Zniesienie współwłasności

Witam pytanie brzmi czy można znieść współwłasność w częściach ułamkowych domu który należy jeszcze do majątku wspólnego małżonków będących w trakcie dwuletniej sprawy rozwodowej ale mających sądową rozdzielczość majątkową od pół roku. Jedna strona blokuje wspólną sprzedaż na wolnym rynku co generuje koszta kredytu hipotecznego i opłat.
anonim cytuj
16-06-2026

Sugerowane Tematy

Czy 14-latek może osobiście odebrać dowód tymczasowy?
Witam serdecznie. Czy 14-latek może osobiście odebrać dowód tymczasowy. Wniosek składała babcia. Ja obecnie przebywam za granicą. Dodam, że babci nie chcą wydać mimo że ma na to notarialne przyzwolenie które razem podpisałyśmy. Twierdzą, że musi odebrać rodzic. Gdzieś wyczytałam.ze syn jednak może,ale potrzebuję potwierdzenia. Może ktoś miał podobna sytuację. ...
Co moge zrobić z osobą która mnie nęka?
Sprawa wygląda następująco. Leżę w szpitalu od dwóch tygodni, kilka dni temu dostaje wiadomość od człowieka, z którym spotykałam się w zeszłym roku. Oskarża mnie w niej o kradzież wraz z włamaniem. Gdy dowiaduje się, że jednak fizycznie nie mogłam tego zrobić, oskarża bezpodstawnie mnie o to, że zleciłam kradzież wraz z włamaniem mojemu przyjacielowi. Sprawa nie wyjaśniła się pod żadnym względem, a ten człowiek rozpowszechnia nieprawdziwe inform...
Zgłoszenie nabycia pojazdu.
Witam. Czy jest obowiązek zgłaszania nabycia pojazdu w terminie do 30 dni od zakupu? W internecie widnieje informacja, że obowiązek ten został zniesiony 26.05.2023r. Jak to wygląda w rzeczywistości? Czy opłacenie podatku za nabycie pojazdu jest równoważne ze zgłoszeniem jego nabycia?...
Samochód zastępczy z OC sprawcy.
Dzień dobry, 03.01.2024 r. miałem kolizję nie z mojej winy, od 05.01.2024r miałem samochód zastępczy z OC sprawcy, do dnia 22.01.2024r. Uznano szkodę całkowitą mojego auta i wypłacono mi odszkodowanie pomniejszone o wartość wraku, pieniądze wpłynęły na konto po południu 15.01.2024r. Dziś przyszło pismo od likwidatora szkody PZU w którym stwierdzają że samochód zastępczy z OC sprawcy należał mi się tylko do 16.01.2024r (czyli dzień po wypłaceniu ...

Wyszukiwarka