Wypowiedzenie umowy najmu

Witam, wynajmuje mieszkanie lecz znalazłem coś innego i chciałbym wypowiedzieć umowę. Jest taki problem, że są wydrukowane dwa egzemplarze umowy , na mojej wersji jest miesięczny okres wypowiedzenia, a na swojej właścicielka mieszkania przekreslila długopisem i dopisała 2 miesiące. Nie pamiętam czy postawilem przy tym parafke czy nie, ale czy nie powinno być na obu wersjach tak samo? Jest zapisek ,,Zmiana umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności" oraz ,, Umowę sporządzono w dwóch jednobrzmiacych egzemplarzach, po jednym z każdej ze stron". Którego okresu się trzymać?
anonim cytuj
18-07-2020
Umowa na czas okreslony? Masz w umowie podane powody z jakixh mozesz najem wypowiedziec? I czy jest tam taki powod? Sam okres wypowiedzenia jest noe wazny. Zgodnie z kodeksem umowe najmu na czas okreslony mozna wypowiedziec jedynie z powodow w niej zawartych.

anonim cytuj
18-07-2020
Trzymaj się swojego okresu. Tak jak napisałeś umowy nie są jednobrzmiące, a dopis długopisem jest na ich umówię, wiec twója umowa wyznacza ważny okres wypowiedzenia.

anonim cytuj
18-07-2020

Sugerowane Tematy

Ile czasu ma pracodawca na wypowiedzenie umowy
Witam, mam pytanie. Jestem niezdolny do pracy z powodu orzeczenia lekarskiego. Aktualny pracodawca nie nie chce mi rozwiązać umowy o prace tylko ciągle proponuje mi zmianę stanowiska gdzie ja ciągle odmawiam i mam do tego prawo aby odmówić. Dodatkowo jestem straszony ze zostanę zwolniony dyscyplinarnie z powodu braku kontynuacji L4 gdzie jestem ciągle namawiany abym wziął L4 oraz przedstawił zaświadczenie od lekarza, że jestem trwale niezdolny do...
Zrzeczenie się dziedziczenia.
Witam! Potrzebuje porady, a mianowicie Wychowuje się bez ojca, matka parę lat temu utraciła prawa rodzicielskie nade mną - ojciec również jest ich pozbawiony. Ja jestem pełnoletna. Nie wiem co z matką się dzieje i nie chce wiedzieć, ale jak to jest z dziedziczeniem spadku? Czy ja muszę sama napisać pismo do sądu odnośnie zrzeczenia się spadku czy dostanę pismo czy chce spadek czy odrzucam? Jak to wygląda w praktyce? Jedni mi mówią, żebym ...
czy muszę płacić za leczenie w szpitalu psychiatrycznym jeśli wygasło mi ubezpieczenie?
Szanowni Państwo! Z dniem dzisiejszym, czyli 30. września 2021 r. kończy mi się ubezpieczenie w ZUSie. Przebywam aktualnie w szpitalu psychiatrycznym w Samodzielnym Wojewódzkim Zespole Publicznych Zakładów Opieki Zdrowotnej w Warszawie (Oddział IV, sala nr 6). Jestem w nim od dnia 8. września 2021 r. Mam 28 lat, dotychczas, byłam ubezpieczona przez swoją uczelnię- Katolicki Uniwersytet Lubelski im. Jana Pawła II w Lublinie. Jednak z powodu, (wg ...
Czy mam prawo odmówić wykonywania dodatkowych obowiązków np obsługi gotówki skoro nie mam tego obecnie w zakresie obowiązków i nikt mi nie zapłaci dodatkowo?
Od przyszłego miesiąca zatrudnia mnie i koleżanki nowa firma (rejestracja medyczna) dochodzi obowiązków w tym pobieranie płatności u nas.Pracodawca ustalił że płatność będzie u nas na rejestracji po wizytach.Nie wyobrażam sobie sytuacji gdzie musze gonić Pacjenta żeby zapłacił lub dokładać ze swojej kieszeni jeśli ktoś nie zapłaci a są to duże pieniądze.Czy jeśli Pracodawca chce abyśmy my w razie takiej sytuacji składały się na 'braki' to powinie...

Wyszukiwarka