Komornik zajął wynagrodzenie bez przesłania nakazu.

Komornik X na podstawie wystawionej grzywny przez Komornika Y (2000zł)
przesłał do pracodawcy informację o zajęciu wynagrodzenia na poczet grzywny od Komornika Y
Na jakiej podstawie komornik Y wystawił grzywnę tego dłużnik nie wie, bo nie otrzymał od niego ani jednego pisma. Również komornik X nie przesłał takiej informacji na adres dłużnika.
W przypadku wystawienia nakazu można złożyć sprzeciw. Jednak takie pismo z sądu ZAWSZE dociera do dłużnika. Co w takiej sytuacji ma zrobić dłużnik skoro nie otrzymał od Komornika X i Y ani jednego pisma. DO tego doszły już koszty egzekucyjne.
PS. Komornik Y w innej sprawie od miesiąca ma wiedzę, że sąd uchylił nakaz, a co za tym idzie tytuł wykonawczy. Niestety pomimo tego nadal pozajmowane są konta w banku oraz wynagrodzenie u pracodawcy. Co w takiej sytuacji?
anonim cytuj
18-10-2023
Skontaktuj się z komornikiem. Tu nikt nie wie dlaczego do Ciebie nie dochodzą pisma.

anonim cytuj
18-10-2023
Jednak takie pismo z sądu ZAWSZE dociera do dłużnika.

Niestety nie masz racji
Sąd wysyła pisma na adres podany przez wierzyciela , a ten nie zawsze jest prawidłowy.
Kontakt z komornikiem powinien wyjaśnić sprawę .

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Komornik zajął mi konto.
Wchodzę na konto i okazuje się że komornik zajął mi konto na niebotyczną kwotę. Jestem przerażona bo nie mam długów, nie mam pojęcia za co to. Oczywiście jutro jadę i wyjaśniam ale zastanawia mnie dlaczego nie dostałam żadnego pisma że coś się takiego dzieje, że jest jakiś dług.. no nie mam pojęcia. Nie przejęłam żadnego spadku po zmarłym bo wiem że długi też się dziedziczy... nie wiem.. jestem w ciężkim szoku. Mam nadzieję że jutro to wyjaśnię i...
Czy nowy pracodawca może widzieć terminy zwolnień lekarskich od poprzedniego pracodawcy?
Witam Sytuacja jest taka, że potencjalny nowy pracodawca nie zatrudnia osób, które przekroczyły pewny procent zwolnień lekarskich w poprzednich firmach, niezależnie od powodu. Mają jakieś wewnętrzne ustalenia z racji tego, że często na takich pracownikach się "przejechali". Czy przyszły pracodawca może zweryfikować okresy niezdolności do pracy w poprzedniej formie, poprzez np konto PUE ZUS? Wiem, że na świadectwie pracy wszystkie okr...
Co zrobić, gdy klient nie odbiera przesyłki za pobraniem?
Mój brat prowadzi sklep internetowy. Rozstał się jakiś czas temu z dziewczyną i ta dziewczyna chcąc zrobić mu na złość zamawia z jego sklepu różne produkty za pobraniem i nigdy ich nie odbierała. Zamawiała też produkty pod fikcyjne nazwiska i adresy. Proszę mi powiedzieć, czy taki czyn jest karalny? Można ją o coś oskarżyć? Dziewczyna tą twierdzi że ma 14 dni na zwrot bez podania przyczyny i może sobie zamawiać ile chce....
Wymeldowanie współmałżonka w trakcie złożonej sprawy o podział majątku
Witam czy można byłego współmałżonka wymeldować z domu w trakcie złożonej sprawie o podział majątku wspólnego? (budowa domu)...

Wyszukiwarka