie (pod wymiar). Chcielibyśmy zwrócić produkt, natomiast producent nie chce przyjac go, ze względu na to, ze był pod zamówienie. Jeśli nie minelo 30 dni od daty zakupu rzeczywiście nie ma możliwości , aby go oddać?...
Czy jako osoba fizyczna mam obowiązek podlegania ubezpieczeniu (zdrowotne, emerytalno-rentowe, społeczne)?
Czy jako osoba fizyczna mam obowiązek podlegania ubezpieczeniu (zdrowotne, emerytalno-rentowe, społeczne)? Nie mam działalności, nie pracuję....

Wyszukiwarka