174kpc

we will always use montway services again. Since the moment of the foundation of the [url=https://echo-wiki.win/index.php/Interstate_Vehicle_Transporting]https://echo-wiki.win/index.php/Interstate_Vehicle_Transporting[/url] company in 2007, we have formed delivery for most than a million buyers.
Marymah cytuj
28-03-2025

Sugerowane Tematy

Alimenty do rąk własnych.
Nie mogę znaleźć informacji, jak to jest z płaceniem alimentów. Mam wyrok na córkę na 700 zł. . W wyroku jest napisane, że płatne do rąk własnych matki. Córka w lutym tego roku skończyła 18 lat, idzie na studia i chcę przelewać pieniądze na jej konto. Czy muszę to załatwiać przez sąd. Czy po prostu poinformować drugiego rodzica, że płacę już na jej konto? Nie chcę mieć żadnych problemów z komornikiem, jakby mi nie daj Boże konto zajął. Czy brać...
Prace społeczne.
Witam. Co grozi osobie, która ma zasądzone prace społeczne, ale nie wykona pełnych godzin? Mam tu na myśli przypadek, gdzie dwa miesiące prace były odrobione po 25/h (taki wyrok), ale w trzecim będzie to już 10,15 albo tylko 20h. Czy w takim przypadku już można siedzieć na walizkach i czekać na eskortę do więzienia? Czytałem, że nawet najbardziej uzasadnione tłumaczenie takiego stanu rzeczy kończy się na zamianie z ograniczenia w pozbawienie woln...
Przebywam na urlopie wychowawczym i chcę złożyć wypowiedzenie o pracę.
Witam, przebywam obecnie na urlopie wychowawczym, ale chcę złożyć wypowiedzenie o pracę. Czy składam tylko to wypowiedzenie i automatycznie urlop mi się kończy czy muszę jakieś osobne pismo w tej sprawie złożyć?...
3 dni przed rozpoczęciem pracy pracodawca zadzwonił z informacją że jednak nieaktualne. Czy w tym wypadku obowiązuje umowa ustna?
Na rozmowie rekrutacyjnej od razu została zaproponowana propozycja pracy. Został ustalony pierwszy dzień pracy, stawka wynagrodzenia również została zatwierdzona przez obie strony. 3 dni przed rozpoczęciem pracy pracodawca zadzwonił z informacja ze jednak nieaktualne. Czy w tym wypadku obowiązuje umowa ustna? Przez okres oczekiwania na "pierwszy dzień pracy" nie była poszukiwana inna praca z racji dogadania warunków z pracodawcą....

Wyszukiwarka