stłuczka

Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić naprawę mojego auta i zamierza wysłać mi na maila oświadczenie, że zobowiązuje się to zapłacić, czy to ma jakąś moc prawną? Jak to ugryźć? Co dalej jeśli się z tego nie wywiąże?
Edit: on chyba myśli, że wyjdzie z 3/5tys, jestem pewna, że wyjdzie koło 15tys jak nie więcej i boje się, że zacznie się wykręcać.
anonim cytuj
09-09-2020
Sprawa do sądu. Swoją droga są duze kary za brak oc, wiec powiedz facetowi, ze nie opłaca mu się kombinować bo sama kara wynosi kilkaset złotych nawet, a co dopiero koszty sądowe.

anonim cytuj
09-09-2020
Jeśli samochód nie ma ważnego OC to szkoda wypłacana jest z UFG, a potem ściągana od właściciela auta.

anonim cytuj
09-09-2020
Zgłoś normlnie do ubezpieczalni, a oni niech regresem swoje od niej wyciągną. Nie po to płacisz ubezpieczenie żeby się martwić pierdołami jak stłuczka auta. Swoją droga jeśli Twoja ubezpieczalnia nie akceptuje szkody to bym poszedł z tym do sądu.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Ile czeka się na rozpatrzenie wniosku o warunkowe umorzenie postępowania?
Witam, czy ktoś może się orientuje ile czasu czeka się na rozpatrzenie wniosku o warunkowe umorzenie postępowania, i czy tj. rozprawa sądowa czy posiedzenie Sądu?...
Komornik a mieszkanie komunalne.
Proszę o pilna poradę czy mając komornika miasto może nie podpisać ze mną umowy na mieszkanie komunalne?...
Umowa najmu na czas okreslony. Jak wyegzekwować opuszenie lokalu.
Dzień dobry, Umowa najmu lokalu użytkowego, podpisana pomiędzy dwoma osobami prywatnymi: właścicielem nieruchomości (wynajmującym) i najemcą. Umowa podpisana na czas określony, bez klauzul, pozwalających na wcześniejsze wypowiedzenie. Mija termin przekazania lokalu a najemca się nie pojawia, nie odpowiada na telefony, smsy ani maile. Czy ta umowa weszła w życie? Czy w tej sytuacji wynajmujący ma prawo wysłać najemcy wezwanie do zapłaty i w razie...
Czy żeby wyjechać z dzieckiem na wakacje za granicę potrzeba jest zgoda obydwu rodziców?
Czy żeby wyjechać z dzieckiem na krótkie wakacje za granicę potrzeba jest zgoda obydwu rodziców?...

Wyszukiwarka