stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Rozprawa sądowa a zwolnienie z pracy.
Co zrobić jeśli pracodawca nie chce dać wolnego na rozprawę sądową? Jest coś takiego jak zwolnienie z pracy na czas trwania rozprawy sądowej?...
Podział majątku po rozwodzie, a kredyt hipoteczny.
Mam wspólny kredyt na mieszkanie z byłym partnerem. Mieszkanie jest dwupokojowe. Mieszkanie kupiliśmy biorąc kredyt w banku za 165 tysięcy. Mam jeszcze do spłaty w banku około 63 tysiące. Jego mama na początku wpłaciła 79 tysięcy w formie darowizny na kredyt. Rata się nam zmniejszyła. Rozstaliśmy się z byłym partnerem. On twierdzi, że mi się należy 30 tysięcy. A ja jakbym go miała spłacić to on chce 150 tysięcy. Jak miałabym go s...
Korepetycje a zwrot pieniędzy.
Udzielam korepetycji. Klientka rozpisała ze mną harmonogram, za który zapłaciła z góry. Zgodnie z regulaminem czekam 15 minut po rozpoczęciu zajęć i jeśli uczeń nie pojawi się to są one automatycznie odwołane. Czy klientka prawidłowo rości sobie zwrot pieniędzy za zaplanowane zajęcia, na których nie pojawiły się jej córki? ...
Darowizna a zachowek.
Jeśli rodzic w prezencie przy rodzeństwie dał mi 20.000 zł to rodzeństwo może w przyszłości domagać się zachowku z tej kwoty? Proszę o pomoc bo brat tak z zazdrością patrzył, a rodzice są po 90-tce....

Wyszukiwarka