stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Mieszkanie
Dzień dobry. Mieszkanie, którym jesteśmy zainteresowani jest w trakcie zakładania księgi wieczystej. Został złożony wniosek do sądu. Czy właściciel mieszkania może je teraz sprzedać nim KW zostanie założona?...
Jak policzyć alimenty wstecz?
Dzień dobry, Mam problem z ustaleniem kwot za alimenty. Złożyłam w sierpniu 2021 pozew o podniesienie alimentów z zabezpieczeniem. Dostałam zabezpieczenie w październiku na kwotę 700 zł płatne od. dnia złożenia. Wyliczyłam i dostałam po jakimś czasie to wyrównanie. W listopadzie sąd przyznał mi 1000 zł na takich samych zasadach jak poprzednio: płatne od dnia złożenia pozwu. Wyliczyłam na listopad i nie dostałam tego wyrównania. Dłużnik się odw...
Sprzedaż wspólnej działki w trakcie rozwodu.
Witam, jesteśmy przed rozwodem i posiadamy działkę na sprzedaż. Działka kupiona czerwiec 2019 roku. Czy jeśli teraz byśmy chcieli ją sprzedać, zapłacimy podatek? Ile procent? Bo jeśli sprzedalibyśmy ją za rok to podatek byłby zniesiony tak?...
Jak uzyskać akt zgonu?
Śmierć dziadka. W ubezpieczeniu zgłoszeni jego trzej synowie oraz wnuczka (dlatego że to córka zmarłej córki dziadka). Konflikt rodzinny. Jak dowiedzieć się czegoś o tym ubezpieczeniu, aktu zgonu nie wyda syn, który załatwiał pogrzeb....

Wyszukiwarka