Art. 32. 1. W przypadku podejrzenia, że środek spożywczy, o którym mowa
w art. 29 ust. 1, niespełniający wymagań określonych dla tego środka, znajduje się
w obrocie, właściwy państwowy powiatowy lub graniczny inspektor sanitarny
podejmuje decyzję o czasowym wstrzymaniu wprowadzania tego środka
spożywczego do obrotu lub wycofaniu z obrotu do czasu zakończenia postępowania,
o którym mowa w art. 30 ust. 1.
2. Decyzja, o której mowa w ust. 1, jest podejmowana również w przypadku
stwierdzenia, że produkt objęty powiadomieniem spełnia wymagania produktu
leczniczego albo wyrobu medycznego.
3. W przypadku wydania decyzji, o której mowa w ust. 2, państwowy
powiatowy inspektor sanitarny, za pośrednictwem państwowego wojewódzkiego
inspektora sanitarnego, powiadamia właściwego wojewódzkiego inspektora
farmaceutycznego przesyłając kopię wydanej decyzji.

Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia art. 32

Poprzedni

Art. 31. 1. W przypadku przeprowadzania postępowania, o którym mowa w art. 30 ust. 1, Główny Inspektor Sanitarny może: 1) zażądać opinii Zespołu do Spraw Suplementów Diety działającego w ramach Rad...

Nastepny

Art. 33. 1. Ujęcia naturalnych wód mineralnych oraz instalacje i urządzenia służące do wydobywania, transportu i rozlewu tych wód, a także opakowania, muszą zabezpieczać te wody przed zanieczyszczen...

Powiązania

Powiązane orzeczenia (0)

brak powiązań

Szczegóły

  • Stan prawny Obecnie obowiązujący
  • Uchwalenie Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia
  • Wejscie w życie 28 października 2006
  • Ost. zmiana ustawy brak
  • Ost. modyfikacja na dlajurysty 28 10 2020
Komentarze

Wyszukiwarka