stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Zwolnienie lekarskie po ustaniu zatrudnienia jest możliwe?
Umowę mam do końca kwietnia, jeżeli pójdę na zwolnienie lekarskie od 1 marca to umowa wygasa ? Będąc dalej na zwolnieniu ? Czy mogę chorować 6 miesięcy mimo umowy do końca kwietnia?...
Wypowiedzenie umowy najmu.
Witam ,chciałbym zapytać się o wypowiedzenie umowy przez najemcę tzn. mnie . Wprowadziłem się do tego mieszkania 4 lata temu ,umowa była podpisana na okres roku z miesięcznym wypowiedzeniem i po roku automatycznie przeszła na czas nieokreślony z miesiąca na miesiąc . Chciałbym teraz się wyprowadzić z mieszkania ze względu głownie na wynajmującego i jego zachowanie ,czynsz płace co miesiąc ,czasami płaciłem go z góry na dwa miesiące bo miałem nadw...
Wypowiedzenie umowy o pracę
Czy składając osobiście wypowiedzenie umowy o pracę potrzebuję podpis osoby, która je przyjmie, czy sam bieg wypowiedzenia zaczyna się w momencie przekazania pisma na ręce kierownika firmy?...
Hałaśliwi sąsiedzi.
Mam domek w lesie, działka jest wspólna, ma sześciu właścicieli. Osoby będące rodziną utworzyły tu psi hotel. Ustawicznie jest hałas, rozmowy nie przynoszą najmniejszego rezultatu. Uprzejmie proszę o ukierunkowanie prawne. Jestem bezsilna, bardzo zmęczona....

Wyszukiwarka